Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡
Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywniejeoczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer może napisz do swojego gina?
Phnappy dobrze że z Groszkami wszystko, są ślicznea prenatalne to chyba lepiej między 11t a 13t? Tak mi się wydaje.
Edit: już Buko mnie poprawiła
A imiona fajne, chociaż też jestem za Julkiem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:48
-
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Widziałam i jestem z tych co nie wyobrażają sobie spania w majtkach
Mi to jeszcze w czasie @ się zdarzało, ale i tak rzadko
A co do sikania na testy - kusi mnie czasami, ale mam jakiś idiotyczny strach że nie zobaczę żadnej kreski...może siknę na owulaka
Byłam na wizycie u mojego gin prowadzącego i dosyć mocno mnie uspokoiłPowiedział, że jego zdaniem to było z szyjki i może jakaś nadżerka. Ważne, że na usg wszystko ok.
mam odpoczywać.
Na 21 maja mamy prenatalneA zaraz jakąś Wam ładną fotkę wrzucę z wczoraj
edit: właśnie spojrzałam, że 21 maja będziemy 13+2 - to nie za późno?a może być robione do 13+6.
-
nick nieaktualny
-
Tutaj jest zdjęcie jak są bokiem, ale w IP gin mi pokazała ekran jak jeden był przodem
I Było widać rączki i nóżki - takie kuleczki
Niestety z IP nie dają zdjęć...
doczytałam też w międzyczasie, że do 13+6 muszę zrobić. Wolałabym oczywiście wcześniej... Ale gin napisał mi, że między 20 a 27 maja mam zrobić...
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Flowwer wrote:Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡
Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywniejeoczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.
Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ? -
nick nieaktualnyDziewczyny mam takie pytanie na przyszłość.
Jakie są obowiązkowe wizyty już po porodzie u lekarzy/ specjalistów w terminie od 1 miesiąca do 3 miesięcy?
Chodzi mi o bioderka itd.
Macie jakąś taką listę co i kiedy się robi?
Ja mam utrudnione życie przez statek M, plany które nas czekają.
Termin porodu na 1.08 teoretycznie.
Wrzesień chcemy zrobić chrzciny.
27.10 nasz kościelny.
Po tym czasie M wróci zaraz na statek.
Ostatni raz na wakacjach byliśmy 3 lata temu. Było to aż 4tyg. Od tamtego czasu takie krótkie wypady, bez odpoczynku.
M jest wykończony psychicznie i fizycznie. Nie mogę już na to patrzeć.
I stąd chciałabym zabrać Go na dłuższy wypad między chrzcinami a ślubem. Takie coś jak podróż poślubna z dzieckiem
Oczywiście nigdzie daleko nie pojedziemy, ale gdziekolwiek pojechać i zmienić klimat trochę.
Stąd moje pytanie jak się żyje po porodzie przez te 3 miesiące w stosunku do obowiązków?
Szukam miejsca już, ale nie mam pojęcia jak się ustosunkować do terminów... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam jakieś telepatyczne połączenie z nią...
Od grudnia 2016 pierwszy post który mnie zainteresował, to było o wizycie u gin. Dzięki niej poszłam w wieku 24l do ginekologa...
Potem przy staraniach w tym samym czasie co u mnie był taki problem, wrzucała kolejne posty.
Czuję się jak z paranormalnymi łącznościami z nią.
Pcos, cytologia, usg w ciąży... ostatnio ja infekcja= ona o infekcjach...
Od kilku dni głowię się z tym wyjazdem i bach. Znowu coś na moje wątpliwości.
Boję się co będzie dalej.lamka lubi tę wiadomość
-
Jest dobrze, więcej z samochodu. Małe urosło, żóltko sflaczalo
Chyba mam cukrzyce
Achia, lamka, Flowwer, Lena21, summer86, blue00, Karma88, Angelika83, Bajkaaa, nowa na dzielni, Yoselyn82, agulineczka, pilik, Phnappy, Emiilka, malka, Lunaris, Lusesita, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Spokojnie dziewczyny z tymi badaniami po porodzie. Wszystko pięknie Wam rozpiszą i zapiszą w karcie wypisu (zarówno Waszego maluszka jak i Waszej).
Trudno będzie coś przegapić. Po wyjściu ze szpitala musicie iść do swojej przychodni rejonowej dla dzieci i zarejestrować bobasa (nie musicie mieć jeszcze peselu). Wybieracie lekarza, położną. Położna potem dzwoni i umawia się na wizytę i też zostajecie zapisani na 1 badanie u lekarza i 1 szczepienie. A na tym 1 badaniu u lekarza dostajecie skierowanie na USG bioderek (które musicie wykonać do 12 tygodnia maks). A co potem, to jeszcze nie wiem
Co do szczepień to też dostaniecie masę informacji w tym ulotki z dokładnym wskazaniem kiedy co się szczepi.
Też się bałam, ale całkiem sprawnie jest to ogarnięte.
Jeszcze rejestracja dziecka w urzędzie. Nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach, ale do nas na salę noworodkową przyszedł urzędnik i każdą z nas zapisał na wizytę i dał karteczkę o tym jakie dokumenty trzeba mieć.
Generalnie w szpitalu wiele rzeczy dają zapisane na kartkach bo jak wiadomo nasze głowy są zajęte innym tematem
-
nick nieaktualny
-
Lena21 wrote:Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ?
To na pewno się przeforsowałam ale tylko pół pokoju podłogę wypastowałam, chyba to nie był najmądrzejszy pomysł ehhh
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Nika to trochę spokojniejsza a cukrzycę ogarniesz.
Ania jeden z kolejnych tematów to lek przed porodem a w następny- depresja poporodowa która dotyka sporą część nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:18
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nika, ciesze się, że z Maluszkiem ok i czekam na relację
Flowwer jeśli te twardnienia trwają długo i niezbyt mijają po nospie i magnezie, podjechałabym dla spokoju na IP. U mnie brzuch twardniał, ale bylo to chwilowe (do 1-2 minut) i konsultowałam z gin. Teraz czasem w nocy budze się z twardym, ale po chwili przechodzi.
-
nick nieaktualnyFlowwer Ty przestań bo skończysz tak jak ja w łóżku.
Ja nie wiem co to twardnienia na szczęście, ale z ostatnich bolączek na wątku, to szyjkowe przodowały.
Podłoga nie ucieknie
Z tematami mamaginekolog to byle było do przodu a nie o przedwczesnych porodach, szyjkach itd.
Chociaż o ostatnim odpoczynku przez szyjkę wbiła się w mój przypadek w punkt...
Co lepsze, wszystko wysyłam M i musi czytać