X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡

Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywnieje :( oczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer może napisz do swojego gina?

Phnappy dobrze że z Groszkami wszystko, są śliczne :-) a prenatalne to chyba lepiej między 11t a 13t? Tak mi się wydaje.
    Edit: już Buko mnie poprawiła :-)
    A imiona fajne, chociaż też jestem za Julkiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Widziałam i jestem z tych co nie wyobrażają sobie spania w majtkach :D Mi to jeszcze w czasie @ się zdarzało, ale i tak rzadko :)

A co do sikania na testy - kusi mnie czasami, ale mam jakiś idiotyczny strach że nie zobaczę żadnej kreski... :| może siknę na owulaka :)

Byłam na wizycie u mojego gin prowadzącego i dosyć mocno mnie uspokoił :) Powiedział, że jego zdaniem to było z szyjki i może jakaś nadżerka. Ważne, że na usg wszystko ok. :) mam odpoczywać.

Na 21 maja mamy prenatalne <3 A zaraz jakąś Wam ładną fotkę wrzucę z wczoraj :)

edit: właśnie spojrzałam, że 21 maja będziemy 13+2 - to nie za późno?
    Ja USG miałam 13+1 i było wszystko ładnie widać :) a może być robione do 13+6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy piękny widok :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest zdjęcie jak są bokiem, ale w IP gin mi pokazała ekran jak jeden był przodem <3 I Było widać rączki i nóżki - takie kuleczki <3 :D
    Niestety z IP nie dają zdjęć...

doczytałam też w międzyczasie, że do 13+6 muszę zrobić. Wolałabym oczywiście wcześniej... Ale gin napisał mi, że między 20 a 27 maja mam zrobić...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡

Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywnieje :( oczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.

Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie na przyszłość.
    Jakie są obowiązkowe wizyty już po porodzie u lekarzy/ specjalistów w terminie od 1 miesiąca do 3 miesięcy?
    Chodzi mi o bioderka itd.
    Macie jakąś taką listę co i kiedy się robi?

Ja mam utrudnione życie przez statek M, plany które nas czekają.
    Termin porodu na 1.08 teoretycznie.
    Wrzesień chcemy zrobić chrzciny.
    27.10 nasz kościelny.
    Po tym czasie M wróci zaraz na statek.

Ostatni raz na wakacjach byliśmy 3 lata temu. Było to aż 4tyg. Od tamtego czasu takie krótkie wypady, bez odpoczynku.
    M jest wykończony psychicznie i fizycznie. Nie mogę już na to patrzeć.
    I stąd chciałabym zabrać Go na dłuższy wypad między chrzcinami a ślubem. Takie coś jak podróż poślubna z dzieckiem :D

Oczywiście nigdzie daleko nie pojedziemy, ale gdziekolwiek pojechać i zmienić klimat trochę.

Stąd moje pytanie jak się żyje po porodzie przez te 3 miesiące w stosunku do obowiązków?
    Szukam miejsca już, ale nie mam pojęcia jak się ustosunkować do terminów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam-do 4 tygodnia życia maluszka przychodzi położna środowiskowa,po tym czasie trzeba pójść do przychodni na comiesięczne wizyty,w 6 tygodniu ty do gin,maluch do ortopedy.

Ania1003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mamaginekolog właśnie dziś wrzuciła posta na bloga o tym :) tam są wypisane formalności które mnie osobiście trochę przerażają :p boje się że czegoś nie ogarnę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś telepatyczne połączenie z nią...

Od grudnia 2016 pierwszy post który mnie zainteresował, to było o wizycie u gin. Dzięki niej poszłam w wieku 24l do ginekologa...
    Potem przy staraniach w tym samym czasie co u mnie był taki problem, wrzucała kolejne posty.
    Czuję się jak z paranormalnymi łącznościami z nią.
    Pcos, cytologia, usg w ciąży... ostatnio ja infekcja= ona o infekcjach...
    Od kilku dni głowię się z tym wyjazdem i bach. Znowu coś na moje wątpliwości.
    Boję się co będzie dalej.

lamka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze, więcej z samochodu. Małe urosło, żóltko sflaczalo :) Chyba mam cukrzyce

Achia, lamka, Flowwer, Lena21, summer86, blue00, Karma88, Angelika83, Bajkaaa, nowa na dzielni, Yoselyn82, agulineczka, pilik, Phnappy, Emiilka, malka, Lunaris, Lusesita, Jadranka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny z tymi badaniami po porodzie. Wszystko pięknie Wam rozpiszą i zapiszą w karcie wypisu (zarówno Waszego maluszka jak i Waszej).
    Trudno będzie coś przegapić. Po wyjściu ze szpitala musicie iść do swojej przychodni rejonowej dla dzieci i zarejestrować bobasa (nie musicie mieć jeszcze peselu). Wybieracie lekarza, położną. Położna potem dzwoni i umawia się na wizytę i też zostajecie zapisani na 1 badanie u lekarza i 1 szczepienie. A na tym 1 badaniu u lekarza dostajecie skierowanie na USG bioderek (które musicie wykonać do 12 tygodnia maks). A co potem, to jeszcze nie wiem :)
    Co do szczepień to też dostaniecie masę informacji w tym ulotki z dokładnym wskazaniem kiedy co się szczepi.
    Też się bałam, ale całkiem sprawnie jest to ogarnięte.

Jeszcze rejestracja dziecka w urzędzie. Nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach, ale do nas na salę noworodkową przyszedł urzędnik i każdą z nas zapisał na wizytę i dał karteczkę o tym jakie dokumenty trzeba mieć.
    Generalnie w szpitalu wiele rzeczy dają zapisane na kartkach bo jak wiadomo nasze głowy są zajęte innym tematem :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pnhapppy - cudowne maleństwa.

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie lubię dlatego że cukrzycą ale za resztę :) czekamy na fotkę i relacje :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ?

To na pewno się przeforsowałam ale tylko pół pokoju podłogę wypastowałam, chyba to nie był najmądrzejszy pomysł ehhh

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika czekamy na relację!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:12

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to trochę spokojniejsza a cukrzycę ogarniesz.

Ania jeden z kolejnych tematów to lek przed porodem a w następny- depresja poporodowa która dotyka sporą część nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:18

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ciesze się, że z Maluszkiem ok i czekam na relację :)

Flowwer jeśli te twardnienia trwają długo i niezbyt mijają po nospie i magnezie, podjechałabym dla spokoju na IP. U mnie brzuch twardniał, ale bylo to chwilowe (do 1-2 minut) i konsultowałam z gin. Teraz czasem w nocy budze się z twardym, ale po chwili przechodzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer Ty przestań bo skończysz tak jak ja w łóżku.
    Ja nie wiem co to twardnienia na szczęście, ale z ostatnich bolączek na wątku, to szyjkowe przodowały.
    Podłoga nie ucieknie :D

Z tematami mamaginekolog to byle było do przodu a nie o przedwczesnych porodach, szyjkach itd.
    Chociaż o ostatnim odpoczynku przez szyjkę wbiła się w mój przypadek w punkt...

Co lepsze, wszystko wysyłam M i musi czytać ;D

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ciesze sie, ze idzie do przodu! <3

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ