X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡

Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywnieje :( oczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer może napisz do swojego gina?

Phnappy dobrze że z Groszkami wszystko, są śliczne :-) a prenatalne to chyba lepiej między 11t a 13t? Tak mi się wydaje.
    Edit: już Buko mnie poprawiła :-)
    A imiona fajne, chociaż też jestem za Julkiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Widziałam i jestem z tych co nie wyobrażają sobie spania w majtkach :D Mi to jeszcze w czasie @ się zdarzało, ale i tak rzadko :)

A co do sikania na testy - kusi mnie czasami, ale mam jakiś idiotyczny strach że nie zobaczę żadnej kreski... :| może siknę na owulaka :)

Byłam na wizycie u mojego gin prowadzącego i dosyć mocno mnie uspokoił :) Powiedział, że jego zdaniem to było z szyjki i może jakaś nadżerka. Ważne, że na usg wszystko ok. :) mam odpoczywać.

Na 21 maja mamy prenatalne <3 A zaraz jakąś Wam ładną fotkę wrzucę z wczoraj :)

edit: właśnie spojrzałam, że 21 maja będziemy 13+2 - to nie za późno?
    Ja USG miałam 13+1 i było wszystko ładnie widać :) a może być robione do 13+6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy piękny widok :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest zdjęcie jak są bokiem, ale w IP gin mi pokazała ekran jak jeden był przodem <3 I Było widać rączki i nóżki - takie kuleczki <3 :D
    Niestety z IP nie dają zdjęć...

doczytałam też w międzyczasie, że do 13+6 muszę zrobić. Wolałabym oczywiście wcześniej... Ale gin napisał mi, że między 20 a 27 maja mam zrobić...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Phnappy jak To mówią " szczęście chodzi parami "♡♡

Ja od wczoraj leżę i co wstanę z łóżka ból napierajacy w miednicy i macica sztywnieje :( oczywiscie no-spa i magnes nie pomaga. Zastanawiam się czy jutro nie podjechać na IP ale czy panikować ?! Poczekam histeryzować nie bedę.

Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie na przyszłość.
    Jakie są obowiązkowe wizyty już po porodzie u lekarzy/ specjalistów w terminie od 1 miesiąca do 3 miesięcy?
    Chodzi mi o bioderka itd.
    Macie jakąś taką listę co i kiedy się robi?

Ja mam utrudnione życie przez statek M, plany które nas czekają.
    Termin porodu na 1.08 teoretycznie.
    Wrzesień chcemy zrobić chrzciny.
    27.10 nasz kościelny.
    Po tym czasie M wróci zaraz na statek.

Ostatni raz na wakacjach byliśmy 3 lata temu. Było to aż 4tyg. Od tamtego czasu takie krótkie wypady, bez odpoczynku.
    M jest wykończony psychicznie i fizycznie. Nie mogę już na to patrzeć.
    I stąd chciałabym zabrać Go na dłuższy wypad między chrzcinami a ślubem. Takie coś jak podróż poślubna z dzieckiem :D

Oczywiście nigdzie daleko nie pojedziemy, ale gdziekolwiek pojechać i zmienić klimat trochę.

Stąd moje pytanie jak się żyje po porodzie przez te 3 miesiące w stosunku do obowiązków?
    Szukam miejsca już, ale nie mam pojęcia jak się ustosunkować do terminów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam-do 4 tygodnia życia maluszka przychodzi położna środowiskowa,po tym czasie trzeba pójść do przychodni na comiesięczne wizyty,w 6 tygodniu ty do gin,maluch do ortopedy.

Ania1003 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mamaginekolog właśnie dziś wrzuciła posta na bloga o tym :) tam są wypisane formalności które mnie osobiście trochę przerażają :p boje się że czegoś nie ogarnę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś telepatyczne połączenie z nią...

Od grudnia 2016 pierwszy post który mnie zainteresował, to było o wizycie u gin. Dzięki niej poszłam w wieku 24l do ginekologa...
    Potem przy staraniach w tym samym czasie co u mnie był taki problem, wrzucała kolejne posty.
    Czuję się jak z paranormalnymi łącznościami z nią.
    Pcos, cytologia, usg w ciąży... ostatnio ja infekcja= ona o infekcjach...
    Od kilku dni głowię się z tym wyjazdem i bach. Znowu coś na moje wątpliwości.
    Boję się co będzie dalej.

lamka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze, więcej z samochodu. Małe urosło, żóltko sflaczalo :) Chyba mam cukrzyce

Achia, lamka, Flowwer, Lena21, summer86, blue00, Karma88, Angelika83, Bajkaaa, nowa na dzielni, Yoselyn82, agulineczka, pilik, Phnappy, Emiilka, malka, Lunaris, Lusesita, Jadranka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny z tymi badaniami po porodzie. Wszystko pięknie Wam rozpiszą i zapiszą w karcie wypisu (zarówno Waszego maluszka jak i Waszej).
    Trudno będzie coś przegapić. Po wyjściu ze szpitala musicie iść do swojej przychodni rejonowej dla dzieci i zarejestrować bobasa (nie musicie mieć jeszcze peselu). Wybieracie lekarza, położną. Położna potem dzwoni i umawia się na wizytę i też zostajecie zapisani na 1 badanie u lekarza i 1 szczepienie. A na tym 1 badaniu u lekarza dostajecie skierowanie na USG bioderek (które musicie wykonać do 12 tygodnia maks). A co potem, to jeszcze nie wiem :)
    Co do szczepień to też dostaniecie masę informacji w tym ulotki z dokładnym wskazaniem kiedy co się szczepi.
    Też się bałam, ale całkiem sprawnie jest to ogarnięte.

Jeszcze rejestracja dziecka w urzędzie. Nie wiem jak to wygląda w innych szpitalach, ale do nas na salę noworodkową przyszedł urzędnik i każdą z nas zapisał na wizytę i dał karteczkę o tym jakie dokumenty trzeba mieć.
    Generalnie w szpitalu wiele rzeczy dają zapisane na kartkach bo jak wiadomo nasze głowy są zajęte innym tematem :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pnhapppy - cudowne maleństwa.

Phnappy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie lubię dlatego że cukrzycą ale za resztę :) czekamy na fotkę i relacje :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Powiem Ci kwiatuszku, że ja jak zadzwoniłam w środę do mojego z podobnymi skurczami to kazał podjechać - sprawdził szyjkę dla pewności, zrobił usg maluszkowi i w sumie kazał dalej leżeć brac nospe i magnez, ale jestem spokojniejsza przed tym długim weekendem wiedząc, że nic złego się tam nie dzieje. Może się przeforsowalas ?

To na pewno się przeforsowałam ale tylko pół pokoju podłogę wypastowałam, chyba to nie był najmądrzejszy pomysł ehhh

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika czekamy na relację!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:12

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to trochę spokojniejsza a cukrzycę ogarniesz.

Ania jeden z kolejnych tematów to lek przed porodem a w następny- depresja poporodowa która dotyka sporą część nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:18

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ciesze się, że z Maluszkiem ok i czekam na relację :)

Flowwer jeśli te twardnienia trwają długo i niezbyt mijają po nospie i magnezie, podjechałabym dla spokoju na IP. U mnie brzuch twardniał, ale bylo to chwilowe (do 1-2 minut) i konsultowałam z gin. Teraz czasem w nocy budze się z twardym, ale po chwili przechodzi.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer Ty przestań bo skończysz tak jak ja w łóżku.
    Ja nie wiem co to twardnienia na szczęście, ale z ostatnich bolączek na wątku, to szyjkowe przodowały.
    Podłoga nie ucieknie :D

Z tematami mamaginekolog to byle było do przodu a nie o przedwczesnych porodach, szyjkach itd.
    Chociaż o ostatnim odpoczynku przez szyjkę wbiła się w mój przypadek w punkt...

Co lepsze, wszystko wysyłam M i musi czytać ;D

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ciesze sie, ze idzie do przodu! <3

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ