Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajkaaa super że wszystko ok
Córeczka już duża, pewnie znow lada moment sie obróci!
Phnappy cieszę się, że lekarz Cię uspokoił. Oby tak dalej bylo wszystko dobrze :)a maluszki i zdjecie suuuper
Bajkaaa, Phnappy lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja jestem po wizycie u lekarza chorob zakaznych. Dowiedzialam sie tyle, ze musze powtorzyc badania na rozyczke za 3 tyg, ale w innym labo.
Raczej nie powinnam sie martwic, bo przeciwciała mam, ale warto.jeszcze sprawdzic za jakis czasmalka, Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Małe ma już 11 mm, czyli dobrze jak na 7w1d. Pęcherzyk żółtkowy już flaczeje, to też dobrze jak na ten etap. Pęcherzyk ciążowy elegancko w środku macicy. Tętno 143, ponoć też dobre.
O ile małe ma się więc dobrze, to ze mną gorzej - mam zrobić pełny panel tarczycowy przez to wysokie ft4 i krzywą cukrową. Jak wyjdzie słaba to od razu się umawiać do jednej ginekolo-diabetolog od patologicznej ciąży. A ja czuję że to właśnie wyjdzie źle, skoro po 2 dniach mdłości kiedy prawie nie jadłam i tak miałam na czczo 94Chyba skończg się na insulinie. No nic, ja się mogę kłóć i 20 razy dziennie, jeśli to ma pomóc.
Doktor pobrał też wymaz i ustawił suple.
Chyba już jutro zrobię tę krzywą, żeby jak najszybciej tę diabetolog umówić.
No ogólnie to trochę się teraz boję, żeby moja niewydolność nie zaszkodziła maluchowi.
Yoselyn82, blue00, Achia, Phnappy, olik321, Flowwer, Emiilka, Rucola, Lunaris, Lena21, KateHawke, JustynaG, Lusesita, Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika, nie wiem czy to Cię pocieszy, ale u mnie w ciąży wyższy cukier na czczo wychodził właśnie wtedy gdy mniej jadłam lub nie jadłam późnej kolacji. Jak zaczęłam tego pilnować to trzyma się w granicach 88-90. Życzę aby to było jednorazowe przekroczenie.
Nawet jeśli krzywa wyjdzie nie tak, to dobrze że zostanie to wykryte na tak wczesnym etapie. Moja koleżanka miała większość ciąży na insulinie i maluch urodził się cudowny i zdrowyBocianiątko lubi tę wiadomość
-
Moj starszak zachwycony bratem, jak prsyszedl do domu to go pocalowal, chociaz byl troche zawstydzony. Ale pozniej juz pomogl przy przebieraniu, kazal nakarmić jak Leon zaczal płakać i jeszcze stwierdzil ze mam duze cycki
zaglada co chwile do niego i go glaszcze. Mam nadzieje ze juz tak mu zostanie.
Yoselyn82, pilik, blue00, Achia, Bajkaaa, lamka, Flowwer, summer86, Kaczorka, Emiilka, Rucola, malka, Lunaris, Lena21, KateHawke, Lusesita, Karma88, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Poczytałam ten nowy post na mamaginekolog, ale "na dworzu" mnie rozbroiło
z drugiej strony, podobno w Warszawie często ten zwrot jest stosowany.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Moniśka piekna i wyjątkowa chwila ♡
Nika dasz radę a mały tarzan jest silny po mamusi i tatusiu.
Ja spokojnie biorę wdech i czekam leżąc w łóżku i oglądam Shreka
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, a odpuściły troszkę te twardnienia?
U mnie pojawiły się chyba na podobnym etapie, bo połówkowe u mojego lekarza miałam w 23t4d i pamiętam, że wtedy pierwszy raz mu mówiłam o tym problemie.Flowwer lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Poczytałam ten nowy post na mamaginekolog, ale "na dworzu" mnie rozbroiło
z drugiej strony, podobno w Warszawie często ten zwrot jest stosowany.
u nas się teoretycznie mówi na pole, ale ja jakoś tak od zawsze mówię "na zewnątrz"
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
dziewczyny czy macie może jakiś taki spis, niezbędnik na pierwsze tygodnie życia dziecka? i co spakowac do szpitala?? Wiem, ze wyprzedzam fakty, ale przygotowania na naszego Leo dają mi tyle radości, że chcę to robić od teraz aż do porodu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
hej dziewczyny, my po połówkowych ale w srednim nastroju.
Mamy zdiagnozowane nieprawidłowości w stópkach:( Prawdopodobnie stopka konsko-szpotawa (Boze, jak to okropnie brzmi) Smutno mi, juz sie poryczalam oczywiscie, teraz siedze w necie i czytam:(
Dodatkowo jako ze to genetyczne moze byc, to dostalismy skieorwanie na echo serca. Robiła któraś z Was echo? A moze cos o tych stópkach słyszałyście? Strasznie sie martwie:((