Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka, jeśli będziesz miała chodzone L4 a planujesz wyjazd to warto zgłosić do ZUSu planowaną zmianę miejsca pobytu, w razie by wpadli na pomysł kontroli. Warto też żeby lekarz gdzieś w karcie odnotował, że nie widzi przeciwwskazań do wyjazdu w razie by jednak jakąś kontrolę wymyślili.
Co do powrotu z wychowawczego, gdzieś mi się obiło o uszy, że trzeba z miesięcznym wyprzedzeniem poinformować, ale nie wiem jak to wygląda z dalszym L4 wtedy.
Może Emilka pomoże -
Jadranka - u nas zero smoczka
jak jej kiedyś tam chcieliśmy dać to się dławiła :p więc uznaliśmy, że nie będziemy sobie robić problemu na przyszłość.
Ibishka - brzucha zazdroszczę!! Jakieś 20kg temu też taki miałam..
Może jak Alicja zacznie biegać to zgubię nadmiar
U mnie też najpierw rośnie tyłek i uda..
Emilka - polecamy się z Aluśką na lody
A fryzurka jest stara :p tylko suszyłam włosy na szczotce, żeby się nie puszyłyJadranka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Ibishka wyglądasz rewelacyjnie!
A mogę zapytać ile przytyłaś w ciąży i ile straciłaś zaraz po porodzie?
Przy wzroście 178cm startowałam z 76 kg. Wcześniej ważyłam 65 ale leki przy staraniach zrobiły swoje.
W ciąży przytyłam jakieś 14-15kg. W niedzielę 2 dni przed porodem było 91.7kg. Na koniec miałam straszne obrzęki i w ciągu kilku dni przybyło 2-3kg. Po powrocie do domu było na wstępnie - 8kg. A na dzień dzisiejszy jest - 11.9kg (cały czas licząc od tego 91.7). Dzisiejsza waga 79.8kg. Ale. Chciałabym wrócić do wagi sprzed leczenia ok 65-67:)
Co rozstepow, do 6 miesiąca smarowalam się bio oilem a później Perfecta mama. Rozstępy zrobiły się na obu 'boczkach', w dole brzucha po 2 z każdej strony i z przodu Ud przy linii bikinii też po 2. Wydaje mi się że na rozstępy wpływu nie mamy i że tu głównie geny rządząmalka lubi tę wiadomość
-
Ibishka, moniśka, super, że wszystko u Was i u maluchów dobrze. Życzę samych sukcesów z kp, sama marzę o udanym, bezstresowym karmieniu. Ibishka, wiem, że do znudzenia się Tobą zachwycam, ale naprawdę wyglądasz ślicznie - a mówi to tocząca się kula. Dzis byłam na pobieraniu krwi i wszyscy mnie przepuszczali, chyba byli pewni, że za chwilę odejdą mi wody
Rozstępów mam tyle, że ich nawet nie mogę policzyć, nie pomogły ani mustele, ani olejki ze słodkich migdałów, ani inne specyfiki. Jak mają się pojawić to sie pojawią. Szkoda tylko, że u mnie jest ich tak dużo, no ale jak się nie nosi brzucha tylko wielki balon to tak już musi być.
No i właśnie sfalsyfikowałam stwierdzenie, że maluchy przed porodem stają się mniej aktywne, dużo śpią i ich ruchy są rzadsze. Mój maluch ciągle się kotłuje, czasem mam wrażenie, że jest porządnie zły z powodu ciasnoty. A już kiedy pojawiają się skurcze to już zupełnie dostaje amoku i bije tymi nożynami w co popadnie.
Pilik, ubranka cudowne!! I wzór genialny, bardzo mi się podoba!ibishka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Była położna! Mała pięknie przybrała 150g w niecałe 4 dni i mamy zgodę na karmienie się tylko cyckiem:) jupii:) kamień z serca ze zaczęła ładnie przybierać
Anna Stesia, summer86, blue00, Minie Black, Yoselyn82, Bajkaaa, agulineczka, KateHawke, Jadranka, olik321, Rucola, nenusia, Jeżowa, Kaczorka, malka, Barbarka1984, Karma88, Czrna 81, Emiilka, pilik, Cccierpliwa, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Ibishka, gratulacje!
To teraz spokojnej i radosnej mlecznej drogi Wam życzę
Anna Stesia, ja to się właśnie boję tych słabszych ruchów pod koniec, bo chyba zwariuję ze strachutakże jak coś to pozwalam mojej kopać gdzie popadnie
-
Summer, nie ma jak widać reguły, jak się trafi temperamentny maluch to będzie chyba lał matkę do samego końca. Też wolę tak niż w drugą stronę, ale zawsze jakiś cien wątpliwości pozostaje, czy on fika tak dlatego, że po prostu lubi, czy może dlatego, że mu coś dolega.
-
nick nieaktualny
-
Pilik ubrania rewelacyjne
ibishka brzuszek super, szybko sie zmniejszył więc lada moment będzie tak jak z przed ciążyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lamka wrote:Kochane ja tylko chciałam wtrącić, że odnośnie rozmowy o samochodach - zdecydowaliśmy wstępnie po długiej dyskusji, że będzie albo Volvo V50 4x4, albo Subaru Legacy albo Outback w kombi albo Subaru Forester.
masakra, nie mogliśmy się dogadać.
a ja długi czas szukałam legacy sedan dla siebie, ale strasznie mały wybór jeśli chodzi o używane
forester wbrew pozorom ma mały bagaznik i nie ma dobrej opinii co do blachy. i co do napraw subaru, musicie liczyć się z większymi kosztami niż w bardziej popularnym aucie i bardzo długo się czeka na części
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 14:13
lamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Pilik, piękny komplecik
muszle, że Szymek będzie się w nim bosko prezentował!
Ibishka gdzie Ty miałaś te kilogramy? Na zdjęciach w ogóle nie było tego widać. A teraz pięknie waga Ci spada! Zazdro. Myślę, że bez problemu wrócisz do wagi sprzed leczenia. I cieszę się, że mała ładnie przybiera. Wysysa to z Ciebie
-
nick nieaktualnyUfff,ależ jestem szczęśliwa!!!!Maluch żyje,ma 4.09 cm i wiekowo urósł do 11tc,tak bardzo się cieszę.Ale muszę prowadzić bardziej leżący tryb życia bo maluch jest blisko szyjki macicy.No i dostałam globulki na infekcję. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7896e6d6e89b.jpg
Barbarka1984, Achia, malka, Anna Stesia, summer86, Luna1993, olik321, Kaczorka, Karma88, Bajkaaa, Flowwer, moniśka..., Emiilka, ibishka, Lusesita, agulineczka, Yoselyn82, panan12, lamka, KateHawke, Jadranka, pilik, Cccierpliwa, JustynaG, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość