X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - super bobo :)

A ja się pochwalić chciałam, że moja córcia właśnie pierwszy raz usiadła sama z pozycji na czworakach :) ale jeszcze z podparciem, bo nie jest stabilna :p

Luna1993, summer86, blue00, Emiilka, malka, Anna Stesia, lamka, KateHawke, Jadranka, Rucola, pilik, Barbarka1984, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka super wiadomość z tym karmieniem. Gratuluję. :)

Melduję się po wizycie. Jest zarodek i bijące serduszko. <3 Co za piękny moment. Łzy w oczach! W końcu znowu się udało.

Wszystko na usg wygląda ładnie, mamy się dalej oszczędzać, wszystkie leki utrzymane, kolejna wizyta 15 maja i wtedy przynoszę wszystkie badania z krwi + mocz i zakładamy kartę ciąży.

No i aby sobie wynagrodzić nerwy ostatniego tygodnia kupiłam małego bodziaka i butki. Tak wiem, w cholerę za wcześnie, ale chcę jakoś upamiętnić nam ten moment. Na razie koniec z zakupami. :)

Luna1993, Bajkaaa, Flowwer, summer86, blue00, Kaczorka, Emiilka, malka, ibishka, Lusesita, Anna Stesia, agulineczka, Yoselyn82, lamka, KateHawke, JuicyB, Jadranka, Rucola, pilik, Barbarka1984, Cccierpliwa, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kochana tak się cieszę <3 gratuluję!

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mam podobne zdjecie <3
    Cieszę się że jest wszystko dobrze tylko proszę się oszczędzać tak jak lekarz kazał :)

Karma co za wcześnie :) owszem jakbyś może wózek kupiła to bym się zdziwiła ale bodziaczek jeden malusi i butki? :) <3 spokój matki jest nieoceniony i trzeba o niego dbać także dobrze zrobiłaś :)

Luna1993, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka brawa dla Alicji :) duża dziewczyna juz:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue bobas już duży !!
    Karma to cudowana wiadomość dnia ♡♡ a mały lokator ma rosnąć.

Jak u was z apetytem ? Zjadłam obiad a po 2h ssanie i kolejny obiad po kolejnych 1,5 h czas na deser- nutella której nie cierpię a dziś siedzę i wpierniczam jak najeta.

nenusia, Karma88, blue00, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh oh oh uwielbiam nutellę. :D

Ale muszę zacząc panowac nad głodem, bo mnie co chwilę ssie. :D

nenusia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak samo, ciągle bym żarła ;)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Blue bobas już duży !!
    Karma to cudowana wiadomość dnia ♡♡ a mały lokator ma rosnąć.

Jak u was z apetytem ? Zjadłam obiad a po 2h ssanie i kolejny obiad po kolejnych 1,5 h czas na deser- nutella której nie cierpię a dziś siedzę i wpierniczam jak najeta.
    U mnie umiarkowany. Ale Ty chyba Flo nie przytyłaś zbyt dużo to może teraz maluch nadrabia:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo,ty nic mi nie mów o apetycie.Jadłabym co chwilę.Nawet teraz by uczcić dobrą wizytę zajadam się waflami domowymi,a za chwilę będę wcinać obiad :D

EDITH:Jeden zjedzony przed wyjściem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 18:31

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer mi już przeszło ale mam tyle na liczniku że teraz to faktycznie powacham coś i tyje :( masakra aż wstyd się przyznać ile ważę, a gdzie tam do końca a najgorsze jest to że nie mogę chodzić wiec nie mogę spalać kalorii :(
    A gdzie tam do końca

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a ile jesteś na+ z kg ?
    Olik ty to nadal jak top modelka ale ja już z figurą odpuszczam bo ważniejszy synek i jego zdrowie.

Mimo Nutelli Szymek dziś cały dzień śpi i oczywiście wstrętne mysli muszę wygonić.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo na tym etapie też zdarzały mi się jeszcze dni, że czułam mała np. tylko wieczorem. A przez cały dzień była cisza. Jak chciałam już na siłę wywołać jakiś ruch to kładłam się na boku, ale tak lekko na brzuchu. Zwykle pomagało i po chwili czułam jakieś stukanie ;)

Ja nie mam jakiegoś mega apetytu. Jem normalne porcje i w sumie normalną ilość posiłków. Tylko lody, albo czekolada, może nawet być i nutella za mną chodzą... a nie mam nic takiego w domu :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer 7 kg na plusie ale wstyd przyznać ja miałam wagę startowa taka jak Ibishka w dniu porodu także ja zaraz otworzę "nowy wiek" w kg hehe
    Lekarz nic mi na ten temat nie mówił że mam nie tyc także oprócz tego że wyglądam okropnie to nic się nie dzieje, nogi nie puchna ważne by Zosia miała się dobrze a ja jakoś zrzuce kiedyś te dziesiątki kg hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, Karmelku nasz, super wieści! Oby tak dalej!

Kaczorka, Alusia to chyba naczytała się podręczników i z kalendarzem w ręku wszystko wykonuje we własciwych terminach :-) To chyba sama radość dla rodziców!

Karma88 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, kochana, a gdzie masz łożysko? Z tyłu czy z przodu? Nie martw się, maluszki to figlarze i lubią czasem pożartować z mamami (choć dla nas te żarty nie są śmieszne).

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ufff,ależ jestem szczęśliwa!!!!Maluch żyje,ma 4.09 cm i wiekowo urósł do 11tc,tak bardzo się cieszę.Ale muszę prowadzić bardziej leżący tryb życia bo maluch jest blisko szyjki macicy.No i dostałam globulki na infekcję. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7896e6d6e89b.jpg

kochana gratuluje :) maluszek cudny :)

blue00 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    ibishka super wiadomość z tym karmieniem. Gratuluję. :)

Melduję się po wizycie. Jest zarodek i bijące serduszko. <3 Co za piękny moment. Łzy w oczach! W końcu znowu się udało.

Wszystko na usg wygląda ładnie, mamy się dalej oszczędzać, wszystkie leki utrzymane, kolejna wizyta 15 maja i wtedy przynoszę wszystkie badania z krwi + mocz i zakładamy kartę ciąży.

No i aby sobie wynagrodzić nerwy ostatniego tygodnia kupiłam małego bodziaka i butki. Tak wiem, w cholerę za wcześnie, ale chcę jakoś upamiętnić nam ten moment. Na razie koniec z zakupami. :)

gratuluje serduszka, rosnijcie zdrowo :)

Karma88 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue piekny Maluch! :) gratuluję :)teraz prenatalne?

Karma bardzo sie ciesze, ze zobaczylas serduszko :)

blue00, Karma88 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Karma - już gratulowałam na majówkach :-)

Pilik piękne ubranka <3

Co do auta to ja jestem oczywiście za Volvo, ale mąż upiera się na Subaru. Więc pewnie będzie Volvo. :-D

Kupiłam dzisiaj poduszkę ciążową z Motherhooda <3 :-) i powiedzieliśmy przyjaciołom o ciąży, wszyscy się bardzo ucieszyli.

Yoselyn82, JuicyB, blue00, Karma88, KateHawke, malka, olik321, Emiilka, JustynaG, JustynaG lubią tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ