X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, co do panikowania to zgadzam się z dziewczynami. Poza tym ja sama co chwilę panikuję, jak się w jednym temacie uspokoi to co innego zaczyna martwić ;) także zupełnie Cię rozumiem.

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lekarz obstawia 3,5 kg w terminie, bo idzie troszkę powyżej 50 centyla, ale pytanie czy do terminu dotrwamy ;) mi wystarczą jeszcze 3 tygodnie aby była donoszona.

Mniejsza łatwiej wyjdzie :P

Kurcze, muszę ogarnąć lokal na chrzciny a tak totalnie mi się nie chce..

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - jeżeli mam być szczera to ja bym pędziła na IP... mi lekarz ostatnio powiedział, żebym traktowała IP jak przedłużenie jego gabinetu. I jechać od razu jak coś mnie niepokoi - chociażby tylko dlatego żeby się uspokoić. Niestety podobnie jak lamka nie wypowiem sie nt stawiania brzucha...

Co do oryginalnych imion - ja mam rzadkie, ale to dlatego, bo moje pełne imię to zdrobnienie :) i każdy zawsze dopytuje jakie jest pełne.

Dla dziewczynki kiedyś wpadło mi w oko imię - Bibianna :) (ovu mi nawet podkreśla to imię, że jest z błędem).
    Zdrobnienie - Bibi :)
    Ale mojemu się niezbyt podoba.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

zawiozłam dzieciaki do przedszkola i zajechałam do Lidla. Oczywiście spodnie ciążowe już przebrane - godz. 8.30. Ale w drugim dopadłam ;)

Olik, świetna sukienka i do wykorzystania później. Ja idę na komunię w najbliższą sobotę i zakładam stare ciuchy, bo nie lubię kupować rzeczy na jeden raz. Na szczęście brzuszka jeszcze w ogóle nie mam,więc się spokojnie wbiję i nikt się nie pozna, bo jeszcze nie powiadamialiśmy nikogo. Najgorzej to tylko udawać, że jedzenie smakuje, gdy wszystko mdli i odrzuca ;)

Moje dzieci mają bardzo rzadkie i niespotykane imiona, a żeby uniknąć komentarzy i "doradzania" powiedzieliśmy wszystkim kilka dni po narodzinach, gdy już sami byliśmy ostatecznie pewni swojej decyzji. Nie chciałabym, by ktoś komentował moje wybory i mnie zniechęcał. Teraz zrobimy tak samo, z tą różnicą, że nie chcemy znać płci dziecka, więc będziemy mieć typy męskie i żeńskie :)

Luna, mnie brzuch się stawiał bardzo w pierwszej ciąży, zaczął mniej więcej w 19 tygodniu, najpierw bardzo bolały mnie więzadła, bo macica zaczęła się powiększać. U mnie szyjka nigdy nie jest długa, ale trzymała przyzwoicie, skróciła się nieznacznie. Do końca ciąży brzuch miałam twardy - urodziłam w 37tc.

W drugiej ciąży od 17 tygodnia miałam wewnętrzny lejek, rozwarcie od środka, jak to nazwał mój gin. Pozwolił mi wyprawić roczek syna, a później kazał się mocno oszczędzać. Szyjka trzymała do 22 tygodnia. Później zaczęła się skracać - 22mm, a to powiązałam z tym, że mi córka się obróciła główką w dół i zaczęła naciskać, wcześniej była w poprzek. Tak dociągnęłam chyba do 28tygodnia, później znowu się skróciła - ale tego nie czułam, nie czułam tego stawiania jak w pierwszej ciąży. Miałam rozwarcie chyba 1 cm( ale tu mnie gin pocieszał, że kobiety które już rodziły, często mają niewielkie rozwarcie i nic się nie dzieje) i szyjkę poniżej 2cm. Na końcu jechałam na centymetrowej szyjce - leżałam w domu. Urodziłam w 37tc.

W każdym razie uważam, że gdy coś Cię niepokoi, powinnaś jechać na IP. To nie czas na zgrywanie chojraka - lepiej być nadgorliwym niż później całe życie wyrzucać sobie, że się czegoś nie zrobiło.

Bajkaaa, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ta moja przyjaciółka, która miała rwę w ciąży dwa razy, dwa razy rodziła sn. I jak się dziecko przesunęło, to w czasie porodu chociaż ten ból odpuścił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:59

Anna Stesia lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tyg wg OM, wg USG jesteśmy trochę starsi ;) takie zdjęcia robię na pamiątkę, ciekawe czy starczy mi cierpliwości na wszystkie tyg :p zaraz Was nadrobie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0081bafd7f0c.png

blue00, Flowwer, lamka, Karma88, KateHawke, Bajkaaa, Kaczorka, Phnappy, summer86, olik321, Lunaris, pilik, Anna Stesia, JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, Emiilka, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik Pewnie ucieszy Cię wiadomość ze da się w chuście siedzieć przy maszynie :) Właśnie machnęłyśmy razem torbę do wózka ;D
    Miłego dnia Dziewczynki :)

summer86, Flowwer, lamka, KateHawke, malka, Barbarka1984, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na jaki rozmiar kupić kombinezon zimowy jak mi się dziecię na początku grudnia rodzi? Bo widziałam taki fajny w promo w Tesco i nie wiem czy brać :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane na jaki rozmiar kupić kombinezon zimowy jak mi się dziecię na początku grudnia rodzi? Bo widziałam taki fajny w promo w Tesco i nie wiem czy brać :-P
    62

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zapewne kupiła rozm.62,coby starczyło na całą zimę,to wszystko zależy jak duże dziecię się urodzi ;)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam syna w lutym i kupilam 62. Synek urodził sie majac 56cm i 4kg. Kombinezon byl sporo za duzy i zalowalam, ze nie wzielam 56. A w sklepie 56 jakis malutenki.mi sie wydawal.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym brała 62 kombinezon :)

Daniela dziękuję :) ale coś czuję że na następnej wizycie u ginekologa muszę pogadać na jaki poród mam się szykować wg niego :)
    Wiecie ja w życiu tyle razy miałam korzonki i ogólnie różne bóle że nawet mnie nie dziwi ten mój ból ale dziś w nocy super mi się spało znalazłam pozycje o dziwo prawie na lewym bolacym boku gdzie nic nie bolało :) więc może ta taśma trochę udciaza :)

A ja w Lidlu znalazłam jedyne spodnie w rozmiarze 44 ciążowe ale gdybym była 15min później to nie miałabym czego szukać ale spodnie są takie że są mega obcisłe ale zostawię je bo te co mam i chodzę cała ciąże już mi się pruja i wstyd iść np do lekarza a nie wiem co będzie jak będzie zimno
    Ale jestem mega zadowolona bo mamy komunie w weekend i udało mi się znalesc w Lidlu takie spodnie materiałowe dla męża w granacie więc super bo u bierze koszule i te spodnie i będzie idealnie i nie trzeba spodni od garnituru :)
    A mąż zadowolony bo mega wygodne te spodnie :)
    Aha i kupiłam sobie jeszcze taki ala top ale mega długi który może robić za tunike z leginsami, dałam za to 6,5zl:)

Takze zakupy udane :)

lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - weź 62, ale takie większe, żeby chociaż do marca posłużył.
    My jesteśmy z połowy października i już w grudniu przeszliśmy na 68. Trochę był za duży na początku, ale Luśka szybko urosła i w marcu już się zaczął robić na styk.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, on akurat był 62 :-)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dzięki za rady, on akurat był 62 :-)

to oczywiście czekamy na fotkę ;)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka nie kupiłam body, wzięłam 2 szt spodenek, skarpetki i rampersy 2szt z krótkim rękawem.
    Body kupię właśnie w tesco bo te co mam, bardzo mi się podobają.

Aaa i dla mamy się trafiła koszulka na ramkach ciążowa. Polecam dla wysokich dziewczyn bo mi S prawie dupkę zakrywa, więc do końca ciąży starczy

Lamka też myślę czy nie kupić małemu już kombinezonu na zimę bo teraz kosztują połowę ceny ;p
    Ale u mnie chyba za duże ryzyko z rozmiarem..
    Myślę też czy nie kupić jednego dresowego czy polarowego kombinezonu w rozmiarze 56/62. Bo mamy same body + spodenki albo zwykłe pajace do spania. Jakby było zimno może się przydać hm sama nie wiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:14

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - to Twoja pierwsza ciąża? :) chyba już przebija kuleczka :)
    U mnie już coraz wyraźniej widać brzuch :) chociaż nadal mam problem czy to gazy czy już ciąża... :P sorry za bezpośredniość, ale mój brzuch to jakiś koszmarek teraz :D

ckai43r8zmly7il4.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja też miałam podobne przemyslenia i w ostatnim zamówieniu ubranek kupiłam jeden kombinezon dresowy na 62. Nie jest bardzo gruby, ale cieplejszy niż pajace i stwierdziłam, że może się przydać na chłodniejsze dni, gdyby się takie latem zdarzyły.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki płyn/proszek do prania dla malucha polecacie?
    Faktycznie ten Lovela?

I co na sutki ( moje) oraz pupę malucha?
    Przemywać będziemy dupcie wodą lub chusteczkami waterWipes

Aha witami D lepiej w kapsułkach czy areozol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:39

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Achia - to Twoja pierwsza ciąża? :) chyba już przebija kuleczka :)
    U mnie już coraz wyraźniej widać brzuch :) chociaż nadal mam problem czy to gazy czy już ciąża... :P sorry za bezpośredniość, ale mój brzuch to jakiś koszmarek teraz :D
    tak. pierwsza :) ale też mam wrażenia że to bardziej wzdęcia choć zdjęcie niby z rana :) pokaż swój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:31

Phnappy lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9b449ad9f4.jpg

brzuch trochę wciagnelam :)

olik321, lamka, Kaczorka, Lunaris, blue00, Achia, Karma88, KateHawke, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, Yoselyn82, Emiilka, moniśka... lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ