Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, co do panikowania to zgadzam się z dziewczynami. Poza tym ja sama co chwilę panikuję, jak się w jednym temacie uspokoi to co innego zaczyna martwić
także zupełnie Cię rozumiem.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Lekarz obstawia 3,5 kg w terminie, bo idzie troszkę powyżej 50 centyla, ale pytanie czy do terminu dotrwamy
mi wystarczą jeszcze 3 tygodnie aby była donoszona.
Mniejsza łatwiej wyjdzie
Kurcze, muszę ogarnąć lokal na chrzciny a tak totalnie mi się nie chce..summer86 lubi tę wiadomość
-
Luna - jeżeli mam być szczera to ja bym pędziła na IP... mi lekarz ostatnio powiedział, żebym traktowała IP jak przedłużenie jego gabinetu. I jechać od razu jak coś mnie niepokoi - chociażby tylko dlatego żeby się uspokoić. Niestety podobnie jak lamka nie wypowiem sie nt stawiania brzucha...
Co do oryginalnych imion - ja mam rzadkie, ale to dlatego, bo moje pełne imię to zdrobnieniei każdy zawsze dopytuje jakie jest pełne.
Dla dziewczynki kiedyś wpadło mi w oko imię - Bibianna(ovu mi nawet podkreśla to imię, że jest z błędem).
Zdrobnienie - Bibi
Ale mojemu się niezbyt podoba.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Hej hej,
zawiozłam dzieciaki do przedszkola i zajechałam do Lidla. Oczywiście spodnie ciążowe już przebrane - godz. 8.30. Ale w drugim dopadłam
Olik, świetna sukienka i do wykorzystania później. Ja idę na komunię w najbliższą sobotę i zakładam stare ciuchy, bo nie lubię kupować rzeczy na jeden raz. Na szczęście brzuszka jeszcze w ogóle nie mam,więc się spokojnie wbiję i nikt się nie pozna, bo jeszcze nie powiadamialiśmy nikogo. Najgorzej to tylko udawać, że jedzenie smakuje, gdy wszystko mdli i odrzuca
Moje dzieci mają bardzo rzadkie i niespotykane imiona, a żeby uniknąć komentarzy i "doradzania" powiedzieliśmy wszystkim kilka dni po narodzinach, gdy już sami byliśmy ostatecznie pewni swojej decyzji. Nie chciałabym, by ktoś komentował moje wybory i mnie zniechęcał. Teraz zrobimy tak samo, z tą różnicą, że nie chcemy znać płci dziecka, więc będziemy mieć typy męskie i żeńskie
Luna, mnie brzuch się stawiał bardzo w pierwszej ciąży, zaczął mniej więcej w 19 tygodniu, najpierw bardzo bolały mnie więzadła, bo macica zaczęła się powiększać. U mnie szyjka nigdy nie jest długa, ale trzymała przyzwoicie, skróciła się nieznacznie. Do końca ciąży brzuch miałam twardy - urodziłam w 37tc.
W drugiej ciąży od 17 tygodnia miałam wewnętrzny lejek, rozwarcie od środka, jak to nazwał mój gin. Pozwolił mi wyprawić roczek syna, a później kazał się mocno oszczędzać. Szyjka trzymała do 22 tygodnia. Później zaczęła się skracać - 22mm, a to powiązałam z tym, że mi córka się obróciła główką w dół i zaczęła naciskać, wcześniej była w poprzek. Tak dociągnęłam chyba do 28tygodnia, później znowu się skróciła - ale tego nie czułam, nie czułam tego stawiania jak w pierwszej ciąży. Miałam rozwarcie chyba 1 cm( ale tu mnie gin pocieszał, że kobiety które już rodziły, często mają niewielkie rozwarcie i nic się nie dzieje) i szyjkę poniżej 2cm. Na końcu jechałam na centymetrowej szyjce - leżałam w domu. Urodziłam w 37tc.
W każdym razie uważam, że gdy coś Cię niepokoi, powinnaś jechać na IP. To nie czas na zgrywanie chojraka - lepiej być nadgorliwym niż później całe życie wyrzucać sobie, że się czegoś nie zrobiło.
Bajkaaa, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ta moja przyjaciółka, która miała rwę w ciąży dwa razy, dwa razy rodziła sn. I jak się dziecko przesunęło, to w czasie porodu chociaż ten ból odpuścił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:59
Anna Stesia lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyWitam się w nowym tyg wg OM, wg USG jesteśmy trochę starsi
takie zdjęcia robię na pamiątkę, ciekawe czy starczy mi cierpliwości na wszystkie tyg :p zaraz Was nadrobie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0081bafd7f0c.pngblue00, Flowwer, lamka, Karma88, KateHawke, Bajkaaa, Kaczorka, Phnappy, summer86, olik321, Lunaris, pilik, Anna Stesia, JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, Emiilka, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Pilik Pewnie ucieszy Cię wiadomość ze da się w chuście siedzieć przy maszynie
Właśnie machnęłyśmy razem torbę do wózka
Miłego dnia Dziewczynkisummer86, Flowwer, lamka, KateHawke, malka, Barbarka1984, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też bym brała 62 kombinezon
Daniela dziękujęale coś czuję że na następnej wizycie u ginekologa muszę pogadać na jaki poród mam się szykować wg niego
Wiecie ja w życiu tyle razy miałam korzonki i ogólnie różne bóle że nawet mnie nie dziwi ten mój ból ale dziś w nocy super mi się spało znalazłam pozycje o dziwo prawie na lewym bolacym boku gdzie nic nie bolałowięc może ta taśma trochę udciaza
A ja w Lidlu znalazłam jedyne spodnie w rozmiarze 44 ciążowe ale gdybym była 15min później to nie miałabym czego szukać ale spodnie są takie że są mega obcisłe ale zostawię je bo te co mam i chodzę cała ciąże już mi się pruja i wstyd iść np do lekarza a nie wiem co będzie jak będzie zimno
Ale jestem mega zadowolona bo mamy komunie w weekend i udało mi się znalesc w Lidlu takie spodnie materiałowe dla męża w granacie więc super bo u bierze koszule i te spodnie i będzie idealnie i nie trzeba spodni od garnituru
A mąż zadowolony bo mega wygodne te spodnie
Aha i kupiłam sobie jeszcze taki ala top ale mega długi który może robić za tunike z leginsami, dałam za to 6,5zl:)
Takze zakupy udanelamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka nie kupiłam body, wzięłam 2 szt spodenek, skarpetki i rampersy 2szt z krótkim rękawem.
Body kupię właśnie w tesco bo te co mam, bardzo mi się podobają.
Aaa i dla mamy się trafiła koszulka na ramkach ciążowa. Polecam dla wysokich dziewczyn bo mi S prawie dupkę zakrywa, więc do końca ciąży starczy
Lamka też myślę czy nie kupić małemu już kombinezonu na zimę bo teraz kosztują połowę ceny ;p
Ale u mnie chyba za duże ryzyko z rozmiarem..
Myślę też czy nie kupić jednego dresowego czy polarowego kombinezonu w rozmiarze 56/62. Bo mamy same body + spodenki albo zwykłe pajace do spania. Jakby było zimno może się przydać hm sama nie wiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:14
-
Achia - to Twoja pierwsza ciąża?
chyba już przebija kuleczka
U mnie już coraz wyraźniej widać brzuchchociaż nadal mam problem czy to gazy czy już ciąża...
sorry za bezpośredniość, ale mój brzuch to jakiś koszmarek teraz
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Olik ja też miałam podobne przemyslenia i w ostatnim zamówieniu ubranek kupiłam jeden kombinezon dresowy na 62. Nie jest bardzo gruby, ale cieplejszy niż pajace i stwierdziłam, że może się przydać na chłodniejsze dni, gdyby się takie latem zdarzyły.
olik321 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a jaki płyn/proszek do prania dla malucha polecacie?
Faktycznie ten Lovela?
I co na sutki ( moje) oraz pupę malucha?
Przemywać będziemy dupcie wodą lub chusteczkami waterWipes
Aha witami D lepiej w kapsułkach czy areozol?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:39
-
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Achia - to Twoja pierwsza ciąża?
chyba już przebija kuleczka
U mnie już coraz wyraźniej widać brzuchchociaż nadal mam problem czy to gazy czy już ciąża...
sorry za bezpośredniość, ale mój brzuch to jakiś koszmarek teraz
ale też mam wrażenia że to bardziej wzdęcia choć zdjęcie niby z rana
pokaż swój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:31
Phnappy lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9b449ad9f4.jpg
brzuch trochę wciagnelamolik321, lamka, Kaczorka, Lunaris, blue00, Achia, Karma88, KateHawke, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, Yoselyn82, Emiilka, moniśka... lubią tę wiadomość
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane