X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Phnappy udana jesteś:) brzusio jeszcze chyba normalny

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory piore tylko Lovela.
    Uzywam tez plynu do plukania bobini, ma piekny zapach :). Wiem, ze niektórzy odradzaja plyny, ale dla mnie ubranka po plynie sa duzo bardziej.miekkie, a nie zauwazylam zadnej reakcji skornej na ten plyn.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny a jaki płyn/proszek do prania dla malucha polecacie?
    Faktycznie ten Lovela?

I co na sutki ( moje) oraz pupę malucha?
    Przemywać będziemy dupcie wodą lub chusteczkami waterWipes

Aha witami D lepiej w kapsułkach czy areozol?

Ja stosowałam lovele - trafiłam na promocji w tesco pamiętam, że pływy do płykania były po 1,75 zl :D ale ! stosowałam może 1-2 miesiące, później prałam normalnie z naszymi :) dodam, ze Stasiek miał podejrzenie AZS, "unormowało się" po nawilżeniu powietrza i stosowania normalnej chemii/kosmetyków, w tym roku w końcu chyba całkiem odpuściło !

z sutkami problemów nie miałam, bo Staszek mm od początku, ale co do witD na początku stosowałam rybki, później od ok pół roku kropelki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit. D ja polecam vigantol krople, do sutków lano-maść ziaji (uwielbiam, używam do ust), a jako że mam alergię na proszki do prania to używam też dzidziusiowych - do płukania lubię softlana.

pilik lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik! Przypomniałaś mi o rampersach! Przecież ja chciałam je kupić! :p Ale to chyba już jutro się bujnę, bo dziś znów gorąco i nie chce mi się póki co dupki z domu ruszać.
    A do pierwszych prań używałam Bobini (czy jakoś tak), ale szybko zaczęłam prać Aluśkowe ubranka razem z naszymi, więc używam zwykłych kapsułek Ariel.

Heh, tyle lokali w Szczecinie a wybrać jakiś to masakra..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    haha Phnappy udana jesteś:) brzusio jeszcze chyba normalny

:D :D :D

No właśnie jeszcze nie do rozróżnienia :) na pewno czuję twarde w środku, a "z natury" mam taki wywalony to teraz pewnie mimo woli pozwalam mu żyć własnym życiem :P i nie wciągam non stop - bo w końcu mi wolno bo ciąża :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9b449ad9f4.jpg

brzuch trochę wciagnelam :)
    Jeśli to jest brzuch bliźniaczy w 11 tc, to ja chyba jednak urodzę autobus....

Kaczorka, lamka, Phnappy, Karma88, reset, Barbarka1984, Jeżowa, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A witaminę D mam w kapsułkach. Łatwo się aplikuje ;)
    Chociaż ostatnio myślę czy w sprayu nie kupić. Chyba są lepsze w smaku. Tylko czy Aluśka będzie buzię otwierać?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to moja pierwsza ciąża (tzn. druga, ale koniec pierwszej 8tydzien) plus pod moją pokaźną warstwą tłuszczyku mam sporo mięśni na brzuchu i raczej jestem "mocno zbudowana" więc podejrzewam, że może mi później wywalić :)

za godzinę jadę podejrzeć groszki!!! Proszę o mocne trzymanie kciuków, bo oczywiście schizuję :( gdyby nie te durne plamienia non stop to pewnie byłby w miarę chill... a tak... :(

lamka, Achia, summer86, Lunaris, Bajkaaa, reset, Anna Stesia, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pojawia brzuszek wieczorami, wczoraj zwłaszcza, pewnie po lasagne :-D ale mąż miał pociechę.

Phnappy kciuki a brzuszek masz ładny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:52

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to dawaj fotkę, wszka my lubimy obrazki :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy brzuszek jak na 2 lokatorów to całkiem normalny się wydaje :) ja może nie miałam super płaskiego ale przed ciąża jak się najadłam czy ogolnie popoludniu wyglądał jak wczesna ciąża ;p teraz tez nie wciągam bo po co ;p ale wyciągnęłam letnie ciuchy. na razie tylko w 1 krótkie spodenki nie wejde ale one ogólnie małe są, reszta jeszcze OK ;p
    3mam kciuki za wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik może wieczorem coś wrzucę przy pomyślnych wiatrach :-D

Phnappy, Rucola lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik może wieczorem coś wrzucę przy pomyślnych wiatrach :-D

hahahaha oplułam monitor :D

ckai43r8zmly7il4.png

• Daniela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu umówiłam prenatalne. Idę 12.06.

Phnappy, serio, dwójka dzieciaczków tam siedzi? ;)

Mnie też późno wyskakiwał brzuszek, chciałabym żeby i w tej ciąży nie było szybko widać, ale wpływu większego teraz już na to nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:23

Achia lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczyny na babskie ploty. Poza tym trampki muszę nabyć bo coś mnie stopy cisną w sandałach... czyżbym puchła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:10

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Uciekam dziewczyny na babskie ploty. Poza tym trampki muszę nabyć bo coś mnie stopy cisną w sandałach... czyżbym puchła?

Lunaris mi Reset poleciła crocsy.. zamówiłam choć cena nie niska i polecam całą sobą jakkolwiek to brzmi
    Tak wygodnych butów jeszcze nie miałam i nie cisną nawet jak puchnę a wieczorem z trampek eMek nie potrafił mi stóp wyciągnąć

reset, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - przepraszam ze wtrace sie Wam. Czy miałaby ktoraś odsprzedać Luteinè 100mg dopochwową?

To dopiero początek mojej ciaży. Koleżanka dala mi 2 opakowania ktore juz sie konczą.

A do gina chcę iść dopiero w 8 tc.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisia, niestety nie mam.

Nika jak Twoje samopoczucie na Encortonie?

Olik ten model Crocsów to takie sandałki, ktore kiedyś Hope wklejała?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, od tygodnia jesteśmy w szpitalu a po sytuacji z Aga jakoś nie miałam weny, żeby cokolwiek pisać (Aga napisała na naszej grupie emocjonujący wpis o wycieku danych na jej temat - nie wiem jiz tak naprawdę czy chodziło o mnie, ale tak wszyscy naskoczyli że poczułam się okropnie, przepłakałam pol dnia i usunęłam się z grupy, nie chce być traktowana jak troll czy szpieg, bo nigdy takiego celu nie miałam, nie sądziłam że tak to zostanie odebrane - chciałam dobrze a dostałam jak zawsze po dupie :( kosztowało mnie to dużo nerwów i stresu - a chciałam Wam wtedy tylko dać znać, bo wiedziałam, że się martwicie)

Lunka odezwałam się ze względu na Ciebie, bo właśnie przez stawianie się brzucha turaj trafiłam - od ok 25 tygodnia macica się stawiała, brzuch twardnial, ale szyjka była długa i ok wiec tylko leżałam w domu, brałam 3xmagnez i 3x nospe. Kiedy się nasiliły stawiania podjechałam do mojego lekarza - wtedy było jeszcze ok i miałam nadal odpoczywać - tydzień później znowu czułam twardnienia i było mi już głupio dzwonic ciagle z tym samym, pomyślałam dokładnie tak jak Ty, że mnie uzna za wariatkę, ale kiedy po kilku godzinach bolesne stawiania nie ustąpiły i były co ok 10 min to jednak zadzwoniłam. Kazał przyjechać na IP. Na ktg wyszły skurcze, szyjka miękka, skrócona, ale jeszcze ok - od tygodnia maja problem żeby mi te skurcze wyciszyć, miałam już chyba z 10 kroplówek z magnezem, nospe, mam podawane sterydy na płucka. Muszę bezwzględnie leżeć, wstaje tylko do toalety:/ jeśli do niedzieli nas tym nie zapanują to musza mnie przewieźć do szpitala o wyższym stopniu referencyjności. Mam nadzieje ze uda się tego uniknąć.
    Dlatego nie patrz w ogóle na to co sobie ktoś pomyśli i czy jakiś niemiły personel na izbie będzie kręcił nosem, to jest Twije prawo i jeśli coś Cię niepokoi to po prostu patrz tylko i wyłącznie na Wasze dobro i bezpieczeństwo <3

Cieszę się z wszyskich Waszych wizyt, obejrzałam piękne zdjęcia brzuszków i sukienek, z imionami u nas jest Franio - nie patrzę na innych choć wiem, że teraz się ich dużo pojawiło.

Bajeczko powodzenia z tą rwą:/ mam nadzieję, że chociaż te taśmy przyniosą ulgę

Flo dobrze, że crp ok:)

Przepraszam, ale już mi wszystko z głowy wyleciało

Trzymam kciuki za wizyty, dużo zdrówka i spokoju <3

Bajkaaa, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ