X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka też idę do lidla haha ale po ciuszki dla malucha zobaczyć :)

Flo cieszę się, że CRP w miarę dobre

Malka ten sweterek dla lamki piękny ;) Podejrzałam z ciekawości ;p

Summer mnie waga też wkurza i też myślę, czy się nie obrazić haha. Wczoraj jeszcze teściowa przyjechała do nas na chwilę bo pilnuje szwagra dziecko i na powitanie "matko z 4 dni a chyba zz 3kg przybrałaś" no dzięki :)
    Ona ma teksty nieziemskie, mówię, że zmieniam jednak kolor włosów na ten co miałam bo w ciemniejszych starzej się czuję a ona " ale to nie włosy, tylko kobiety większe z większą wagą starzej wyglądają, schudniesz po ciąży i wróci wszystko do normy"
    także tego, wyszłą to wypiłam sobie piwko bez % hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 08:11

lamka, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik współczuję takich tekstów

Ja myślałam że nigdy tyle ważyć nie będę a tu waga nie robi stóp, ehh będzie ciężko po porodzie ale trudno

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mam pytanie czy słyszała któraś by taka rwa kulszowa była wskazaniem do cc?
    Kurde bo ja rękami i nogami bronię się przed cc bo boję się tego gojenia później

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik niektórzy to noszą siano w butach i raczej tak zostanie do końca życia.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odpadłam nie wiem kiedy...
    Lunka dobrze że już lepiej.

Co do imion to ja od zawsze jestem zakochana w męskim imieniu Ariel ale nie miałam odwagi go nadać. Wybraliśmy Franciszek, ale wszyscy się krzywili! Że takie starodawne i w ogóle... a za miesiąc wybrali papieża :] posypały się Franki na lewo i prawo a rodzinka same ochy i achy nad naszym imieniem (na drugim miejscu był Kostek-Konstanty).

A teraz patrzę żeby ładnie do nazwiska pasowało i było niebanalne. Dla mnie ważne jest też znaczenie imienia- wierzę że coś w tym jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 08:28

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka z tymi ranami to różnie bywa sąsiadka po porodzie leczyła ranę po nacięciu krocza ponad pół roku a moja siostra 3 mies.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps KCIUKI za wszystkie dzisiejsze wizyty dziewczyny! Trochę ich dzisiaj mamy prawda? :)

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam Aluśkę do neurologa. Dobry lekarz, prywatnie i niestety czas oczekiwania miesiąc..
    No ale trudno. Nawet za ten miesiąc niech ją obejrzy i sprawdzi czy wszystko oki :) w razie co jeszcze zdążymy zrehabilitować :)

Bajka - rana po CC wcale się długo nie goi :) nie ma się co bać.
    Ja sobie to dużo gorzej wyobrażałam.
    I przynajmniej zaoszczędziło mi walki z hemoroidami po porodzie SN :p

Body z Lidla postanowiłam sobie odpuścić, bo są dość szerokie i na zakładki. A Aluśka jest do nich za drobna i za duży dekolt jej się robi..
    Za to ostatnio w Auchan kupiłam 7szt. body za 38zł. Wzornictwo bez rewelacji, ale są wąskie i przy szyjce się nie rozłażą :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo kaczorka dobrze ze mówisz
    będę zwracać na to uwagę:)
    Ale idę i tak trochę dla rozrywki ;p

Jak nic nie upoluję to dokupię z tesco, bo jakoś mi się podoba i nie są chyba takie szerokie :)

Edit: Kaczorka są przez główke, nie kopertowe
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=650

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 08:43

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nawiasem mówiąc uważam za nieprawdopodobne chamstwo powiedzieć młodym rodzicom, że wyborem imienia krzywdzą dziecko (nie mówię oczywiście o przypadkach skrajnych, gdy dziecko dostaje imię ośmieszające - ale tutaj czuwa USC i w Polsce tych przypadków jest naprawde mało). Zaden kochający rodzic nie chce skrzywdzić swojego dziecka i taki zarzut jest po prostu ordynarny. Nie wierze, że innym ludziom bardziej zależy na dzieciach niż właśnie rodzicom, więc kiedy ktoś mi mówi o krzywdzeniu dziecka tak naprawdę nie troszczy się o malca, tylko używa argumentu poniżej pasa, żeby uszlachetnić swoje intencje. A intencje sa jedne - wyrażenie swojej opinii (przy jednoczesnym bardzo niestosownym zarzucie dla rodziców).

Aniu, tą wypowiedzią trafiłaś w sedno.

Przede wszystkim wybierając imię dla dziecka nie uszczęśliwimy wszystkich. Nas też wszyscy pytają o imię. Ale jeszcze nie mamy. Mamy sporo czasu do namysłu. Najlepsza była moja mama "Pewnie boicie się, że dziadkom imię się nie będzie podobać" (Taaa... chciałam jej odpowiedzieć, że mnie nie interesuje co dziadki myślą o imieniu bo to nam ma się podobać ale ugryzłam się w język by jej przykro nie było). A potem jeszcze "To waszej córce ma się imię podobać, żeby nie miała brzydkiego" (Cóż za założenie, że wybierzemy brzydkie imię. Co to jest "brzydkie" imię?)

Buko wrote:
    Potwierdzam do każdego imienia można dodać jakiś rym, mój m. na każdą moja propozycje dodał od siebie rym lub znany wierszyk.
    A ja mam najpopularniejsze imię w Polsce i w ogóle mi to nie przeszkadza, ale koleżanka (która nie znosi swojego imienia, a wg mnie jest normalne), kiedyś mi powiedziala że nie zna żadnej Anki, która by nie lubiła swojego imienia i że takie jesteśmy dziwne :)
    Mi się Anka bardzo podoba. Jest to imię ponadczasowe. Ale wspólnie z emkiem zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z imion z pierwszej czołówki najpopularniejszych z ostatniego roku i tym sposobem Ania odpadła. Choć przy niepopularnym nazwisku by to imię nie przeszkadzało.

Buko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower a co Twój lekarz ba to stawianie? Normalne? Bo mój się boi, że u mnie to może być objaw skracania szyjki. Zamiast na porodówke to mnie do czubkow zawiozą :D

Bajka, Olik udanych łowów :)

Ja też chciałam wybrać jakieś oryginalne imię, ale ja miałam być Zuzia wg mojej kochanej babci, moja Antosia też, więc nie chce odmówić jej przyjemności, że wreszcie się doczeka Zuzanny ;) wiem że teraz to popularne imię, nam się podoba, a moja babcia bardzo wiele dla mnie w życiu zrobiła i jest moją najlepszą przyjaciółką. Także niech będzie jak chciała :)

olik321, lamka, reset, pilik, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja Ci się nie dziwię. Ja co prawda na początku ciąży jestem, ale co chwilę panikuje jak coś zaboli jakoś inaczej itp.
    Ale, to Kaczorka chyba napisała, lepiej o jeden raz za dużo panikować niż zbagatelizować coś.

Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach!!!

Luna1993 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Ania nie jest w czołówce najpopularniejszych ;) Była w zeszłym roku na 19/20 miejscu, więc nawet nie pierwsza dziesiątka. Też się tym kierowaliśmy.

Olik, no to Ci się trafiła teściowa.. dobrze, że ignorujesz jej teksty. Po Twoich zdjęciach to wyglądasz jak fit mama.

Flowwer, cieszę się, że CRP ok.

My już po wizycie. Mała waży 2370 gramów, przepływy w pępowinie ok., szyjka magicznie się trzyma i wyszła dłuższa niż poprzednio, wody też ok. Za tydzień mam odstawić luteinę. Mimo dziwnych rozpierających boki ruchów jest główką w dół :)
    Pytałam o ten ból krocza, lekarz zrobił USG kości i zmierzył rozstęp, wyszło 6 mm, zatem ok, bo problemy są powyżej 1 cm.

Co do ktg, podobno nie ma konieczności przed terminem jeśli ciąża przebiega terminowo, ale jeśli będę chciała to po 36 tygodniu dostanę skierowanie. Muszę to przemyśleć.

Luna1993, Lunaris, blue00, KateHawke, olik321, malka, pilik, Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - to te przez główkę mają właśnie takie zakładki przy dekolcie.
    A że Lidlowe body są dość spore a moja Aluśka drobna to jej się robi taki duży dekolt. Jakby miała cycki to by na wierzchu nosiła :p
    W TESCO kupiłam kiedyś zwykłe białe body (też z tymi zakładami) i byłam zadowolona. Solidny materiał, nie rozciągały się i rozmiar był dopasowany. Więc mogę polecić :)

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa też chwali bodziaki z Tesco, podobno po wielu praniach nadal dobrze się trzymają.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam nadrobić i powiedzieć "dzień dobry".

Olik - super sukienka i leży na Tobie genialnie!
    Lamka - imiona mi się bardzo podobają!
    Anna Stesia - ciekawość mnie zżera, co to za imię:)
    Luna- dobrze, że to tylko strachy na lachy! Powiedz Zuzi, że e-ciotka Rest każe jej się przestać wygłupiać, niech da matce chwilę wytchnienia.

summer86, Karma88, Luna1993, lamka, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - to taka 3kg dziewczynka powinna być w terminie :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset co zrobić, Zuza ma parcie na szkło od małego ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset co zrobić, Zuza ma parcie na szkło od małego ;)

Przynajmniej w życiu nie zginie ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Summer - to taka 3kg dziewczynka powinna być w terminie :)

Lekarz obstawia 3,5 kg w terminie, bo idzie troszkę powyżej 50 centyla, ale pytanie czy do terminu dotrwamy ;) mi wystarczą jeszcze 3 tygodnie aby była donoszona.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ