Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Popieram! Też mam poczucie, że dzięki sieci zaoszczędziłam sporo kasy, choć pewnie straciłam więcej czasu.
Czasu pewnie więcej, bo więcej się czyta i porównuje. Ale mam wrażenie, że robiac zakupy w zwykłym sklepie nawet mając listę, kupiłabym sporo nieprzemyślanych i pewnie niepotrzebnych rzeczy, a tu był czas na zastanowienie się
Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Anna Stesia a Wy jakie imię wybraliście dla synka?
Przyznam, że wybraliśmy dość oryginalne. Pozwolicie, że nie podam publicznie, bo chciałabym pozostać anonimowa, a taka wiadomość mogłaby mnie zdekonspirowaćAle powiem tylko tyle, że nikomu sie nie podoba poza nami i każdy uważa, że ma prawo wyrazić swoje zdanie na jego temat. Albo poszukać nam alternatywy
Ewentualnie zatroskać się o los malucha w szkole.
summer86, lamka, JustynaG, Lunaris, Jadranka, Phnappy, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia nie przejmuj się tym w ogóle. To Wam ma się podobać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 07:27
Anna Stesia, Rucola, lamka, blue00, pilik, Jeżowa, Daniela, Barbarka1984, Flowwer, Karma88, Kaczorka, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia wrote:Przyznam, że wybraliśmy dość oryginalne. Pozwolicie, że nie podam publicznie, bo chciałabym pozostać anonimowa, a taka wiadomość mogłaby mnie zdekonspirować
Ale powiem tylko tyle, że nikomu sie nie podoba poza nami i każdy uważa, że ma prawo wyrazić swoje zdanie na jego temat. Albo poszukać nam alternatywy
Ewentualnie zatroskać się o los malucha w szkole.
Lubię oryginalne imiona
Moze kiedyś zmienisz zdanie, to daj znać
bo mnie zaintrygowałas. Co do tekstów odnośnie krzywdzenia dzieci to juz się z emkiem przyzwyczailiśmy, bo nasz wybór też jest krytykowany z każdej strony. Ludzie nie mają się czego czepić a jak ktoś ma beznadziejne nazwisko to jakoś nikomu nie przeszkadza...
Anna Stesia, lamka, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAnna Stesia, najważniejsze jest żebyście Wy je kochali i z radością używali
Też lubię oryginalne imiona, dlatego najbardziej chciałabym z mojej listy Biankę i Teodora
Olik super wyglądasz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:55
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Anna Stesia nie przejmuj się tym w ogóle. To Wam ma się podobać
Kiecka taka: do tego jasnorozowy żakiet do kościoła i jakaś szpilka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98c52702ef28.jpg#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Luna1993 wrote:Cały czas jest bardzo twardy, a jak siedzę lub stoję to boli i czuję ten ucisk
czekam na emka jak wroci z pracy i będziemy decydować
Daj nam później znać, pewnie byłabyś spokojniejsza, jeśli jakiś lekarz by na to spojrzał.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Kompletnie się nie przejmuję
Sama znam kilka osób o naprawdę niespotykanych imionach i nie zauważyłam, żeby było im z tego powodu źle.
wszyscy go kojarzą, nikomu się nie myli i być moze dzięki temu jest mu łatwiej w życiu
lamka, Anna Stesia, Jadranka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Jasne
Lubię oryginalne imiona
Moze kiedyś zmienisz zdanie, to daj znać
bo mnie zaintrygowałas. Co do tekstów odnośnie krzywdzenia dzieci to juz się z emkiem przyzwyczailiśmy, bo nasz wybór też jest krytykowany z każdej strony. Ludzie nie mają się czego czepić a jak ktoś ma beznadziejne nazwisko to jakoś nikomu nie przeszkadza...
Otóż to. Zresztą, wszystkim nie dogodzisz. Mnie tylko fascynuje, jak wiele osób uważa, że w ogóle interesuje nas ich zdanie i że ma prawo sie na temat naszego wyboru wypowiadać. Decyzja rodziców i tyle.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Rucola ja mam oryginalne imię i jest trochę tak jak piszesz - ludzie z oryginalnymi imionami są wg mnie pewniejsi siebie i (moja subiektywna ocena) przez to łatwiej im odnieść sukces.
Momentami mam zawahania i boję sie, że skrzywdzę dziecko, ale w gruncie rzeczy wiem, ze robię dobrze i dla siebie ( bo chce dać dziecku tak na imię) i dla dziecka (bo będzie w jakiś sposób wyjątkowe;)
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja kiedyś natknęłam się na imię Noelia i strasznie mi się spodobało i jakbym sama decydowała o imieniu to pewnie by wygrało... a tak to jeszcze mąż ma prawo głosu a on jest zdecydowanie przeciwny
lamka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Ja kiedyś natknęłam się na imię Noelia i strasznie mi się spodobało i jakbym sama decydowała o imieniu to pewnie by wygrało... a tak to jeszcze mąż ma prawo głosu a on jest zdecydowanie przeciwny
-
Bajka spokojnie, jesteś 8 tygodni do przodu jeżeli chodzi o czas kompletowania wyprawki
na Teoim etapie miałam chyba tylko kosz mojzesza
Zakupy apteczne tez polecam zrobić przez internet. Zreszta ja wszystkie chyba zakupy prawie robiłam przez internet
Luna ja bym jednak pojechała dla spokoju na IP...
A co do imion - mam na tyle rzadkie i dziwne, że chyba mogę się wypowiedzieć. I szczerze - wylałam wiadra łez i spotkała mnie masa nieprzyjemności za dzieciaka przez imię. Do dzisiaj się zdarzają nerwy (wieczne błędy w zapisie, a jak ktoś widzi zapis to zle czyta, nie odmienia i mnie do szału doprowadza). Teraz już mam dystans spory, często w dorosłym życiu mi się to przydało bo nr musiałam dwa razy przypominać się lekarzowi czy pani w urzędzie bo mnie zapamiętują. Niestety druga strona - na uczelni jak mnie nie było to też od razu wiedzieli. Albo przy dużej grupie moje imię im się w oczy rzucało i byłam maglowania na każdy h zajęciach. Sama bym nie dała dziecku bardzo dziwnego imienia po swoich osobistych traumach.
Ale np. Blanka czy Teodor są piękne i rzadkie, ale nie dziwne i zaskakujące.
Lamka - materiały wysłałamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 22:20
lamka lubi tę wiadomość
-
Luna mam nadzieję że albo szybko przejdzie ten ból albo że na IP cię uspokoja
Co do imion ja mam typowo polskie ale mało popularne i nigdy nie czułam się wyjątkowo nawet ludzie zapominali mojego imienia prędzej anke czy kaskę pamiętaliale może raczej wina mnie samej a nie imienia