X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ! lody !

Milka Cashew & Caramel Lody czekoladowe i lody o smaku waniliowym z sosem karmelowym 480 ml

Jadłyście ? :D Bo ja zdążyłam ostatnio opierdzielić w aucie pod blokiem, żeby mi chłopy nie wyjadły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:33

blue00, Flowwer, Karma88, olik321, Barbarka1984, Jeżowa, reset lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie nie jadłam ale brzmią całkiem sensownie :)

Ja mam algidy w lodówce i kawałek rolady ale dziś już nie mogę bo byłam z mamą u tego lekarza po poprawę skierowania a potem poszłam z nią do apteki a obok była cukiernia więc lody i ptys zaliczony hehe :)
    Tak swoją drogą dziś się przekonałam że dalej niż 100m od domu bez auta nie mogę się ruszać bo nie mogę dojść spowrotem

BTW dziewczyny gdzie kupujecie pieluchy tetrowe? I ile ich kupujecie? Bo ja wiem ze te z pepco są kiepskie tylko te białe też? Bo mi się w sumie podobają tylko te białe bo te kolorowe są jakieś takie dziwne

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kurczę, dostałam brzucha jakby wzdęcia(od kapusty kiszonej?)i mnie tak jakby cały brzuch pobolewa,a bardziej kłuje. Myślicie że jak odpocznę to minie? Do 12tyg chyba osiwieje że stresu mimo że nie mam złych doświadczeń..ale to chyba przez to że to ciąża tak bardzo wyczekana i martwię się trochę tym krwiaczkiem..

kochana ja mam czesto problemy tego typu... W ciąży to juz w ogóle masakra...
    Mega zaparcia i wzdecia... Jak zaczyna bolec to się kladę. Mój brzuch czasami wieczorem wygląda jak w 20 którymś tygodniu :) to podobno wina progesteronu. Jem rano łyżkę błonnika do jogurtu, ale niewiele pomaga :(

Magda1984 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia weź espumisan i odpocznij, powinno być ok.
    Bajka tetrowe w sumie gdziekolwiek, ale zwracaj uwagę na gramature żeby była 140g

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sammer czyli jutro dzień wizyt

dołączam do wizytujacych jutro ;) jak będzie ok to w pniedzialek mowie szefowej. Od przyszłego miesiąca przychodzi nowy pracownik do mojego zespołu. Jak konsultowalam kogo zatrudnić (mialam dwóch kandydatów - faceta i babkę) to ona powiedziała, ze woli faceta bo mamy same kobiety w zespole a ona boi się że w ciaze zajdziemy i nas długo nie będzie bo w PL taki długi urlop :D a ja jeszcze sporo dłuższy :) ciekawa jestem jej reakcji

Edit: Kaczorka wpiszesz moje 2 <3 na 30.11. ? Chociaz na pewno bedzie wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:12

Kaczorka, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wzdęcia są częstą przypadłością i tak jak dziewczyny piszą espumisan pomaga.

Kupiłam w końcu kiecke na komunie jestem z siebie dumna :)

lamka, pilik, Rucola, reset lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - na szczęście tej budy w gondoli nie da się za mocno naciągnąć :) i są jeszcze wywietrzniki z tyłu.
    Ale tak jak pisałam - żeby nie zabierać powietrza a zasłonić przed mocnym słońcem to warto mieć w zestawie parasolkę :)

Blue - fajne niebo :D u nas dalej pełne słońce. Ale spacer po południu zaliczony :) i oczywiście lody też :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Achia weź espumisan i odpocznij, powinno być ok.
    Bajka tetrowe w sumie gdziekolwiek, ale zwracaj uwagę na gramature żeby była 140g
    Dziękuję właśnie o taką informację mi chodzi bo ja nie mam pojęcia o niczym a przecież lada moment czyli dwa tyg i dwa dni wejdę w 3 trymestr a ja dalej jakby w pierwszym :)

pilik lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka spoko my tez za murzynami. Od czerwca będę zamawiać codziennie paczki bo wtedy zwolnimy z naszych kartonów pokój małego

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mogę doczekać się aż ten pokój będzie zrobiony, drugie podejście do gładzi w sobotę rano bo popołudniu jedziemy na komunie więc myślę że za tydzień będzie malowane i koło 20 maja będa stały komody i łóżeczko i będę mogła myśleć o dodatkach <3

A szczerze mówiąc nie mam pojęcia co ja muszę mieć na przyjęcie Zoski na tym świecie, nie wiem jaki ręcznik dla niej kupić, wanienke będę brać najzwykleksza bo ja mm stół idealny jako stojak a nie chce miejsca zajmować i co jeszcze muszę mieć? Hehe jejku nie mam pojęcia :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro tez mamy wizyte wieczorkiem :)
    Gdzies mi mignal temat tetrowek. Bardzo dobre ma Katal. Pamietajcie, ze tetrowek sie nie prasuje, bo traca chlonnosc ;)
    Buziole od Maksia dla Was ;*

Bajkaaa, KateHawke, summer86, Lunaris, Rucola, Jadranka, Jeżowa, Flowwer lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja to nie mogę doczekać się aż ten pokój będzie zrobiony, drugie podejście do gładzi w sobotę rano bo popołudniu jedziemy na komunie więc myślę że za tydzień będzie malowane i koło 20 maja będa stały komody i łóżeczko i będę mogła myśleć o dodatkach <3

A szczerze mówiąc nie mam pojęcia co ja muszę mieć na przyjęcie Zoski na tym świecie, nie wiem jaki ręcznik dla niej kupić, wanienke będę brać najzwykleksza bo ja mm stół idealny jako stojak a nie chce miejsca zajmować i co jeszcze muszę mieć? Hehe jejku nie mam pojęcia :)
    Bajka a masz jakąś apliakcję ściagniętą na czas ciąży? tam czasami są listy co mieć w domu,co dla bobasa,co dla Ciebie. taka ściągawka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?Tak siedzę i kminię.Od paru dni czuję łaskotanie tuż nad kością łonową i się zastanawiam czy to małe.Czuję to codziennie kilka razy w ciągu dnia.

Phnappy lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mam aplikacje ale jakoś mało jej ufam co do wyprawki :)
    Najwyżej popytam szwagierke ona mi powie co kupić a czego nie hehe :) tylko tak mówię że tak czekałam na ciąże że myślałam że do tego tygodnia będę miała większość rzeczy a tu mało co mam hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik poka kiecke!

Jeżowa napisałam Ci szczegóły.

My właśnie wybieramy imiona :-D jest fun.

Rucola, Jeżowa, reset lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik poka kiecke!

Jeżowa napisałam Ci szczegóły.

My właśnie wybieramy imiona :-D jest fun.

... Ja miałam Excela... Gdzie mialam imiona, częstość występowania (wzięłam jakieś statystyki) i jeszcze dodałam funkcje liczącą ilość znaków :P zeby nie bylo zbyt dlugie... Masakra. Teraz temat imion to trochę tabu u nas, taka mój podjął decyzje, ze dopiero jak potwierdzimy płeć to wybieramy :)

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy po 4 jednej i drugiej płci i na razie wystarczy :-D

pilik, Rucola, Phnappy, reset lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wiecie co?Tak siedzę i kminię.Od paru dni czuję łaskotanie tuż nad kością łonową i się zastanawiam czy to małe.Czuję to codziennie kilka razy w ciągu dnia.

Blue ja już nawet nie piszę bo doszłam do wniosku że sobie wkręcam ... ale może jednak nie ? Też poczułam pierwszy raz ze 3 dni temu jak się opiłam kwaśnego i poprawiłam zupą ogórkową (mega kwaskową!) a dziś kiszoną kapustę jadłam i znowu to samo :P
    Pierwsze ruchy w pierwszej ciąży czułam w 17tc.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwcześniej w trzeciej ciąży w 13 tygodniu,hm.Leżałam wtedy w szpitalu na obserwacji ze względu na kolkę nerkową i pielęgniarka śmiała się,że to niemożliwe,a jednak:) Tego nie dało się pomylic,to było jakby ktoś od środka chciał wysunąć palec.W kolejnych dniach się nasiliło i wiedziałam,że to to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:32

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze potestuję i pomęczę moje dziecko jakimiś kwasotami :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ