Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...
-
pilik wrote:Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...
Pilik to masz dużo bo ja mam łóżeczko ubranka przewijak i tylei tak siedzę i myślę i kurcze nie mam nic więcej
Ja też straciłam moc i chęci mimo iż u mnie wypadku nie było tylko jakoś to że nie mogę funkcjonować normalnie jakoś odbierają mi siłę niestety.
Trudno jakoś dam radę najwyżej na ostatnią chwilę będę robić -
Pilik, a mogę zapytać, jak się miewa mąż? Dajecie radę?
Bajko, ja odradzam pieluchy tetrowe z Pepco, a polecam z Gemini (tak jak dziewczyny piszą, gramatura 140). Miałam kupionych 8, ale położna mi powiedziała, że ze 20 się przyda, więc dokupiłam jeszcze 10. Choć chyba Kaczorka pisała, że u niej aż tak bardzo na początku się nie przydawały, bo Lusia jest z tych nieulewających (szczęściara).
Barbarka, Phnappy, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!
Jeżowa - sesja sprawozdawcza? U nas czegoś takiego nie było, mielismy sprawozdania pisemne + opinia promotora.
A co do lodów to mam żal, że o nich dzisiaj pisałyścieJa dziś się ruszyć z domu nie mogę, z zamrażalnika wyjąć mogę co najwyżej kawałki kurczaka, co średnio zastępuje słodycze (nie że sprawdzałam, ale tak mniemam
), a tu straciatella, migdały, polewy, sos karmelowy... Jęzor mam na brzuchu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:56
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Olik pokaż koniecznie kiecę !!
Lamka jakie macie typy imion??
Mi dziś przyszły 2 kombinezoniki, jeden lekki 62 na jesień i drugi 68 zimowy
Wczoraj przyszło gniazdo z motherhood a dziś już rozglądam się za bujaczkiem babybjornCały czas ruch w interesie
Dziś kosiłam działkę, trawa była po kolana i się urobiłam jak dziki koń!!! ale w moim wypadku wysiłek fizyczny wskazany, bo inaczej gnuśnieję i jestem nie do zniesienia#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajeczko, jeśli chodzi o wyprawkę to ja sobie porównałam kilka dostepnych z sieci i wypisałam, co mi będzie potrzebne, np.
spanie - śpiworek, materac, prześcieradła, podkłady, łóżeczko itp.
mycie - wanienka, olejek, ręczniki, gaziki, płatki itp.
poród - koszule, podkłady poporodowe, kora dębu, paputy itp.
laktacja - lanolina, wkładki, laktaktor, poduszka do karmienia itp.
Itd.
Dzięki temu potem mogłam ewentualnie uzupełniać tę listę o rzeczy, które mi sie przypomniały, albo gdy gdzieś coś wyczytałam. Do każdej z tych kategorii dorzucałam sobie różne linki ze sklepów lub opinie. I po połówkowych co miesiąc kupowałam kilka rzeczy z listy. Obecnie brakuje mi dosłownie kilku drobiazgów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:10
-
Co do ręczników to są różne, najczęściej chyba kupuje sie takie z kapturkiem - my mamy takie dwa. Ale mamy też 3 zwykłe. Najważniejsze, zeby były dobrej jakości, czyli bez jakichś paprochów zostawianych podczas wycierania, chłonne i nie takie bardzo szorstkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:14
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa, te są podobno dobre: https://www.smyk.com/babyono-okrycie-kapielowe-welur-szare-100x100-cm.html
Są też mniejsze 76x76 i tańsze.
Zamówiłam tylko dwa, oprócz tego będziemy mieli też zwykłe ręczniki.
W ogóle położna na szkole rodzenia polecała na ręcznik kłaść tetrę, która wchłania szybko wodę, a później ją zdjąć i tylko już dosuszyć ręcznikiem. Nie wiem na ile to się w praktyce sprawdza, ale brzmiało sensownieRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Kochane powiecie mi, jak dokładnie poznać, że macica się stawia? Gin mi mówi, że brzuch robi się twardy wtedy. Coś poza tym?
U mnie to jest takie poczucie, że oprócz twardnienia brzucha robi się on taki jakby ciaśniejszy od środka. Jest to (a raczej było kiedyś) zupełnie bezbolesne, ale nie do pomylenia z niczym innym. Możesz mieć takie wrażenie, że ktoś opasał Ci czymś brzuch i go ściska. -
nick nieaktualnyNasze dzisiejsze łupy z Tesco
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a503758ba10e.jpg
Rucola -
Dziewczynki: Hania, Basia, Bianka
Chłopcy: Dominik, Emilian, Szymon, Teodor
Bajkaaa, Rucola, olik321, Jeżowa, pilik, Phnappy, Barbarka1984, Yoselyn82, Karma88, blue00, KateHawke, JustynaG, Lunaris, panan12, reset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.
Anna Stesia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:AnnaStesia dziękuję. Miałam jechać na ip jakby mi się zaczęła stawiać macica, a czuję od paru godzin dość silny ból i taki ucisk, parcie jakby na pęcherz ale to się to. Do tego brzuch twardy jak kamien
A jest niezmiennie twardy gdy się kładziesz lub zmieniasz pozycje? Czasem pomaga tez prysznic. Ale jeśli czujesz, że jest twardy i masz wskazania, że powinnas to zgłosić, to może lepiej pojechać dla własnego spokoju?pilik lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.
Popieram! Też mam poczucie, że dzięki sieci zaoszczędziłam sporo kasy, choć pewnie straciłam więcej czasu.summer86 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Dziewczyny przepraszam, że się nie wypowiadam nt. stawiania brzuszka albo pieluch tetrowych ale nie mam zupełnie doświadczenia (tłumacze się, bo tak dzisiaj tylko o sobie pitole
).
Lamciu, Ty nie przepraszaj, Ty notujZartuję. Ale szczerze mówiąc ja tak własnie robiłam kiedy wypowiadały się bardziej zaawansowane ciężarne lub doświadczone mamy - potem to bardzo pomaga, choć na początku wydaje sie czarną magią.