X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...

Pilik to masz dużo bo ja mam łóżeczko ubranka przewijak i tyle :) i tak siedzę i myślę i kurcze nie mam nic więcej
    Ja też straciłam moc i chęci mimo iż u mnie wypadku nie było tylko jakoś to że nie mogę funkcjonować normalnie jakoś odbierają mi siłę niestety.
    Trudno jakoś dam radę najwyżej na ostatnią chwilę będę robić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a mogę zapytać, jak się miewa mąż? Dajecie radę?

Bajko, ja odradzam pieluchy tetrowe z Pepco, a polecam z Gemini (tak jak dziewczyny piszą, gramatura 140). Miałam kupionych 8, ale położna mi powiedziała, że ze 20 się przyda, więc dokupiłam jeszcze 10. Choć chyba Kaczorka pisała, że u niej aż tak bardzo na początku się nie przydawały, bo Lusia jest z tych nieulewających (szczęściara).

Barbarka, Phnappy, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

Jeżowa - sesja sprawozdawcza? U nas czegoś takiego nie było, mielismy sprawozdania pisemne + opinia promotora.

A co do lodów to mam żal, że o nich dzisiaj pisałyście :-( ;-) Ja dziś się ruszyć z domu nie mogę, z zamrażalnika wyjąć mogę co najwyżej kawałki kurczaka, co średnio zastępuje słodycze (nie że sprawdzałam, ale tak mniemam :-D), a tu straciatella, migdały, polewy, sos karmelowy... Jęzor mam na brzuchu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:56

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik pokaż koniecznie kiecę !!
    Lamka jakie macie typy imion??
    Mi dziś przyszły 2 kombinezoniki, jeden lekki 62 na jesień i drugi 68 zimowy :)
    Wczoraj przyszło gniazdo z motherhood a dziś już rozglądam się za bujaczkiem babybjorn :) Cały czas ruch w interesie ;)
    Dziś kosiłam działkę, trawa była po kolana i się urobiłam jak dziki koń!!! ale w moim wypadku wysiłek fizyczny wskazany, bo inaczej gnuśnieję i jestem nie do zniesienia :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, jeśli chodzi o wyprawkę to ja sobie porównałam kilka dostepnych z sieci i wypisałam, co mi będzie potrzebne, np.
    spanie - śpiworek, materac, prześcieradła, podkłady, łóżeczko itp.
    mycie - wanienka, olejek, ręczniki, gaziki, płatki itp.
    poród - koszule, podkłady poporodowe, kora dębu, paputy itp.
    laktacja - lanolina, wkładki, laktaktor, poduszka do karmienia itp.

Itd.
    Dzięki temu potem mogłam ewentualnie uzupełniać tę listę o rzeczy, które mi sie przypomniały, albo gdy gdzieś coś wyczytałam. Do każdej z tych kategorii dorzucałam sobie różne linki ze sklepów lub opinie. I po połówkowych co miesiąc kupowałam kilka rzeczy z listy. Obecnie brakuje mi dosłownie kilku drobiazgów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:10

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia i tego było mi trzeba tylko np chodzi o ręcznik to ja nie wiem jakie to są dla maluszków hehe :) muszę o tym zacząć czytać a jakoś tak mi nie po drodze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręczników to są różne, najczęściej chyba kupuje sie takie z kapturkiem - my mamy takie dwa. Ale mamy też 3 zwykłe. Najważniejsze, zeby były dobrej jakości, czyli bez jakichś paprochów zostawianych podczas wycierania, chłonne i nie takie bardzo szorstkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiecie mi, jak dokładnie poznać, że macica się stawia? Gin mi mówi, że brzuch robi się twardy wtedy. Coś poza tym?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, te są podobno dobre: https://www.smyk.com/babyono-okrycie-kapielowe-welur-szare-100x100-cm.html

Są też mniejsze 76x76 i tańsze.

Zamówiłam tylko dwa, oprócz tego będziemy mieli też zwykłe ręczniki.

W ogóle położna na szkole rodzenia polecała na ręcznik kłaść tetrę, która wchłania szybko wodę, a później ją zdjąć i tylko już dosuszyć ręcznikiem. Nie wiem na ile to się w praktyce sprawdza, ale brzmiało sensownie :)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa,wybacz,że dopiero teraz,nie zauważyłam ;)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane powiecie mi, jak dokładnie poznać, że macica się stawia? Gin mi mówi, że brzuch robi się twardy wtedy. Coś poza tym?

U mnie to jest takie poczucie, że oprócz twardnienia brzucha robi się on taki jakby ciaśniejszy od środka. Jest to (a raczej było kiedyś) zupełnie bezbolesne, ale nie do pomylenia z niczym innym. Możesz mieć takie wrażenie, że ktoś opasał Ci czymś brzuch i go ściska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzisiejsze łupy z Tesco :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a503758ba10e.jpg

Rucola -
    Dziewczynki: Hania, Basia, Bianka
    Chłopcy: Dominik, Emilian, Szymon, Teodor

:-)

Bajkaaa, Rucola, olik321, Jeżowa, pilik, Phnappy, Barbarka1984, Yoselyn82, Karma88, blue00, KateHawke, JustynaG, Lunaris, panan12, reset lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie trzeba pochodzić po dobrych sklepach :)

Luna ja nie pomogę bo nie wiem co to znaczy że brzuch się stawia

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję. Miałam jechać na ip jakby mi się zaczęła stawiać macica, a czuję od paru godzin dość silny ból i taki ucisk, parcie jakby na pęcherz ale to się to. Do tego brzuch twardy jak kamien

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.

Anna Stesia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się nie wypowiadam nt. stawiania brzuszka albo pieluch tetrowych ale nie mam zupełnie doświadczenia (tłumacze się, bo tak dzisiaj tylko o sobie pitole :-P).

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia dziękuję. Miałam jechać na ip jakby mi się zaczęła stawiać macica, a czuję od paru godzin dość silny ból i taki ucisk, parcie jakby na pęcherz ale to się to. Do tego brzuch twardy jak kamien

A jest niezmiennie twardy gdy się kładziesz lub zmieniasz pozycje? Czasem pomaga tez prysznic. Ale jeśli czujesz, że jest twardy i masz wskazania, że powinnas to zgłosić, to może lepiej pojechać dla własnego spokoju?

pilik lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.

Popieram! Też mam poczucie, że dzięki sieci zaoszczędziłam sporo kasy, choć pewnie straciłam więcej czasu.

summer86 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia a Wy jakie imię wybraliście dla synka?

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że się nie wypowiadam nt. stawiania brzuszka albo pieluch tetrowych ale nie mam zupełnie doświadczenia (tłumacze się, bo tak dzisiaj tylko o sobie pitole :-P).

Lamciu, Ty nie przepraszaj, Ty notuj :-D Zartuję. Ale szczerze mówiąc ja tak własnie robiłam kiedy wypowiadały się bardziej zaawansowane ciężarne lub doświadczone mamy - potem to bardzo pomaga, choć na początku wydaje sie czarną magią.

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ