SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Bajka nic się nie przejmuj. Ja sobie całą ciąże mówiłam że to końca 32tc to już będę miała torby spakowane i wszystko gotowe a tu przez wypadek męża inne rzeczy stały się ważniejsze i wszystko daleko w polu. Ale wiesz co? Mam apteczne rzeczy, mam kosz mojzesza i wózek. Więc nawet jak coś się podzieje to dziecko ma gdzie spać, w co się ubrać i czym jeździć, a resztę się ogarnie. Rzeczy do torby tez mam więc najwyżej będę na szybko pakować. Jakoś tak wrzuciłam z tematem na luz, a raczej straciłam jakiś moc i chęci do ogarniania póki co...

Pilik to masz dużo bo ja mam łóżeczko ubranka przewijak i tyle :) i tak siedzę i myślę i kurcze nie mam nic więcej
    Ja też straciłam moc i chęci mimo iż u mnie wypadku nie było tylko jakoś to że nie mogę funkcjonować normalnie jakoś odbierają mi siłę niestety.
    Trudno jakoś dam radę najwyżej na ostatnią chwilę będę robić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a mogę zapytać, jak się miewa mąż? Dajecie radę?

Bajko, ja odradzam pieluchy tetrowe z Pepco, a polecam z Gemini (tak jak dziewczyny piszą, gramatura 140). Miałam kupionych 8, ale położna mi powiedziała, że ze 20 się przyda, więc dokupiłam jeszcze 10. Choć chyba Kaczorka pisała, że u niej aż tak bardzo na początku się nie przydawały, bo Lusia jest z tych nieulewających (szczęściara).

Barbarka, Phnappy, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

Jeżowa - sesja sprawozdawcza? U nas czegoś takiego nie było, mielismy sprawozdania pisemne + opinia promotora.

A co do lodów to mam żal, że o nich dzisiaj pisałyście :-( ;-) Ja dziś się ruszyć z domu nie mogę, z zamrażalnika wyjąć mogę co najwyżej kawałki kurczaka, co średnio zastępuje słodycze (nie że sprawdzałam, ale tak mniemam :-D), a tu straciatella, migdały, polewy, sos karmelowy... Jęzor mam na brzuchu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:56

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik pokaż koniecznie kiecę !!
    Lamka jakie macie typy imion??
    Mi dziś przyszły 2 kombinezoniki, jeden lekki 62 na jesień i drugi 68 zimowy :)
    Wczoraj przyszło gniazdo z motherhood a dziś już rozglądam się za bujaczkiem babybjorn :) Cały czas ruch w interesie ;)
    Dziś kosiłam działkę, trawa była po kolana i się urobiłam jak dziki koń!!! ale w moim wypadku wysiłek fizyczny wskazany, bo inaczej gnuśnieję i jestem nie do zniesienia :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, jeśli chodzi o wyprawkę to ja sobie porównałam kilka dostepnych z sieci i wypisałam, co mi będzie potrzebne, np.
    spanie - śpiworek, materac, prześcieradła, podkłady, łóżeczko itp.
    mycie - wanienka, olejek, ręczniki, gaziki, płatki itp.
    poród - koszule, podkłady poporodowe, kora dębu, paputy itp.
    laktacja - lanolina, wkładki, laktaktor, poduszka do karmienia itp.

Itd.
    Dzięki temu potem mogłam ewentualnie uzupełniać tę listę o rzeczy, które mi sie przypomniały, albo gdy gdzieś coś wyczytałam. Do każdej z tych kategorii dorzucałam sobie różne linki ze sklepów lub opinie. I po połówkowych co miesiąc kupowałam kilka rzeczy z listy. Obecnie brakuje mi dosłownie kilku drobiazgów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:10

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia i tego było mi trzeba tylko np chodzi o ręcznik to ja nie wiem jakie to są dla maluszków hehe :) muszę o tym zacząć czytać a jakoś tak mi nie po drodze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręczników to są różne, najczęściej chyba kupuje sie takie z kapturkiem - my mamy takie dwa. Ale mamy też 3 zwykłe. Najważniejsze, zeby były dobrej jakości, czyli bez jakichś paprochów zostawianych podczas wycierania, chłonne i nie takie bardzo szorstkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiecie mi, jak dokładnie poznać, że macica się stawia? Gin mi mówi, że brzuch robi się twardy wtedy. Coś poza tym?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, te są podobno dobre: https://www.smyk.com/babyono-okrycie-kapielowe-welur-szare-100x100-cm.html

Są też mniejsze 76x76 i tańsze.

Zamówiłam tylko dwa, oprócz tego będziemy mieli też zwykłe ręczniki.

W ogóle położna na szkole rodzenia polecała na ręcznik kłaść tetrę, która wchłania szybko wodę, a później ją zdjąć i tylko już dosuszyć ręcznikiem. Nie wiem na ile to się w praktyce sprawdza, ale brzmiało sensownie :)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa,wybacz,że dopiero teraz,nie zauważyłam ;)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane powiecie mi, jak dokładnie poznać, że macica się stawia? Gin mi mówi, że brzuch robi się twardy wtedy. Coś poza tym?

U mnie to jest takie poczucie, że oprócz twardnienia brzucha robi się on taki jakby ciaśniejszy od środka. Jest to (a raczej było kiedyś) zupełnie bezbolesne, ale nie do pomylenia z niczym innym. Możesz mieć takie wrażenie, że ktoś opasał Ci czymś brzuch i go ściska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzisiejsze łupy z Tesco :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a503758ba10e.jpg

Rucola -
    Dziewczynki: Hania, Basia, Bianka
    Chłopcy: Dominik, Emilian, Szymon, Teodor

:-)

Bajkaaa, Rucola, olik321, Jeżowa, pilik, Phnappy, Barbarka1984, Yoselyn82, Karma88, blue00, KateHawke, JustynaG, Lunaris, panan12, reset lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie trzeba pochodzić po dobrych sklepach :)

Luna ja nie pomogę bo nie wiem co to znaczy że brzuch się stawia

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję. Miałam jechać na ip jakby mi się zaczęła stawiać macica, a czuję od paru godzin dość silny ból i taki ucisk, parcie jakby na pęcherz ale to się to. Do tego brzuch twardy jak kamien

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.

Anna Stesia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się nie wypowiadam nt. stawiania brzuszka albo pieluch tetrowych ale nie mam zupełnie doświadczenia (tłumacze się, bo tak dzisiaj tylko o sobie pitole :-P).

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia dziękuję. Miałam jechać na ip jakby mi się zaczęła stawiać macica, a czuję od paru godzin dość silny ból i taki ucisk, parcie jakby na pęcherz ale to się to. Do tego brzuch twardy jak kamien

A jest niezmiennie twardy gdy się kładziesz lub zmieniasz pozycje? Czasem pomaga tez prysznic. Ale jeśli czujesz, że jest twardy i masz wskazania, że powinnas to zgłosić, to może lepiej pojechać dla własnego spokoju?

pilik lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa, ja póki co wszystko prawie zamawiam z neta i jestem zadowolona. Za wyprawkę apteczną w zwykłej aptece sporo bym przepłaciła, w Gemini naprawdę się opłaca.

Popieram! Też mam poczucie, że dzięki sieci zaoszczędziłam sporo kasy, choć pewnie straciłam więcej czasu.

summer86 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia a Wy jakie imię wybraliście dla synka?

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że się nie wypowiadam nt. stawiania brzuszka albo pieluch tetrowych ale nie mam zupełnie doświadczenia (tłumacze się, bo tak dzisiaj tylko o sobie pitole :-P).

Lamciu, Ty nie przepraszaj, Ty notuj :-D Zartuję. Ale szczerze mówiąc ja tak własnie robiłam kiedy wypowiadały się bardziej zaawansowane ciężarne lub doświadczone mamy - potem to bardzo pomaga, choć na początku wydaje sie czarną magią.

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ