Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg mojej apki 46 dni do porodu, biorąc pod uwagę słowa doktora i predyspozycje rodzinne (wszystkie najbliższe mi osoby rodziły ok 2-3 tygidnie przed czasem) to być może ten czas będzie jeszcze krótszy
a tak z ciekawisci to pakowałyście się do torby czy walizki? Mam taka malutką walizkę i wydaje mi się, że łatwiej mi będzie w niej zachować jakiś ład bo jest sztywna...
-
Ania1003 wrote:Ja mam 65 dni... ale do porodu... :0
I od kilku dni włączają mi się przemyślenia życiowe i strach.
Wyprawka w sumie gotowa.
Pranie ubranek zrobione.
Zostały 4 prania kocyków, kołderek.
Torba w połowie spakowana.
Wczoraj ostatnia paczka z Gemini przyszła. Jutro po lekarzu pojadę do swojego mieszkania i wszystko popakuję już do końca.
I w końcu poczułam ulgę że wszystko praktycznie mam. Tylko czekać na bilety M.
Przeleżę jeszcze miesiąc u rodziców a potem już siedzenie na bombie będzie.
Jutro się okaże jak tam szyjka się trzyma.
Ja to zawsze patrzyłam przez ten czas na suwaczek Summer- chciałabym już się teleportować w Twoje terminy a to jeszcze tyle czasuMusisz się nacieszyć lenustwem bo przy małym to już sobie nie poleżysz
Najwazniejsze że już przekroczyłaś barierę 30 tygodnia i możesz powoli odetchnąć - co by się nie zadziało, skończy się dobrze. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę -
Kaczorka ja malej kupilam do chrztu taka sukieneczke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92f854660396.jpg
Nie lubię tych wszystkich falban i perdół.
Do tego sweterek, rajstopy i dodatki na głowę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e1d2f01e1a6.jpg
A co do koloru sukienki, to przecież decyzja rodziców raczejYoselyn82, lamka, Emiilka, Lunaris, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
admiralka wrote:Też mnie tak strasznie cieszą te upływające dni!
Dziś mam 97 dzień ciąży i 183 dni do poroduLeci, leci!
Wiem, że z cukrzycą sobie poradzę i najmocniej to mnie cieszą właśnie te prawidłowe wyniki Maluszkabędzie 100 dc
Ja tez kontroluję cukier przez tę nieszczęsną IO i do tego encorton. Jakby nie dieta bezcukrowa to by bylo źle. Także warto ściśle trzymać, wtedy nie ma takich skoków. U mnie jest ważne, żeby się najeść przed snem - wtedy mam rano dużo lepszy wynik. -
Flowwer wrote:Jeszcze trochę i bedziesz się cieszyć 100 dniem a ja dziś mam 200 dc !!!! A co dopiero posałam o 100 dniu.
Wczoraj kupiłam kwiaty i część posadziłam zaraz jadę na łowy po róże bo ja chce cos ala ogrodu różnegoAle zleciało!
Ja też jutro idę grzebać w ziemi, ale prwnie skończy sie na wkopaniu 2 roślinek, plecy rozbolą i sobie poleżę na leżaczkuRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy ja muszę mieć takiego pecha.. Poszłam do rodzinnego z wynikami z szpitala (chodzi o wątrobę, wszystkie próby wątrobowe podwyższone) dał skierowanie na jeszcze jakieś badania krwi i po wynikach da mi skierowanie na usg wątroby.. Czy jakaś jeszcze choroba się przypałęta???
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Lusesita - też mi się takie proste sukienki podobają
gdzie kupiłaś?
Nad rajstopami się zastanawiam. Bardziej o skarpetkach myślę. Ale to jeszcze zobaczę.
Kaczorka z tej strony brałam.
https://chrzest-slub-komunia.com/mobile/pl
Aga a coś ci lekarz powiedział? -
Blue wszystkuego naj!!!!
Tyle stron do poczytania ze nie wiem co pisac mialam...
Mi do tp dzis 85 dni zostalo...
Wczoraj przyszedl fotelik, mebelki moge w przyszlym tygodniu odebrac a wozek wczoraj trafil do kurieratakze tez nieflugo bedzie na dniach... ciesze sie zwlaszcza ze mebelki i wozek mialy byc po 17 czerwca
Emiilka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Aga jeśli lekarz nie zlecił to zrób dodatkowo bilirubinę, fosfatazę zasadową, GGTP i jak będzie taka opcja w labie to cholinoestetazę. Dodatkowo na wirusy zapalenia wątroby przeciwciała HCV i antygen Hbs, te dwa ostatnie i tak w ciąży musisz zrobić. Wtedy będziesz choć więcej wiedziała...
Lena nam w szpitalu powiedzieli, że mają być torby. Żeby nie brać walizek na kółkach, żeby można ją było po wypakowaniu rzeczy złożyć i włożyć do szafki. A najlepiej żeby brać wszytskie rzeczy w ograniczonych ilościach, że jakby co to mąż dowiezie. Ja kupiłam specjalnie w decathlonie taką torbę na fitness. Później będę ją mogła do pralki wrzucić i nie martwić się, że przywlokłam jakieś szpitalne bakterie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nenusia, mi takie podobne wyniki wychodziły jeszcze długo po mononukleozie - wątroba to jest delikatny organik, łatwo go uszkodzić np nieodpowiednią dietą, lekami, a potem bardzo długo wraca do siebie. Mam nadzieję że to tylko to i wątróbka sama się wyleczy
Aga9090 lubi tę wiadomość