X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jedzenie znosne :) ale dobrze może nie będę tyc hehe z moją waga to już wskazane by nie tyc.

Blue ja bym kupiła sobie coś świeża bułkę czy coś takiego tylko ja nie mogę z pokoju wychodzić także tu jest problem :/ a nie chce lokatorki prosić bo i tak robi wszystko w pokoju.

Dziewczyny kciuki za wizyty będzie wszystko dobrze. A no i nie ukrywam że zazdroszczę takich dużych tygodni, ja jeszcze nie jestem gotowa na spotkanie z moją Zosieńka więc niech siedzi grzecznie u matki :)

Wracam do śniadania :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajeczko każdy dzień na wagę złota, widzę, że masz podobne przemyślenia jak ja w szpitalu - też myślałam np. kurde po co układałam te rzeczy w szafie, albo po co sama wieszałam pranie i tyle się schylałam jak brzuch twardniał. Myśle, że my po prostu takie wszystkie jesteśmy, każda tak czeka na tego maluszka i chce się jak najlepiej przygotować - ale masz 100 % racji najważniejszy jest nasz odpoczynek i samopoczucie wszystko inne może zaczekać.

Achia mi pomagał albo domowy syrop z czosnku, cebuli i cytryny albo picie koktajlu z sokiem z buraka i szpinakiem (do tego jakieś owoce, czy jogurt który lubisz żeby miało dobru smak) myślę, że może Ani taka forma tez szybciej przeszłaby przez gardło ;)

Summer taka opcja u nas tez jest chociaż ja jestem mała i niska i wiem ile się czasem nagimnastykowakam przy zapinaniu dzieciaków siostry - chociaż podobno swoj fotelik to każdy rodzic zapina w środku nocy z zamkniętymi oczami :)

Nika z tym jedzeniem to masz rację, u nas to był zdecydowanie najsłabszy punkt szpitala

Blue wszystkiego najpiękniejszego <3 samych cudowności na codzień

Malka, Pilik, Summer - nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już tak blisko :O mam wrażenie, że dopiero co pisałyśmy o połówkowych. Jak nastawienie ? Ja codziennie myśle o spakowaniu torby i na myśleniu się kończy :) może dziś się uda

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Bajeczko i kolejny dzien do przodu. Bierz czopek i sie nie przejmuj to ludzka rzecz. ;-)

Ewela kciuki za wizyte!
    Admiralka uff fajnie ze z Pappa ok.

Summer juz z gorki. A pamietam jak rowno z nami sie staralas.

Ja dzis zaczynam 66 dzien ciazy. :-) w porownaniu z Wami juz na koncowce to nie jest wielka liczba, ale kurcze coraz dalej jestesmy. Boje sie tylko zeby ten nasz nieszczesny 12tc przejsc z tamtej ciazy. No ale nic, leki wziete, zastrzyk zrobiony. Do przodu kolejny dzien.
    Mi moja apka powiedziała, że dziś 78 dzień ciąży. Nie mogę sie doczekać poniedziałku - to będzie 81 dzień, czyli 199 dni do końca - raźniej mi będzie w drugiej niż w trzecìej setce! Jakby się dało to bym popychała dni, żeby szybciej mijały

Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 25 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika jedzenie znosne :) ale dobrze może nie będę tyc hehe z moją waga to już wskazane by nie tyc.

Blue ja bym kupiła sobie coś świeża bułkę czy coś takiego tylko ja nie mogę z pokoju wychodzić także tu jest problem :/ a nie chce lokatorki prosić bo i tak robi wszystko w pokoju.

Dziewczyny kciuki za wizyty będzie wszystko dobrze. A no i nie ukrywam że zazdroszczę takich dużych tygodni, ja jeszcze nie jestem gotowa na spotkanie z moją Zosieńka więc niech siedzi grzecznie u matki :)

Wracam do śniadania :)
    Jutro przeskakujesz na 27 tydzień - prawda że lepiej to brzmi?
    Cieszę się że nie morzą Was tam głodem, ale wyproś meża o lepsze zaopatrzenie - dobrze mieć pod ręką to i owo na czarną godzinę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, moja torba już spakowana tak w 90%, ale wyprawka jeszcze nie całkiem gotowa. Ale jesli dzis przyjdzie wózek i fotelik to zostają rzeczy, bez ktorych w razie czego kilka dni można sobie poradzić.

Dziewczyny, rzeczy z wózka prałyscie czy tylko wietrzyłyście?

Zaczynam sie trochę bać tych ostatnich tygodni, mam nadzieję że nie wkręcę sobie jakichś schiz i dodatkowych zmartwień. Muszę po prostu zająć głowę, żeby czas zleciał. Za tydzień jak ciąża będzie donoszona biorę się za generalne porządki w mieszkaniu. Może uda sie też cos ugotować i zamrozić na zapas, żeby sobie tym głowy po porodzie nie zawracać. A w najblizszym tygodniu chcemy jak najwięcej rzeczy poustalać odnośnie urzadzenia domku i pokupować kolejne materiały, bo jak nie teraz to prędko się za to nie zabiorę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 08:36

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mi moja apka powiedziała, że dziś 78 dzień ciąży. Nie mogę sie doczekać poniedziałku - to będzie 81 dzień, czyli 199 dni do końca - raźniej mi będzie w drugiej niż w trzecìej setce! Jakby się dało to bym popychała dni, żeby szybciej mijały

Oj dokładnie! Jaką masz apkę? Ja mam "Hi Mommy" i dziś mam news, że maluszek to już płód. :)

Flowwer, Achia lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Ja mam 65 dni... ale do porodu... :0
    I od kilku dni włączają mi się przemyślenia życiowe i strach.
    Wyprawka w sumie gotowa.
    Pranie ubranek zrobione.
    Zostały 4 prania kocyków, kołderek.
    Torba w połowie spakowana.
    Wczoraj ostatnia paczka z Gemini przyszła. Jutro po lekarzu pojadę do swojego mieszkania i wszystko popakuję już do końca.
    I w końcu poczułam ulgę że wszystko praktycznie mam. Tylko czekać na bilety M.
    Przeleżę jeszcze miesiąc u rodziców a potem już siedzenie na bombie będzie.
    Jutro się okaże jak tam szyjka się trzyma.

Ja to zawsze patrzyłam przez ten czas na suwaczek Summer- chciałabym już się teleportować w Twoje terminy a to jeszcze tyle czasu :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Wszystkiego Najlepszego a życie zaczyna sie po 40-stce ♡

Bajka i kolejny dzień do przodu.

Sammer :P juz !!! Ja mam wrażenie że po 30 tc suwaczki pędzą ekspresem do porodu. Torba spakowana ? Wszystko już gotowe ?

Co do szczepień to temat rzeka i tyle osob to tyle opini ale ja w szpitalu nie bedę szczepić gdyż nie ma to medyczno- naukowych podstaw. Dziecko bierze przeciwciała z mlekiem matki i jest chronione a WZW ma jedynie podstawy jesli matka jest nosicielką. Moja teściowa jest fanką szczepień bo wyłącznie zajmuje się nimi ale to co już uważa za plagę to od czasu wprowadzenia szczepień w 1 dobie wzrosły problemy z niemowlakami. Praktycznie 70% ma problemy z napięciem mięśniowym ( wiekszym lub mniejszym), języczki nie chowią, oczy niezborne... i wiele, wiele innych co rzutuje nanogromna ilość mam które jeżdżą na rehabilitację.

Trzeba jednak pamiętać o indywidualnym podejściu do szczepień zwłaszcza jesli rodzic choruje na immunologiczną chorobę.
    Mój M ma chorobie autoimmunologiczną i teściowa chcąc chronić syna zaszczepiła przeciwko WZW i grypie jednocześnie twierdząc że to dla jego dobra. Skutek uboczny taki ze po 4 dniach ostre zapalenie obustronne płuc i rzut choroby który nie potrafią lekarze wygasić od 14 lat.
    Od brata syn dostał ataku padaczki po szczepieniu ( od podania zaledwie kilka godzin) a kuzyn w wieku 18l zapadł w śpiączkę na 2 tyg.

Jak kiedyś pisałam wszystko zależy od naszych doświadczeń ze szczepieniami czy np. Do starań czy macierzyństwa. To jacy jesteśmy jest sumą naszych doswiadczeń zbieranych przez całe życie. W mojej rodzinie nie mamy dobrych doświadczeń z nimi i z tego wzgledu uważamy.

Dodam tylko jeszcze że w Niemczech szczepienia ochronne zaczynają się od 3mż

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, moja torba już spakowana tak w 90%, ale wyprawka jeszcze nie całkiem gotowa. Ale jesli dzis przyjdzie wózek i fotelik to zostają rzeczy, bez ktorych w razie czego kilka dni można sobie poradzić.

Dziewczyny, rzeczy z wózka prałyscie czy tylko wietrzyłyście?

Zaczynam sie trochę bać tych ostatnich tygodni, mam nadzieję że nie wkręcę sobie jakichś schiz i dodatkowych zmartwień. Muszę po prostu zająć głowę, żeby czas zleciał. Za tydzień jak ciąża będzie donoszona biorę się za generalne porządki w mieszkaniu. Może uda sie też cos ugotować i zamrozić na zapas, żeby sobie tym głowy po porodzie nie zawracać. A w najblizszym tygodniu chcemy jak najwięcej rzeczy poustalać odnośnie urzadzenia domku i pokupować kolejne materiały, bo jak nie teraz to prędko się za to nie zabiorę ;)

Summer u mnie wózek stoi od końca lutego w mieszkaniu. Najpierw stał goły. Potem przykryłam go kocem i tak stoi do dzisiaj.
    Nic prać z niego nie będę.
    Mam 2 prześcieradła do wózkowej gondoli z PinkNoMore i to je wyprałam. Założę potem ale tak, to oryginalnego pokrowca z materacyka czy tapicerki nie ruszam.

summer86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Oj dokładnie! Jaką masz apkę? Ja mam "Hi Mommy" i dziś mam news, że maluszek to już płód. :)
    Ja korzystam z Pregnancy week by week - jest sporo zdjęć i ciekawostek. Każdego dnia pokazuje ile juz jest, ile do końca i średnią wagę i długość i porównanie do owoca :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Też ją mam :) mąż lubi do niej zaglądać :)

Karma88 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my oboje ją mamy z mężem, mi rano się przypomina jemu wieczorem news dnia. :)

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Summer ja nawet nie pomyślałam, żeby to prać :) chętnie się dowiem jakie są Wasze opinie

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, wszystko jeszcze nie jest gotowe, ale tak w 70% :) łóżeczko czeka u rodzicow, ale to Chicco, więc mąż ma za zadane źłożyc je jak będziemy w szpitalu. Dzis ma przyjść wózek i fotelik. Musze zamówić laktaktor, monitor oddechu, wanienkę i przewijak.
    A tak to poprane i poprasowane, torba też w miarę spakowana.

A co do nieszczepienia w szpitalu, jak później zaszczepicie na gruźlicę? W sanepidzie czy u Was w przychodniach jest taka możliwość?
    Ja najchetniej te szpitalne szczepienia też bym opóźniła, ale wiem że u nas z gruźlicą jest pózniej problem.

Ania, jakos okolo 30 tygodnia wyszło mi to kolejne skrócenie szyjki i pamiętam jak chciałam już być chociaż po 34 tyg.. nawet nie wiem kiedy te tygodnie zleciały, więc u Was Dziewczyny pewnie będzie podobnie :) tego Wam życzę!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka kolejna doba odhaczona! :) byle do przodu ;)

Admirałka nosz menda cukrowa musiała się przypiąć! ale najważniejsze że badania wyszły OK :)

Blue sto lat :D zdrowych dzieci i spokoju <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78d92de5ee40.jpg

blue00, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) torcik śliczności :) uciekam już,będę dopiero wieczorem,miłego dnia i udanych wizyt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue wszystkiego najlepszego :*

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jeszcze trochę i bedziesz się cieszyć 100 dniem a ja dziś mam 200 dc !!!! A co dopiero posałam o 100 dniu.

Wczoraj kupiłam kwiaty i część posadziłam zaraz jadę na łowy po róże bo ja chce cos ala ogrodu różnego ;)

Karma88, admiralka, summer86, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam już pod gabinetem,ale jak zwykle jest straszne opóźnienie (z tego co zauważyłam to przez RODO).
    Jak zwykle jestem głodna i spać mi się chce.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Też mnie tak strasznie cieszą te upływające dni! <3 <3

Dziś mam 97 dzień ciąży i 183 dni do porodu <3 Leci, leci! :)

Wiem, że z cukrzycą sobie poradzę i najmocniej to mnie cieszą właśnie te prawidłowe wyniki Maluszka :)

summer86, Lunaris, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ