X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jedzenie znosne :) ale dobrze może nie będę tyc hehe z moją waga to już wskazane by nie tyc.

Blue ja bym kupiła sobie coś świeża bułkę czy coś takiego tylko ja nie mogę z pokoju wychodzić także tu jest problem :/ a nie chce lokatorki prosić bo i tak robi wszystko w pokoju.

Dziewczyny kciuki za wizyty będzie wszystko dobrze. A no i nie ukrywam że zazdroszczę takich dużych tygodni, ja jeszcze nie jestem gotowa na spotkanie z moją Zosieńka więc niech siedzi grzecznie u matki :)

Wracam do śniadania :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajeczko każdy dzień na wagę złota, widzę, że masz podobne przemyślenia jak ja w szpitalu - też myślałam np. kurde po co układałam te rzeczy w szafie, albo po co sama wieszałam pranie i tyle się schylałam jak brzuch twardniał. Myśle, że my po prostu takie wszystkie jesteśmy, każda tak czeka na tego maluszka i chce się jak najlepiej przygotować - ale masz 100 % racji najważniejszy jest nasz odpoczynek i samopoczucie wszystko inne może zaczekać.

Achia mi pomagał albo domowy syrop z czosnku, cebuli i cytryny albo picie koktajlu z sokiem z buraka i szpinakiem (do tego jakieś owoce, czy jogurt który lubisz żeby miało dobru smak) myślę, że może Ani taka forma tez szybciej przeszłaby przez gardło ;)

Summer taka opcja u nas tez jest chociaż ja jestem mała i niska i wiem ile się czasem nagimnastykowakam przy zapinaniu dzieciaków siostry - chociaż podobno swoj fotelik to każdy rodzic zapina w środku nocy z zamkniętymi oczami :)

Nika z tym jedzeniem to masz rację, u nas to był zdecydowanie najsłabszy punkt szpitala

Blue wszystkiego najpiękniejszego <3 samych cudowności na codzień

Malka, Pilik, Summer - nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już tak blisko :O mam wrażenie, że dopiero co pisałyśmy o połówkowych. Jak nastawienie ? Ja codziennie myśle o spakowaniu torby i na myśleniu się kończy :) może dziś się uda

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Bajeczko i kolejny dzien do przodu. Bierz czopek i sie nie przejmuj to ludzka rzecz. ;-)

Ewela kciuki za wizyte!
    Admiralka uff fajnie ze z Pappa ok.

Summer juz z gorki. A pamietam jak rowno z nami sie staralas.

Ja dzis zaczynam 66 dzien ciazy. :-) w porownaniu z Wami juz na koncowce to nie jest wielka liczba, ale kurcze coraz dalej jestesmy. Boje sie tylko zeby ten nasz nieszczesny 12tc przejsc z tamtej ciazy. No ale nic, leki wziete, zastrzyk zrobiony. Do przodu kolejny dzien.
    Mi moja apka powiedziała, że dziś 78 dzień ciąży. Nie mogę sie doczekać poniedziałku - to będzie 81 dzień, czyli 199 dni do końca - raźniej mi będzie w drugiej niż w trzecìej setce! Jakby się dało to bym popychała dni, żeby szybciej mijały

Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 25 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika jedzenie znosne :) ale dobrze może nie będę tyc hehe z moją waga to już wskazane by nie tyc.

Blue ja bym kupiła sobie coś świeża bułkę czy coś takiego tylko ja nie mogę z pokoju wychodzić także tu jest problem :/ a nie chce lokatorki prosić bo i tak robi wszystko w pokoju.

Dziewczyny kciuki za wizyty będzie wszystko dobrze. A no i nie ukrywam że zazdroszczę takich dużych tygodni, ja jeszcze nie jestem gotowa na spotkanie z moją Zosieńka więc niech siedzi grzecznie u matki :)

Wracam do śniadania :)
    Jutro przeskakujesz na 27 tydzień - prawda że lepiej to brzmi?
    Cieszę się że nie morzą Was tam głodem, ale wyproś meża o lepsze zaopatrzenie - dobrze mieć pod ręką to i owo na czarną godzinę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, moja torba już spakowana tak w 90%, ale wyprawka jeszcze nie całkiem gotowa. Ale jesli dzis przyjdzie wózek i fotelik to zostają rzeczy, bez ktorych w razie czego kilka dni można sobie poradzić.

Dziewczyny, rzeczy z wózka prałyscie czy tylko wietrzyłyście?

Zaczynam sie trochę bać tych ostatnich tygodni, mam nadzieję że nie wkręcę sobie jakichś schiz i dodatkowych zmartwień. Muszę po prostu zająć głowę, żeby czas zleciał. Za tydzień jak ciąża będzie donoszona biorę się za generalne porządki w mieszkaniu. Może uda sie też cos ugotować i zamrozić na zapas, żeby sobie tym głowy po porodzie nie zawracać. A w najblizszym tygodniu chcemy jak najwięcej rzeczy poustalać odnośnie urzadzenia domku i pokupować kolejne materiały, bo jak nie teraz to prędko się za to nie zabiorę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 08:36

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mi moja apka powiedziała, że dziś 78 dzień ciąży. Nie mogę sie doczekać poniedziałku - to będzie 81 dzień, czyli 199 dni do końca - raźniej mi będzie w drugiej niż w trzecìej setce! Jakby się dało to bym popychała dni, żeby szybciej mijały

Oj dokładnie! Jaką masz apkę? Ja mam "Hi Mommy" i dziś mam news, że maluszek to już płód. :)

Flowwer, Achia lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Ja mam 65 dni... ale do porodu... :0
    I od kilku dni włączają mi się przemyślenia życiowe i strach.
    Wyprawka w sumie gotowa.
    Pranie ubranek zrobione.
    Zostały 4 prania kocyków, kołderek.
    Torba w połowie spakowana.
    Wczoraj ostatnia paczka z Gemini przyszła. Jutro po lekarzu pojadę do swojego mieszkania i wszystko popakuję już do końca.
    I w końcu poczułam ulgę że wszystko praktycznie mam. Tylko czekać na bilety M.
    Przeleżę jeszcze miesiąc u rodziców a potem już siedzenie na bombie będzie.
    Jutro się okaże jak tam szyjka się trzyma.

Ja to zawsze patrzyłam przez ten czas na suwaczek Summer- chciałabym już się teleportować w Twoje terminy a to jeszcze tyle czasu :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Wszystkiego Najlepszego a życie zaczyna sie po 40-stce ♡

Bajka i kolejny dzień do przodu.

Sammer :P juz !!! Ja mam wrażenie że po 30 tc suwaczki pędzą ekspresem do porodu. Torba spakowana ? Wszystko już gotowe ?

Co do szczepień to temat rzeka i tyle osob to tyle opini ale ja w szpitalu nie bedę szczepić gdyż nie ma to medyczno- naukowych podstaw. Dziecko bierze przeciwciała z mlekiem matki i jest chronione a WZW ma jedynie podstawy jesli matka jest nosicielką. Moja teściowa jest fanką szczepień bo wyłącznie zajmuje się nimi ale to co już uważa za plagę to od czasu wprowadzenia szczepień w 1 dobie wzrosły problemy z niemowlakami. Praktycznie 70% ma problemy z napięciem mięśniowym ( wiekszym lub mniejszym), języczki nie chowią, oczy niezborne... i wiele, wiele innych co rzutuje nanogromna ilość mam które jeżdżą na rehabilitację.

Trzeba jednak pamiętać o indywidualnym podejściu do szczepień zwłaszcza jesli rodzic choruje na immunologiczną chorobę.
    Mój M ma chorobie autoimmunologiczną i teściowa chcąc chronić syna zaszczepiła przeciwko WZW i grypie jednocześnie twierdząc że to dla jego dobra. Skutek uboczny taki ze po 4 dniach ostre zapalenie obustronne płuc i rzut choroby który nie potrafią lekarze wygasić od 14 lat.
    Od brata syn dostał ataku padaczki po szczepieniu ( od podania zaledwie kilka godzin) a kuzyn w wieku 18l zapadł w śpiączkę na 2 tyg.

Jak kiedyś pisałam wszystko zależy od naszych doświadczeń ze szczepieniami czy np. Do starań czy macierzyństwa. To jacy jesteśmy jest sumą naszych doswiadczeń zbieranych przez całe życie. W mojej rodzinie nie mamy dobrych doświadczeń z nimi i z tego wzgledu uważamy.

Dodam tylko jeszcze że w Niemczech szczepienia ochronne zaczynają się od 3mż

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, moja torba już spakowana tak w 90%, ale wyprawka jeszcze nie całkiem gotowa. Ale jesli dzis przyjdzie wózek i fotelik to zostają rzeczy, bez ktorych w razie czego kilka dni można sobie poradzić.

Dziewczyny, rzeczy z wózka prałyscie czy tylko wietrzyłyście?

Zaczynam sie trochę bać tych ostatnich tygodni, mam nadzieję że nie wkręcę sobie jakichś schiz i dodatkowych zmartwień. Muszę po prostu zająć głowę, żeby czas zleciał. Za tydzień jak ciąża będzie donoszona biorę się za generalne porządki w mieszkaniu. Może uda sie też cos ugotować i zamrozić na zapas, żeby sobie tym głowy po porodzie nie zawracać. A w najblizszym tygodniu chcemy jak najwięcej rzeczy poustalać odnośnie urzadzenia domku i pokupować kolejne materiały, bo jak nie teraz to prędko się za to nie zabiorę ;)

Summer u mnie wózek stoi od końca lutego w mieszkaniu. Najpierw stał goły. Potem przykryłam go kocem i tak stoi do dzisiaj.
    Nic prać z niego nie będę.
    Mam 2 prześcieradła do wózkowej gondoli z PinkNoMore i to je wyprałam. Założę potem ale tak, to oryginalnego pokrowca z materacyka czy tapicerki nie ruszam.

summer86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Oj dokładnie! Jaką masz apkę? Ja mam "Hi Mommy" i dziś mam news, że maluszek to już płód. :)
    Ja korzystam z Pregnancy week by week - jest sporo zdjęć i ciekawostek. Każdego dnia pokazuje ile juz jest, ile do końca i średnią wagę i długość i porównanie do owoca :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Też ją mam :) mąż lubi do niej zaglądać :)

Karma88 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my oboje ją mamy z mężem, mi rano się przypomina jemu wieczorem news dnia. :)

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Summer ja nawet nie pomyślałam, żeby to prać :) chętnie się dowiem jakie są Wasze opinie

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, wszystko jeszcze nie jest gotowe, ale tak w 70% :) łóżeczko czeka u rodzicow, ale to Chicco, więc mąż ma za zadane źłożyc je jak będziemy w szpitalu. Dzis ma przyjść wózek i fotelik. Musze zamówić laktaktor, monitor oddechu, wanienkę i przewijak.
    A tak to poprane i poprasowane, torba też w miarę spakowana.

A co do nieszczepienia w szpitalu, jak później zaszczepicie na gruźlicę? W sanepidzie czy u Was w przychodniach jest taka możliwość?
    Ja najchetniej te szpitalne szczepienia też bym opóźniła, ale wiem że u nas z gruźlicą jest pózniej problem.

Ania, jakos okolo 30 tygodnia wyszło mi to kolejne skrócenie szyjki i pamiętam jak chciałam już być chociaż po 34 tyg.. nawet nie wiem kiedy te tygodnie zleciały, więc u Was Dziewczyny pewnie będzie podobnie :) tego Wam życzę!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka kolejna doba odhaczona! :) byle do przodu ;)

Admirałka nosz menda cukrowa musiała się przypiąć! ale najważniejsze że badania wyszły OK :)

Blue sto lat :D zdrowych dzieci i spokoju <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78d92de5ee40.jpg

blue00, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) torcik śliczności :) uciekam już,będę dopiero wieczorem,miłego dnia i udanych wizyt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue wszystkiego najlepszego :*

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jeszcze trochę i bedziesz się cieszyć 100 dniem a ja dziś mam 200 dc !!!! A co dopiero posałam o 100 dniu.

Wczoraj kupiłam kwiaty i część posadziłam zaraz jadę na łowy po róże bo ja chce cos ala ogrodu różnego ;)

Karma88, admiralka, summer86, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam już pod gabinetem,ale jak zwykle jest straszne opóźnienie (z tego co zauważyłam to przez RODO).
    Jak zwykle jestem głodna i spać mi się chce.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Też mnie tak strasznie cieszą te upływające dni! <3 <3

Dziś mam 97 dzień ciąży i 183 dni do porodu <3 Leci, leci! :)

Wiem, że z cukrzycą sobie poradzę i najmocniej to mnie cieszą właśnie te prawidłowe wyniki Maluszka :)

summer86, Lunaris, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ