X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, my póki co wzięliśmy fotelik bez bazy. Zobaczymy jak nam będzie szedł montaż pasami i jeśli będzie uciążliwy, dopiero dokupimy bazę. W testach bezpieczeństwa z tego co kojarzę montaż na pasach i na bazie był tam samo oceniony.
    Mój brat bazy używał tylko 3 m-ce, później już tylko pasami mocowali fotelik, bo miał lepszą pozycję w aucie i mała tak nie marudziła w trakcie podróży.

Lena21 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, jestem tylko na sekundę i nie nadrobię dzisiejszych wiadomości, bo miałam ciężki dzień. Jutro na pewno przyjdę na dłużej!

Ja robiłam dziś krzywą cukrową z powodu zbyt dużej glukozy na czczo. No i u mnie jednak cukrzyca :( Miałam dzisiaj nieplanowaną wizytę u mojego ginekologa po tym jak mu przesłałam wyniki krzywej. Dostałam receptę na paski do glukometru (glukometr już mi dał ostatnio) i od jutra kłuje się 4x dziennie no i dieta.
    I tak przez pół roku...

Dam radę, pewnie że dam, ale zawsze się coś musi przypałętać.

Z dobrych wieści, to pappa wyszła u nas super <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w zależności od tego jaki był ubytek krwi to mogło mieć to jakiś wpływ albo nie. Z tego co pamietam mówiłaś, ze leciało sporo wiec mogło się to odbić na morfologii. Organizm najpierw, żeby uzupełnić straty wypełnia naczynia płynami, a zanim się krwinki naprodukują to trochę trwa, jeśli masz do tego niedobór żelaza, to wyrównywanie będzie trwało znacznie dłużej niż przy prawidłowym jego poziomie. Postaraj się pic to żelaza z woda, albo może przynajmniej z jakaś słabą herbatą a nie z mlekiem, a najlepiej jakbyś jednak łykała ten tardyferon. No i oczywiście skonsultuj te wyniki z lekarzem :) na tym etapie ciąży morfologia zwykle jest najniższa, później już zaczyna się trochę poprawiać fizjologicznie.

Admiralka, najważniejsze, ze wiadomo co jest i ze możesz kontrolować sytuacje! Będziesz pilnować diety i cukru to będzie wszytsko w porządku. Jakoś to przetrwasz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 22:43

Ania1003 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Po wysiłku typu sprzątanie, zakupy, spacer z psem tak. To źle, czy normalne?

U mnie to samo, schylę się to brzuch twardnieje na beton o przy różnych sytuacjach dziś nawet z chodzeniem problem.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ania w zależności od tego jaki był ubytek krwi to mogło mieć to jakiś wpływ albo nie. Z tego co pamietam mówiłaś, ze leciało sporo wiec mogło się to odbić na morfologii. Organizm najpierw, żeby uzupełnić straty wypełnia naczynia płynami, a zanim się krwinki naprodukują to trochę trwa, jeśli masz do tego niedobór żelaza, to wyrównywanie będzie trwało znacznie dłużej niż przy prawidłowym jego poziomie. Postaraj się pic to żelaza z woda, albo może przynajmniej z jakaś słabą herbatą a nie z mlekiem, a najlepiej jakbyś jednak łykała ten tardyferon. No i oczywiście skonsultuj te wyniki z lekarzem :) na tym etapie ciąży morfologia zwykle jest najniższa, później już zaczyna się trochę poprawiać fizjologicznie.

Krwotok był bardzo spory. 2h leciało ciurkiem w domu i 1h w szpitalu.
    Żelazo dzisiaj poszło z wodą ale... ciężko to przeżyłam. 20 minut piłam 1/4 szklanki żeby się nie zwróciło. Nie pokochaliśmy się... jutro pewnie będzie trwało to 2x dłużej.

Miałam zbadać też APTT i ono też poniżej normy. Moja ginka po tych krwawieniach zaleca mi właśnie APTT, IR i był też fibrynogen z d-dimerami raz. Nie wiem na ile potrzebne są przy ciąży i heparynie te wyniki ale dzisiejsze APTT pierwszy raz zeszło poniżej zakresu.
    Do tej pory bez względu na krwawienia, ciążę i heparynę, było w normie.

Słyszałam że nie powinno się tych badań robić a (jak nie przekręcę nazwy) anty-xa?
    Bo to jedyne ponoć miarodajne badanie krzepliwości w ciąży.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka cieszę się razem z Tobą.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparyna drobnocząsteczkowa używana w ciąży nie wpływa na wynik aptt. Obniżone aptt najczęściej jest wynikiem jakiś mikroskrzepów w probówce powstałych podczas pobrania, nie ma za bardzo wartości diagnostycznej.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka super:)
    Dziewczyny, obudziłam się podziębiona :/ nos zawalony, gardło drapie, ale nie m temperatury. Czym mogę się leczyć?jakieś skuteczne domowe metody znacie?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ja dalej w dwupaku z czego jestem szczęśliwa każdy dzień dalej mnie bardziej uspokaja już nawet pogodziłam się tutaj z pobytem :)
    Ważne żeby Zosia nie chciała wychodzić.
    Wszystkie sterydy wzięte, teraz będzie tylko lepiej mam nadzieję.

Jedynie mnie martwi to że nie mogę się załatwić w WC ale trudno dziś proszę o czopek bo nie mogę nic pchać... Wybaczcie za szczegóły ale poprostu taka mała rzecz a może tak utrudnić życie, zaraz wezmę się za czytanie was dokładniej :)

JustynaG, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adiralka cudowne wieści!!! (odnosnie pappy oczywiście)
    Aniu myslę, ze powinnas w prawidłowy sposób suplementować zelazo i zwrócić uwagę na poprawna dietę :) Jesli to nie pomoże, to wtedy będziemy się martwic. Jesli jesz mało mięsa to koniecznie suplementuj b12. Ja nie jem mięsa wcale a z moją hemoglobiną jest "tak o", cały czas okolice 11 ale czuję się dobrze, wyglądam dobrze więc nie narzekam :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Admiralka super:)
    Dziewczyny, obudziłam się podziębiona :/ nos zawalony, gardło drapie, ale nie m temperatury. Czym mogę się leczyć?jakieś skuteczne domowe metody znacie?
    jesli to alergia, to sposobów nie znam :( Jesli to lekkie przeziębienie to chyba tez nie ma sensu nic na razie brać. Może miodzik,czosnek, ciepła herbatka, i łóżeczko :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia trzymam kciuki za poprawę i szybki powrót do domu. Bardzo smutne jak traktują młode matki :(
    Bajka wytrwałości w leżeniu, mam nadzieję że te dwa miesiące miną szybko i bez zbędnych niespodzianek...!
    Lena super że jest poprawa :) a Franus rzeczywiście kawał chłopa :) ja jestem ciekawa ile moja teraz urosła, wizyta we wtorek i już czekam niecierpliwie.
    Luna ja mam segregator i bardzo sobie chwale. A na końcówce jest właśnie najgorzej jak dla mnie, organizacja słabsza, papierów więcej... a tak to wszystko w jednym miejscu i bez stresu, nie ma poszukiwań i kompletowania przed wizytami ;)
    Segregator jestem dzieckiem też mam i uważam że nadaje się dla każdego dziecka. Wiem po sobie, jak byłam mała przechodziłam różne choroby, leczenia itd. a rodzice teraz nic nie pamiętają, a czasami takie rzeczy naprawdę mogą mieć znaczenie i mogą być pomocne. Ja chce go sumiennie prowadzić nawet nie dla siebie tylko na przyszłość, dla córki ;).
    A co do nospy - ja bym zwiększyła dawkę magnezu do 3x2 a nospy nie brala. Jak się będzie dalej stawiał to trzeba będzie wprowadzić, ale bardzo możliwe że sam magnez pomoże, a jest jednak coraz więcej badań o problemach z napięciem u dzieci po nospowych. Do tego - jak mówi moja gin - nospa to już jest ostatni ratunek, jak organizm się do niej przyzwyczaji to potem nam już nic nie zostaje. Warto próbować ratować się magnezem na początku :)
    Admiralka współczuje cukrzycy, ale dasz radę na pewno! Cudownie ze wyniki dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 06:59

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) .Dziś będę śpiewać 40 lat minęło jak jeden dzień hehehehhe.Dziwnie się z tym czuję,jak nie ja ;) .Będzie mnie mnej dziś,na 10-tą wyruszam do przedszkola z okazji Dnia Matki do synka na przedstawienie a potem do siostry,wróce wieczorem dopiero.Do tego czasu jednak będę was podczytywać.Bajkaaa wspaniale,że kolejny dzień za wami w dwupaku,niech siedzi kruszyna grzecznie :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane dziewczyny <3

Cieszę się z waszych dobrych wosdomosci, to co zapamiętałam to o ten segregator pytała któraś ja go mam od chyba 8tc a teraz faktycznie w szpitalu się przydał bo z jakim lekarzem nie rozmawiam to daje badania co prawda nikt o tym nic nie mówi że fajna rzecz ale widzę że jakoś dziewczyny inne go nie mają więc to jednak nie takie powszechne :)

Blue wszystkiego najlepszego <3 <3 spełnienia marzeń <3

Ja was dziewczyny proszę o jedno, mnie co prawda nic się nie działo ale mogłam się bardziej oszczędzać w domu i proszę was nie lekcewazcie niczego co was niepokoi, lepiej iść do lekarza setny raz i żeby było dobrze niż żeby przeoczyć coś, ja niech e was straszyć poprostu nie chce by ktorakolwiek przechodziła coś podobnego do mnie także jakbyście miały wątpliwości czy iść do lekarza pomyślcie o mnie i wtedy zdecydujecie.

P.s. Mogli by dać śniadanie bo mega głodna jestem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa,jak ja siedziałam w szpitalu to zawczasu kupowałam sobie drożdżówki,żeby mieć na rano hehe,bo nim człowiek doczeka się śniadania..

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja zaczynam szykować się do lekarza i łapie mnie znów stres.
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Miłego dnia :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- kciuki niezmiennie za Was tzrymam :)
    Rucola- to na pewno nie alergia, po tylu latach rozróżniam swój rodzaj kataru :p ale zrobię jak piszesz- ciepłe napoje i łóżeczko. mąż tylko wyjeżdza i wraca jutro po16 więc będę musiała wychodzić z psem,ale dobrze że nie ma temperatury.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa, a dobrze chociaż karmią? Bo w szpitalach to różnie bywa

Trasti lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałko, bardzo się cieszę z dobrej PAPPy, a co do cukrzycy to wiem, że sobie poradzisz. Najważniejsze, że została szybko wykryta.

Bajeczko, Zosia ma bardzo dzielną mamę :) jak tylko Ci się nudzi, pisz do nas jak najwięcej.

Blue, najlepszego z okazji okrągłych urodzin!

Co do twardnień brzucha, jesli się często pojawiają (norma to do 10 krotkich twardnień dziennie) to moim zdaniem trzeba odpuscić większa aktywność i jak najwięcej odpoczywać.

Ja dzisiaj się w końcu wyspałam, nie było 3 godzinnej przerwy na patrzenie w sufit ;)
    Dziś oficjalnie zaczyna się 9 m-c. Teraz będe odliczać dni do wizyty za tydzień, żeby sprawdzić czy ta waga małej to kwestia pomiarów i czy z wszystkimi przeplywami jest ok.

Miłego piątku Wam wszystkim życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 07:38

lamka, StaraczkaNika, Jeżowa, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko i kolejny dzien do przodu. Bierz czopek i sie nie przejmuj to ludzka rzecz. ;-)

Ewela kciuki za wizyte!
    Admiralka uff fajnie ze z Pappa ok.

Summer juz z gorki. A pamietam jak rowno z nami sie staralas.

Ja dzis zaczynam 66 dzien ciazy. :-) w porownaniu z Wami juz na koncowce to nie jest wielka liczba, ale kurcze coraz dalej jestesmy. Boje sie tylko zeby ten nasz nieszczesny 12tc przejsc z tamtej ciazy. No ale nic, leki wziete, zastrzyk zrobiony. Do przodu kolejny dzien.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ