X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lunaris póki co boję się ustawić..

Tak myślałam ale zżerała mnie babska ciekawość i musiałam zapytać. Wierzę w Twojego groszka tylko trochę mniej mocno niż Ty! <3

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Tak myślałam ale zżerała mnie babska ciekawość i musiałam zapytać. Wierzę w Twojego groszka tylko trochę mniej mocno niż Ty! <3
    Nie wiem kiedy się odważę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A wapno jesz/pijesz też? Ja bym zwiększyła dawkę no-spy na 3x1 lub 4x1 i zobaczyła czy twardnieje. Właśnie te twardnienie brzucha to skurcze macicy
    Nie pije, powinnam? No spa powie na pomagać na twardnienie brzucha? Czy tylko hamuje skurcze?

Aga9090 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna właśnie dla mnie ta szyjka to tez tajemnica. U mnie nie było nawet żadnych sygnałów skracania. Czytałam troche po innych forach i tez różnie z nią bywa u innych dziewczyn. Jedne leżą i się nadal skraca inne lekceważą zalecenia lekarzy i jest wszystko ok. To chyba kompletna niewiadoma.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nie pije, powinnam? No spa powie na pomagać na twardnienie brzucha? Czy tylko hamuje skurcze?
    Cholera miałam zacytować.
    Więc no-spa powinna pomoc na twardnienie brzucha (twardnienie brzucha to nic innego jak skurcze czyli "stawianie się" macicy). No-spa jest lekiem rozkurczowym. Do tego wapno (na lepszy układ kostny) i magnez (magnez też jest na skurcze).przy obu córkach miałam właśnie twardnienie brzucha, przez co leżałam też w szpitalach. I coś tam się dowiedziałam w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:41

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Cieszę się, że u Twojej fasolki wszystko w porządku :)

Agulineczka śliczny brzuszek :) już nie mogę się doczekać mojego :D codziennie rano pierwsza rzecz jak się obudzę to go macam i jest coraz bardziej wystający :)

Emilka jakieś 4 lata temu poszłam (pierwszy raz) na kontrolne usg piersi - okazało się, że w każdej mam po 5-6 zmian właśnie takich włókniaków. Wtedy zrobili mi biopsje z jednego - wyszła ok. Najpierw robiłam kontrolę co pół roku, teraz chodzę co roku, na wiosnę. Ostatnio byłam w ciąży już :) U mnie przewody mlekowe jeszcze nie były powiększone (oczywiście przeszło mi przez myśl, że powinny i na pewno coś jest źle z ciążą :P).
    Zmiany jak były tak są.

Aga9090, agulineczka, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kurcze, miałam dziś dobry dzień, nic nie bolało, nie zakłuło ,apetyt jest i mam schize że w związku z tym coś jest źle z Babelkiem... Choć z drugiej strony wrzuciłam dziś zdjęcie na IG(mam prywatny profil) z siostrzeńcem i kumpel pisze mi wiadomość czy aby nie jestem w ciąży. Więc skoro coś zauważył to znaczy że jest mnie więcej czyli rośniemy..więc dobrze.. no nic.dobrze że we wtorek wizyta
    Aga- super że guz nie rośnie a Maleństwo tak:) a w którym tyg jestes.?wierzę że wszystko dobrze się skończy:)
    Bajka- cały czas trzymam kciuki żeby leżenie plackiem przyniosła oczekiwany skutek i poród po 30tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:52

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Luna a jakieś leki bierzesz? Bo ja w ostatniej ciąży mialam no-spe 6xdziennie, Fenoterol 3x1 i tabletki na obniżenie ciśnienia, bo Fenoterol podnosi bardzo

Kurczę Aga kto ci fenoterol wypisal? Dawno to było?
    Teraz on jest stosowany tylko w lecznictwie zamkniętym z reguły tylko przez 3 dni, żeby steryd na rozwój płuc dziecka zadziałał.
    Jest zbyt szkodliwy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg 8w1, a wg OM 8w5

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Kurczę Aga kto ci fenoterol wypisal? Dawno to było?
    Teraz on jest stosowany tylko w lecznictwie zamkniętym z reguły tylko przez 3 dni, żeby steryd na rozwój płuc dziecka zadziałał.
    Jest zbyt szkodliwy.
    5 lat temu to było. Brałam go prawie 3 mc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:57

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    5 lat temu to było

Bo od chyba 3 lat jest stosowany wyłącznie w lecznictwie zamkniętym.

A co do stwardnienia brzucha. Ja mialsm w tej ciąży od 14 tygodnia. Od 20tc brałam nospe forte 2x1 i Luteine 50 dopochwowo.
    Ale najważniejszy był odpoczynek. Tylko on na to działał. Czyli mało co mogłam robić.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bo od chyba 3 lat jest stosowany wyłącznie w lecznictwie zamkniętym.

A co do stwardnienia brzucha. Ja mialsm w tej ciąży od 14 tygodnia. Od 20tc brałam nospe forte 2x1 i Luteine 50 dopochwowo.
    Ale najważniejszy był odpoczynek. Tylko on na to działał. Czyli mało co mogłam robić.
    Też miałam no-spe forte ale 6x1.. I leżenie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, my już po wizycie. Generalnie szału nie ma z moją szyjką, bo jest miękka i rozpulchniona, ale na plus że się nie skróciła za bardzo i długość jest ok. Z dobrych wiadomości mój lekarz mówi, że jest już w miarę na tyle bezpiecznie, że wyraża zgodę na trochę ruchu - oczywiście bez przesady i z głową. A teraz hit :) mój synio nadal jest gigantem ! Lekarz zaczął swoją wypowiedz od tego, że pomiar może się mylić i że trzeba od tego trochę odjąć, ale na jego usg wychodzi mi już ponad 3 kg :O i ma już wymiary na prawie 37 tydzień ! Powiedział też, że powinnismy wytrzymać do 16.06, później będzie już całkiem bezpiecznie <3 aaa jeszcze jeśli dojdziemy do 4kg to on mi zrobi cc - chciałam sn, ale nasze bezpieczeństwo jest najważniejsze

Dziękuje Wam za te ostatnie tygodnie wsparcia <3 jeszcze trochę ! Mocno wierzę, że wszystkie damy radę

Aga wiesz, że my Ci tu bardzo kibicujemy i trzymamy ogromne kciuki a Twojego kropeczka, ale muszę to napisać: w ciąży nie wolno pic zadnej ilości alkoholu i koniec kropka. Lekarze są różni i ja bym takiemu nigdy nie zaufała po prostu.

Piękne macie zdjęcia z usg :) u nas już mi nie robi zdjęć jakoś, bo niewiele tam widać w tych fragmentach Franisia

Lunka trzymam kciuki za Twoja szyjkę, to że jest twarda to myśle, że jest na plus, ale z tego co kojarzę ze zdjęć to tez jesteś dość drobna i szczupła - u mnie ciagle powtarzają, że to potęguje stawianie się brzucha i skurcze, mam absolutny zakaz dotykania brzucha, mam unikać spodni nawet tych ciążowych, powinnam chodzić głównie w sukienkach, bo mam wyeliminować wszystko ci może te skurcze pobudzać. Dostałam luteinę dopochwowa na szyjkę a na skurcze magnez i nospe max 3x i isoptin 2x

Lusesita, Achia, Lunaris, Aga9090, malka, Bajkaaa, Luna1993, olik321, Rucola, pilik, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieco głupie pytanie. Czy 2 miesiące po cc, karmiące piersia, można dostać już okres?
    Bo dostałam jakieś plamienie i ciekawa jestem czy to okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:09

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja napisałam co ordynator poradził mojej mamie z 10 lat temu. Ja w żadnym wypadku nie miałam nic złego na myśli..
    A że w ciąży się nie pije alkoholu to wiem, jestem przecież w 4 ciąży

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to 16.06 jest tuż za rogiem :) dacie na pewno radę!:)

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Mam nieco głupie pytanie. Czy 2 miesiące po cc, karmiące piersia, można dostać już okres?
    Możliwe

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dzięki za patent na pępek! nie zauważyłam tego i na bank nie zwróciłabym uwagi!

Lena ostatnia prosta przed Wami :) oby w spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:21

Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:

Lusesita wszytsko jest możliwe. Teoretycznie okres połogu już się zakończył, a karmienie piersią nie jest wyznacznikiem braku płodności, więc okres mógł wrócić.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - podobno nocne karmienia opóźniają okres, ale nie zawsze.
    Lena - Ja chyba w 34 tygodniu miałam dziecko 3400 w brzuchu, a urodził się w 40 tygodniu 3500. Czasami dzieci na koniec zwalniają z wagą :)

age.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ