X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lunaris póki co boję się ustawić..

Tak myślałam ale zżerała mnie babska ciekawość i musiałam zapytać. Wierzę w Twojego groszka tylko trochę mniej mocno niż Ty! <3

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Tak myślałam ale zżerała mnie babska ciekawość i musiałam zapytać. Wierzę w Twojego groszka tylko trochę mniej mocno niż Ty! <3
    Nie wiem kiedy się odważę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A wapno jesz/pijesz też? Ja bym zwiększyła dawkę no-spy na 3x1 lub 4x1 i zobaczyła czy twardnieje. Właśnie te twardnienie brzucha to skurcze macicy
    Nie pije, powinnam? No spa powie na pomagać na twardnienie brzucha? Czy tylko hamuje skurcze?

Aga9090 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna właśnie dla mnie ta szyjka to tez tajemnica. U mnie nie było nawet żadnych sygnałów skracania. Czytałam troche po innych forach i tez różnie z nią bywa u innych dziewczyn. Jedne leżą i się nadal skraca inne lekceważą zalecenia lekarzy i jest wszystko ok. To chyba kompletna niewiadoma.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nie pije, powinnam? No spa powie na pomagać na twardnienie brzucha? Czy tylko hamuje skurcze?
    Cholera miałam zacytować.
    Więc no-spa powinna pomoc na twardnienie brzucha (twardnienie brzucha to nic innego jak skurcze czyli "stawianie się" macicy). No-spa jest lekiem rozkurczowym. Do tego wapno (na lepszy układ kostny) i magnez (magnez też jest na skurcze).przy obu córkach miałam właśnie twardnienie brzucha, przez co leżałam też w szpitalach. I coś tam się dowiedziałam w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:41

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Cieszę się, że u Twojej fasolki wszystko w porządku :)

Agulineczka śliczny brzuszek :) już nie mogę się doczekać mojego :D codziennie rano pierwsza rzecz jak się obudzę to go macam i jest coraz bardziej wystający :)

Emilka jakieś 4 lata temu poszłam (pierwszy raz) na kontrolne usg piersi - okazało się, że w każdej mam po 5-6 zmian właśnie takich włókniaków. Wtedy zrobili mi biopsje z jednego - wyszła ok. Najpierw robiłam kontrolę co pół roku, teraz chodzę co roku, na wiosnę. Ostatnio byłam w ciąży już :) U mnie przewody mlekowe jeszcze nie były powiększone (oczywiście przeszło mi przez myśl, że powinny i na pewno coś jest źle z ciążą :P).
    Zmiany jak były tak są.

Aga9090, agulineczka, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kurcze, miałam dziś dobry dzień, nic nie bolało, nie zakłuło ,apetyt jest i mam schize że w związku z tym coś jest źle z Babelkiem... Choć z drugiej strony wrzuciłam dziś zdjęcie na IG(mam prywatny profil) z siostrzeńcem i kumpel pisze mi wiadomość czy aby nie jestem w ciąży. Więc skoro coś zauważył to znaczy że jest mnie więcej czyli rośniemy..więc dobrze.. no nic.dobrze że we wtorek wizyta
    Aga- super że guz nie rośnie a Maleństwo tak:) a w którym tyg jestes.?wierzę że wszystko dobrze się skończy:)
    Bajka- cały czas trzymam kciuki żeby leżenie plackiem przyniosła oczekiwany skutek i poród po 30tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:52

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Luna a jakieś leki bierzesz? Bo ja w ostatniej ciąży mialam no-spe 6xdziennie, Fenoterol 3x1 i tabletki na obniżenie ciśnienia, bo Fenoterol podnosi bardzo

Kurczę Aga kto ci fenoterol wypisal? Dawno to było?
    Teraz on jest stosowany tylko w lecznictwie zamkniętym z reguły tylko przez 3 dni, żeby steryd na rozwój płuc dziecka zadziałał.
    Jest zbyt szkodliwy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg usg 8w1, a wg OM 8w5

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Kurczę Aga kto ci fenoterol wypisal? Dawno to było?
    Teraz on jest stosowany tylko w lecznictwie zamkniętym z reguły tylko przez 3 dni, żeby steryd na rozwój płuc dziecka zadziałał.
    Jest zbyt szkodliwy.
    5 lat temu to było. Brałam go prawie 3 mc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:57

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    5 lat temu to było

Bo od chyba 3 lat jest stosowany wyłącznie w lecznictwie zamkniętym.

A co do stwardnienia brzucha. Ja mialsm w tej ciąży od 14 tygodnia. Od 20tc brałam nospe forte 2x1 i Luteine 50 dopochwowo.
    Ale najważniejszy był odpoczynek. Tylko on na to działał. Czyli mało co mogłam robić.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bo od chyba 3 lat jest stosowany wyłącznie w lecznictwie zamkniętym.

A co do stwardnienia brzucha. Ja mialsm w tej ciąży od 14 tygodnia. Od 20tc brałam nospe forte 2x1 i Luteine 50 dopochwowo.
    Ale najważniejszy był odpoczynek. Tylko on na to działał. Czyli mało co mogłam robić.
    Też miałam no-spe forte ale 6x1.. I leżenie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, my już po wizycie. Generalnie szału nie ma z moją szyjką, bo jest miękka i rozpulchniona, ale na plus że się nie skróciła za bardzo i długość jest ok. Z dobrych wiadomości mój lekarz mówi, że jest już w miarę na tyle bezpiecznie, że wyraża zgodę na trochę ruchu - oczywiście bez przesady i z głową. A teraz hit :) mój synio nadal jest gigantem ! Lekarz zaczął swoją wypowiedz od tego, że pomiar może się mylić i że trzeba od tego trochę odjąć, ale na jego usg wychodzi mi już ponad 3 kg :O i ma już wymiary na prawie 37 tydzień ! Powiedział też, że powinnismy wytrzymać do 16.06, później będzie już całkiem bezpiecznie <3 aaa jeszcze jeśli dojdziemy do 4kg to on mi zrobi cc - chciałam sn, ale nasze bezpieczeństwo jest najważniejsze

Dziękuje Wam za te ostatnie tygodnie wsparcia <3 jeszcze trochę ! Mocno wierzę, że wszystkie damy radę

Aga wiesz, że my Ci tu bardzo kibicujemy i trzymamy ogromne kciuki a Twojego kropeczka, ale muszę to napisać: w ciąży nie wolno pic zadnej ilości alkoholu i koniec kropka. Lekarze są różni i ja bym takiemu nigdy nie zaufała po prostu.

Piękne macie zdjęcia z usg :) u nas już mi nie robi zdjęć jakoś, bo niewiele tam widać w tych fragmentach Franisia

Lunka trzymam kciuki za Twoja szyjkę, to że jest twarda to myśle, że jest na plus, ale z tego co kojarzę ze zdjęć to tez jesteś dość drobna i szczupła - u mnie ciagle powtarzają, że to potęguje stawianie się brzucha i skurcze, mam absolutny zakaz dotykania brzucha, mam unikać spodni nawet tych ciążowych, powinnam chodzić głównie w sukienkach, bo mam wyeliminować wszystko ci może te skurcze pobudzać. Dostałam luteinę dopochwowa na szyjkę a na skurcze magnez i nospe max 3x i isoptin 2x

Lusesita, Achia, Lunaris, Aga9090, malka, Bajkaaa, Luna1993, olik321, Rucola, pilik, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieco głupie pytanie. Czy 2 miesiące po cc, karmiące piersia, można dostać już okres?
    Bo dostałam jakieś plamienie i ciekawa jestem czy to okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:09

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja napisałam co ordynator poradził mojej mamie z 10 lat temu. Ja w żadnym wypadku nie miałam nic złego na myśli..
    A że w ciąży się nie pije alkoholu to wiem, jestem przecież w 4 ciąży

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to 16.06 jest tuż za rogiem :) dacie na pewno radę!:)

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Mam nieco głupie pytanie. Czy 2 miesiące po cc, karmiące piersia, można dostać już okres?
    Możliwe

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dzięki za patent na pępek! nie zauważyłam tego i na bank nie zwróciłabym uwagi!

Lena ostatnia prosta przed Wami :) oby w spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:21

Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:

Lusesita wszytsko jest możliwe. Teoretycznie okres połogu już się zakończył, a karmienie piersią nie jest wyznacznikiem braku płodności, więc okres mógł wrócić.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - podobno nocne karmienia opóźniają okres, ale nie zawsze.
    Lena - Ja chyba w 34 tygodniu miałam dziecko 3400 w brzuchu, a urodził się w 40 tygodniu 3500. Czasami dzieci na koniec zwalniają z wagą :)

age.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ