X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję tej kolejki i czekania. Ale najważniejsze, że wynik ok. Odpoczywaj teraz!

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nenusia, a ile lat temu mama dostała to zalecenie? Bo chyba w międzyczasie udowodniono że są przypadki FAS u kobiet, które "piły łyka" alkoholu od męża bo tyle nie zaszkodzi :/
    Medycyna jednak idzie do przodu z każdym dniem. Kiedyś nie widziano nic niedobrego np. W paleniu papierosów w ciąży.
    W kazdym razie teraz przyjmuje się że w ciaży KAŻDA ilość alkoholu jest niebezpieczna dla płodu.

A w ogóle to gratuluję - jak nie jest gorzej, to jest lepiej. Z krwiaczkiem polezysz i zniknie, najważniejsze że to malych rośnie a torbiel nie. A tętno ma ekstra. Mam nadzieję ze się chociaż trochę uspokoiłaś.
    To było 10 lat temu, ja tylko napisałam co mi mama powiedziała, sory jak kogoś uraziłam nie o to mi chodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, przy heparynie i Acardzie nie powinno się brać wit. C bo działa w drugą stronę.
    Wiem że to dawkowanie z mlekiem o kant d..y rozbić ale wieczorem jak biorę żelazo, to najłatwiej mi właśnie wchodziło z mlekiem. Ani soki, o wodzie mogę zapomnieć. I o łykaniu tabletek też. Więc wszedł przez to Actiferol do picia.

Teraz sobie przyrzekłam, że od dzisiaj będę na siłę to pić z wodą i daję 3tyg. do kolejnych wyników na podciągnięcie się.
    Jak nie podziała, to byle do porodu dotrwać. I żeby określić czy ta hipotrofia na pewno występuje.

U mnie samo jedzenie to ciężki temat. Więc na nic co mi nie smakuje czy nie lubię się nie zdecyduję. A wszystko co powinnam jeść to właśnie zalicza się do tej grupy.

Zrobiłam sobie tabelkę z hemoglobiną od lutego, z hematokrytem i MCV. jest spory spadek. Hemo z 11.2 spadła teraz na 9.9
    Więc głowę trzeba spuścić i jakoś doprowadzić to żelazo do żołądka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co lepsze, odkąd piję tak to żelazo, to 0 problemów z wypróżnianiem! Bez żadnego bólu się załatwiam i to regularnie co przy Tardyferonie się nie zdarzało.
    Jedynie zastanawiające czy stolec powinien być aż tak czarny przez to żelazo. Innych skutków ubocznych nie zauważyłam.

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka odpocznij i spróbuj się tym nie denerwować, na znieczulice społeczna nie ma lekarstwa...

Ja dziś jadą do szpitala też miałam zabawną sytuację, mój pas wolny, jadę sobie prosto moim golfikiem a ż naprzeciwka wyjeżdża głupia wymalowana cizia w audi czy innym BMW i zajmuje pół mojego pasa ruchu, bo na jej zaparkowane samochody. Nawet nie myślała, że skoro ja jestem ma swoim pasie to mam na nim pierwszenstwo i jeszcze mi łapami wymachiwała :D ale się uśmiałam, serio ;) ale dobrze że mi w auto nie trzepnęła bo wystawiony na sprzedaż :)

Aga bardzo się cieszę że guz nie rośnie, to najważniejsze :) maluszek jest dzielny jak mało kto <3

Agulineczka śliczny okruszek i cudowny brzuszek <3

Summer co do wagi to tak jak Olik pisała, też myślę że mogą być rozbieżności, ale rozumiem że się martwisz :* mi w pierwszej ciąży gin w ogóle nie mówił ile dziecko waży, tylko mierzył (a że był kiepskim lekarzem to swoją droga)

Wróciłam do domu, zrobili mi usg, z małą wszystko dobrze tak jak myślałam, mam brać znowu magnez i nospe forte 2x dziennie przez kilka dni ale.... mówiłam o problemach z szyjka, ostatnio na usg miała prawie 3 cm a dzisiaj 2,6 :( lekarz który mnie badał stwierdził że tyle wystarczy i już bo jest twarda. Strasznie się boję że coś się dzieje skoro jest niższy pomiar... Nie wiem czy czekać do wizyty u mojego lekarza 05.06 czy co robić

Dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście niezastąpione:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:55

Aga9090, agulineczka, KateHawke, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jak ja nie lubię takich wymalowanych cizi w Audi i bmw.. A jeszcze gorzej jak są blondynkami :P

Może spróbuj do jakiegoś innego gina się umówić, bo zwariujesz do tego czasu..

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mogę Ci tylko powiedzieć to co mi dwoje lekarzy w tym tyg powiedziało.
    Nie ważna jest aż tak długość szyjki ( jeśli ma minimum 2cm) ale ważna jest twardość.
    Bo jeśli miękka jak u mnie to słabo trzyma i pod byle naporem może się skrócić lub rozwierać. Jeśli twarda to trzyma.

Nie wiem ile w tym prawdy i jak to się ma do poszczególnych tyg ciąży

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś narazie poczekam do niedzieli czy te skurcze się uspokoją. Jak nie to dzwonię do mojego, przyspieszam wizytę i zobaczę co powie . Wtedy najwyżej skonsultuje ż innym. Myślę, że to brzmi sensownie

Na pocieszenie przyszedł kurier

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db31bc5aa184.jpg

Olik właśnie nie wiem jak to działa, bo w pierwszej ciąży też miałam niby twarda, a rozwarcie się zrobiło w ciągu tygodnia od badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:03

Aga9090, Lunaris, Karma88, Kaczorka, olik321, KateHawke, Bajkaaa, Yoselyn82, pilik, Rucola, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a jakieś leki bierzesz? Bo ja w ostatniej ciąży mialam no-spe 6xdziennie, Fenoterol 3x1 i tabletki na obniżenie ciśnienia, bo Fenoterol podnosi bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Luna mogę Ci tylko powiedzieć to co mi dwoje lekarzy w tym tyg powiedziało.
    Nie ważna jest aż tak długość szyjki ( jeśli ma minimum 2cm) ale ważna jest twardość.
    Bo jeśli miękka jak u mnie to słabo trzyma i pod byle naporem może się skrócić lub rozwierać. Jeśli twarda to trzyma.

Nie wiem ile w tym prawdy i jak to się ma do poszczególnych tyg ciąży

U mnie też było 1.9 i 2.5 i tylko przez to, że ZAWSZE jest twarda i zamknięta, to kazali mi odpoczywać i się nie martwić. Właśnie obie ginki po stwierdzeniu, że w badaniu na fotelu stan bardzo ok to na usg mimo skrócenia, nie kazały się martwić.

Jak jest zamknięta i twarda to najważniejsze. A jej długość to wypadkowa chwili, dziecka i pomiaru- tak mi zawsze gin powtarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko luteina i nospe x2, wcześniej mój gin zapisał mi to samo parę tygodni temu

Ja to wiem i naprawdę dziękuję, że próbujecie mnie uspokoić, ale same rozumiecie co ja myślę po tym co przeszłam. I dzieje się to na podobnym etapie ciąży. Moja Zuzia nie przeżyje poza moim brzuchem, będę spokojniejsza za parę tygodni :( nie wierzę w twardość mojej szyjki po tamtych przeżyciach, ciazach mojej mamy i babci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Tylko luteina i nospe x2, wcześniej mój gin zapisał mi to samo parę tygodni temu
    Kurcze, a stawia ci się brzuch, tzn jest taki mocno twardy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kurcze, a stawia ci się brzuch, tzn jest taki mocno twardy?
    Po wysiłku typu sprzątanie, zakupy, spacer z psem tak. To źle, czy normalne?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, przykro mi, że takie traktowanie Cię spotkało.

Ja dziś byłam w przychodni zrobić badania krwi (m.in glukozę). Stwierdziłam, że skoro na drzwiach jest kartka, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo to z tego skorzystam i weszłam do gabinetu i zapytałam Czy rzeczywiście mogę wejść bez kolejki bo mam glukozę do zrobienia. Pani kazała usiąść i powiedziała, że jak najbardziej.
    Zaproponowała, że jeśli będę się źle czuć to mam dać znać to będę mogła się położyć u nich. Zdecydowałam, że poczekam na zewnątrz.
    Stwierdziłam, że jest dużo ludzi pod laboratorium więc przeszłam kawałek dalej gdzie mniej ludzi się kręciło. Położna mnie wyłapała i od razu pytała czy robię glukozę i czy dobrze się czuję. Potem pielęgniarka od pobierania krwi też przechodząc obok się pytała.
    Po godzinie podeszłam do drzwi, poinformowałam osobę która ma wchodzić, że mam wejście bez kolejki - drugi pomiar.
    Po kolejnej godzinie byłam świadkiem awantury bo jakiś Pan chciał wejść o coś spytać ale mu nie pozwolono. Zignorowałam krzyki, znowu podeszłam do pierwszej osoby w kolejce. Co prawda te babki co wcześniej darły się na faceta zjadały mnie wzrokiem ale nie przejmowałam się. Inna Pani zaproponowała mi miejsce siedzące. Jakiś Pan podszedł do mnie, zapytał o płeć dziecka, pogratulował i życzył wszystkiego najlepszego.
    Oczywiście, dzięki zrozumieniu ze strony personelu - nie miałam obaw przed korzystaniem z przywileju :)

A teraz pytanie... ogólnie morfologia wygląda ok. Martwi mnie jednak współczynnik IG (niedojrzałe granulocyty), norma jest poniżej 0,04 a ja mam 0,16 a obok znaczek wartość alarmowa. Wiem, że w ciąży są inne normy ale zastanawiam się czy tak wysoko.
    A glukoza wygląda dobrze. na czczo 83/po 1 godz. - 142/ po 2 godz. - 99

Emiilka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka... ludzie to jednak świnie są! bez obrazy dla świń.

Agulineczka- piękny brzuszek a w nim cudowny maluszek <3 :)

Nenusia- plan jest sensowny, mam nadzieję że teraz wszystko będzie szło jak po sznurku! no i heloł bąbelku :D <3 pokusisz się teraz o suwaka?

Ania ja jestem utrwaloną anemiczką (z niedoboru żelaza), poza braniem tabletek nic mi nie zlecali dodatkowego w poprzedniej ciąży, miałam mięsowstręt i nie odbiło się to na zdrowiu dziecka. Aczkolwiek jadłam dużo warzyw i starałam się pić sok z buraka. Obecnie nie biorę żelaza -łykam buraka w proszku 3x1 i staram się zdrowo odżywiać. Mięcho mi wchodzi jak nigdy a morfologia ładnie się trzyma.

Aga9090, Ania1003, agulineczka, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Po wysiłku typu sprzątanie, zakupy, spacer z psem tak. To źle, czy normalne?
    Proponuję zwiększyć no-spe do 3-4 razy dziennie. Ja nie mówię, że może jest bardzo źle albo bardzo dobrze. Brzuch nie powinien tak twardnieć (mówili mi lekarze na patologii ciąży jak leżałam z córką).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga właśnie, gdzie suwaczek ;) mi na ostatniej wizycie 2 tyg temu mówił, że jak się nie stawia to się nie martwimy na zapas. Wylapalam to po wizycie jak zaczął się remont w domu i sprzątałam. Myślałam, że to ze zmęczenia tylko :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris póki co boję się ustawić..

• StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To było 10 lat temu, ja tylko napisałam co mi mama powiedziała, sory jak kogoś uraziłam nie o to mi chodziło
    Toż wiemy ;) Spokojnie. Tutaj przecież kazda życzy pozostałym i naszyn fasolom/bobasom jak najlepiej

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga właśnie, gdzie suwaczek ;) mi na ostatniej wizycie 2 tyg temu mówił, że jak się nie stawia to się nie martwimy na zapas. Wylapalam to po wizycie jak zaczął się remont w domu i sprzątałam. Myślałam, że to ze zmęczenia tylko :(
    A wapno jesz/pijesz też? Ja bym zwiększyła dawkę no-spy na 3x1 lub 4x1 i zobaczyła czy twardnieje. Właśnie te twardnienie brzucha to skurcze macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:23

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ