Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Aniu myślę ze po prostu musisz się zmobilizować i jeść buraki czy wołowinę. Kurczaki nie mają żadnych wartości odżywczych.
My tez nie chcemy leżeć ale dajemy radę to Ty z jedzeniem też daszspróbuj przemycac w posiłkach
U mnie mama gotuje. Ja tylko wychodzę z łóżka na jedzenie i siku.
Może to przez to źe źle biorę ten Actiferol... podejrzewam 0 przyswajanie.
Możecie mnie zjechać ale wsypuję go do szklanki mleka i tak piję.
Od dzisiaj chyba trzeba przejść na rozpuszczanie w wodzie po której mi się cofa i od początku ciąży nie tknęłam ani łyka przez to... jedynie z syropem mi wejdzie do tabletek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Jeśli to mikstura dla mnie, to ja przez 26l nie wypiłam żadnego alkoholu
ani grama.
A i szpinak jeszcze ma dużo żelazaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:29
-
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Żelazo z mlekiem się nie wchłania... Nie powinnaś pić ani mleka ani kawy ani herbaty dwie godziny przed i po
Zrobię dzisiaj podejście z wodą i jak nie zwrócę to będzie sukces od 8 miesięcy.
A kawy tak samo jak alkoholu nie piję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:31
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Któraś pytała jak u mnie? U mnie bez zmian mam leżeć wymazy pobrane i tyle przenieśli mnie do innej lepszej sali fajnie
Nenusia super że guz nie różnie, małe ma się dobrze
Aniu ja mam anemie dziś mi stwierdzili i mam dostać leki na to, ale ponoć w skrajnych przypadkach kładą do szpitala, ale to twoja dr zdecyduje także spokojnie ciesz się narazie tym że jesteś rodzicówEmiilka, agulineczka, StaraczkaNika, Aga9090, JustynaG, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale jestem zła
Normalnie się nie denerwuję takimi błahostkami, ale dzisiaj w tym szpitalu mi skutecznie podniesiono ciśnienie. Miałam napisane na karcie, że mam się zgłosić pomiędzy 13:00 a 15:30. W szpitalu byłam o 12:20 i dostałam numerek 10. Poszłam pod gabinet, gdzie okazało się, że wchodzą jeszcze osoby z rannej zmiany i jest znaczne opóźnienie (nic nadzwyczajnego tutaj). Nie miałam nawet wolnego miejsca, żeby usiąść. Wracam do rejestracji (znowu stoję w kolejce przez 15 minut) i mówię, że jestem w 20 tygodniu ciąży, w zeszłym tygodniu wyszłam ze szpitala, a teraz jest mi duszno, słabo i nie mam gdzie usiąść, a w dodatku jest opóźnienie, więc czy nie mogłabym dostać jakiegoś wcześniejszego numerka. Usłyszałam, że mogę wyjść na dwór i poczekać na ławeczce
Pomijam fakt, że za pierwszym razem, jak czekałam po numerek, to bez kolejki przede mną wepchnęła się jakaś młoda dziewczyny i dostała pierwszy numerek! Ja myślałam, że będę miała drugi, więc zapytałam, dlaczego pani przede mną ma pierwszy, skoro ja, po niej, mam dziesiąty. Usłyszałam, że to jest wyjątkowy przypadekPani wyglądało kwitnąco i zdrowo...
Także siedziałam (w końcu ktoś się zlitował i ustąpił mi miejsca) w tej duchocie dwie i pół godziny z zegarkiem w ręku.
Na szczęście wynik badania zrekompensował mi wiele (bo nie wszystko) - w piersi po biopsji, dalej dwie malutkie zmiany, które były już wcześniej - 0,5 cm (to są właśnie te gruczolakowłókniaki), a w drugiej piersi czyściutko. Dodatkowo pani dr powiedziała, że widzi już gruczoły mleczne powiększone, więc będzie mleczko
Dziękuję za wszystkie kciuki! A teraz Dziewczyny, idę spać, bo po prostu padnięta jestem...12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Ania, na pewno musisz zmienic sposób przygotowywania miksturu, bo żelazo w połączeniu z mlekiem pewnie wchlania się w niewielkim stopniu.
Jeśli nie dajesz rady z burakami to może burak w tabletkach z Herbapolu? Ale musialabyś ich sporo łykać.
Nenusia, super że z maluchem ok i guz nie rośnie. Krwiaki sa niestety czeste na początku ciąży. Kciuki aby się wchłonął!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:01
-
nick nieaktualnymalka wrote:Aga pamiętaj, że w ciąży nie ma bezpiecznej ilości alkoholu. Jedynie wchodzą w grę produkty 0%
Ania, zielone warzywa mają też dużo żelaza. No i spróbuj brac tabletki wg zaleceń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:03
-
Nenusia, jeśli chodzi o tę miksturę to popieram malkę - ani alkohol ani surowe żółtko w ciąży to nie jest dobry pomysł.
We Włoszech często kobiety pozwalają sobie na małą lampkę wina do obiadu, ale w PL nie spotkałam się jeszcze z lekarzem, który by pozwalał na to. Co więcej ostatnio na ktg położna przy wywiadzie pytała o spożywanie alkoholu w ciąży (jakiekolwiek ilości).Tosia2323, malka, lamka, Lena21, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Nenusia, jeśli chodzi o tę miksturę to popieram malkę - ani alkohol ani surowe żółtko w ciąży to nie jest dobry pomysł.
We Włoszech często kobiety pozwalają sobie na małą lampkę wina do obiadu, ale w PL nie spotkałam się jeszcze z lekarzem, który by pozwalał na to. Co więcej ostatnio na ktg położna przy wywiadzie pytała o spożywanie alkoholu w ciąży (jakiekolwiek ilości). -
Tak, ale pół szklanki czerwonego wina to o pół szklanki za dużo! Żaden porządny lekarz nie zaleci alkoholu w ciąży! FAS może się zdarzyć nawet po małym piwie, tego nikt nie wie gdzie jest granica dopuszczalna, daltego aktualne zalecenia są takie, że 0% przez całą ciążę. Napisałam to tylko dla Waszego dobra, bo wiem że jest społeczne "przyzwolenie" na tego typu zachowania, a jako osoba z wykształceniem medycznym mam obowiązek uświadamiać ludzi jeśli jest taka potrzeba.
emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania, jeszcze jedno mi się przypomniało, przy połykaniu żelaza dobrze jest łączyć je z witaminą C, bo wspomaga wchłanianie.
Ja nie miałam problemów z anemią, ale hemoglobina mi spadała mimo dużych dawek żelaza w witaminach (Prenatal ma go dość sporo) i jedzenia mięsa. No ale u mnie na kolację z reguły jest jogurt z owocami/serek wiejski a tabletki łykałam po kolacji. Od 2 m-cy zwracam na to uwagę i hemoglobina podskoczyła o ponad całą jednostkę.lamka lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Ja mówię o szklance, a nawet pół wina czerwonego, wytrawnego z żółtkiem na "lepszą" krew tzn głównie chodzi o żelazo . Nawet niektórzy ginekolowie zalecają w ciąży. Mam 3 dzieci także nie musisz mówić mi co wolno a co nie
Medycyna jednak idzie do przodu z każdym dniem. Kiedyś nie widziano nic niedobrego np. W paleniu papierosów w ciąży.
W kazdym razie teraz przyjmuje się że w ciaży KAŻDA ilość alkoholu jest niebezpieczna dla płodu.
A w ogóle to gratuluję - jak nie jest gorzej, to jest lepiej. Z krwiaczkiem polezysz i zniknie, najważniejsze że to malych rośnie a torbiel nie. A tętno ma ekstra. Mam nadzieję ze się chociaż trochę uspokoiłaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 16:31
malka, Aga9090, Karma88, JustynaG, Lena21, pilik, emi2016 lubią tę wiadomość