X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę wynik on Line mojej dobowej zbiórki moczu i wyszło mi wysokie białko w nim... K...wa mam nadzieję że to da się leczyć że to nie zagraża Zosi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate widzę, że Ty też z moich okolic. Na pewno mama była zadowolona z takiej wycieczki. Ja już niestety nie potrafię tyle chodzić :/ jeszcze dwa tygodnie temu na spacerze w Paprocanach nie było problemu, a teraz w środę po spacerze w Krakowie ledwo wróciłam do auta.

Upiekłam brownie z truskawkami z kwestii smaku i zrobiłam panna cotte z musem truskawkowym i miętą. Już emek zdążył wciągnąć trzy kawałki ciasta! Mam nadzieję, ze to dotrwa do obiadu żeby dla mam coś zostało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 12:28

pilik, KateHawke, Karma88, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka rocznicowo wszystkiego dobrego!!! :)

Tata przywiózł pełno truskawek, więc zrobiliśmy koktajl, a drożdżowe z truskawkami właśnie stygnie w piekarniku. A jeszcze od groma owoców zostało. :D

lamka, pilik lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - wszystkiego udanego w nowym roku życia - żeby wszystko się układało jak najlępiej dla Ciebie i Twojej rodzinki!

Lamuś, tu też życzę niezapomnianej 1 rocznicy :)

Ja też się nie nadaję do łażenia - po 2.5 h spacerku musiały być 2 h leżenia plackiem przed tv. Dopiero teraz zwlekłam się na szybkie zakupy i zaraz wstawiam niedzielny rosołek.

Jako że już bliżej pory obiadowej, to życzę wszystkim smacznego obiadu a potem cudownego byczenia się przy kawce i ciastku!

KateHawke, lamka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a wysłałaś mamie zdjęcie usg?

Niby od jutra w Gdańsku 3 dni po 27/28 stopni a ja nie cierpię takich temperatur... Mam nadzieję że jakoś przeżyje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:31

Wysłany: 27 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika a wysłałaś mamie zdjęcie usg?

Niby od jutra w Gdańsku 3 dni po 27/28 stopni a ja nie cierpię takich temperatur... Mam nadzieję że jakoś przeżyje..
    No właśnie nie. Siostra u niej jest i myślę że byłoby jej ciężej przez to. Ja umiem sobie wyobrazić, jak ciężki jest dzień matki dla kogoś, kto stracił swoje maleństwo i nie może się doczekać kolejnego.
    Obiecałam mamie spóźniony prezent w poniedziałek - wyślę jej skan mailem i każę sprawdzić pocztę podczas rozmowy, to przynajmniej usłyszę reakcję.
    Plus to, że w pon. mam wizytę u dr. M i może poczuję się trochę pewniej. Cały czas jest taki strach, że coś pójdzie źle :/

A temperatury może Ci się przysłużą - wygrzejesz się i wypocisz czy chcesz, czy nie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:45

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o której trzymam kciuki jutro?:)
    Już widzę-o 17!
    A do kiedy jesteście w szkole? Bo może w końcu się umowimy na kawę/lemoniadę czy cokolwiek na starówce :) tylko wolałabym godziny poranne :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:55

Wysłany: 27 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    To o której trzymam kciuki jutro?:)
    Już widzę-o 17!
    A do kiedy jesteście w szkole? Bo może w końcu się umowimy na kawę/lemoniadę czy cokolwiek na starówce :) tylko wolałabym godziny poranne :p
    Ja do końca czerwca muszę tam chodzić, bo po zakończeniu roku planuję uporządkować dokumenty i zabrać rzeczy (bo chyba nie wezmą mnie już po macierzyńskim - w lutym koniec kontraktu i lipa, więc muszę zaakować i uporządkować od groma materiałów). Ale jakbyśmy się umówiły na jakiś konkretny dzień... najlepiej jakiś piątek, to wykroję czas tak do 12 ;) Może za 2 tyg? Bo ten piątek to jest długi weekend i pojedziemy do teściów - matko, jak ja dam radę tyle dni bez zasięgu, w środku lasu :(

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja do końca czerwca muszę tam chodzić, bo po zakończeniu roku planuję uporządkować dokumenty i zabrać rzeczy (bo chyba nie wezmą mnie już po macierzyńskim - w lutym koniec kontraktu i lipa, więc muszę zaakować i uporządkować od groma materiałów). Ale jakbyśmy się umówiły na jakiś konkretny dzień... najlepiej jakiś piątek, to wykroję czas tak do 12 ;) Może za 2 tyg? Bo ten piątek to jest długi weekend i pojedziemy do teściów - matko, jak ja dam radę tyle dni bez zasięgu, w środku lasu :(
    Super! Pasuje! Zapisuje w kalendarzu :) dzień mi obojętny bom już na L4 :p
    a w tym środku lasu macie jakieś jezioro? ja tam akurat chętnie bym się wybrała w takie miejsce ciszy i spokoju, lubię bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 14:11

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma! Drożdżowe <3 <3

Zastanawiałam się między trzema ciastami i dałam emkowi do wyboru. Ale moim faworytem było drożdżowe właśnie. No nic... Zrobię następnym razem.

Nika kciuki za jutrzejszą wizytę już trzymam zaciśnięte!

Lamka! Udanej rocznicy!

lamka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po dniu przerwy wróciłam do nowego zajęcia.
    Umilałam sobie dzień już od 6.
    Do skończenia wyszyć twarz i jakoś zamontować te macki bo tylko są wciśnięte.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ddd900a779c.jpg

Reszta czeka w kolejce. Zamówiłam też inne tkaniny i mam zamiar produkować przez najbliższy miesiąc.

StaraczkaNika, Karma88, lamka, never_lose_hope, Emiilka, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Super! Pasuje! Zapisuje w kalendarzu :) dzień mi obojętny bom już na L4 :p
    a w tym środku lasu macie jakieś jezioro? ja tam akurat chętnie bym się wybrała w takie miejsce ciszy i spokoju, lubię bardzo.
    No to jesteśmy umówione - szczegóły dogadamy po długim weekendzie.
    Jezioro jest, nawet takie porządne, więc może wypłyniemy w rejs rowerem wodnym ;) Byle dalej od teściowej na chociaż pół dnia!
    Oczywiście sam dojazd też opóźnię jakimś zwiedzaniem, zawsze to mniej czasu w tym towarzystwie ;)

Achia lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh chyba muszę namówić męża na jakiś weekend w lesie,z jeziorkiem, gdzie można psiaka zabrać- nalepiej jak już będzie się można trochę potaplać w wodzie- bo ja kocham pływać :) i chyba na jakis basen się zapiszę jak doktor pozwoli..

Rucola lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pozdrawiamy z imprezy :) zjadlam 3 kawałki ciasta ale były takie pyszne ze nie mogłam sobie odmówić :)

Brzuch na zdjęciu jeszcze przec ciastami hahs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 20:57

Achia, Jeżowa, StaraczkaNika, Yoselyn82, Bajkaaa, Karma88, lamka, pilik, Minie Black, Emiilka, Lena21, Rucola, malka, Aga9090, Flowwer, JustynaG, Sarna84, 91Ewela09, JuicyB, Kaczorka, Phnappy, blue00, Lunaris, KateHawke, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik pięknie wyglądasz :)

Aniu super tak ośmiornica jest :) ja jakbym siedzieć mogła to pewnie bym coś na szydełku robiła bo kiedyś to lubiłam a przynajmniej czas zabija a na lezaco to kiepsko trochę...

U mnie był emek prawie 3 godziny, i fajnie bo lokatorka wyszła z pokoju i byliśmy sami :)

A tak w ogóle to mam wyniki posiewu moczu i mam kielbasiella pneumonia czy coś takiego, ehh oby to było nic groźnego że antybiotyk i tyle,
    Jeszcze czekam na mykoplazme i ureoplazme, ale może jak w tamtym roku były ujemne to teraz też tak będzie?

Aha i jeszcze wymaz z pochwy a tam też może coś być mimo tego że leczylam już się...

Powoli przyzwyczaić się trzeba że wy Oki nie są dobre.

Aha dziewczyny które się znają jak to jest możliwe że robiłam badanie moczu tydzień temu i wyszło super brak bakterii itp a po dwóch dniach i bakterie i ketony a potem białko w zbiórce dobowej? Nie ogarniam tego

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Karma! Drożdżowe <3 <3

Pyszne wyszło! Tylko za mało truskawek dałam, ale w ramach szaleństwa w kuchni naszykowałam na jutro pierogi z truskawkami, a dziś próbkę zjedliśmy. :D

Ania przepiękna ośmiornica! Zamówię bliżej terminu porodu co by teraz nie zapeszać. :D

olik przepieknie wyglądasz! :)

Ja wreszcie usiadłam na dupsku tak żeby kompletnie nic nie robic. Chociaz... pranie czeka na poskładanie...

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadłam truskawki :) wczoraj i teście i mama mi przywieźli i nawet koktajl hehe to wczoraj był koktajl a dziś z emkiem jedliśmy truskawki, taka namiastka normalności :)

Karma jak pranie leży to niego leży jemu też odpoczynek się należy a ty korzystaj z tego że jest niedziela :)

Karma88 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3

Wysłany: 27 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, musiałaś to podłapać dosłownie chwilę temu, skoro ostatnio było czysto - i dobrze! Szybko wyłapane szybko się wyleczy!
    Jest infekcja to i białka się pojawiły, znikną razem z bakterią.
    A ketony bo pewnie wczoraj mało zjadłaś - nimi akurat się nie przejmuj, tylko jedz troszkę więcej - niech Ci mąż dobre rzeczy przynosi.
    Zobaczysz że za chwilę wszystko wróci do normy.
    A MUCHą się nie martw - jak do tej pory nie było znaczy się że raczej nie szwędasz się po miejscach gdzie je można podłapać ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Karma jak pranie leży to niego leży jemu też odpoczynek się należy a ty korzystaj z tego że jest niedziela :)

No tak sobie razem odpoczywamy i Friendsów oglądam. <3 Uwielbiamy z M ich oglądać. W kółko lecą na Comedy Central i tak oglądamy i oglądamy i nam się kompletnie nie nudzą. :)

Bajkaaa, Trasti, pilik, Phnappy, emi2016 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja też lubię to oglądac:)

Nika dzięki za dobre słowo, właśnie ketony mi wyszły na drugi dzień pobytu w szpitalu i myślałam że właśnie może przez to że mało jadłam i mało co piłam,

Ogladnelam pierwszy odcinek opowieści podręcznej i ciekawe to jest, ogólnie chyba nie najlepszy pomysł bym w moim stanie to oglądała ale ciekawe to jest a wtedy mi czas będzie lecieć, chyba że jest jakiś inny fajny serial na showmaxie? Aż żałuję że żonę idealna już obejrzałam bo dużo sezonów a fajne to było

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ