Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajeczko, fajnie że miło spędziliście z eMkiem czas. Co do wyników moczu niestety nie pomogę, ale sądzę że w szpitalu szybko to ogarną.
Co do ketonów to tak jak Nika napisała, wieczorem trzeba się porządnie najeść. Mi na początku ciąży wychodziły, bo jadłam jak przed ciążą - kolacja o 18-19. Teraz jem tak około 20:30, a w I trymestrze to nawet dzieliłam ją na dwie porcje o 20 i około 21.
Ania, ośmiornica wygląda przesłodkoFajnie, że znalazłaś sobie takie miłe zajęcie. I tak jak dziewczyny napisały, jesteś dzielna jeśli chodzi o radzenie sobie samej w ciąży i trzymam kciuki aby eMek był na czas.
Malka, mam nadzieję, że obchody Dnia Matki były udanenarobiłaś mi smaka na pana cottę
Karma, my z eMkiem też przyjaciół męczyliśmy na CC, ale coś nam zaszwankowało z dekoderem i CC nie działa, od 3 m-cy nie chce nam się tego załatwić
Olik, ślicznie wyglądasz3 kawałki ciasta to i tak niewiele
Co do truskawek, właśnie wsunęłam miskę z jogurtem naturalnym (wolałabym ze śmietaną). Małej chyba truskawki smakuję, bo to już kolejny raz gdy w trakcie ich jedzenia robi akrobacje w brzuchu. Na jutro też mam porcyjkę
Przeraża mnie nadchodzący tydzień.. nie wiem jak wytrzymam te upałyPewnie zaliczę pierwszą ciążową opuchliznę. Gdybyśmy już mogli być na domku to byłoby zupełnie inaczej, a tu jeszcze co najmniej 3 długie miesiące. Pozostanie nam chyba przesiadywanie na działce u teściów.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ ośmiąrnicą było tak, że pokazuje M zrobioną głowę i pierwszą mackę. Pytam czy będzie mogła taka być.
Co usłyszałam?
CZY TO PLEMNIK?
Więc całe szczęście, że nikt więcej nie stwierdził że to nie jest ośmiornica.
Ja co prawda jakiegoś wielkiego talentu w tych sprawach nie mam, ale będąc architektem wstyd czymś manualnym się nie zająć
Ostatnio moje życie to laptop i telefon więc sama się cieszę że chciało mi się cokolwiek robić i do tego mieć apetyt na jeszczeRucola, Bajkaaa, summer86, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Bajka co do moczu nie pomogę. Jedynie wiem ze keyony są albo jak sie mniej zje albo bardzo dużo pije zależy jaką masz przy tym ciężar moczu.
Summer ja upałów tez się boję.. będę cala opuchnieta. A w dodatku w czwartek mamy impreze w domu wiec bedzie milion osób i stopniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 18:06
-
Nie gadajcie o upalach bo ja jakoś muszę je znieść w szpitalu hehe
Dziewczyny dziękuję za odpowiedźi i myślę że spokojnie poczekam do obchodu jutrzejszego i zobaczymy co mi powiedzą w końcu gdyby było tragicznie to raczej laboratorium daje znać doktorowi i reagują szybciej a skoro nie ma reakcji to aż tak się nie stresuje.
No dziś z emkiem spędziłam super czas być może jutro przyjedzie i dopiero w weekend bo praca mu nie pozwoli wcześniej, a nie chce by brał wolne bo potrzebne mu to będzie jak będzie kryzysowa sytuacja której nie przewiduje narazie więc niech chodzi spokojnie do pracy -
nick nieaktualnyBajka trzymam za Was kciuki
A masz jakieś książki? Swoją drogą w szpitalach powinna być jaka biblioteka :p Ty np możesz przeczytać wszystkie książki o macierzyństwie
Poleciłabym Ci całą moją ulubioną serię ale to seria kryminałów więc nie wiem czy to odpowiednie na czas ciąży... -
Achia wrote:Bajka trzymam za Was kciuki
A masz jakieś książki? Swoją drogą w szpitalach powinna być jaka biblioteka :p Ty np możesz przeczytać wszystkie książki o macierzyństwie
Poleciłabym Ci całą moją ulubioną serię ale to seria kryminałów więc nie wiem czy to odpowiednie na czas ciąży...
Mam książki i koleżanka obok też ma, a w pogotowiu jest rodzina która jak coś to mi pożyczy
Nie chce emka wysyłać po bibliotekach bo on nie ma czasu a nie ma potrzeby by to robił bo mam książki i seriale na necie
Ale możesz powiedzieć jaka to seria jest twoja ulubiona -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziękuję, az czlowoekowi lepiej jak sie czasami wylansi
dziś w sumia mialam dobry dzień i dobrze sie czułam. Ale ruchy masakra... normalnie w 1h zawsze wlosy plus makijaż zrobiłam a dzis mi to zajęło blisko 2h i ledwo zdążyliśmy.
-
Anna Stesia jeśli to czytasz to daj znać w którym szpitalu rodziłas bo ty z Krakowa jesteś prawda?
Olik ja jak byłam w domu to też robiłam dużo wolniej rzeczy niż normalnietaka chyba już uroda bycia w ciąży
Ej dziewczyny mam problem głupi wiem ale ja tu mogę tylko do wc chodzić i pod prysznic i nie ukrywam że jakiekolwiek golenie odpada bo się poprostu boję schylac uciskac itp i o ile w sferach intymnych to trudno bo różne są kobiety:) ale kurcze jak ja będę z owlosionymi nogami chodzić... A przecież emek nie będzie mi golil ich na łóżku, myślicie by olać totalnie temat czy kombinować? -
nick nieaktualnyOlik wyglądasz bosko!
Bajka, Malka super, że miło spędziliście dzisiejszy dzień
Też polecam Tess Gerritsen i Harmansa Cobena, jeśli ktoś lubi kryminały.
Poszliśmy sobie dzisiaj na rocznicową kolację i żeby poczuć się lepiej też się lekko odstawiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdf82bf58b13.jpg
Bajka ja bym chyba na Twoim miejscu spytała pielęgniarek co radzą począć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 20:51
Achia, Karma88, summer86, olik321, Rucola, Lunaris, Kaczorka, Aga9090, malka, JustynaG, Sarna84, KateHawke, E_w_c_i_a, Lena21, pilik, Emiilka, Jeżowa, Yoselyn82, Karolina90, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa, ja bym włoskami na nogach się nie przejmowała.. masz leżeć i tyle. Chyba że eMek przyjedzie kolejnym razem i jakoś Ci pomoże to ogarnąć w łazience albo np. mama lub przyjaciółka Cię odwiedzi.
Lamka, śliczna sukienka i super w niej wyglądasz.
Ja czuję się już jak słoń.. do tego niezbyt mam się w co ubierać w takie upały. Mam 3 sukienki, w które się mieszczę ale tylko w 2 nie wyglądam jak kulka. Chciałabym też zamówić sobie jakieś sandałki, ale boję się jak to będzie z rozmiarem stopy po ciąży, bo podobno często się zwiększa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:02
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka ślicznie wyglądasz:)
Bajka-co do golenia to myślę podobnie jak summer.
Dziewczyny a ile można paracetamolu na dzień wziąć? Wzięłam rano jedną, do 13 praktycznie spałam , później było lepiej a teraz znów zaczyna mnie głowa boleć i to tak migrenowopostaram się wytrzymać bez tabletki ale nie wiem jak sytuacja się rozwinie...
lamka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny mam pytanie, jak wybrać rozmiar rozmiar chusty? przeglądam używane na olx i są rózne długości, od 3,6m do prawie 5ciu metrów. Kompletnie nie wiem czym się sugerować...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lamka fiu fiu uwielbiam czerwone kiecki ale żadnej w szafie nie mam haha. Bosko wyglądasz.
Summer w reserved są spoko sukienki dziś sama jedną kupilam bo zostały mi 2 dobre... w tym jedna ra biala a w niej po bułki nie wyskocze.
Zaraz spróbuje znaleźć
Wzięłam tą starcza na brzuch i jeszcze duzo miejsca zostaje a po ciąży do wykorzystania.
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/to033-99x/sleeveless-dressWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:11
lamka, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer dziękuję. Z sukienki jestem bardzo zadowolona, kupiłam na aliexpress za jakieś 15$. Można ją nosić na kilkanaście sposobów, bo nad talią ma dwie szarfy, które się dowolnie wiąże (na jedno ramię, proste ramiączka, rękawki, bez ramiączek, dekolt amerykański itd.). Polecam
Olik to jest taka żywa fuksja, zdjęcie pewnie przekłamało kolor
Achia spokojnie możesz z tego co pamiętam nawet 3g w ciągu dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:07
-
Lamka pięknie wyglądasz
A w łazience nie bardzo chce golic nóg bo to kolejne minuty stania bądź siedzenia a boję się cholernie więc pod prysznic chodzę na szybko a jak muszę siąść na wc to już mam wykorzystany limit siedzenia wg mnie, wiem że psyche mam zryta ale skoro mam tylko leżeć to staram się robić tylko tolamka lubi tę wiadomość