X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, fajnie że miło spędziliście z eMkiem czas. Co do wyników moczu niestety nie pomogę, ale sądzę że w szpitalu szybko to ogarną.
    Co do ketonów to tak jak Nika napisała, wieczorem trzeba się porządnie najeść. Mi na początku ciąży wychodziły, bo jadłam jak przed ciążą - kolacja o 18-19. Teraz jem tak około 20:30, a w I trymestrze to nawet dzieliłam ją na dwie porcje o 20 i około 21.

Ania, ośmiornica wygląda przesłodko :) Fajnie, że znalazłaś sobie takie miłe zajęcie. I tak jak dziewczyny napisały, jesteś dzielna jeśli chodzi o radzenie sobie samej w ciąży i trzymam kciuki aby eMek był na czas.

Malka, mam nadzieję, że obchody Dnia Matki były udane :) narobiłaś mi smaka na pana cottę ;)

Karma, my z eMkiem też przyjaciół męczyliśmy na CC, ale coś nam zaszwankowało z dekoderem i CC nie działa, od 3 m-cy nie chce nam się tego załatwić :P

Olik, ślicznie wyglądasz :) 3 kawałki ciasta to i tak niewiele ;)

Co do truskawek, właśnie wsunęłam miskę z jogurtem naturalnym (wolałabym ze śmietaną :P). Małej chyba truskawki smakuję, bo to już kolejny raz gdy w trakcie ich jedzenia robi akrobacje w brzuchu. Na jutro też mam porcyjkę :)

Przeraża mnie nadchodzący tydzień.. nie wiem jak wytrzymam te upały :/ Pewnie zaliczę pierwszą ciążową opuchliznę. Gdybyśmy już mogli być na domku to byłoby zupełnie inaczej, a tu jeszcze co najmniej 3 długie miesiące. Pozostanie nam chyba przesiadywanie na działce u teściów.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ośmiąrnicą było tak, że pokazuje M zrobioną głowę i pierwszą mackę. Pytam czy będzie mogła taka być.
    Co usłyszałam?
    CZY TO PLEMNIK?
    Więc całe szczęście, że nikt więcej nie stwierdził że to nie jest ośmiornica.
    Ja co prawda jakiegoś wielkiego talentu w tych sprawach nie mam, ale będąc architektem wstyd czymś manualnym się nie zająć ;D
    Ostatnio moje życie to laptop i telefon więc sama się cieszę że chciało mi się cokolwiek robić i do tego mieć apetyt na jeszcze :D

Rucola, Bajkaaa, summer86, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka co do moczu nie pomogę. Jedynie wiem ze keyony są albo jak sie mniej zje albo bardzo dużo pije zależy jaką masz przy tym ciężar moczu.

Summer ja upałów tez się boję.. będę cala opuchnieta. A w dodatku w czwartek mamy impreze w domu wiec bedzie milion osób i stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 18:06

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik cudnie wyglądasz !!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadajcie o upalach bo ja jakoś muszę je znieść w szpitalu hehe :)

Dziewczyny dziękuję za odpowiedźi i myślę że spokojnie poczekam do obchodu jutrzejszego i zobaczymy co mi powiedzą w końcu gdyby było tragicznie to raczej laboratorium daje znać doktorowi i reagują szybciej a skoro nie ma reakcji to aż tak się nie stresuje.

No dziś z emkiem spędziłam super czas być może jutro przyjedzie i dopiero w weekend bo praca mu nie pozwoli wcześniej, a nie chce by brał wolne bo potrzebne mu to będzie jak będzie kryzysowa sytuacja której nie przewiduje narazie więc niech chodzi spokojnie do pracy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam za Was kciuki :)
    A masz jakieś książki? Swoją drogą w szpitalach powinna być jaka biblioteka :p Ty np możesz przeczytać wszystkie książki o macierzyństwie :)
    Poleciłabym Ci całą moją ulubioną serię ale to seria kryminałów więc nie wiem czy to odpowiednie na czas ciąży... ;)

• malka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik super wyglądasz! Super kiecka!

Summer wszystko się udało, mamy zadowolone, teraz je emek odwodzi do domów :) więc już mam wolne i mogę leżeć :)

summer86, lamka, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bajka trzymam za Was kciuki :)
    A masz jakieś książki? Swoją drogą w szpitalach powinna być jaka biblioteka :p Ty np możesz przeczytać wszystkie książki o macierzyństwie :)
    Poleciłabym Ci całą moją ulubioną serię ale to seria kryminałów więc nie wiem czy to odpowiednie na czas ciąży... ;)

Mam książki i koleżanka obok też ma, a w pogotowiu jest rodzina która jak coś to mi pożyczy :)
    Nie chce emka wysyłać po bibliotekach bo on nie ma czasu a nie ma potrzeby by to robił bo mam książki i seriale na necie :)
    Ale możesz powiedzieć jaka to seria jest twoja ulubiona :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla Lackberg. 1 część to "Księżniczka z lodu".A ostatnio odkryłam-też kryminał- Tess Gerritsen ;)

lamka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zrobiłam skrina i jakby co to będę poszukiwać :)

Achia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wygladasz bajecznie!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję, az czlowoekowi lepiej jak sie czasami wylansi :) dziś w sumia mialam dobry dzień i dobrze sie czułam. Ale ruchy masakra... normalnie w 1h zawsze wlosy plus makijaż zrobiłam a dzis mi to zajęło blisko 2h i ledwo zdążyliśmy.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia jeśli to czytasz to daj znać w którym szpitalu rodziłas bo ty z Krakowa jesteś prawda?

Olik ja jak byłam w domu to też robiłam dużo wolniej rzeczy niż normalnie :) taka chyba już uroda bycia w ciąży :)

Ej dziewczyny mam problem głupi wiem ale ja tu mogę tylko do wc chodzić i pod prysznic i nie ukrywam że jakiekolwiek golenie odpada bo się poprostu boję schylac uciskac itp i o ile w sferach intymnych to trudno bo różne są kobiety:) ale kurcze jak ja będę z owlosionymi nogami chodzić... A przecież emek nie będzie mi golil ich na łóżku, myślicie by olać totalnie temat czy kombinować?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wyglądasz bosko!
    Bajka, Malka super, że miło spędziliście dzisiejszy dzień :-)

Też polecam Tess Gerritsen i Harmansa Cobena, jeśli ktoś lubi kryminały.

Poszliśmy sobie dzisiaj na rocznicową kolację i żeby poczuć się lepiej też się lekko odstawiłam :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdf82bf58b13.jpg

Bajka ja bym chyba na Twoim miejscu spytała pielęgniarek co radzą począć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 20:51

Achia, Karma88, summer86, olik321, Rucola, Lunaris, Kaczorka, Aga9090, malka, JustynaG, Sarna84, KateHawke, E_w_c_i_a, Lena21, pilik, Emiilka, Jeżowa, Yoselyn82, Karolina90, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja bym włoskami na nogach się nie przejmowała.. masz leżeć i tyle. Chyba że eMek przyjedzie kolejnym razem i jakoś Ci pomoże to ogarnąć w łazience albo np. mama lub przyjaciółka Cię odwiedzi.

Lamka, śliczna sukienka i super w niej wyglądasz.

Ja czuję się już jak słoń.. do tego niezbyt mam się w co ubierać w takie upały. Mam 3 sukienki, w które się mieszczę ale tylko w 2 nie wyglądam jak kulka. Chciałabym też zamówić sobie jakieś sandałki, ale boję się jak to będzie z rozmiarem stopy po ciąży, bo podobno często się zwiększa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:02

lamka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ślicznie wyglądasz:)
    Bajka-co do golenia to myślę podobnie jak summer.

Dziewczyny a ile można paracetamolu na dzień wziąć? Wzięłam rano jedną, do 13 praktycznie spałam , później było lepiej a teraz znów zaczyna mnie głowa boleć i to tak migrenowo :/ postaram się wytrzymać bez tabletki ale nie wiem jak sytuacja się rozwinie...

lamka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, jak wybrać rozmiar rozmiar chusty? przeglądam używane na olx i są rózne długości, od 3,6m do prawie 5ciu metrów. Kompletnie nie wiem czym się sugerować...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka fiu fiu uwielbiam czerwone kiecki ale żadnej w szafie nie mam haha. Bosko wyglądasz.

Summer w reserved są spoko sukienki dziś sama jedną kupilam bo zostały mi 2 dobre... w tym jedna ra biala a w niej po bułki nie wyskocze.
    Zaraz spróbuje znaleźć
    Wzięłam tą starcza na brzuch i jeszcze duzo miejsca zostaje a po ciąży do wykorzystania.

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/all-1/clothes/dresses/to033-99x/sleeveless-dress

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:11

lamka, summer86 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dziękuję. Z sukienki jestem bardzo zadowolona, kupiłam na aliexpress za jakieś 15$. Można ją nosić na kilkanaście sposobów, bo nad talią ma dwie szarfy, które się dowolnie wiąże (na jedno ramię, proste ramiączka, rękawki, bez ramiączek, dekolt amerykański itd.). Polecam :-)

Olik to jest taka żywa fuksja, zdjęcie pewnie przekłamało kolor :-D

Achia spokojnie możesz z tego co pamiętam nawet 3g w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:07

• Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pięknie wyglądasz :)

A w łazience nie bardzo chce golic nóg bo to kolejne minuty stania bądź siedzenia a boję się cholernie więc pod prysznic chodzę na szybko a jak muszę siąść na wc to już mam wykorzystany limit siedzenia wg mnie, wiem że psyche mam zryta ale skoro mam tylko leżeć to staram się robić tylko to

lamka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ