X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie papka w mózgu osiągnęła zenit!
    Mało że zapomniałam zapłacić ubezpiecznie za samochód- podpisałam umowę, wsadziłam kwitek do torby ...i minął miesiąc po terminie zapłaty :/
    A teraz listonosz mi przyniósł kwit z wydz komunikacji że samochód nie dopuszczony do ruchu bo nie odebrałam dowodu rejestracyjnego (cały czas mam tymczasowy!). Dobrze że na policję nie trafiłam w międzyczasie...

Aż strach się bać co dalej będzie!

Rucola, summer86, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego co najlepsze, samych cudownych chwil!

Minie, Nika kciukam mocno :-) i czekam na informacje.

Kaczorka, Minie Black lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    A u mnie papka w mózgu osiągnęła zenit!
    Mało że zapomniałam zapłacić ubezpiecznie za samochód- podpisałam umowę, wsadziłam kwitek do torby ...i minął miesiąc po terminie zapłaty :/
    A teraz listonosz mi przyniósł kwit z wydz komunikacji że samochód nie dopuszczony do ruchu bo nie odebrałam dowodu rejestracyjnego (cały czas mam tymczasowy!). Dobrze że na policję nie trafiłam w międzyczasie...

Aż strach się bać co dalej będzie!
    Lunaris ja podobną głupotę zrobiłam w grudniu, kiedy o dziwo jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży. Co prawda chodziło o drugą ratę za pół roku ubezpieczenia, ale przez miesiąc jezdziłam bez ubezpieczenia :)
    Emek pocieszył mnie, ze ubezpieczenie i tak przedłuza się automatycznie, ale jeśli chodzi o dowód to już inna sprawa. Ja- nie ma się czym chwalić jezdże z dowodem, w którym skończyło się miejsce na pieczatki i tylko dorzucam potwierdzenia przeglądów :P teraz będe mieć 3 miesiące wolnego to się moze ogarnę życiowo :P

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego najlepszego!

Minie, Lamka, Nika kciuki za wizyty.

Summer ja tydzień temu u lekarza miałam równe 13kg na plus. My nawet z tyciem idziemy równo ;)

Rucola, Kaczorka, summer86, Minie Black lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka widzę, ze Królewna śpi z Wami :) my sobie kurcze nie pozwolimy na taki liksus, bo w sypialni 9m2 zmieściło się tylko łózko 120cm, ale za 2 lata jak przeprowadzimy się do nowego mieszkania to będziemy mieć już 2x2 i wszystkie dzieci będą z nami spać (bo oprócz Lewka marzymy o rodzeństwie dla niego:)

Kaczorka, Bajkaaa, Aga9090 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Summer, mam do Was 10 tygodni a już 8 kg na plusie, więc wasze 13 ani troszkę mnie nie przeraża :)
    I ja też trzymam mocne kciuki za Minnie, Lamcie i Nikę a poza tym Nika czekamy na relację przekazania dobrej nowiny mamie :)

malka, summer86, Minie Black lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego najlepszego :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach dla wszystkich :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kaczorka widzę, ze Królewna śpi z Wami :) my sobie kurcze nie pozwolimy na taki liksus, bo w sypialni 9m2 zmieściło się tylko łózko 120cm, ale za 2 lata jak przeprowadzimy się do nowego mieszkania to będziemy mieć już 2x2 i wszystkie dzieci będą z nami spać (bo oprócz Lewka marzymy o rodzeństwie dla niego:)

Polecam jak najbardziej takie spanie :) my mamy łóżko 150x200 i fajnie jest w trójkę :)
    Nie dość, że w nocy nie trzeba wstawać, to jeszcze taka bliskość jest. Zwłaszcza teraz, jak Aluśka zaczyna się już tulić :)

Lunaris - teraz masz możliwość nadrobić zaległości :)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ps. Wiecie skąd w ciąży biorą się tak pokręcone sny że koniec świata?

Kaczorka lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, to tzw. "żywe sny" i są bardzo częste, szczególnie w I trymestrze. Mi się mega dziwne rzeczy śniły, najbardziej brakuje mi tych snów erotycznych :P

Pamiętam, że tu czytałam o tych snach https://parenting.pl/sny-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:44

lamka, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sto lat !!!! A prezesową wycałować, już wie jak się ustawić ♡

A co do wagi to +5 kg w ciąży doszło

summer86, Kaczorka, malka lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się wybieram do Wydziału Kom. ale nie wiem czy ubezpiecznia od nowa nie będę musiała załatwiać :P

Nadmienię że w poprzedniej ciąży zapomniałam o przeglądzie, zatrzymała mnie policja za przekroczenie prędkości a ja się jeszcze kłóciłam że przecież mam ważne do września! (był czerwiec) a Pan do mnie: "owszem-miała Pani do września- zeszłego roku!" WSTYD że nie wiem... :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sto lat! Wszystkiego co najlepsze <3

Wszystkim wizytującym dzisiaj kciuki &&& :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - wszystkiego najlepszego ! :)

Olik i Lamka - pięknie wyglądacie !!! Wam nie grozi moja waga po ciaży :D

Achia - ja i bez ciąży mam takie sny, więc wiesz ;) Ale ogólnie w ciąży sny są najbardziej pokręcone ! :)

Trzymam kciki za wszystkie wizytujące :)

Ja oczywiście Was nie nadrobię, bo moja Łucja zamieniłą się w terrorystkę i już ją biorę na ręce :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sto lat!!! i buziaki dla prezesowej :)

Dziewczyny ja w zeszły czwartek wyrzuciłam ubezpieczenie mieszkania, wzięłam do ręki popatrzyłam i w kosz a dobrze, że emek za mną stał i patrzył co robię.
    W sobotę czekałam aż brat przywiezie mi kartki z życzeniami by zapakować prezent i je tam włożyć. Brat przywiózł, prezent zapakowałam a kartki zostały obok :)

Lena jak to od października nic nowego? Chociaż z taką figurą pewnie to możliwe i masz mało kg na plusie :)
    u mnie waga idzie do przodu i do szafy nie mam co zaglądać bo tak wiem że a) nie zmieszczę się lub b) będzie za krótkie i brzuch lub dupka wystaje ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:14

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja w zasadzie gdyby nie to że zrobił się upał, też obyłabym się bez ciążowych ubrań ;) Miałam sukienki trapezowe i kilka luźniejszych w brzuch, które nosiłam przed ciążą i głownie w nie się ubierałam. Niestety na lato z reguły nosiłam bardziej dopasowane rzeczy i dlatego mam teraz kryzys ubraniowy ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szafie nie mam sukienki ktora zakryje mi majtki... serio...
    Moze to przez wzrost bo fasony miałam różne..
    Kg tez pewnie winne haha i brzuch mi idzie do przodu nie na boki więc moze też więcej materiału potrzebuje sama nie wiem...
    Ale sprawdzałam w sobotę i żadna sie nie nadaje bo zwyczajnie ledwo zakrywa majtki jak ładnie stanę, kak idę to juz gorzej

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sny, to dziś miałam sen, ze rodziłam i urodziłam małego. bez bólu, jedno parcie i wyskoczył i co najdziwniejsze-czułam jak ze mnie wyszedł :) i pani położna od razu dała mi go przytulić i się tak pięknie uśmiechał i nie miał ani jednego włoska :) piękny sen....
    Co do ubrań, to zarówno dla lewka jak i dla siebie ogarnełam temat już ponad miesiąc temu, wtedy mnie to cieszyło :) i teraz mam przebraną szafę, kilka rzeczy kupiłam dla siebie na olx za bezcen, 2 sukienki w h&m. jedną z waszego polecenia, już nie pamiętam od której :) i drugą dość spontanicznie, zaraz wrzucę fotkę, także całe lato przede mną, mam nadzieję, ze ubrań mi nie braknie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f8fa202bd7d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:31

Lunaris, Kaczorka, Flowwer, KateHawke, Yoselyn82, Lusesita, Lena21, Emiilka, Bajkaaa, emi2016, pilik, Aga9090, JuicyB, malka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów, to jestem zdecydowana na dwufazowy LoviProlactis, ma naprawdę najlepsze opinie :) Jesli któras z Was będzie mieć jakies informacje o promocjach na różnych stronach, to bardzo proszę o dawanie cynka :)

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Ps. Wiecie skąd w ciąży biorą się tak pokręcone sny że koniec świata?

Nie wiem skad się biorą ale ja mam ostatnio codziennie jak nie głupie to erotyczne (to chyba przez ten zakaz współżycia) :D
    Ostatnio np śniło mi sie ze narzeczony mnie zdradzał z facetem haha

lamka lubi tę wiadomość

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ