Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, też będę brała ten laktator. W Gemini jest za 320 zł. Na Babyland jest dziś promocja -10% na asortyment i wychodzi 304 zł, jeśli chciałabyś więcej rzeczy zamawiać to ta promocja może być korzystna
Ja się właśnie zastanawiam czy nie zamówić stamtąd laktatora i monitora oddechu.Rucola lubi tę wiadomość
-
Emi - dajesz radę tak nosić Łucję ciągle na rękach? Ja jak chwilę Aluśkę ponoszę to mam dość.
Niestety nie ma wyjścia i jest zmuszona do przebywania na łóżku lub podłodze
Jak tak Was czytam to mam ochotę nałożyć na siebie jakiś worek.. :p sukienek bez rajstop nie założę, bo odkąd moje uda przytyły to mi się od środka obcierają. A jeszcze garbek tłuszczowy mi się zrobił na karku. W ogóle źle się z sobą czuję
A żeby ruszyć dupsko i schudnąć to jakoś mi zaparcia brakuje.
Znacie jakiś sposób na taki beznadziejny przypadek jak mój? -
Tosia2323 wrote:Nie wiem skad się biorą ale ja mam ostatnio codziennie jak nie głupie to erotyczne (to chyba przez ten zakaz współżycia)
Ostatnio np śniło mi sie ze narzeczony mnie zdradzał z facetem haha
Tosia - miałam identyczny sen w ciąży!!aż mi przed samą sobą było głupio, że takie rzeczy w snach oglądam!! :p
Tosia2323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:Emi - dajesz radę tak nosić Łucję ciągle na rękach? Ja jak chwilę Aluśkę ponoszę to mam dość.
Niestety nie ma wyjścia i jest zmuszona do przebywania na łóżku lub podłodze
Jak tak Was czytam to mam ochotę nałożyć na siebie jakiś worek.. :p sukienek bez rajstop nie założę, bo odkąd moje uda przytyły to mi się od środka obcierają. A jeszcze garbek tłuszczowy mi się zrobił na karku. W ogóle źle się z sobą czuję
A żeby ruszyć dupsko i schudnąć to jakoś mi zaparcia brakuje.
Znacie jakiś sposób na taki beznadziejny przypadek jak mój?Kaczorka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:A propo laktatorów- nie wiem czy kupować go przed rozwiązaniem czy może w razie potrzeby po porodzie... różne opinie słyszałam i nie wiem. mam czas na takie zakupy i tak ale tak sobie myślę i nie wiem :p
choć w moim wypadku pewnie i tak się przyda, bo jak lewko skończy pół roku to wróce do pracy na jakieś 10 godzin tygodniowo
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:A propo laktatorów- nie wiem czy kupować go przed rozwiązaniem czy może w razie potrzeby po porodzie... różne opinie słyszałam i nie wiem. mam czas na takie zakupy i tak ale tak sobie myślę i nie wiem :p
Ja wypozyczę od kolezanki na rozruszanie laktacji a propos w moim szpitalu jest czarno skóry gin który goni za dokarmianie mm bo w afryce nikt nie dokarmiasummer86, lamka, Rucola, Sarna84, pilik, Aga9090, Jeżowa, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, proponuję zatem więcej czarnoskórych ginów z takim podejściem
i mniej położnych krytykujących matki przy dostawianiu..
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Przepraszam, że nie odniosę się do was konkretnie, ale nie wszystko udało mi się nadrobić.
Mam pytanie, a w zasadzie 2.
1- niania elektroniczna. Co polecacie? Taka żeby nam posłużyła i nie padła po kilku miesiącach.
2- lezaczek babybjorn. Czy jest tu ktoś, komu on się w ogóle nie przydał? I tak jak już ktoś pytał. Czy np taki Fisher Price jest szkodliwy?
Czaje sie na babybjorn w kolorze pomarańczowo bordowym. Jest ładny i ciut tańszy od pozostałych. Może ktoś wie dlaczego?
Czy jest gorszy?
Czytałam o tych oddychajacych itd. Doradzcie proszęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:12
-
Flowwer wrote:Ja wypozyczę od kolezanki na rozruszanie laktacji a propos w moim szpitalu jest czarno skóry gin który goni za dokarmianie mm bo w afryce nikt nie dokarmia#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Olik kupiłam tylko dosłownie kilka rzeczy - jeansy ciążowe, joggersy ciążowe i może ze dwie bluzki, tą sukienkę z allegro, którą Wam tu kiedyś wstawiłam i teraz tą na wesele, siostra mi tez coś dała z ciążowych a faktycznie mało przytyłam i do wielu rzeczy się mieszczę
dla mnie to mało, bo w związku z pracą zawsze miałam dużo ciuchów
i butów
teraz jak oglądam to patrzę czy będę mogła biust wystawić do karmienia
A tak z calkoem innej beczki, mam pytanie o fotelik. My jednak mamy problem z tym isofixem w aucie i teraz albo wezmę maxi cosi Pebble plus bez bazy, albo szukam czegoś z bazą na pasy, macie jakieś typy ? Na razie oglądałam Cybex Atom, bo do nich pasuje baza cybex aton base 2 na pasy właśnie, korzystał ktoś z Was może ? Znacie jakieś opinie ? -
nick nieaktualnytylko w Afryce jest chyba trochę inna sytuacja...a propo slyszałyście o akcji UNICEF- "podaruj więcej niż 1 dzień"?
https://www.unicef.pl/Centrum-prasowe/Informacje-prasowe/UNICEF-Polska-rozpoczyna-kampanie-Wiecej-niz-dzien/(rok)/2018
a o laktatorze jeszcze pomyślę choć liczę że uda mi się karmić piersią min 6 mcy -
Flowwer - ten czarnoskóry lekarz ma rację. Oby jak najwięcej takich
w końcu kiedyś nie było laktatorów i butelek czy mm i jakoś nie wyginęliśmy.
Tylko pewnie też czasy były mniej stresujące, zaganiane i mniej chemiczne.
Ja mam dwufazowy Lovi Prolactis (ręczny). Mąż mi kupił jak w szpitalu byłam. Użyłam kilka razy. Dałam za niego 150zł i cieszę się, że więcej nie inwestowałam. Aczkolwiek mogłam kupić coś tańszego i też by dało radę :p
Może to jest jakieś rozwiązanie - kupić jakiś ręczny za grosze, żeby był na początek. A w razie potrzeby zainwestować w coś droższego? -
Lena21 wrote:Olik kupiłam tylko dosłownie kilka rzeczy - jeansy ciążowe, joggersy ciążowe i może ze dwie bluzki, tą sukienkę z allegro, którą Wam tu kiedyś wstawiłam i teraz tą na wesele, siostra mi tez coś dała z ciążowych a faktycznie mało przytyłam i do wielu rzeczy się mieszczę
dla mnie to mało, bo w związku z pracą zawsze miałam dużo ciuchów
i butów
teraz jak oglądam to patrzę czy będę mogła biust wystawić do karmienia
A tak z calkoem innej beczki, mam pytanie o fotelik. My jednak mamy problem z tym isofixem w aucie i teraz albo wezmę maxi cosi Pebble plus bez bazy, albo szukam czegoś z bazą na pasy, macie jakieś typy ? Na razie oglądałam Cybex Atom, bo do nich pasuje baza cybex aton base 2 na pasy właśnie, korzystał ktoś z Was może ? Znacie jakieś opinie ?Na pierwszy aktualny typ wysuwa się maxi cosi, ale dopiero za tydzień zaczynam zwolnienie i będe się dokształcać i jeździć po sklepach oglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:23
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia ja już kiedyś pisałam, dla mnie laktator przede wszystkim ma służyć do odciągania "na zapas", żeby można było nakarmić butelką jak np. zostawię tatę z dzieckiem i pójdę coś załatwić, albo jak będzie trzeba dzidzię zostawić u teściowej na noc itp.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja mam laktator z tommiee tippiee (nigdy nie pamietam jak to się pisze) kupiłam od przyjaciółki używany - Normaknie bym odpuściła przed porodem, ale napisała do mnie, że sprzedaje za 100 zł, jeszcze na gwarancji z paragonem na 260 zł. Ona miała na początku inny, ale się zepsuł i był 14 dni roboczych w naprawie a ona ma wczesniaczka, który pił jej mleko, ale z butelki i nie była w stanie tyle czekac, ręcznym by się zajechała i kupiła ten z Tommie jako zapasowy - mówi, że była z niego bardzo zadowolona, a za tą kwotę to nawet jak nie będę używać to spokojnie go sprzedam
Rucola dzięki za info o cybexie - u nas to może być ważne, bo Franio racxej kruszynką nie będzieRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny melduję, ze właśnie kurier wniósł mi mój espiro manhattan, pierwszy raz widzę ten kolor na żywo (NYgrapfite) ale stwierdzam, ze jest zaje*****.
Nie będzie widać na nim kurzu i brudu i do tego unisexCzad!!!
Achia, Karma88, lamka, Lena21, Bajkaaa, Kaczorka, pilik, emi2016, Emiilka, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
lamka wrote:Dziewczyny znowu mam pytania
Usg I trymestru miałyście w 2d czy też 3d? Ile trwało u Was badanie?byłam u specjalisty z certyfikatem, który robi tylko i wyłącznie prenatalne, połówkowe i 3go trymestru, więc moze dlatego poszło tak sprawnie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021