X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też będę brała ten laktator. W Gemini jest za 320 zł. Na Babyland jest dziś promocja -10% na asortyment i wychodzi 304 zł, jeśli chciałabyś więcej rzeczy zamawiać to ta promocja może być korzystna :)

Ja się właśnie zastanawiam czy nie zamówić stamtąd laktatora i monitora oddechu.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - dajesz radę tak nosić Łucję ciągle na rękach? Ja jak chwilę Aluśkę ponoszę to mam dość.
    Niestety nie ma wyjścia i jest zmuszona do przebywania na łóżku lub podłodze ;)

Jak tak Was czytam to mam ochotę nałożyć na siebie jakiś worek.. :p sukienek bez rajstop nie założę, bo odkąd moje uda przytyły to mi się od środka obcierają. A jeszcze garbek tłuszczowy mi się zrobił na karku. W ogóle źle się z sobą czuję :/
    A żeby ruszyć dupsko i schudnąć to jakoś mi zaparcia brakuje.
    Znacie jakiś sposób na taki beznadziejny przypadek jak mój? ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Nie wiem skad się biorą ale ja mam ostatnio codziennie jak nie głupie to erotyczne (to chyba przez ten zakaz współżycia) :D
    Ostatnio np śniło mi sie ze narzeczony mnie zdradzał z facetem haha

Tosia - miałam identyczny sen w ciąży!! :D aż mi przed samą sobą było głupio, że takie rzeczy w snach oglądam!! :p

Tosia2323 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo laktatorów- nie wiem czy kupować go przed rozwiązaniem czy może w razie potrzeby po porodzie... różne opinie słyszałam i nie wiem. mam czas na takie zakupy i tak ale tak sobie myślę i nie wiem :p

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emi - dajesz radę tak nosić Łucję ciągle na rękach? Ja jak chwilę Aluśkę ponoszę to mam dość.
    Niestety nie ma wyjścia i jest zmuszona do przebywania na łóżku lub podłodze ;)

Jak tak Was czytam to mam ochotę nałożyć na siebie jakiś worek.. :p sukienek bez rajstop nie założę, bo odkąd moje uda przytyły to mi się od środka obcierają. A jeszcze garbek tłuszczowy mi się zrobił na karku. W ogóle źle się z sobą czuję :/
    A żeby ruszyć dupsko i schudnąć to jakoś mi zaparcia brakuje.
    Znacie jakiś sposób na taki beznadziejny przypadek jak mój? ;)
    Jak Alicja zacznie chodzić to myślę, ze kilogramy same polecą :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A propo laktatorów- nie wiem czy kupować go przed rozwiązaniem czy może w razie potrzeby po porodzie... różne opinie słyszałam i nie wiem. mam czas na takie zakupy i tak ale tak sobie myślę i nie wiem :p
    ja na początku też nie planowałam kupować na zapas, ale jak czytam jakie dziewczyny mają problemy na poczatku, to wolę go mieć. najwyzej sprzedam :) choć w moim wypadku pewnie i tak się przyda, bo jak lewko skończy pół roku to wróce do pracy na jakieś 10 godzin tygodniowo :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Ja wypozyczę od kolezanki na rozruszanie laktacji a propos w moim szpitalu jest czarno skóry gin który goni za dokarmianie mm bo w afryce nikt nie dokarmia ;)

summer86, lamka, Rucola, Sarna84, pilik, Aga9090, Jeżowa, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, proponuję zatem więcej czarnoskórych ginów z takim podejściem :D i mniej położnych krytykujących matki przy dostawianiu..

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Przepraszam, że nie odniosę się do was konkretnie, ale nie wszystko udało mi się nadrobić.
    Mam pytanie, a w zasadzie 2.

1- niania elektroniczna. Co polecacie? Taka żeby nam posłużyła i nie padła po kilku miesiącach.

2- lezaczek babybjorn. Czy jest tu ktoś, komu on się w ogóle nie przydał? I tak jak już ktoś pytał. Czy np taki Fisher Price jest szkodliwy?
    Czaje sie na babybjorn w kolorze pomarańczowo bordowym. Jest ładny i ciut tańszy od pozostałych. Może ktoś wie dlaczego?
    Czy jest gorszy?
    Czytałam o tych oddychajacych itd. Doradzcie proszę :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:12

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja wypozyczę od kolezanki na rozruszanie laktacji a propos w moim szpitalu jest czarno skóry gin który goni za dokarmianie mm bo w afryce nikt nie dokarmia ;)
    Z jednej strony fajne podejście, ale z drugiej jak nie dać jeść płaczącemu dziecku, jesli jest taka możliwość. Oczywiście wiem, ze lekarz ma dobre intencje, ale nie mozemy porównywać się do krajów na skraju ubóstwa, gdzie niedożywienie i nie rozczulanie się nad każym beknięciem dziecka jest na porządku dziennym

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kupiłam tylko dosłownie kilka rzeczy - jeansy ciążowe, joggersy ciążowe i może ze dwie bluzki, tą sukienkę z allegro, którą Wam tu kiedyś wstawiłam i teraz tą na wesele, siostra mi tez coś dała z ciążowych a faktycznie mało przytyłam i do wielu rzeczy się mieszczę :) dla mnie to mało, bo w związku z pracą zawsze miałam dużo ciuchów :) i butów :) teraz jak oglądam to patrzę czy będę mogła biust wystawić do karmienia ;)

A tak z calkoem innej beczki, mam pytanie o fotelik. My jednak mamy problem z tym isofixem w aucie i teraz albo wezmę maxi cosi Pebble plus bez bazy, albo szukam czegoś z bazą na pasy, macie jakieś typy ? Na razie oglądałam Cybex Atom, bo do nich pasuje baza cybex aton base 2 na pasy właśnie, korzystał ktoś z Was może ? Znacie jakieś opinie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko w Afryce jest chyba trochę inna sytuacja...a propo slyszałyście o akcji UNICEF- "podaruj więcej niż 1 dzień"?
    https://www.unicef.pl/Centrum-prasowe/Informacje-prasowe/UNICEF-Polska-rozpoczyna-kampanie-Wiecej-niz-dzien/(rok)/2018

a o laktatorze jeszcze pomyślę choć liczę że uda mi się karmić piersią min 6 mcy :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - ten czarnoskóry lekarz ma rację. Oby jak najwięcej takich :) w końcu kiedyś nie było laktatorów i butelek czy mm i jakoś nie wyginęliśmy.
    Tylko pewnie też czasy były mniej stresujące, zaganiane i mniej chemiczne.

Ja mam dwufazowy Lovi Prolactis (ręczny). Mąż mi kupił jak w szpitalu byłam. Użyłam kilka razy. Dałam za niego 150zł i cieszę się, że więcej nie inwestowałam. Aczkolwiek mogłam kupić coś tańszego i też by dało radę :p

Może to jest jakieś rozwiązanie - kupić jakiś ręczny za grosze, żeby był na początek. A w razie potrzeby zainwestować w coś droższego?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Olik kupiłam tylko dosłownie kilka rzeczy - jeansy ciążowe, joggersy ciążowe i może ze dwie bluzki, tą sukienkę z allegro, którą Wam tu kiedyś wstawiłam i teraz tą na wesele, siostra mi tez coś dała z ciążowych a faktycznie mało przytyłam i do wielu rzeczy się mieszczę :) dla mnie to mało, bo w związku z pracą zawsze miałam dużo ciuchów :) i butów :) teraz jak oglądam to patrzę czy będę mogła biust wystawić do karmienia ;)

A tak z calkoem innej beczki, mam pytanie o fotelik. My jednak mamy problem z tym isofixem w aucie i teraz albo wezmę maxi cosi Pebble plus bez bazy, albo szukam czegoś z bazą na pasy, macie jakieś typy ? Na razie oglądałam Cybex Atom, bo do nich pasuje baza cybex aton base 2 na pasy właśnie, korzystał ktoś z Was może ? Znacie jakieś opinie ?
    My w pierwszej chwili rozważaliśmy cybexa, ze względu na testy bezpieczeństwa, ale na chwilę obecną widoczne wady to : ciężar, jest mega ciężki w porównaniu do maxi cosi i ilość miejsca w środku, jeśli dziecko będzie pulchne to zapomnij o wciskaniu go w kombinezonie. To są na razie moje obserwacje i chyba odpuścimy cybexa :) Na pierwszy aktualny typ wysuwa się maxi cosi, ale dopiero za tydzień zaczynam zwolnienie i będe się dokształcać i jeździć po sklepach oglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:23

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to jest wyjscie :) choc zawsze mogę popatrzec na używane elektryczne, moze się trafi okazja. no ale jeszcze mam czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja już kiedyś pisałam, dla mnie laktator przede wszystkim ma służyć do odciągania "na zapas", żeby można było nakarmić butelką jak np. zostawię tatę z dzieckiem i pójdę coś załatwić, albo jak będzie trzeba dzidzię zostawić u teściowej na noc itp.

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator z tommiee tippiee (nigdy nie pamietam jak to się pisze) kupiłam od przyjaciółki używany - Normaknie bym odpuściła przed porodem, ale napisała do mnie, że sprzedaje za 100 zł, jeszcze na gwarancji z paragonem na 260 zł. Ona miała na początku inny, ale się zepsuł i był 14 dni roboczych w naprawie a ona ma wczesniaczka, który pił jej mleko, ale z butelki i nie była w stanie tyle czekac, ręcznym by się zajechała i kupiła ten z Tommie jako zapasowy - mówi, że była z niego bardzo zadowolona, a za tą kwotę to nawet jak nie będę używać to spokojnie go sprzedam

Rucola dzięki za info o cybexie - u nas to może być ważne, bo Franio racxej kruszynką nie będzie :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mam pytania :-D
    Usg I trymestru miałyście w 2d czy też 3d? Ile trwało u Was badanie?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny melduję, ze właśnie kurier wniósł mi mój espiro manhattan, pierwszy raz widzę ten kolor na żywo (NYgrapfite) ale stwierdzam, ze jest zaje*****.
    Nie będzie widać na nim kurzu i brudu i do tego unisex :) Czad!!!

Achia, Karma88, lamka, Lena21, Bajkaaa, Kaczorka, pilik, emi2016, Emiilka, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny znowu mam pytania :-D
    Usg I trymestru miałyście w 2d czy też 3d? Ile trwało u Was badanie?
    Ja miałamw 2d, badanie trwało około 15 minut :) byłam u specjalisty z certyfikatem, który robi tylko i wyłącznie prenatalne, połówkowe i 3go trymestru, więc moze dlatego poszło tak sprawnie :)

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ