X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki! Swoje już oddaje Lamce i Nice!

Z Minionkiem wszystko dobrze! Ma 1.75 cm i serduszko bije idealnie!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5168d3d83fc.jpg

emi2016, Aga9090, Tosia2323, olik321, summer86, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, blue00, Phnappy, KateHawke, Emiilka, Lusesita, malka, Flowwer, Karma88, agulineczka, pilik, Rucola, Jeżowa, Lena21, JustynaG, Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Tosia, ja krew oddawałam tydzień przed USG (USG miałam 11t6d).

Zawsze myślałam ze właśnie tak to wyglada. Zdziwiłam się ze wyznaczyli mi takie terminy. No ale to na NFZ to nawet nic nie mówiłam, tym bardziej ze nie znam się na tym. A to jest centrum badań prenatalnych wiec chyba wiedza co robią

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, PAPPA robi się od skończonego 10 tygodnia, zatem powinno być ok :)

Minie, cudowne wieści <3

Idę się ogarnąć i jak tylko mąż pracę skończy idziemy na spacer.

Minie Black, Tosia2323, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie minionek super :) to teraz relaks i jak najwięcej spokoju :)

Minie Black lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, wiesz już coś po obchodzie?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krew i usg miałam robione w tym samym czasie.Minie cieszę się,że z Minionkiem wszystko w porządku.Sory dziewczyny,że się nie udzielam ale nie mam jakoś nastroju.W pt mam wizytę u gin to się dowiem co tam z moim dzidkiem :) .

Minie Black lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia Ja miałm usg, po wyjściu z gabinetu poszłam do zabiegowego oddać krew.
    Wynik miałam wieczorem (krew + test podwójny); odebrałam następnego dnia całość, bo w systemie miałam tylko hcg i białko, a całości tam nie wrzucają (w sensie ryzyka itp.).
    Medicover.

Minnie jaki słodki Mionek <3 rozczulają mnie te kuleczkowe rączki i nóżki <3

Minie Black, Rucola lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa, wiesz już coś po obchodzie?
    Tak dostałam antybiotyk bo to bakteria której nie powinno być i muszą leczyć a antybiotyk dozylnie, a i większą dawka leków na ciśnienie ze względu na białko w moczu, ale teraz coś mnie jakby igła poklowalo koło pępka ale położna mówi że jak będzie regularnir i mocniej to będziemy się martwić więc chyba idę spać żeby to przelezec

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - u mnie najpierw było USG a po badaniu pobrali mi krew :)
    Ale na wyniki czekałam chyba 2 tygodnie.
    A USG (ktoś pytał) trwało coś koło 15-20 minut + wcześniej wywiad dot. urodzeń w rodzinie i chorób.
    Doktorek pytał o rodzeństwo i o to czy oni mają dzieci itp.

Minie - fajowy dzidziulek :) super, że wszystko dobrze :)

Teraz kciuki za Lamkę i Tarzaniątko!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 2 pytania:

1. Ile bierzecie nospy na dobę? Chodzi mi o maksymalną ilość tabletek.
    Coś dziwnego się u mnie od wczoraj dzieje a od 4tc nie ruszyłam nospy. Od miesiąca tylko magnez ale coś czuję że uczucie to za bardzo porodowe... w sobotę na wizycie ok a wczoraj zaczęły mnie nachodzić niezidentyfikowane bóle.

2. Może któraś korzysta.
    Jestem zapisana w przychodni na NFZ. Jak składałam papiery to zawsze trzeba dopisać pielęgniarkę i położną. Na wizyty usg chodzę prywatnie. Moja gin skierowanie na ktg wystawia dopiero po terminie porodu. Sama ktg też nie robi.
    Pomyślałam, żeby się mniej denerwować między wizytami, to skorzystać z położnej która przyjdzie do domu, zbada szyjkę, tętno dziecka dopplerem itd.
    Czy chodzi o tą samą położną z przychodni? Jak byłam w szpitalu na wizytę u endo, to na drzwiach obok jest karteczka, że mamy prawo do położnej od 25tc chyba co 2tyg a po 31tc co tydzień.
    Wiem że temat się ciągle gdzieś przewija ale mnie to nigdy nie interesowało aż do dzisiejszych bóli.
    Uderzać do przychodni z prośbą o położną przypisaną do rodzinnego, szukać w jakiejś poradni ginekologicznej w szpitalu na NFZ czy wynająć kogoś prywatnie i nie liczyć na NFZ?
    Podpowie któraś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania teraz biorę 3x1, a w poprzedniej ciąży wg zaleceń lekarza 6x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ania teraz biorę 3x1, a w poprzedniej ciąży wg zaleceń lekarza 6x1

Mi na razie tfu tfu przeszło po jednej i mam nadzieję tyle wystarczy. Byle to były jakieś strachy bo na ten moment jest spokój.
    Chyba za dużo siedzenia przy szyciu było i coś się macicy nie spodobało. Nigdy do tej pory brzuch mnie nie pobolewał. Ja nawet nie wiem co to twardnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mi na razie tfu tfu przeszło po jednej i mam nadzieję tyle wystarczy. Byle to były jakieś strachy bo na ten moment jest spokój.
    Chyba za dużo siedzenia przy szyciu było i coś się macicy nie spodobało. Nigdy do tej pory brzuch mnie nie pobolewał. Ja nawet nie wiem co to twardnienia.
    To spokojnie jak to jednorazowo było :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana, ale ja mam okropne żylaki na nogach...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6c9dd0e6439.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17bff93ec26e.png

I czekam na resztę jeszcze...
    Nenusia, d-dimery masz super. Żyły w ciąży też wychodzą i to jest normalne - zwiększa się ilość krwi. Ja mam teraz takei wyraźne, ciemnoniebieskie żyły wszędzie a na nogach i dłoniach to już straszne i uważam, że to normalne.

Próby wątrobowe za to słabo - może robi Ci się cholestaza? Dobrze że to przebadałaś, teraz trzeba się wziąć za regulowanie tych wyników. Jak u Ciebie z dietą? Co masz zwykle na obiadek itd?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarzaniątko wygląda na usg na zdrowe, na 60% chłopczyk, ale nie chciał jeszcze określać ;-) więcej z domu.

summer86, Aga9090, Emiilka, Karma88, Karma88, Minie Black, blue00, Kaczorka, olik321, agulineczka, Phnappy, Lusesita, pilik, malka, Achia, Rucola, Flowwer, KateHawke, Bajkaaa, Jeżowa, Lena21, Angelika83, Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, super że maluszek zdrowy <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, żylaki mam od 10 lat.... I nawet bez ciąży je widać..

Zwykle zdrowo, mięso wołowe, czasem kurczak, buraki, kapusta kiszoną, jakies zupy typu rosół, szpinakowa, jarzynowa, ciemny chleb. Mało produktów mlecznych typu ser

• malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mam fotelik Maxi Cosi cabriofix i jak był zamontowany pasami to miałam wrażenie, ze cały lata. Dokupiliśmy używaną bazę tez montowaną pasami, tylko zapomniałam jak się nazywa... ale stabilności fotelika jest o wiele lepsza, no i baza sobie jest cały czas przypietą w aucie a fotelik się nakłada na kilk, wiec wygoda.

Aga, obecne wyniki plus ostatnie ggtp mogą wskazywać na cholestaze. A masz wyniki z wirusów już? Musisz koniecznie to skonsultować z lekarzem.

Tosia na test pappa miałam pobierana krew zaraz przed usg, a wynik na drugi dzień przysłali mi mailem z nowymi wyliczeńiami ryzyka.

Lamka u mnie badanie trwało 15min i było w 2d, przez brzuch.

Ania położna na początku przysługuje 1x w tygodniu a po 32tc ciąży 2x w tygodni. To jest położna środowiskowa, która masz wybrana w swojej przychodni na NFZ. Ja chodzę na takie spotkania, trochę to jak szkoła rodzenia wyglada, ale nigdy mnie nie badała. Musisz zapytać czy jest taka opcja, ta sama pani będzie do mnie przychodzić po porodzie wiec się cieszę bi już ja znam.

Flo myśle, ze doktor G. ma fajne podjęcie z tym dokarmianiem. Oczywiście jak spadek masy jest powyżej fizjologicznych 10% to dokarmiają.

Minie super Minionek :)

Ja dzisiaj od rana cały czas na nogach i jednak mnie ten upał trochę zmęczył. Całe szczęście mam klime w aucie bo bym chyba padła :/ ale jestem zadowolona bo większość rzeczy wybraliśmy do łazienki w związku z remontem. Teraz tylko czekam na fachowca...

Ania1003, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane Dziewoje! <3

Witam się po intensywnym weekendzie :) Podczytywałam Was codziennie, ale zarówno w sobotę, jak i niedzielę, prawie cały dzień byłam poza domem (piękna pogoda!!!), a wieczorem już padałam :D

Bajeczko, cieszę się z każdego Waszego dnia w dwupaku :) I masz rację - teraz bądź pazerna i licz na jak najdłuższy czas we dwoje! :) Zosieńka pięknie współpracuje, więc myślę, że śmiało możesz liczyć na co najmniej 22 czerwca!

Olik, gratuluję udanej wizyty :) Minionek pierwsza klasa, rośnie jak na drożdżach!

Nikuś i Lameczko, trzymam kciuki za Wasze wizytacje! Niech przyniosą Wam spokój ducha, chociaż na kilka/naście dni :)

Tosiu, ja miałam pobranie krwi w tym samym dniu, co usg. Lamciu, usg I trymestru - prenatalne, miałam u wykwalifikowanego specjalisty, w ośrodku, który wszyscy w Szcz polecają. Badanie trwało max 20 minut, dostałam fotki 3d i 2d.

Aniu, co do położnej się nie wypowiadam, bo nie wiem, jak to jest na NFZ (ani prywatnie). Wczoraj za to, na pikniku organizacji pozarządowych, natrafiłam na stoisko prywatnych położnych i powiem Wam, że jestem zdecydowana i uspokojona :) Położne współpracują ze Zdrojami. Opieka jest od 36 tc. Położna przyjeżdża do domu i decyduje, czy to jest "ten moment" by jechać do szpitala. W szpitalu jest przy Tobie cały czas (dba, o dobrą salę, o wyłapanie momentu, kiedy jechać na salę porodową/operacyjną). Jest obecna w trakcie cc albo porodu naturalnego. Potem, jeszcze towarzyszy mamie przez 8 godzin po porodzie i m.in. pomaga w karmieniu piersią. Jak dla mnie super sprawa, bo ja nie miałam lekarza, który by współpracował w którymkolwiek szpitalu. Taka przyjemność kosztuje 1500 zł. Jesteśmy z Emkiem zdecydowani na 95% :)

Dziewczyny, ja też dzisiaj wizytowałam :) Co prawda, szłam na wizytę ze spokojem, bo dzidziunia kopie aż miło. Ponadto, przeszło mi to kłucie (znaczy zakłuje raz na dwa dni) i wróciło dobre samopoczucie. Maluszek waży 469 gram, ciężko było go zmierzyć, bo się wiercił. Dalej sporo wyprzedza rówieśników (wg pomiaru kości udowej było np. 23+0), ale gin mówi, że to wszystko w normie. Szyjka twarda, 42 mm :) Z mniej przyjemnych rzeczy - dostałam Tardyferon, bo hemoglobina spadła do 11,2 (ostatnio było ok 12).

Dziewczyny, wg mojej gin, krzywa cukrowa jest super. Moje wyniki: 85,05-82,64-88,29. Ja się na tym kompletnie nie znam (wiem, że pierwszy wynik jest ok). Czy to normalne, że ten trzeci wynik jest najwyższy?

Buziaczki znad truskawek ze śmietaną :) Wreszcie udało mi się spełnić zachciankę i kupić kilogram na rynku! :D

malka, Kaczorka, KateHawke, Flowwer, Bajkaaa, Jeżowa, Lena21, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lena ja mam fotelik Maxi Cosi cabriofix i jak był zamontowany pasami to miałam wrażenie, ze cały lata. Dokupiliśmy używaną bazę tez montowaną pasami, tylko zapomniałam jak się nazywa... ale stabilności fotelika jest o wiele lepsza, no i baza sobie jest cały czas przypietą w aucie a fotelik się nakłada na kilk, wiec wygoda.

Aga, obecne wyniki plus ostatnie ggtp mogą wskazywać na cholestaze. A masz wyniki z wirusów już? Musisz koniecznie to skonsultować z lekarzem.

Tosia na test pappa miałam pobierana krew zaraz przed usg, a wynik na drugi dzień przysłali mi mailem z nowymi wyliczeńiami ryzyka.

Lamka u mnie badanie trwało 15min i było w 2d, przez brzuch.

Ania położna na początku przysługuje 1x w tygodniu a po 32tc ciąży 2x w tygodni. To jest położna środowiskowa, która masz wybrana w swojej przychodni na NFZ. Ja chodzę na takie spotkania, trochę to jak szkoła rodzenia wyglada, ale nigdy mnie nie badała. Musisz zapytać czy jest taka opcja, ta sama pani będzie do mnie przychodzić po porodzie wiec się cieszę bi już ja znam.

Flo myśle, ze doktor G. ma fajne podjęcie z tym dokarmianiem. Oczywiście jak spadek masy jest powyżej fizjologicznych 10% to dokarmiają.

Minie super Minionek :)

Ja dzisiaj od rana cały czas na nogach i jednak mnie ten upał trochę zmęczył. Całe szczęście mam klime w aucie bo bym chyba padła :/ ale jestem zadowolona bo większość rzeczy wybraliśmy do łazienki w związku z remontem. Teraz tylko czekam na fachowca...
    Czekam właśnie na hbs, HCV i cholinoesteazę

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ