Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Wydawało mi się logiczne że powinna to być położna przypisana do rodzinnego ale... Nie jest to głupie- poznanie się przed. Mi najbardziej zależy właśnie na badaniu w domu. Jeszcze z miesiąc jestem u rodziców i tak trochę bym nie chciała tutaj jej przyjmować. A jechać specjalnie do swojego mieszkania żeby się tam z nią spotykać to mam zakaz wychodzenia z domu... no i taki klops.

Prywatna położna to też fajna opcja. Ale do szpitala w którym myślę rodzić mam 40km. Ani na szkołę rodzenia nie jestem tam w stanie jeździć ani podejrzewam taka szpitalna położna nie będzie przyjeżdżała specjalnie do mnie...

Więc staram się czegokolwiek najpierw dowiedzieć, żeby wiedzieć o co pytać i kogo jak będę dzwonić. Na ten moment chyba i tak muszę się wstrzymać z załatwianiem tego do powrotu M.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przeczuwałam u Was chłopca :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - u mnie też właśnie w tym trzecim pomiarze cukier wyszedł najwyższy i się zastanawiałam o co chodzi, ale do tej pory nie znam odpowiedzi.. ;)

Lamka - czekamy na foteczkę dzidziulka :)

Nika - u wszystkich dziś dobre wieści z wizyt, więc i u Ciebie tak będzie :)

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja jeżdżę na spotkania z nią do przychodni, ale jakby była potrzeba to pewnie by przyszła do domu. Można się umawiać indywidualnie lub w grupach. Ogólnie fajna sprawa, zwłaszcza jak nie będziesz chodzić na szkołę rodzenia, bo taka położna powinna Ci wszytsko wytłumaczyć i rozjaśnić. Jak nie masz daleko do swojej przychodni to może udało by Ci się tam podjechać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego najlepszego!! Z Aluśki niezły agent wiercipiętek :)
    Ania koło 30 tygodnia zaczyna macica intensywniej ćwiczyć, możesz odczuwać skurcze Braxtona-Hicksa, może to być całkiem normalne.
    Mnie dzisiaj atakują skurcze, ale bardzo dużo robiłam i chodziłam, do tego mała bardzo ruchliwa. Jutro mam wizytę u gin i już się nie mogę doczekać, ciekawa jestem co i jak.
    Minie i Lamka gratulacje udanych wizyt :)
    Aga ja mam Ddimery prawie 1 (w styczniu końcem miałam dokładnie 0,51) i nikt sobie nic z tego w ciąży nie robi, powiedzieli tylko że mam już nie badać żeby się nie stresować jedynie ;)...

Kaczorka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka- mam od soboty całkowity zakaz wychodzenia z domu... albo do 8 mogę się wypuszczać albo po 20. Chodzi o temperaturę i krwotok z anemią.

Napisałam do jednej babeczki pytanie. Organizowała u mnie w miejskim szpitalu teraz Tydzień Godnego Porodu który mnie ominął. Myślę że będę coś więcej wiedzieć bo jest położną.

pilik- mnie taj jakby kłuje 'guziczek'. Ani nie brzuch ani nie macica. Nie wiem z czego jest on zrobiony ;D ale chyba tak głębiej ma chrząstkę. I tutaj właśnie czuję ból który promieniuje w okolice wejścia do pochwy. Dziwne bo nigdy takie coś mnie nie złapało.
    Leżę i będę obserwować.
    Na razie nie chcę panikować a M mnie uspokaja że to szykowanie się do porodu.
    Znowu nowy tydzień- nowy problem... a tu jeszcze 8tyg. do końca. Chociaż czuję że tyle Oskar nie wysiedzi. Byle na tatusia poczekał.

• malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ten cukier jest całkowicie normalny, po dwóch godzinach jest zmetabolizowany ten cukier który wypiłaś i organizm uruchamia rezerwy żeby nie spadł cukier za bardzo, zresztą te wahania i tak u Ciebie są minimalne.

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hbs ujemny, HCV niereaktywny

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jakby na wzgórku łonowym po środku? Jak tak to może kwestia rozchodzenia spojenia? Dopóki delikatne w miarę, sporadyczne i bie utrudnia chodzenia to całkiem normalne i właśnie tak jak M mówi, ciało się przygotowuje do porodu ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto Tarzaniątko :-) teraz wg crl wychodzi znowu młodsze, wiek prawie jak wg owulacji.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9b2a8cd5211.jpg

Trochę się wkurzyłam, bo zapłaciłam 400zł bez pappy, ale najważniejsze, że wszystkie ryzyka mam niskie (5krotnie niższe niż populacyjne) i widziałam wszystkie rączki, nóżki, nawet dłonie i stopki, nosek jest, warga jest i było coś widać między nóżkami, ale dr powiedział, że równie dobrze to może być jeszcze na tym etapie lechtaczka. Serduszko 166/min trochę mi łezka poleciała jak usłyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 16:46

nick nieaktualny, olik321, malka, Karma88, nick nieaktualny, Yoselyn82, nick nieaktualny, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, nick nieaktualny, Trasti, Kaczorka, Lena21, Flowwer, Emiilka, Angelika83, pilik, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Sarna84, Phnappy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudny widok :) cieszę się że wszystko ok !:) Ile trwało badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 20min, przez brzuch miałam tylko. Małe sobie odpoczywało i nie wierciło się praktycznie wcale.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudny maluch! Cieszę się, że wszytsko ok :)

Aga, czyli wirusy możemy wykluczyć. A ta cholinoesteraza?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super ze wszystko dobrze:)
    Cena faktycznie wysoka... my za usg II i III trym płacimy 300.

Teraz Nika wchodzi pewnie.

Ania mnie dziś boli wzgorek łonowy.. jakby kość mnie w środku bolała. Też myślę ze do porodu ciało się rozciąga. Dodatkowo mały się bardzo wierci tuż nad Grażyną :) strasznie dziwne uczucie tak nisko plus trochę ból jak na okres. Mam nadzieję ze da mi jeszcze troche czasu i nie wyjdzie na świat. Ładnie dzis leżę i w sumie śpię pół dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 16:55

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lamka cudny maluch! Cieszę się, że wszytsko ok :)

Aga, czyli wirusy możemy wykluczyć. A ta cholinoesteraza?
    Czekam, jeszcze nie ma :(

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratuluję :)

Teraz czekamy na Nike :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik no właśnie byłam w szoku, nawet się spytałam w recepcji dlaczego tak jest, bo koleżanki płacą po 300 a nie mają prowadzonej ciąży w ginamedice. Powiedziała, że lekarz tak wystawił, a już nie chciało mi się wracać do gabinetu i kombinować.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no trudno musicie przebolec. My teraz 7 mamy usg 3 trym ale u tej Olesiak tam gdzie 2 trym. Juz przebieram nogami bo może poznam dokladniejsza wagę małego i dowiem się jak szyjka..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Minionek jest prześliczny :-)

Olik może my też się wybierzemy dla urozmaicenia na kolejne do tej Twojej. Trzymam kciuki za Twoją szyjkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:13

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czekamy na dobre wieści <3

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ