X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Wydawało mi się logiczne że powinna to być położna przypisana do rodzinnego ale... Nie jest to głupie- poznanie się przed. Mi najbardziej zależy właśnie na badaniu w domu. Jeszcze z miesiąc jestem u rodziców i tak trochę bym nie chciała tutaj jej przyjmować. A jechać specjalnie do swojego mieszkania żeby się tam z nią spotykać to mam zakaz wychodzenia z domu... no i taki klops.

Prywatna położna to też fajna opcja. Ale do szpitala w którym myślę rodzić mam 40km. Ani na szkołę rodzenia nie jestem tam w stanie jeździć ani podejrzewam taka szpitalna położna nie będzie przyjeżdżała specjalnie do mnie...

Więc staram się czegokolwiek najpierw dowiedzieć, żeby wiedzieć o co pytać i kogo jak będę dzwonić. Na ten moment chyba i tak muszę się wstrzymać z załatwianiem tego do powrotu M.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przeczuwałam u Was chłopca :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - u mnie też właśnie w tym trzecim pomiarze cukier wyszedł najwyższy i się zastanawiałam o co chodzi, ale do tej pory nie znam odpowiedzi.. ;)

Lamka - czekamy na foteczkę dzidziulka :)

Nika - u wszystkich dziś dobre wieści z wizyt, więc i u Ciebie tak będzie :)

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja jeżdżę na spotkania z nią do przychodni, ale jakby była potrzeba to pewnie by przyszła do domu. Można się umawiać indywidualnie lub w grupach. Ogólnie fajna sprawa, zwłaszcza jak nie będziesz chodzić na szkołę rodzenia, bo taka położna powinna Ci wszytsko wytłumaczyć i rozjaśnić. Jak nie masz daleko do swojej przychodni to może udało by Ci się tam podjechać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wszystkiego najlepszego!! Z Aluśki niezły agent wiercipiętek :)
    Ania koło 30 tygodnia zaczyna macica intensywniej ćwiczyć, możesz odczuwać skurcze Braxtona-Hicksa, może to być całkiem normalne.
    Mnie dzisiaj atakują skurcze, ale bardzo dużo robiłam i chodziłam, do tego mała bardzo ruchliwa. Jutro mam wizytę u gin i już się nie mogę doczekać, ciekawa jestem co i jak.
    Minie i Lamka gratulacje udanych wizyt :)
    Aga ja mam Ddimery prawie 1 (w styczniu końcem miałam dokładnie 0,51) i nikt sobie nic z tego w ciąży nie robi, powiedzieli tylko że mam już nie badać żeby się nie stresować jedynie ;)...

Kaczorka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka- mam od soboty całkowity zakaz wychodzenia z domu... albo do 8 mogę się wypuszczać albo po 20. Chodzi o temperaturę i krwotok z anemią.

Napisałam do jednej babeczki pytanie. Organizowała u mnie w miejskim szpitalu teraz Tydzień Godnego Porodu który mnie ominął. Myślę że będę coś więcej wiedzieć bo jest położną.

pilik- mnie taj jakby kłuje 'guziczek'. Ani nie brzuch ani nie macica. Nie wiem z czego jest on zrobiony ;D ale chyba tak głębiej ma chrząstkę. I tutaj właśnie czuję ból który promieniuje w okolice wejścia do pochwy. Dziwne bo nigdy takie coś mnie nie złapało.
    Leżę i będę obserwować.
    Na razie nie chcę panikować a M mnie uspokaja że to szykowanie się do porodu.
    Znowu nowy tydzień- nowy problem... a tu jeszcze 8tyg. do końca. Chociaż czuję że tyle Oskar nie wysiedzi. Byle na tatusia poczekał.

• malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, ten cukier jest całkowicie normalny, po dwóch godzinach jest zmetabolizowany ten cukier który wypiłaś i organizm uruchamia rezerwy żeby nie spadł cukier za bardzo, zresztą te wahania i tak u Ciebie są minimalne.

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hbs ujemny, HCV niereaktywny

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jakby na wzgórku łonowym po środku? Jak tak to może kwestia rozchodzenia spojenia? Dopóki delikatne w miarę, sporadyczne i bie utrudnia chodzenia to całkiem normalne i właśnie tak jak M mówi, ciało się przygotowuje do porodu ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto Tarzaniątko :-) teraz wg crl wychodzi znowu młodsze, wiek prawie jak wg owulacji.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9b2a8cd5211.jpg

Trochę się wkurzyłam, bo zapłaciłam 400zł bez pappy, ale najważniejsze, że wszystkie ryzyka mam niskie (5krotnie niższe niż populacyjne) i widziałam wszystkie rączki, nóżki, nawet dłonie i stopki, nosek jest, warga jest i było coś widać między nóżkami, ale dr powiedział, że równie dobrze to może być jeszcze na tym etapie lechtaczka. Serduszko 166/min trochę mi łezka poleciała jak usłyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 16:46

Achia, olik321, malka, Karma88, Aga9090, Yoselyn82, blue00, Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, Minie Black, Trasti, Kaczorka, Lena21, Flowwer, Emiilka, Angelika83, pilik, KateHawke, Lunaris, JustynaG, Sarna84, Phnappy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudny widok :) cieszę się że wszystko ok !:) Ile trwało badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 20min, przez brzuch miałam tylko. Małe sobie odpoczywało i nie wierciło się praktycznie wcale.

Achia lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudny maluch! Cieszę się, że wszytsko ok :)

Aga, czyli wirusy możemy wykluczyć. A ta cholinoesteraza?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super ze wszystko dobrze:)
    Cena faktycznie wysoka... my za usg II i III trym płacimy 300.

Teraz Nika wchodzi pewnie.

Ania mnie dziś boli wzgorek łonowy.. jakby kość mnie w środku bolała. Też myślę ze do porodu ciało się rozciąga. Dodatkowo mały się bardzo wierci tuż nad Grażyną :) strasznie dziwne uczucie tak nisko plus trochę ból jak na okres. Mam nadzieję ze da mi jeszcze troche czasu i nie wyjdzie na świat. Ładnie dzis leżę i w sumie śpię pół dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 16:55

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lamka cudny maluch! Cieszę się, że wszytsko ok :)

Aga, czyli wirusy możemy wykluczyć. A ta cholinoesteraza?
    Czekam, jeszcze nie ma :(

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratuluję :)

Teraz czekamy na Nike :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik no właśnie byłam w szoku, nawet się spytałam w recepcji dlaczego tak jest, bo koleżanki płacą po 300 a nie mają prowadzonej ciąży w ginamedice. Powiedziała, że lekarz tak wystawił, a już nie chciało mi się wracać do gabinetu i kombinować.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no trudno musicie przebolec. My teraz 7 mamy usg 3 trym ale u tej Olesiak tam gdzie 2 trym. Juz przebieram nogami bo może poznam dokladniejsza wagę małego i dowiem się jak szyjka..

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Minionek jest prześliczny :-)

Olik może my też się wybierzemy dla urozmaicenia na kolejne do tej Twojej. Trzymam kciuki za Twoją szyjkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:13

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czekamy na dobre wieści <3

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ