X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny <3

U mnie kolejny dzień do przodu także jest dobrze :), co prawda zaczynam mieć problemy ze snem ale trudno ważne że dni lecą :)

Szczęśliwej niedzieli wam życzę :)

summer86, Lusesita, Luna1993, Tosia2323, KateHawke, Rucola, Lunaris, Aga9090, StaraczkaNika, Jeżowa, Emiilka, Sarna84, Karma88, MamaFabianka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny, upiekłam dzisiaj ciasto z truskawkami i... wyszedł taki zakalec jak jeszcze nigdy :/ moja siostra się że mnie śmieje, że w takim razie już chyba czas rodzić ;)

Flo jak tam w szpitalu? Tesujesz któryś z okolicznych czy jesteś w Bytomiu? Wiesz już kiedy Cię puszczą? Skurcze ustały?

Ja to cukiernicze antytalencie zawsze wychodził zakalec nawet z banalnuch przepisów.

Skurcze ustały, bedę w Wodzichu do jutra ponieważ ordynator zadecyduje co dalej.
    4 dawka ostatnia sterydu podana na płuca.

Bajka kolejny dzień odchaczony ile już Zosia waży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 06:32

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, bardzo mnie cieszą Twoje poranne posty :)

Flowwer, cieszę się, że skurcze ustały. Dobrze, że podali sterydy na płuca Szymka. Ale i tak mam przeczucie, że jeszcze długo w brzuszku posiedzi :)

U mnie po aktywniejszym dniu w nocy były dość mocne bóle miesiączkowe, ciekawe co jitro na ktg wyjdzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie :)
    U mnie dziś w nocy było twardnienie brzucha.. az sue przestraszyłam pierwszy raz tak miałam.
    Ale za to nie było skurczu łydek.

Bajka kolejne dni lecą:)

Flo dobrze, że skurcze ustały i że podano sterydy, zawsze już bezpieczniej.
    Ciekawa jestem jak moja szyjka, bo czuję czasami kłucie i nie wiem czy to normalne na ten tc czy coś się dzieje.. zaczynam się bać czwartkowej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 08:28

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ważne że skurcze ustaly i sterydy podane :)

Ja nie wiem ile waży Zosia bo nie miałam usg robione odkąd tu przyszłam wiem tyle że 23.05 ważyła prawie kg wg ich pomiaru więc myślę że teraz to koło 1,2kg powinna mieć moja kruszynka :)

Summer no to ciekawe czy u ciebie to tylko kwestia intensywnego dnia czy już coś powoli się zaczyna dziać :)

Olik problemem ponoć jest gdy przy zmianie pozycji brzuch nie przestaje i dalej jest twardy ale od jednego razu nic się nie dzieje :) więc oby twoje maleństwo już nie straszyło mamusi:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mogę dołączyć?
    Długo wzbraniałam się przed "ciążowym" wątkiem z obawy, że się na nim nie odnajdę, ale chyba już czas, zwłaszcza, że mogłabym skorzystać z Waszego doświadczenia a tego mi brakuje :)

StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Flower ogromnie się cieszę, że u Was wszystko pod kontrola :* :) kolejny dzień do przodu :)

Olik mi też twardnieje brzuch i to często, mimo nospy i magnezu. Dobrze że we wtorek wizyta.

Lamka imiona śliczne, ale weź tu przekonaj emka ;) dzisiaj będziemy przeglądać i eliminowac to wam przedstawię nasze typy. Myślimy nad Gabriela, ale już Tosia ma tak na drugie (co prawda w pisowni Gabryela, bo zmarłej babci emka, no ale jednak)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jaszmurka :)

Flo, moja wyśniona blondyneczko :D trzymam dalej kciuki za Szymcia. Tak jak dziewczyny tu mówią jeszcze na pewno posiedzi u mamusi <3

Bajeczka witaj w kolejną niedzielę :) Życzę kolejnej. A potem kolejnej i kolejnej. Zosieńka niech siedzi z mamusią jak najdłużej <3

Bajkaaa, Flowwer, Jaszmurka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik białka w moczu i spadło z 0,45 na 0,18 co prawda norma jest do 0,15 ale i tak jest lepiej niż tydzień temu :)
    Pewnie lekarz dopiero jutro o tym powie ale ja już jestem spokojniejsza :)

summer86, Lunaris, Rucola, blue00, KateHawke, Jeżowa, StaraczkaNika, Emiilka, Lena21, Karma88, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka i kolejny dzień zaliczony. zobaczysz, Zosia poczeka :*

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka kolejny dzień do przodu i kolejna dobra wiadomość do kolekcji :)

Flower super że już jesteś "wyluzowana" ;) mam nadzieję że szybko do domku Was puszczą.

U nas ostatni dzień dłuuugiego wolnego w pełnym składzie rodzinnym. Szkoda że długi weekend jest tylko kilka razy w roku, przydało by nam się tak częściej!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!! My wczoraj bylismy na fajnym koncercie i odsypiamy:)
    Bajka, Flo same dobre wiadomosci!!! Bardzo mnie to cieszy:) My dziś pewnie znowu cały dzień na działce. Pieknej słonecznej niedzieli!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku gdzie macie te słońce?? U mnie pochmurno i się obudzić nie potrafię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Bajka, Flower ogromnie się cieszę, że u Was wszystko pod kontrola :* :) kolejny dzień do przodu :)

Olik mi też twardnieje brzuch i to często, mimo nospy i magnezu. Dobrze że we wtorek wizyta.

Lamka imiona śliczne, ale weź tu przekonaj emka ;) dzisiaj będziemy przeglądać i eliminowac to wam przedstawię nasze typy. Myślimy nad Gabriela, ale już Tosia ma tak na drugie (co prawda w pisowni Gabryela, bo zmarłej babci emka, no ale jednak)

To zrbcie Gabriela a na drugie Tosia :) ja bym się nie obraziła gdyby moja siostra miała na imię Justyna-to moje drugie imię i szczerze i tak się na to nie patrzy ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu w Krakowie też słońca nie ma, ale to nic przynajmniej okno będzie otwarte cały dzień i klima nie będzie musiała chodzić :) no ale ja patrzę z innej perspektywy niż wy :)

P.s. Właśnie mam ktg i tak mi dziecko szaleje że aż strach, wczoraj nie chciała w ogóle się ruszyć a dziś jakby miała nerwy że jest ktg

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny <3

U mnie kolejny dzień do przodu także jest dobrze :), co prawda zaczynam mieć problemy ze snem ale trudno ważne że dni lecą :)

Szczęśliwej niedzieli wam życzę :)

Gratuluję, Bajeczko :)

Ja to ostatnio budzę się o 3, zaczynam sobie czytać w telefonie albo słuchać audiobooka i po godzince-dwóch znowu odpływam na jakiś czas. A wczoraj życzyłam tu porąbanych snów i sama miałam jeden - nie wiem czemu, ale zakradłam się do szpitala i w gabinecie dyrektora robiłam domowe nalewki, a mój mąż miał w tym czasie straszną biegunkę a nie miał kluczy do domu i musiał przyjsc do mnie do tego szpitala po klucze, a w dalszej części snu moi sąsiedzi dawali wywiad telewizyjny i byli u nas reporterzy. Nic z tego nie rozumiem, nawet się nie pokuszę o próbę interpretacji.

Miłej niedzieli dziewczyny - nie przesiedzcie całej w centrum handlowym ;)

Ja mam dziś w planach odpocząć przed ciężkim tygodniem. Teoretycznie oceny wystawione, ale w praktyce będzie odpytywanie i poprawianie na każdej przerwie i okienku - ale jak odmówić, jak się wreszcie młodzież trochę pouczyła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 10:00

Bajkaaa, Emiilka, Lena21, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Cześć Dziewczyny, mogę dołączyć?
    Długo wzbraniałam się przed "ciążowym" wątkiem z obawy, że się na nim nie odnajdę, ale chyba już czas, zwłaszcza, że mogłabym skorzystać z Waszego doświadczenia a tego mi brakuje :)
    Cześć :)
    O, chyba jesteś na tym samym etapie co Blue :)
    To Twoje pierwsze, czy kolejne dzieciątko? U nas dużo i pierworodnych i drugo- i trzecio- i nawet czwartorodnych :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion - mój mąż wyskoczył ze Stefanią po swojej babci i rozważamy jako drugie. A miało być Adela. No ale ja patrzę na drugie imię jako raczej wybór patrona niż imienia i u nas zwykle wybiera się po dziadkach :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No tu w Krakowie też słońca nie ma, ale to nic przynajmniej okno będzie otwarte cały dzień i klima nie będzie musiała chodzić :) no ale ja patrzę z innej perspektywy niż wy :)

P.s. Właśnie mam ktg i tak mi dziecko szaleje że aż strach, wczoraj nie chciała w ogóle się ruszyć a dziś jakby miała nerwy że jest ktg
    Może to dlatego że gorąco zelżało i od razu łatwiej ruszyć dupkę? A u nas dalej upały i 0 deszczu! Nawet jednej marnej chmurki na niebie

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A co do imion - mój mąż wyskoczył ze Stefanią po swojej babci i rozważamy jako drugie. A miało być Adela. No ale ja patrzę na drugie imię jako raczej wybór patrona niż imienia i u nas zwykle wybiera się po dziadkach :)
    U mnie jest tak : syn Wiktor Robert, córka Kinga Margita, córka Nadia Lena i cholera nie wiem jak bym teraz miała dać na imię :(

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ