Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniecha, wnioskuję o honorowe miejsce dla Flo na 1ej stronie - co ma dziewczynom dawać nadzieję, jak nie jej historia?
Flo, nie gniewaj się - to dla dobra ludzkości!staraczka1111, Bocianiątko, mi88 lubią tę wiadomość
-
To i ja się pochwalę zakupami Nie mamy miejsca na łóżeczko, więc na pierwsze miesiące będzie BabyBox, bardzo popularny w Finlandii. Miałam czekać do lutego/marca z zakupem ale była promocja z 220 na 130 ^ ^
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acea54cc0fe3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 19:29
Bocianiątko, Izolda90, Flowwer, JuicyB, olik321 lubią tę wiadomość
-
Flowwer, tak się cieszę będzie suwaczek?
Emi, a jak u Ciebie?
U nas maluch ma 8,6 cm i waży ok. 100 gramów. Podobno wszystko w normie jak na 14 tydzień, pomiary różne wychodziły od 14t1 do 14t5d (mierzył brzuszek, jakąś kość itd.).
Morfologia i mocz ok.
Infekcji nie mam, bardziej podrażnienie zewnętrzne, mam uważać i nawilżać. Co do szyjki, okazało się, że chyba jednak nie miałam jej zmierzonej (nie wiem zatem co oznacza wpis w karcie ), ale lekarz widząc moją panikę dziś ją zmierzył, ma 34 mm i mówił, że mam się nie martwić. Długość jest w normie, a teraz najważniejsze aby się nie skracała.
Dupka i luteinę mam brać nadal, ale z dupkiem wracam do 2 tabletek dziennie zamiast 3. Bólem pleców mam się nie martwić.
Kolejna wizyta ok. 11 stycznia, bo później u nas są ferie.
Za to miałam dziś mega problem z dostaniem Clexane 0,4, żadna sieciowa apteka nie miała, max 1 opakowanie a na recepcie były 3, nawet brak w hurtowniach. Wszędzie tylko Neoparin, ale w końcu dorwałam w jednej niepozornej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 19:40
Lusesita, Anna Stesia, Jadranka, Kaczorka, Flowwer, staraczka1111, mi88, Karolina90, olik321 lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Flowwer, tak się cieszę będzie suwaczek?
Emi, a jak u Ciebie?
U nas maluch ma 8,6 cm i waży ok. 100 gramów. Podobno wszystko w normie jak na 14 tydzień, pomiary różne wychodziły od 14t1 do 14t5d (mierzył brzuszek, jakąś kość itd.).
Morfologia i mocz ok.
Infekcji nie mam, bardziej podrażnienie zewnętrzne, mam uważać i nawilżać. Co do szyjki, okazało się, że chyba jednak nie miałam jej zmierzonej (nie wiem zatem co oznacza wpis w karcie ), ale lekarz widząc moją panikę dziś ją zmierzył, ma 34 mm i mówił, że mam się nie martwić. Długość jest w normie, a teraz najważniejsze aby się nie skracała.
Dupka i luteinę mam brać nadal, ale z dupkiem wracam do 2 tabletek dziennie zamiast 3. Bólem pleców mam się nie martwić.
Kolejna wizyta ok. 11 stycznia, bo później u nas są ferie.
Za to miałam dziś mega problem z dostaniem Clexane 0,4, żadna sieciowa apteka nie miała, max 1 opakowanie a na recepcie były 3, nawet brak w hurtowniach. Wszędzie tylko Neoparin, ale w końcu dorwałam w jednej niepozornej.summer86 lubi tę wiadomość
-
Nika, lekarz próbował ustawić widok USG, ale maluch znów fikał. Chwilę mu się udało i nic tam nie wyrosło, mówi że nadal obstawia dziewczynkę, ale z różowymi rzeczami póki co by się jednak wstrzymał
Nikuś, wizytę masz rano prawda? -
JuicyB wrote:Summer - a ból pleców to masz taki typowo "fizyczny" w sensie bolą Cię tak jak po długim siedzeniu w niewygodnej pozycji?
Juicy, teraz trochę odpuściło, ale w zeszłym tygodniu miałam bóle krzyża, trochę takie promieniujące. Bardziej jak przy @ niż jak przy niewygodnym siedzeniu. -
Na takie fizyczne bóle super działają ćwiczenia np. koci grzbiet. Nam fajny zestaw ćwiczeń pokazała położna w szkole rodzenia. 10 minut dziennie i jakoś da się dzień przeżyć
A te bóle bardziej okresowe to wiadomo... Ja dziś rano miałam paskudne, aż mnie lekkie mdłości złapały. -
Jadranka wrote:To i ja się pochwalę zakupami Nie mamy miejsca na łóżeczko, więc na pierwsze miesiące będzie BabyBox, bardzo popularny w Finlandii. Miałam czekać do lutego/marca z zakupem ale była promocja z 220 na 130 ^ ^
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acea54cc0fe3.jpg
Summer super, że wszytkO w porządku. Czyli nie tylko moje dziecię takie nie do rozpoznania hihi u mnie tez te bóle pleców się pojawiają. Dziś przeleżałam cały dzień..a w domu tyle do zrobieniaJadranka lubi tę wiadomość
-
Lusesita kość nie, aleod dwóch dni kłuje mnie w pośladku, jakby mi kręg jakiś się przesunął i promnieniował, zawsze sobie to jogą niwelowałam, a teraz nie zrobię tych pozycji, bo brzuch nadciąga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 20:55
-
Hej, dziewczyny - cieszę się, że u Was po wizytach wszystko ok.
Tak na szybko - Skurcze jednak nei były przepowiadające. Mała baaardzo nisko, szyjka miękka, bardzo krótka, rozwarcie. Jutro mam się zgłosić do szpitala i będziemy myśleć jak dotrwać do stycznia - o ile się uda więc proszę o kciuki.....
Mała waży ok 2200, więc jest nieźle, ale mamy nadzieję, że jednak uda się ją zatrzymać przez te 9 dni ...
W razie czego lekarz straszył cc jutro jeśli coś będzie nie tak np w KTG - dziś jest nieźle...
Także właśnie kończę się pakować do szpitala - jeszcze raz proszę o kciuki ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 20:58
-
summer86 wrote:Nika, lekarz próbował ustawić widok USG, ale maluch znów fikał. Chwilę mu się udało i nic tam nie wyrosło, mówi że nadal obstawia dziewczynkę, ale z różowymi rzeczami póki co by się jednak wstrzymał
Nikuś, wizytę masz rano prawda?
I tak, jutro o 9:40. Idę jak na ścięcie -
Emi trzymaj się jakoś! 9 dni to niedługo. Szkoda tylko, że święta w szpitalu
Summer bardzo się cieszę, że wszytsko w porządku. Dobrze, że lekarz zmierzył szyjkę i cię trochę uspokoił. Ja jak kupowałam jeszcze clexane to też nie w każdej aptece było tyle na stanie co miałam na recepcie. Dobrze, że dostałaś.
Pilik maluch boski!
Flo! Cudnie, czekamy na suwaczek
Mnie też plecy czasem bolą. Trochę jak na okres, a czasem jak dłużej stoję to tak fizycznie kręgosłup. Przecież jeszcze prawie w ogóle brzucha nie mam, nic mi nie ciąży więc skąd to się bierze?! Od paru dni zdarza mi się, że jak śpię na boku to bolą mnie kości miednicy. Po tej stronie na której leżę. I dzisiaj cały dzień głowa mnie boli
-
emi2016 wrote:Hej, dziewczyny - cieszę się, że u Was po wizytach wszystko ok.
Tak na szybko - Skurcze jednak nei były przepowiadające. Mała baaardzo nisko, szyjka miękka, bardzo krótka, rozwarcie. Jutro mam się zgłosić do szpitala i będziemy myśleć jak dotrwać do stycznia - o ile się uda więc proszę o kciuki.....
Mała waży ok 2200, więc jest nieźle, ale mamy nadzieję, że jednak uda się ją zatrzymać przez te 9 dni ...
W razie czego lekarz straszył cc jutro jeśli coś będzie nie tak np w KTG - dziś jest nieźle...
Także właśnie kończę się pakować do szpitala - jeszcze raz proszę o kciuki ...