X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa wrote:
    StaraczkaNika, to forum uzależnia więc przyznam że trochę podczytywałam i cieszyłam się z każdych dwóch kresek. Nie wiedziałam gdzie napisać bo jestem na pograniczu...
    Jestem po laparoskopii po której stwierdzono III stopień endometriozy....
    Wczoraj zobaczyłam wymarzone dwie kreski a dziś rano dostałam okres, normalny i bolesny ;( czy moge mieć jeszcze nadzieje?
    Może wcale nie taki normalny? Wiesz, że wiele kobiet ma krwawienia co miesiąc w terminie miesiączki i nawet im nie przyjdzie do głowy, że są w ciąży, skoro dostają okres. Może też być tak, że to jakieś krwawienie implantacyjne - bywają i obfite, jak maluch trafi prosto na naczynko krwionośne. Ja bym zachowała spokój (tzn. starałabym się i gucio by z tych starań wyszło) i zrobiła betę jutro i znowu po 48 h.
    W czasie laparo zrobili Ci łyżeczkowanie macicy? To może wpływać na krwawienie - u mnie po łyżeczkowaniu to była hmm... rzeka krwi i wątróbki, żeby było obrazowo. Usunęli endomendę?
    A jeśli to biochem, to jest dla Ciebie znakiem, że zabieg pomógł i w następnym cyklu będą jeszcze większe szanse, więc staraj się nie załamywać!

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mały przeciąg zrobiony i jest znośnie w domu na szczęście :)
    Oczywiście wypad nad jezioro odchorowałam 2h drzemką :p
    A tu jeszcze mały spam przy okazji najświeższy brzuszek:)- czas kupić strój ciążowy kąpielowy..
    Bo jeśli wszystko będzie ok może mnie natchnąć na jakiś basen czy coś..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edb3c99285cc.jpg

Bajkaaa, pilik, Lena21, Morelowanowa, Yoselyn82, summer86, Jeżowa, Lunaris, Siwulec, Emiilka, Malwas, blue00, Minie Black, Flowwer, KateHawke, Lusesita, olik321, malka, Sarna84, Phnappy, lamka, JustynaG lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa ja miałam plamienie w terminie miesiączki, ale przyznaję że tylko jednodniowe i ja już wtedy byłam po 2 betach (brałam dupka i robiłam 11 i 13 dpo betę), ale i tak moja gin mi wtedy zwiększyła jeszcze dawkę dupka do 6x. Ja bym zrobiła rano betę i ewentualnie podeszła do gina po receptę

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa- właśnie miałam pisać to samo co Luna- zeby zrobić betę jutro i wybrać sie do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa wrote:
    Laparoskopie miałam w VIII 2016, rok temu hsg, jajowody drożne i nigdy ani cienia a wczoraj po południu 13dpo taka niespodzianka... Mam mieszane uczucia... Jutro planowałam tą bete bo nawet jeśli to biochem to jest to znak że mogę być w ciąży i jest to optymistyczna wiadomosc...
    idź na betę, sprawdź później przyrost. jesli to biochem to znaczy że faktycznie coś drgnęło i tedy będziemy trzymać kciuki żeby kolejny cykl zakończył się szczęśliwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, brzuch mnie bardzo boli i jest to obfite krwawienie :( 7dpo miałam zazwyczaj prog ok 15, tym razem nie badałam ale przy okazji bety sprawdze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy :)
    Od lutego zaczełam brać kompleks witamin a mój mąż androvit- może to pomogło...
    Nie udało mi się go namówić na badania ale chociaż chętnie bierze witaminy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia piękny brzuszek w pięknej scenerii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 18:17

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika, usuneli torbiele czekoladowe i część zrostów, niestety nie udało się wszystkich...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 18:17

• meggire Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś korzystała z pomocy dr Paśnika i wlasnie jego leczenie doprowadziło do zajścia w ciąże? Przerobiłam już kilku lekarzy, nikt nie pomógł, wiec zastanawiam się nad leczeniem immunologicznym. Będę wdzięczna za każdą informację.

17 cs
    euthyrox 75/100, dostinex, B complex, wit D3, acard, Glucophage 1500, neoparin po owulacji

maj 2018 HSG - jest drożność

po leczeniu immunosupresyjnym (październik 2018)
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

Od wczoraj podczytuję tylko z telefonu, weekend Ciastkowy jak zawsze. Upał okropny! Ja mam dość i nie mogę sobie znaleźć miejsca a syn z gorąca świruje na całego- jak dla mnie lato może się już skończyć :P

Morelowanowa witaj od nowa :) fajnie że się nie poddajecie, trzymam kciuki żeby wszystko się dla Was dobrze skończyło.

Tosia jak tam u Ciebie z wieczora?

Morelowanowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Szczecinie już cudowne 21℃ :D dookoła przeszły burze i się ochłodziło :)
    W domu wprawdzie jeszcze duchota, ale idzie ku lepszemu :)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również gorąco nie do wytrzymania, zaduch straszny.
    Acha, ale wam dobrze w tej wodzie :). Właśnie też myślę o sprawieniu sobie jakiegoś stroju kąpielowego na basen, uwielbiam wodę :).
    My dzisiaj byliśmy na festiwalu wnętrz, mamy w planach w sierpniu remont mieszkania. Udało mi się wygrać bon na 500zł na podłogę :D, nie pamiętam kiedy w ogóle w życiu coś wygrałam.

Martwi mnie jedna rzecz, czy to normalne, że od początku ciąży przytyłam całe 1 kg? Jem regularnie, parę posiłków dziennie, na początku miałam trochę nudności i wstręt, ale żygnęłam tylko parę razy na krzyż. Mam nadzieję, że mała/mały normalnie przybiera na wadze.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, to raczej normalne. Ja do 20-21 tyg. miałam 3,5 kg na plusie. A do 15-16 z tego co pamiętam około 1,5 kg, przy czym w I trym. nie schudłam, bo ominęły mnie mdłości i wymioty.

Największy wzrost wagi miałam od 22-23 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 19:26

Malwas lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas niektóre moje koleżanki przez całą ciążę przytyły 5-7 kg rodzą 3,5-4kg dzieci (plus wody płodowe i reszta). Ja o dziwo jestem 2,5kg na plusie i mam nadzieję że tendencja się utrzyma. Jeszcze zdążysz nadrobić ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę wage kupić, bo na razie ok 3 kg na plusie.
    Tosia zmienił się lekarz na dyżurze?

a pyt do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąż- do kiedy miałyście bóle małpowe? bo mnie znów coś pobolewa i nie wiem czy to znaczy ze zaraz nastąpi wzrost brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 19:33

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...patrzę na pierwszą stronę....wow Summer to już tuż tuż :D tak samo pilik i malka! kiedy to zleciało...

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raju ale mam dzień. Non stop głodna... Zladlam już tyle że lodówkę mam prawie pusta i jutro trzeba jechać na zakupy :) takiej ilości przez połowę zeszłego miesiąca nie wciagnelam jak dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jak ten czas szybko płynie, dopiero co pamietam jak Summer testowala, a tu będzie rzeczywiście zaraz zwalniać brzuszek! Swoją drogą, ciekawe która go przejmie? :)

Czy mogę prosić o kciuki jutro.....? Cały dzień świruje przed jutrzejszą wizytą. W głowie mi się zbierają czarne myśli...

Mam nadzieję, że brzuch mnie nie oszukuje (bo nawet ludzie w kolejkach zaczynają mnie przepuszczac) ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bbbcdd01b30.jpg

KateHawke, Achia, Lunaris, Rucola, Tosia2323, Siwulec, Lusesita, Yoselyn82, Lena21, olik321, malka, Jeżowa, blue00, Phnappy, Czrna 81, lamka, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ