X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny :( u nas toalety nieczynne masakra już raz byłam w WC bo nie wytrzymałam ale nie ma wody by spuscic, już pomjam kwestie prysznica ale normalnie do kibla nie da rady iść nie wiem co zrobię jak mi się zachce :( a pytałam położnej i one źle jak osy no im ciężko pracować i one nic nie wiedzą czy to zrobią :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, taki brzuszek w 10tygodniu? Większy chyba od mojego w 19 :) Bardzo ładny... Uważam że my kobietki w ciąży jesteśmy super seksi :)

Minie, trzymam kciuki za jutro :)

Rucola, Minie Black lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzuch mi rośnie od samego początku strasznie szybko. Na początku myślałam że to może jelita, ale nic nie schodzi, a wręcz przeciwnie.... No coz, pozostaje mi szybciej wymienić garderobę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie kciuki na jutro zaciśnięte :) mnie też wybuliło dość wcześnie- kolejna ciąża to szybciej idzie, teraz mnie pytają czy to już połowa a to dopiero 1/3 :P

Rucola, Minie Black lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jutro wizyta tak?o której? Brzusio śliczny :)
    Bajka - kurczę w szpitalu powinni naprawiać takie rzeczy na cito :/
    Nieważne czy ndz czy środek tygodnia. Mam nadzieję że szybko Wam naprawią!

Minie Black lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jutro wizytujemy się o 12.30...

Kaczorka, Karma88, Morelowanowa, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja korzystałam i efekt ivf + leki immuno w brzuszku rośnie.
    Morelowa zbadaj bete z prog bo dość często wystepuje krwawienie a ciaza rozwija się prawidłowo.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    No brzuch mi rośnie od samego początku strasznie szybko. Na początku myślałam że to może jelita, ale nic nie schodzi, a wręcz przeciwnie.... No coz, pozostaje mi szybciej wymienić garderobę :)
    Miałam to samo :) teraz zaczął rosnąć wolniej, ale rośnie cały czas :)
    Śliczną masz piłeczkę!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szukujet się poniedziałek z wizytami i betami :) ja prenatalne o 18. Za Ciebie i Minionka oczywiście kciuki:)
    Kto jeszcze?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 20:28

Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, śliczny brzusio <3

Bajkaaa, masakra z tymi toaletami :/

A ja jednak kilka dni chętnie poczekam z porodem.. zrobiła mi się opryszczka pod nosem :( teraz martwię się, że to może być groźne przy porodzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja muszę wage kupić, bo na razie ok 3 kg na plusie.
    Tosia zmienił się lekarz na dyżurze?

a pyt do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąż- do kiedy miałyście bóle małpowe? bo mnie znów coś pobolewa i nie wiem czy to znaczy ze zaraz nastąpi wzrost brzucha?

Mnie długo męczyły, jeszcze w drugim trymestrze przez dobrych kilka tygodni.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja bez zmian. Lekarz niestety się jeszcze nie zmienił. Przez cały dzień nawet do mnie nie zajrzał, nic się nie ruszyło. Dostałam dwie następne tabletki. Jutro chyba się skontaktuje ze swoim lekarzem bo już mam dosyć tego czekania

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie piękny brzuszek <3 i masz moje kciuki :)

Tosia współczuję Ci z całego serca :(

No co do sytuacji u nas w szpitalu to nie mogli znalesc firmy która to ogarnie oni robią co mogą także ja im współczuję, bo oni się chcą zajechać ale na pewno to zrobią :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka oby jak najszybciej się z tym uporali:)
    Tosia, przykro mi że musisz tyle czekać. Skontaktuj się ze swoim lekarzem, albo rano może pojawi się jakiś normalny.

• Malwas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dzięki, uspokoiłaś mnie :). Faktycznie nieciekawa sprawa z tą opryszczką, może dzieciątko jeszcze chwilkę poczeka w brzuszku.

Minie wyglądasz kwitnąco z tym brzuszkiem :) i jaki on już duży :). Ja wyglądam co najwyżej jakbym miała małe wzdęcie po jedzeniu.

Bajka mam nadzieję, że szybko uporają się z toaletami u was ;/, to brzmi jak katorga dla ciężarnych.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dyżurze jest dzisiaj położna od mojego lekarza i pytałam kiedy będzie to powiedziała ze dyżur dopiero w czwartek ale jest szansa ze jutro rano będzie. Modle się żeby był... jak nie to do niego zadzwonię

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia nie zastanawiaj się ani minuty jutro tylko dzwoń do niego.

No łatwo nie jest ale już ewidentnie idą prace do przodu więc dobrej myśli jestem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    U nas również gorąco nie do wytrzymania, zaduch straszny.
    Acha, ale wam dobrze w tej wodzie :). Właśnie też myślę o sprawieniu sobie jakiegoś stroju kąpielowego na basen, uwielbiam wodę :).
    My dzisiaj byliśmy na festiwalu wnętrz, mamy w planach w sierpniu remont mieszkania. Udało mi się wygrać bon na 500zł na podłogę :D, nie pamiętam kiedy w ogóle w życiu coś wygrałam.

Martwi mnie jedna rzecz, czy to normalne, że od początku ciąży przytyłam całe 1 kg? Jem regularnie, parę posiłków dziennie, na początku miałam trochę nudności i wstręt, ale żygnęłam tylko parę razy na krzyż. Mam nadzieję, że mała/mały normalnie przybiera na wadze.

To chyba zależy ile ważyłaś przed ciążą, ale się tym nie przyjmuj bo ja przez cała ciąże przytyłam 9 kg z czego większość w ciągu ostatnich kilku tygodni a dziewczyna, która leży obok przytyła tylko 4kg a już jest po terminie ;)

Lekarka powiedziała mi przy usg, że to dobra waga u mnie i się śmiała, że byłabym idealna pacjentką do nauki dla studentów bo wszystko widać ;)

Malwas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - jeśli mogę, wg mnie powinnaś tam ich ustawić do pionu. Ja w ciągu jednego dnia dostałam 3x2 tabletki w pierwszy dzień, później 3x1 rozdz kolejne 2, ruszyło po 2 dawce w 1 dniu.
    Ja na Twoim miejscu już bym napisała skargę gdzies wyżej, nie wiem do rzecznika? Emailowe też przyjmują.

Jak dla mojego Stasia nie mieli w przychodni szczepionki przeznaczibej dla dzieci w zlibkach i przedszkolach, bk wg nich klubik zlobkowy się nie kwalifikowal, to po 1 mailu do sanepidu i ministerstwa zdrowia sami zaprosili w tym samym dniu ba szczepienie bo zadziała się magia i jednak się dało....

Niestety, rzeczywistość jest taka, że w większości przypadków skarga jest potrzebna do ruszenia wielu spraw....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dla mnie to wszystko jest nowe i nie bardzo wiem jak się postępuje w przypadku poronienia. Mam nadzieje ze jutro będzie moj lekarz albo chociaż jakiś ogarnięty. Chociaż tak po cichu ciagle mam nadzieje na zabieg... boje sie strasznie tego poronienia

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ