X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a wiesz że może nie być widać płci?:p
    U nas pani zaczęła badanie i sama z siebie czy w ogóle chcemy znać płeć bo tak się pięknie ułożył :)
    I w ogóle powiedziała że fotogeniczny jak Dziewczynka :p
    Oczywiście ku przezorności mama moich znajomych bliźniaczek napisała że do czerwca bliźniaczki były chłopcami -a urodziły sie 3.08- w 33tc ale ja i tak miałam przeczucie że to chłopak :p

Aaa jeszcze łokcie miał jakby pod głową, że pani doktor się śmiała że się tak wygodnie układa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 22:10

Lunaris, Phnappy lubią tę wiadomość

• Malwas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Lamia to i Lumia ;D.

lamka lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti brak mi słów, przykro mi i pamiętaj jesteśmy tutaj duchem z Tobą.

Yos jest moc przyrost piękny!! Ja córkę ;) mi z 59 przyroslo 105 i dziewczyny pisały ze to syn co niedowierzałam.A jednak...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przyszło TSH?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, gratuluje synka :)

Lonia to jest Longina, a moi znajomi mają Leti- Letycje:) Na początku wydawało się to imię z kosmosu ale teraz nawet mi się podoba :)

Dziewczyny, dziękuje za dobre słowa :)

Ja się wypłakałam chyba za całe dwa lata, a teraz mi jakoś lżej. Zmieniłam awatar i lecę na lipcowe testowanie :)

"Nie spoczniemy nim zajdziemy..."

Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti nie wiem co napisać :( trzymaj się dziewczyno i pisz do nas

W wymyślaniu imion jestescie absolutnie najlepsze :)

Z góry przepraszam za pytanie, ale nie da mi to spokoju... dziewczyny które rodziły, zauważyliście u siebie odejście tego czopu śluzowego ? Jak to wyglądało, bo cholera mam wrażenie, że coś w tym guście mi się właśnie przytrafiło :-O

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Trasti nie wiem co napisać :( trzymaj się dziewczyno i pisz do nas

W wymyślaniu imion jestescie absolutnie najlepsze :)

Z góry przepraszam za pytanie, ale nie da mi to spokoju... dziewczyny które rodziły, zauważyliście u siebie odejście tego czopu śluzowego ? Jak to wyglądało, bo cholera mam wrażenie, że coś w tym guście mi się właśnie przytrafiło :-O
    Ja miałam odejście wód, a myślałam, że się posikałam i poszłam dalej spać..
    Może pójedź na ip?

Edit: taka jakby maź - śluz różowo-przezroczyste?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 23:01

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Hehe, tak przewijam sobie wątek i w pierwszej chwili myślałam, że Bawełna i Elastan to propozycje imion :D
    Bawełna i Elastan :p rozwaliłaś system:d Ktoś chętny??

Aga9090, pilik, summer86, blue00, Siwulec, KateHawke, Flowwer, admiralka, golonat lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja nie rodziłam i czop mi jeszcze nie odszedł (chyba), ale ponoć moze to być gęstszy śluz, taki bardziej zbity, moze być lekko podbarwiony krwią. Ale mozna tego całkiem nie zauważyć. Poprostu jest wtedy więcej wydzieliny, może on też w ogole nie odejść, a jego odejście nie koniecznie oznacza rozpoczęcie akcji porodowej. Niektórym dziewczynom odchodzi nawet 2-3 tygodnie przed porodem. Ale chyba większość tego nie zauważa.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, Morelowa i Tosia bardzo mi przykro :( dużo siły dla Was i szybkiego powrotu do nas <3.

Lamka może nie dla dziewczynki ale od razu mi się skojarzyło dla chłopca - Liam, jest w moim top10 ale mąż by się w życiu nie zgodził :p
    Lotka, Lodzia to od Leokadii, moja babcia ma tak na imię ;)

Mi dzisiaj dziecko nie dało spać, od 2 taka impreza, że ho ho. Po 3 na chwile przestała to ptaki zaczęły hałasować. Nie przytomna jestem, ale spać się nie da... dzisiaj wizyta u gin, chciałabym szybciej urodzić, chociaż z tydzień. Stresuje się potwornie, w nocy się potrafię budzić i mieć w głowie, ze mała nie oddycha i leżę i czekam jak głupia aż się obudzi i ruszy zanim spowrotem zasnę...

Lena co do czopa, tak jak Malka pisze wielu dziewczyną odchodzi sporo przed porodem i to jeszcze nie musi nic znaczyć :) na czerwcowkach dziewczynie trzy tygodnie temu odszedł, jest już na terminie a dalej cisza.

Tosia2323 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry we wtorek :)

U nas kolejna noc za nami :) zostało 33 dni do skończone go 34tc :)
    Noc u mnie kiepska ale już jest rano i jest lepiej :)

A co do imion to każde jest ładne w momencie gdy nosi je już konkretne dziecko :)

summer86, Rucola, Tosia2323, Ruth, Lena21, Aga9090, Karma88, Siwulec, KateHawke, Flowwer, StaraczkaNika, Lunaris, Achia, Jeżowa, admiralka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, u mnie noc podobna.. też pobudka przed 3 i już spać się nie dało. Trzeba w dzień odespać.
    Obawy mam podobne jak Ty, szczególnie że u mnie juź ruchów mało, raczej takie wypychanie.. Ale jakoś przestaję liczyć na wcześniejszy poroď, teraz będę szczęśliwa jeśli nie przenoszę o więcej niż 2-3 dni.
    Położna mówiła, źe to się zdarza u dziewczyn gdzie były obawy przed przedwczesnym i stosowana była luteina z magnezem, po prostu później dłużej się ta akcja rozkręca.
    Ja mam dzis szybki podglad u gina od konsultacji, w poniedziałek kolejne ktg i w następny czwartek wizyte u prowadzącego, mam nadzieję, że to wystarczy do monitorowania dobrostanu maluszka.

Bajeczko, widzisz jak leci.. Zosieńka grzeczna dziewczynka i słucha mamy :)

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski, wczoraj padłam, a że w szpitalu za bardzo nie spałam to dziś w domu sobie odbiłam do teraz :) myślę, że to mógł być ten czop albo jakaś jego część, bo nie wiem ile tego powinno być. Teraz się obudziłam, leżę w łóżku a mimo tego brzuch się znów stawia z tą różnicą, że od kilku dni te stawiania są bardziej odczuwalne, lekko bolesne

Coraz częściej myślę, że to już blisko, ciekawa jestem czy mam rację czy to tylko moja wyobraźnia jak po owulacji, że się ma wszystkie objawy ciąży :)

Miłego dnia kobietki :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz coraz blizej rozwiazania u Was. Mam nadzieje, ze pojdzie wszystko ok, po Waszej mysli.
    Bajka leca te dni u Was pieknie. A jak M sam w chalupie? :-)

Ja bylam w labie zrobic krew i mocz. Czekam az otworza moja apteke i zobacze jaki majatek tak zostawie. :-)

Spokojnego dnia!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa wrote:
    Achia, gratuluje synka :)

Lonia to jest Longina, a moi znajomi mają Leti- Letycje:) Na początku wydawało się to imię z kosmosu ale teraz nawet mi się podoba :)

Dziewczyny, dziękuje za dobre słowa :)

Ja się wypłakałam chyba za całe dwa lata, a teraz mi jakoś lżej. Zmieniłam awatar i lecę na lipcowe testowanie :)

"Nie spoczniemy nim zajdziemy..."

czekam na Ciebie na lipcowym wątku :)

Bajka kolejny dzień do przodu :D trzymam kciuki za kolejnych min 33 ;)

Bajkaaa, Morelowanowa lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - mi czop odszedł od razu z wodami. Taki śluz jak białko kurze.

Z "dziwnych" imion u nas pojawiła się Astoria. Niestety takie hotelowe trochę to imię ;)

I dołączam do dziewczyn, którym nie było dane pospać. Dziś Aluśka zrobiła pobudkę o 3:30 ;) chociaż już wcześniej kręciła się w łóżku i wyczyniała akrobacje. W ostateczności wylądowała z nogami tam, gdzie my mamy głowy ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dziewczyny juz coraz blizej rozwiazania u Was. Mam nadzieje, ze pojdzie wszystko ok, po Waszej mysli.
    Bajka leca te dni u Was pieknie. A jak M sam w chalupie? :-)

Ja bylam w labie zrobic krew i mocz. Czekam az otworza moja apteke i zobacze jaki majatek tak zostawie. :-)

Spokojnego dnia!!!
    Karma chłop ledwo daje rade, bo jeszcze nie do końca zdrowy ale j z jeździ tu do mnie więc nie ma tragedii ale coś czuję że sterta prania jest w domu bo przywiózł mi ręczniki które są używane rzadko bo jest zapas zawsze w łazience także jest ciekawie :)

Może jakaś promocja będzie w aptece i źle nie będzie?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też była pobudka nad ranem, ale to z powodu burzy. Trzeba było kota ratować bo miauczał przeraźliwie na dworze cały mokry ;) więc o 5 się rozbudziłam i nie umiałam zasnąć. A od 7 są już robotnicy i kują w łazience. A najchętniej bym poszła spać :/

Bajka ale ten czas leci! Spokojnie dacie radę te 33 dni posiedzieć w dwupaku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 08:57

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko a chwilę. Nie zdążyłam wszystkiego nadrobić.

Trasti nie wiem kochana co powiedziec :-(
    Tule mocno <3

Tosia odpoczywaj w domu.
    Dużo sił dla Was obu.

Ja proszę o kciuki . Dziś mam z małą kontrolne usg przezciemiaczkowe. Zbieram się i jedziemy.
    Stresuje się strasznie :-(

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mnie z kolei dzień przywitał infekcją dolną :/ coś tak już wczoraj podejrzewałam a dziś zerkam... a tam na bogato :/ dobrze że dziś wizyta to chyba skończy się jakimś lekiem, ja nie mam pomysłu czym to potraktować.

Trasti -jesteś już w szpitalu?
    Tosia- jak się masz dzisiaj?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ