X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no już w niedzielę chrzciny. I całe szczęście, bo już wolałabym mieć to z głowy :p
    Jeszcze wczoraj dokupiłam Aluśce w PEPCO taką spódniczkę z tiulem na przebranie, żeby się w sukience nie męczyła. I okazało się, że za szeroką w pasie.. A już metkę oderwałam. I teraz muszę ją sama jakoś zwęzić :p

A Twoja mała już nie taka mała :) ciekawe kiedy zechce wyjść.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Przepraszam, że tak się tu z znienacka pojawiam, ale postanowiłam się przywitać :) podczytuje od początku, ale z ukradka, może kiedyś do Was dołączę :) Jeśli chodzi o mnie, to nie najmłodsza już jestem ;), jak się okazało przyplątała się endomenda, u M. średnie wyniki (choć teraz już lepsze). A największym marzeniem moim o mojego M. jest mały dziedzic (albo nawet Trójka) :)

Za wszystkie tu mocno trzymam kciuki, za szczęśliwe finały :)
    I za to, żeby te, którym po drodze coś się przydarzyło ( Tosiu, Trasi , bardzo mi przykro), szybko znalazły równowagę i doszły do siebie...

A tymczasem Reset , jak już przyjdzie u Ciebie pora, to nawet sama taki tort Ci mogę upiec :) a imię i kolorystykę zawsze możemy zmienić ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a16f50691a4.jpg

Rucola, Kaczorka, summer86, Lunaris, KateHawke, admiralka, Emiilka, Flowwer, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, super wygląda Wasza kuchnia :) Szafki u góry to 90 pewnie?

Rucola, u nas jest wysoki sufit na parterze, jakoś 2,7 m i nie chcieliśmy go obniżać przez podwieszenie, stąd decyzja, że nie robimy szafek pod sufit, ale właśnie zależy nam na wyspie, która przedzieli salon od aneksu.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ooo super, dziękuję! :) my chcemy wersję na wymiar, bo jednak w projekcie aneks jest mały i chcemy jak najlepiej przestrzeń wykorzystać i zrobić wyspę, ale zależy mi właśnie na opinii jak w użytkowaniu się sprawdza, bo w necie sporo głosów, że okleina odchodzi, zawiasy wypadają itp. itd.
    Teraz też jest ta promocja bez VAT, więc fajnie byłoby skorzystać.
    Ja płaciłam w sumie 3400 zł? Jakoś tak. Dolne szafki są oszukane tylko, bo wychodzi głębokość mniejsza, bo nie dochodzą do ściany. Ale na zawiasy itd nie narzekam, a że mam wysoki połysk to co do okleiny się nie wypowiem :) za to prowadnice, cichy domyk - super

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Minie, super wygląda Wasza kuchnia :) Szafki u góry to 90 pewnie?

Rucola, u nas jest wysoki sufit na parterze, jakoś 2,7 m i nie chcieliśmy go obniżać przez podwieszenie, stąd decyzja, że nie robimy szafek pod sufit, ale właśnie zależy nam na wyspie, która przedzieli salon od aneksu.
    tak, wysokość 90

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, pewnie mnie utłuczecie za to co napiszę, ale wolałabym upały... Ta pogoda mnie dobija. Chodzę senna, zmęczona i nic mi się nie chce. Nawet Lewko taki ospały w brzuchu...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jak już urodzę to mogę się zgodzić na powrót upałów :P dla mnie dziś jest idealnie.. ale też odczuwam, bo ciśnienie rano miałam 103 na 70 a z reguły poniżej 125 nie schodzę ;)
    Podobno na weekend znów ma być gorąco..

Cabrera, witaj, kojarzę Cię z wątków testowych. Powodzenia w walce o dziedzica!

Cabrera, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja Cię nie zabiję ale wolałabym żeby upały wstrzymały się z powrotem :p

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wrzuć foto spódniczki :)

A co do terminu wyjścia, mąż cały czas mówi o najbliższym poniedziałku, ciekawe czy córeczka się posłucha taty. Chyba chciałby mieć prezent na urodziny we wtorek ;)

Rucola, Lunaris, Jeżowa, admiralka, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, wrzuć foto spódniczki :)

A co do terminu wyjścia, mąż cały czas mówi o najbliższym poniedziałku, ciekawe czy córeczka się posłucha taty. Chyba chciałby mieć prezent na urodziny we wtorek ;)
    Impreza 2w1 z pępkowym :D

• malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka octenisept i sól fizjologiczną mam.
    A co do wacików ze spirytusem to na razie nie kupuje. Niby teraz wszytskie zalecenia są, żeby kikuta nie przemywać spirytusem, ale jak nie będzie chciał odpaść to pewnie i tak po to sięgnę ;)

Najbardziej się głowie nad tym paracetamolem. Lunaris mowisz, że 150mg? To nie będzie za dużo?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam na necie że są jeszcze mniejsze dawki, może jeszcze sprawdź. Bo w zależności od firmy podają że od 3 lub 6 miesiąca życia.

Minie ja to samo pomyślałam :D pępkowe i urodziny -impreza będzie aż do wypisu Summer ze szpitala :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, dopiero teraz nadrabiam z wczoraj - CUDNY CHŁOPAK <3 <3
    U mnie ryzyko porodu przedwczesnego chyba identyczne, w ogóle się tym nie zajmuje :P ważne, ze Dzidzie zdrowe!

Minie Black, ja też byłam na prentalnych na podobnym etapie co Achia i też udało się dowiedzieć płci, więc gnęb doktorka gnęb :D

Trasti dużo, dużo sił dla Ciebie :* :* Dwa razy przez to przechodziłam :(

Morelowa dla Ciebie również wszystkiego dobrego i oby jak najszybciej szczęśliwszych historii :*

Bajka bardzo się cieszę, że Wy ciągle do przodu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:05

Bajkaaa, Morelowanowa lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg..
    Wątroba nie powiększona, drogi żółciowe nie powiększone, śledziona nie powiększona, trzustka nie powiekszona, wszystko prawidłowe oprócz kilku kamieni w pęcherzyku żółciowym o wielkości 1 cm. Trzeba operować..

A najważniejsze serduszko dalej bije :)

Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, KateHawke, admiralka, blue00, Emiilka, Phnappy, Rucola, Flowwer, Flowwer, Lena21, pilik, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, mam paracetamol 50 mg, tak nam na początek dla noworodka zalecała położna na szkole rodzenia.

Sól morską masz? ja wzięłam do noska, bo podobno łatwiej aplikować niż fizjologiczną.

Z leków poza paracetamolem póki co nic nie brałam, mąż będzie miał misję zakupienia po porodzie w zależności od potrzeb.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) powiedzcie mi, czy u Was też występuje problem.. Nie trzymania moczu? Dziś się obudziłam, chciałam wstać.. I jak zaczęło ze mnie lecieć to nie mogłam zatrzymać.. Łóżko mam mokre.. Aż wstyd :/ założyłam podpaske I jakoś się dziwnie teraz czuję bo co chwilę czuje ze coś tam leci...

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz jednak szkoła rodzenia to jest to :D
    Sól fizjologiczna przydaje się do przemywania oczu -często u noworodka są niewykształcone kanaliki łzowe i ropieją oczka.

Nenusia a jak lekarz to widzi? w sensie operować kamyki? po porodzie czy jak?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/238f718e4ab4.jpg

Summer - taka :) kosztowała całe 14.99zł :p i właśnie jej na szybko dorobiłam tasiemkę, żeby zrobić wiązanie. Jak Aluśka wstanie to sprawdzę czy działa :p

A poniedziałek fajna data - moja rocznica ślubu :p
    No i początek tygodnia dobry na rodzenie :) Aluśka też z poniedziałku jest ;)

Aga - a nie będzie można usunąć za jednym zamachem i kamieni i guza? Skoro już mają ciąć to raz.

Paracetamol kupiłam w syropie. Może w czopkach lepsze, ale jakoś nie przełamałam się :p

Lunaris, summer86, Jeżowa, KateHawke, admiralka, blue00, Emiilka, Rucola, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    O widzisz jednak szkoła rodzenia to jest to :D
    Sól fizjologiczna przydaje się do przemywania oczu -często u noworodka są niewykształcone kanaliki łzowe i ropieją oczka.

Nenusia a jak lekarz to widzi? w sensie operować kamyki? po porodzie czy jak?
    To byl diagnosta ale powiedział, że razem z tym guzem raczej tego nie usuną. teraz z tym muszę iść do rodzinnego i może się dowiem co dalej

• malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Summer, wezmę ten paracetamol 50mg tak jak planowałam. Sól morską do noska mam :)

Kaczorka też pewnie będę mieć problem z tymi czopkami, ale jakby co to chyba mniejsza szansa, że zwróci ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ