X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba źle policzylam bo teraz mi wychodzi 32 dni :) bo do porodu mam 74 :) więc licząc że 6x7 dni to 42 (a to są te tygodnie 34-40) to ewidentnie zostaje 32 dni do ukończenia 34tygodnia :)
    Wiem że jestem dziwna ale wiecie w szpitalu leżę coś muszę robić hehehe :)

Malka podziwiam cię że zdecydowałaś się na remont a końcówce ja z doświadczenia wiem że remonty zawsze kosztują drożej i trwają dłużej niż się zakłada ale życzę Ci by u was bym ten wyjątek że szybko się uwina

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita kciuki dla Was!

Co do czopów to mnie odszedł w terminie porodu ale nic poza tym się nie wydarzyło i dalej chodziłam w ciąży, potem indukcja porodu. Czop odchodzi bo szyjka się zaczyna szykować do porodu -rozwiera się i wypada czop. Spodziewałam się że będzie to jakoś bardziej spektakularne a tu takie śliskie coś i trochę przeźroczystej galaretki (przepraszam za dosłowność ale sama się zastanawiałam kilka dni czy to jest to).

Bajka 33 dni and more! <3

Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - trzeba było burze na Szczecin wysłać ;) a remontu łazienki szczerze współczuję.. macie może drugą w domu?

Bajka - 4.5tyg. zostało :) ale chyba w dniach lepiej to brzmi.

Aluśka właśnie ćwiczy wstawanie na nogi..

Lunaris, Bajkaaa, Rucola, Achia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie ma co podziwiać. Trochę nas sytuacja do tego zmusiła. Poprostu nasza 30letnia łazienka zaczęła się właśnie teraz sypać. Planowaliśmy ją robić w innym terminie, ale chyba lepiej teraz niż jak się mała urodzi. No i niestety tak jest, wszytsko wychodzi drożej i trwa dłużej :/ standardowo

Kaczorka mamy na szczęście drugą u dziadka na dole. Gdyby nie to chyba byśmy się nie zdecydowali na remont teraz. A po burzy u nas dzisiaj idealna temperatura :)

Lunaris, ja na infekcje dostałam pimafucin w globulkach i maści. Szybko pomogło. W sumie od końca pierwszego trymestru mam spokój z infekcjami.

Lusesita trzymam kciuki! Będzie dobrze wszytsko na wizycie! Nic się nie martw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 09:04

Lunaris, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drogie, miałam problem z kontem i czekałam na pomoc adminów, stąd w ogóle mnie na OF nie było. Nie wiem też, co u Was, a chwilowo nie mam jak nadrobić, więc proszę o szybki update i szczególnie informacje, czy aby coś się nie urodziło w międzyczasie? :)
    Summer, malka, pilik- dalej w dwupakach?
    Bajka, Flower- jak Wasze szyjki?

W ogóle to będę tu z Wami mało przez najbliższe 10 dni, bo chcę pomóc teściom w opiece nad siostrzenicą M., która jest absolutnie przesłodka. I z jednej strony ile razy na nią patrzę to serce ściska z zazdrości, a z drugiej to jest tak cudowne dziecko, że przez weekend w ogóle nie myślałam o naszych staraniach i niepowodzeniach (no dobra, miałam moment kryzysu jak się zatrzymaliśmy na obiad, a tam w częsci restauracji chrzciny i był tort z napisem "chrzest Zosi"). Ale Mała wzięła mnie za rękę i kazała iść na plac zabaw w restauracyjnym ogródku, więc szybko przeszło.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a może za rok ty będziesz dokładnie taki tort odbierać? :)
    U mnie szyjka bez zmian :)

reset, pilik, summer86, Emiilka, Rucola, admiralka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jak na razie wszytskie jesteśmy nadal w dwupaku :)

A ile siostrzenica M. ma lat? Pewnie Cię przez 10 dni wykończy ;) tak jak moja siostrzenica. Jest przesłodka, ale po jednym dniu z nią jestem padnięta ;) baw się dobrze i nie myśl o staraniach za wiele!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 09:09

reset lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Reset jak na razie wszytskie jesteśmy nadal w dwupaku :)

A ile siostrzenica M. ma lat? Pewnie Cię przez 10 dni wykończy ;) tak jak moja siostrzenica. Jest przesłodka, ale po jednym dniu jestem padnięta ;) baw się dobrze i nie myśl o staraniach że wiele!

Ma 3 lata i 4 miesiące. Dwa dni były mega intensywne (zjeżdżalnie grawitacyjne, hulajnogi, dmuchańce - wszystko z ciocią, więc ganiałam po wszystkich placach zabaw), ale było cudnie. I tak się do nas przyzwyczaiła (a wcześniej widziała mnie dwa razy w życiu - raz jak miała 4 m-ce i raz jak miała 2 lata, bo na stałe mieszka w UK), że w kolejny weekend przychodzi do nas na całe dwa dni bez babci :) Potem Wam na chwilkę wrzucę jej zdjęcie, żeby się pochwalić :)
    Btw. jakby ktoś chciał namiar na świetny nocleg w Szczawnicy to służę.

pilik, malka, Rucola, admiralka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce zrobić ostatnie zamówienie w Gemini. Typowo lekowe. Powiedzcie czy te produkty co chce zamówić są ok?

-Espumisan w kroplach, po 1 miesiącu życia.
    -dicoflor, probiotyk w kroplach dla dzieci i niemowląt
    -paracetamol w czopkach 50mg (nie wiem czy ta dawka jest ok, ale niby jest napisane że dla niemowląt)
    -witamina D w aerozolu 400j.m

Czy coś jeszcze jest potrzebne? Ktoś ma jakieś pomysły?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - będzie dobrze :) bo to chyba tylko profilaktyczne USG?

Reset - takie 3-latki są super :)
    A tort na chrzciny jeszcze kupisz :) może szybciej niż Ci się wydaje? :)

Malka - bo jak jest druga łazienka to luzik :) hałas i kurz jakoś można znieść.

Przez Aluśkę w ciągu roku nadrobię chyba wszystkie TVNowe seriale. Kiedyś nie oglądałam a teraz już mam za sobą "Kryminalni", "Przepis na życie", "Zaklinaczka duchów". Właśnie zaczyna się "Magda M" :p

Lusesita lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzień dobry!

Mnie z kolei dzień przywitał infekcją dolną :/ coś tak już wczoraj podejrzewałam a dziś zerkam... a tam na bogato :/ dobrze że dziś wizyta to chyba skończy się jakimś lekiem, ja nie mam pomysłu czym to potraktować.

Trasti -jesteś już w szpitalu?
    Tosia- jak się masz dzisiaj?

A dziękuje, fizycznie jest naprawdę dobrze. Czuje tylko lekkie pobolewanie brzucha. W końcu moj lekarz pojawił się w szpitalu i mnie zbadał. Dostałam zwolnienie do końca miesiąca, chociaż powiedział ze im dłużej się siedzi w domu tym więcej się myśli. Ale chciałam to dał. Za trzy tygodnie będą wyniki badań histopatologicznych i dopiero wtedy mam się zgłosić na kontrole

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny chce zrobić ostatnie zamówienie w Gemini. Typowo lekowe. Powiedzcie czy te produkty co chce zamówić są ok?

-Espumisan w kroplach, po 1 miesiącu życia.
    -dicoflor, probiotyk w kroplach dla dzieci i niemowląt
    -paracetamol w czopkach 50mg (nie wiem czy ta dawka jest ok, ale niby jest napisane że dla niemowląt)
    -witamina D w aerozolu 400j.m

Czy coś jeszcze jest potrzebne? Ktoś ma jakieś pomysły?

A sól fizjologiczną masz? Też się przydaje :) ewentualnie gdyby pojawił się katarek to jeszcze woda morska.
    Nie wiem jak zamierzasz pielęgnować kikuta pępkowego, ale np. u nas Octenisept nie dał rady a super zadziałały takie gaziki nasączone spirytusem. Pięknie osuszyły. Kosztują grosze - może warto kilka mieć?

golonat lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, oby Wasz remont był wyjątkiem od reguły i był skończony o czasie i w założonym budżecie. U nas z domem wszystko w rozsypce, ale dalej twardo się trzymamy, że we wrześniu przeprowadzka.. najwyżej będziemy tylko na jednym poziomie mieszkać :P (schody mają być na początku września dopiero).

Przy okazji tematu remontów, czy któraś z Was miała do czynienia z kuchnią na wymiar z Black Red White? Zawsze marzyła mi się porządna kuchnia, ale jak za mały aneks dostaliśmy wyceny i terminy na październik to zeszłam na ziemię ;)

Lusesita, kciuki za USG, musi być wszystko dobrze, ale rozumiem, że się stresujesz.

Lunaris, mi na infekcję w styczniu lekarz przepisał Gynazol, jest to lek który stosuje się jednorazowo i działa przez 5 dni. Nie było nawrotów. Od tamtej pory biorę też stale Provag doustnie.

Kaczorka, Przepis na życie bardzo lubiłam kiedyś oglądać :) U Was już chrzciny w ten weekend! Ale zleciało.

My już po wizycie, wczorajsze ktg podobno książkowe, szkoda że bez żadnej akcji macicy :P Przepływy ok, łożysko wygląda w porządku, wg dzisiejszego USG mała waży 3200, spadła z 43 na 40 centyl w stosunku od wizyty 1 czerwca u tego samego lekarza, ale lekarz mówił, że na tym etapie ważne jest że waga przyrasta i przepływy są prawidłowe. Poza tym jest tak ułożona, że tym razem ciężko było brzuszek zmierzyć i wyszedł ok. 2 tyg. do tyłu a poprzednio był w miarę ok.

Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu jestes bardzo dzielna. teraz już wszystko za Tobą a nic nie doda Ci sił jak działanie. Dlatego Kochana bardzo polecam Ci konsultację ze specjalistą od chorób autoimmunologicznych i to on powinien być poniekąd Twoim lekarzem prowadzącym, według mnie. Ginekologicznie jesteś w stanie zajść w ciążę, trzeba tylko ją podtrzymać a tu eweidentnie szwankuje immunologia. Kochana będzie dobrze, wrócisz tu zanim urodzę :*

Tosia2323 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja mam kuchnie z BRW. Co prawda nie na wymiar, bo przesuwalismy ścianę, więc wymiar robiłam pod kuchnie :) kupiliśmy na promo - VAT, śmieszne pieniądze mnie wyszła cała kuchnia. Zaraz poszukam zdj to Ci podrzucę
    Generalnie zadowolona jestem, chociaż jak dla mnie dolne szafki są płytkie

Zdjęcie jeszcze jak kończylismy, ale meble stoją :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fad5656c5d1f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 09:43

Rucola, summer86, Kaczorka, admiralka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita kciuki za Dominikę :*:*

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia to szybkiego wypisu do domu!

Malka potwierdzam: Espumisan w kroplach dla mnie był lekiem ratującym życie (moje przed zwariowaniem). Paracetamol w czopkach mam w postaci Efferalganu po 150mg dla niemowląt. I tak jak Kaczorka jestem zwolenniczką wacików spirytusowych bo Octanisept nie jest na spirytusie i dłużej odchodzi kikut, nie obsusza się.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu dobrze że fizycznie jest ok. Jesteś b. Dzielna i wierzę że z ranami w serduszku z czasem też się uporasz i wrócisz tu do nas za jakis czas <3

Widzę że nocki średnio przespane. U mnie podobnie, ale to chyba z tych wczorajszych emocji. Na szczęście pogoda odpuściła, jest pochmurno i czuć że chłodniej i naprawdę mnie to cieszy :p

Kaczorka wpiszesz mi w wolnej chwili na 1 stronie synka?;) Ale bez imienia na razie, choć coś mi się wydaje że żadne inne nie powali nas na kolana. Ale zobaczymy:)

Kaczorka, Tosia2323 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja też mam kuchnię z BRW ale tak pół na wymiar, tzn większość elementów jest standardowych, ale tam gdzie zostawała luka od ściany to dorabiali jakies szafeczki. ogólnie jestem zadowolona, chociaż jak będziemy przeprowadzac się do mieszkania docelowego, to pewnie zrobimy kuchnię na wymiar z szafkami do samego sufitu, zeby nie marnować miejsca, bo to jednak będzie mieszkanie. W domu wiadomo zawsze jest więcej miejsca :)

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Summer - ja mam kucie z BRW. Co oprawa nie na wymiar, bo przesuwalismy ścianę, więc wymiar robiłam pod kuchnie :) kupiliśmy na promo - VAT, śmieszne pieniądze mnie wyszła cała kuchnia. Zaraz poszukam zdj to Ci podrzucę
    Generalnie zadowolona jestem, chociaż jak dla mnie dolne szafki są płytkie

Ooo super, dziękuję! :) my chcemy wersję na wymiar, bo jednak w projekcie aneks jest mały i chcemy jak najlepiej przestrzeń wykorzystać i zrobić wyspę, ale zależy mi właśnie na opinii jak w użytkowaniu się sprawdza, bo w necie sporo głosów, że okleina odchodzi, zawiasy wypadają itp. itd.
    Teraz też jest ta promocja bez VAT, więc fajnie byłoby skorzystać.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ