X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę wam jeszcze jaka głupia jestem, dzis przyszły moje koszulki do karmienia z Dolce Sonno, bardzo ładne, wziałam w rozmiarze S i aktualnie są/były w sam raz. Wrzuciłam je do pralki z ciuchami na 60 stopni ^^. Wyciagnęłam po 40 minutach jak sobie przypoomniałam, ze nie popatrzyłam na metkę a tam oczywiście żeby prać w 40 stopniach. Mam obawy ze stałam się posiadaczką rozmiaru XS....

Siwulec, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Nika a ty zrobiłaś badania genetyczne?
    Chciałam. Opłaciłam wszystko, ale po pierwszej fazie badań (określenie płci) zadzwonili, że nie mogą wyodrębnić DNA płodu, bo materiał był zbyt długo przechowywany w formalinie i jest zniszczony :( Nie było sensu pobierać innych próbek.
    Także potem miałam potrzebę mordu na pracownikach szpitala.

Nie dało rady sobie wmówić bez tego, ze to coś w płodzie a bie we mnie, więc zaczęłam się badać na wszystkie okoliczności. I przy tych badaniach wyszło, że po poronieniu mam dużo lepsze wyniki niż kiedykolwiek. Czyli większe szanse na zdrową ciążę. Mąż mnie przekonał i spróbowaliśmy i wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:11

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chętnie nazwała córkę Luna :D ale nie jestem nawet taka odważna żeby nazwać syna Ariel choć szaleję za tym imieniem!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jeśli to była bawełna to raczej nic się nie stało. Pokaż później fotki.

Lunaris znam chyba z cztery psy Luny (suczki), więc imię mi się kojarzy raczej jednoznacznie :-D ale znam też jedną dziewczynkę o tym imieniu, z tym że jej mama jest mocno alternatywną poganką :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:12

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola jeśli to była bawełna to raczej nic się nie stało. Pokaż później fotki.

Lunaris znam chyba z cztery psy Luny (suczki), więc imię mi się kojarzy raczej jednoznacznie :-D ale znam też jedną dziewczynkę o tym imieniu, z tym że jej mama jest mocno alternatywną poganką :-D
    bawełna i elastan ;/ jak wyschną to się ubiorę i wyślę, pewnie jutro najwcześniej ;) chyba że mi doopa będzie wystawać to Wam daruję :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka ma na imię Luna :D. Śmieją się, że czarodziejka z księżyca :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Luna bardzo podoba!!!! Rzekłabym ze jest to dla mnie pomysł na imię dla córki ;) Ariel nie do końca w moim stylu, ale jesli Wam się podoba, to uważam że powinniscie dać jeśli będzie synek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:15

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam u Lunaris córeczkę, żeby miała do kompletu ;)
    Dziewczyny są super :D

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba Luna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie Luna to może Lana? Hmm...
    Kombi Luny i Lamy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:23

Rucola, Achia lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha -u nas też w rodzinie suczka Luna więc nie przejdzie a za Ariela to Ciastek by mnie zabił chyba :P ale pomarzyć można (albo dać dziecku drugie imię) ;)

Chyba tak w ogóle to sobie zasponsoruje nadprogramowe USG żeby tą płeć sprawdzić bo się nie doczekam na to połówkowe do 20 tyg ciąży!

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ja bym bardzo chętnie nazwała córkę Luna :D ale nie jestem nawet taka odważna żeby nazwać syna Ariel choć szaleję za tym imieniem!

Na instagramie jest taka Magda Krajewska tzw @instalekarz ona ma syna Logana i córkę Lune :) słodkie te dzieci są

Dziewczyny mało pisze tu dziś bo najpierw coś robili potem mi się post nie dodał, potem przeczytałam tu kolejna smutna wiadomość i jakoś tak straciłam wene na cokolwiek i przepraszam że bez imienia ale gratuluję dobrych wiadomości dziewczyny i ja się powoli kładę spać jakoś tak dziwny dzień był

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tez takie imię jak Lonia :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Lodzia :D a nawet miałam jakąś ciotkę Lotkę ale nie wiem od czego to...

a Lana śliczne -jak Lana De La Rey i jeszcze w jakimś fajnym filmie było ale nie mogę sobie przypomnieć w którym...

Dziewczyny ja uciekam spać, dostałam kolejną dobrą wiadomość że w sobotę przylatuje mój brat = sprzątanie na expresie bo sobie w jego pokoju magazyn zrobiłam :P Także jutro od rana mega odkopywanie gruzowiska uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:36

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    i Lodzia :D a nawet miałam jakąś ciotkę Lotkę ale nie wiem od czego to...

a Lana śliczne -jak Lana De La Rey i jeszcze w jakimś fajnym filmie było ale nie mogę sobie przypomnieć w którym...
    Lotka to od Klotyldy chyba :)
    Matko bosa, idę się szybko wykąpać, bo zaraz nam odcinają ciepłą wodę na 3 dni!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się kreatywne zrobiłyście :) jak wpadniecie na ciekawe imię dla chłopaka to też piszcie :)

• malka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodzia to chyba od Leokadii. W seksmisji była jeszcze Lamia.

Rucola, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ale się kreatywne zrobiłyście :) jak wpadniecie na ciekawe imię dla chłopaka to też piszcie :)
    Kreatywna to ja się mogę dopiero zrobić, ale to co wymyślę to się na imię nadawać raczej nie będzie :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • golonat Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    bawełna i elastan ;/ jak wyschną to się ubiorę i wyślę, pewnie jutro najwcześniej ;) chyba że mi doopa będzie wystawać to Wam daruję :P
    Hehe, tak przewijam sobie wątek i w pierwszej chwili myślałam, że Bawełna i Elastan to propozycje imion :D

Siwulec, KateHawke, Lunaris, Rucola, Emiilka, Phnappy, pilik, blue00, admiralka lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie jeden weekend... a do nadrobienia było naprawdę mnóstwo stron. Dopiero teraz mi się to udało.
    lamka wrote:
    Hahahahaha. Rucola wiesz, że ostatnio się zastanawiałam czy jest jakieś imię, które zawiera w sobie lamę? :-D Ale nieee, tak odważna nie jestem, raczej dziecko nie byłoby zadowolone. Lew to co innego, bo to przecież normalne imię.

A o czym mieliście pierwsze zajęcia?
    t
    Blanka - Lamka :D Jakoś tak mi pasuje :)

Lunaris wrote:
    Haha -u nas też w rodzinie suczka Luna więc nie przejdzie a za Ariela to Ciastek by mnie zabił chyba :P ale pomarzyć można (albo dać dziecku drugie imię) ;)

Chyba tak w ogóle to sobie zasponsoruje nadprogramowe USG żeby tą płeć sprawdzić bo się nie doczekam na to połówkowe do 20 tyg ciąży!
    Nie chcę Cię martwić, ale nawet nadprogramowe USG może nie dać Ci odpowiedzi.
    Mój lekarz prowadzący podał mi płeć 19t3d. Podczas wizyty 15t3d nic nie widział.
    Poczekaj cierpliwie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ