X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyszłam z domu o 11.00 i wróciłam przed 16.00, skwar straszny, a też myślałam, że będzie trochę chłodniej...

Jeżowa jak będziesz zamawiać to daj znać, możemy razem zamówić i podzielić koszty przesyłki (bo ja też chcem tę sukienkę) :-D Tylko jeszcze nie wiem, który chcę kolor, bo podoba mi się szara, niebieska i koralowa... A depilacja Gertrudy nie jest taka zła, da się przeżyć, a jaka skórka po tym gładka ;-)

Lena ile masz w biuście? Bo nie wiem czy brać S czy M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 16:51

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, chętnie bym się przeniosła do Waszych warunków pogodowych :P u mnie jak u Jeżowej niestety, a rano było tak fajnie :P

Lamka, też mam jutro swoje kciuki do zaoferowania ;)

lamka, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena sukienka super a Ty wyglądasz w niej bosko! ile masz wzrostu?
    nawet może bym się skusiła ale ja się kurde ciuchów jakos boję kupować przez internet. niby rozmiary są podane ale nie wiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gdańsku 20 st i jesr przyjemnie- zapraszam :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, dobrze pamiętam że dziś miałaś mieć wizytę? Daj koniecznie znać co u Was :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Bajeczko, cieszę się, że Zosieńka pięknie współpracuje i nadal siedzi u mamy w brzuszku :) Już tak długo wytrzymałyście - wierzę, że wytrwacie jeszcze co najmniej drugie tyle, a najlepiej, to do 34 tc!

Trasti, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Trudno mi sobie wyobrazić, co czujesz, bo byłaś już naprawdę daleko... Ja straciłam ciążę w 6 tygodniu. Nie widziałam ani zarodka ani serduszka, a było mi bardzo ciężko. Dużo sił Ci życzę.

Tosiu, dobrze, że już "po" i że jesteś w domu. Niestety masz rację co do tego, że po pierwszej stracie lekarze nie widzą potrzeby wykonywania żadnych badań, więc jeżeli chcesz działać i szukać przyczyny, to tylko na własną rękę.

Dziewczyny, ja na temat immunologii nie wiem wiele, bo w momencie, kiedy zaczęłam się nią interesować, zaszłam w ciążę. Ja bym stawiała na dobrego lekarza - miałam umówioną wizytę do dr Paśnika, pomimo tego, że jestem ze Szczecina. Z tego, co wiem, to nie zleca niepotrzebnych badań, jest otwarty na późniejszy kontakt mailowy i co najważniejsze - bardzo wielu dziewczynom z naszego forum pomógł.

Lena, sukienka ideolo, ale to modelka pierwsza klasa :) <3

Lamcia, masz jutro rano moje kciuki!

Dziewczyny, a ja się nie odzywam, bo u mnie spadek formy. Generalnie rękami i nogami mogę się podpisać pod postem Luny - w końcu ten sam dzień ciąży zobowiązuje. Nie mogę się pozbyć myśli, że coś będzie nie tak, chociaż zaszłam już tak daleko. Czuję się gorzej niż w 1 trymestrze, bo dobija mnie myśl, że jeszcze kilka tygodni i dzidzia będzie bezpieczna, ale teraz może zdarzyć się teraz coś, czemu nie będę mogła zaradzić :( Miałam już dzień, kiedy nie czułam maluszka, albo kolejny, kiedy bolał mnie brzuch. Dzisiaj jestem na etapie, że jutro na wizycie dowiem się, że dziecko nic nie przybrało. Także taki smętny mam nastrój, więc chyba lepiej się nie udzielać za bardzo ;)

Buziaki dla Was wszystkich <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Lena śliczny brzuszek i dzięki za link :) śliczna tunika - zamawiam :)

Amal aż oczy przecieram ze zdumienia :| ile ten Twój facet ma lat? 10???
    Przepraszam za bezpośredniość ale czy masz taką sytuację, że możesz go kopnąć w dupę?
    Nie wyobrażam sobie co musisz przeżywać, a jak dziecko się urodzi - to co?
    Tyle co ja. 32. No właśnie jak kopne w dupe to będę musiała wrócić do pl. A tam.. Nie wiem co mnie czeka.. Poza tym potem będę się zastanawiać co by było gdyby, że może by się ogarnął po porodzie i jak miałby maluszka w rękach to by się poczuł tak jak powinien.. W koncu jak mu po iedzialam niedawno że małe się rusza to stwierdzil że pierwszy raz się uśmiechnął I ucieszył więc może.. Jak po porodzie się nie ogarnie i zostawi mnie z tym wszystkim sama to go kopne w d.. Póki co nie chce maluszka skazywac na życie bez taty.. Po prostu jest mi strasznie przykro jak to co raz słyszę bo sama sobie tego dziecka nie zrobiłam a on uważa że go zmusiłam, że niby wiek że muszę już.. A skąd ja miałam wiedzieć że zaskoczy w 2 cyklu? Wcześniej też było bez zabezpieczeń ale nie pilnowałam tak ovu. Dopiero w 2 cyklu obserwowania i pilnowania zaskoczyło. Ale skąd mogłam wiedzieć że tak szybko będzie? Sama byłam zaskoczona że już.. Myślałam że będzie dużo dłużej dlatego chciałam starania zacząć już.. A on chciał niby jeszcze z rok conajmniej poczekać. Ale wiecie jak to jest w tym wieku, mówią że coraz trudniej po 30tce, a skąd pewność że za rok by zaskoczyło? Nie chciałam być "babcią" dla dziecka. I tak już się czuję "staro" na pierwsze dziecko. Wieku ludzi dookoła w naszym wieku już ma 2-3..nawet nasz rodzice, w naszym wieku mieli już dwójkę. Wiem że 32 to nie 40 czy 45. Ale wiecie jak to jest. To jednak też nie jest juz 20 że można sobie spokojnie odkładać tu rok tam rok..

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko Kochana, odgoń te złe myśli, bo są absolutnie bezpodstawne!!!!
    W Twojej sytuacji musisz myśleć pozytywnie, to Antoś też będzie szczęśliwy!!! Wszystko jest dobrze, naprawdę!!!!

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal to dobra decyzja, jeśli mogę coś doradzić. Nie chciałam się wypowiadać w tym temacie, bo po prostu nie byłam w takiej sytuacji i niestety nie jestem obiektywna, ale to co piszesz jest bardzo rozsądne. Jesli będzie Was dobrze traktował jak mała się urodzi, to trzeba dać mu szansę, bo mężczyzna staje się ojcem dopiero po narodzinach, my od momentu gdy zobaczymy 2 kreski :)
    Jesli będzie źle - wracaj do Polski, niezaleznie od wszystkiego

Aga9090, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mój Dzieć ma jakieś dziwne drgawki. czuję jakby się trząsł przez kilka sekund a potem cisza. Oczywiście już wyczytałam w internetach co to moze być i czuję się uspokojona :) Ponoć te drgawki wynikają z niedojrzałości układu nerwowego i dziecko sobie tak ćwiczy, albo moze się zdarzyć w przypadku gdy mały jest głodny i się domaga - bardziej prawdopodobna opcja :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko! Na pewno jest wszytsko dobrze! Nie ma co zadręczać się jakimiś czarnymi myślami! Przecież nic się nie dzieje, na pewno z maluszkiem jest wszytsko w porządku. Spróbuj się zrelaksować dzisiaj przed wizytą. Jakieś wyjście z Emkiem, albo przynajmniej film wieczorem. Będę trzymać kciuki jutro :)
    A jeśli chodzi o ruchybdoscka to na początku są one bardzo nieregularnie. Ja byłam pewna, że to mała dopiero około 20-21tc i nawet nie czułam jej codziennie. Zdarzały się dni, że była kompletna cisza. Wiem, że to może stresować, ale to normalne!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal współczuję sytuacji. Też mam 32 lata i pierwsze dziecko w drodze. W dzisiejszych czasach to chyba jest coraz bardziej powszechne. Większość moich koleżanek teraz dopiero decyduje się na dzieci. Nie masz co się czuć "staro" bo na tym forum jest nas więcej takich, a nawet ciutkę starszych ;) wiek nie ma żadnego znaczenia!

Rucola, Karma88 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Amal współczuję sytuacji. Też mam 32 lata i pierwsze dziecko w drodze. W dzisiejszych czasach to chyba jest coraz bardziej powszechne. Większość moich koleżanek teraz dopiero decyduje się na dzieci. Nie masz co się czuć "staro" bo na tym forum jest nas więcej takich, a nawet ciutkę starszych ;) wiek nie ma żadnego znaczenia!
    Ja też rocznik 86. Dużo tu nas :)

malka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko doskonale rozumiem Twoje obawy i strach, też jestem na podobnym etapie co Ty i Luna... jednak pozytywne USG połówkowe trochę mnie obecnie wyciszyło i pozwalam sobie co raz częściej coś planować dla Małej, bo jak dotąd to bałam się nawet cokolwiek oglądać, by nie zapeszyć. Nie będę Ci mówić, żebyś się nie zamartwiała, bo to byłaby hipokryzja z mojej strony, ale całym sercem wierzę i nieustannie trzymam kciuki za wszystkie z nas w ciąży, aby przebiegały bez komplikacji, a jeśli już z tfu tfu tfu komplikacjami - to chociaż do bezpiecznego okresu, kiedy współczesna medycyna pomoże naszym dzieciaczkom. Ja mam nastrój sinusoidalny - obecnie akurat jestem po tej dobrej stronie, ale z pewnością niedługo przyjdą gorsze dni. Tak już po prostu ciąża dla mnie wygląda...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do klubu 32latek czekających na pierwsze dziecko ;)

A mi się dziś nic nie chce. Ogłosiłam dzień lenia i poleżałam z kotkiem przed TV.
    Zrobiłam sobie też odwyk od forum - całe 8 h - tęskniłam ;)

Rucola, Achia, malka, Karma88, Emiilka, Aga9090, Lena21, Jeżowa, lamka, summer86, Bajkaaa, Czrna 81, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30-latka z pierwszym dzieckiem w drodze tez na przyczepke sie dolaczy.

Amal my zaczelismy sie starac w wieku 25 lat i zobacz. Dziecka na ziemi jeszcze nie ma, a dwojka aniolkow za to jest.
    Walcz o spokoj dla siebie i tego Malenstwa w drodze!

Mamo jako pracowity dzien dzisiaj byl. Dobrze, ze juz koncowka dnia. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal mam nadzieję, że jak małe będzie po tej stronie to się ogarnie - b. mocno Ci tego życzę!

A co do starań - u nas zeszło się ponad 2 lata... więc nigdy nie wiadomo. Znajomi (znam dwie takie pary), którzy zaskoczyli w pierwszym cyklu byli przerażeni, i obie dziewczyny mówiły, że nie są gotowe itp...

Mam piękne nowe pazurki :) i powiedziałam mojej babce od paznokci o ciąży... chociaż trochę się bałam. Wiem, że ona marzy o dziecku. Ma 43 lata no i... nie ma faceta.
    Robi mi paznokcie już chyba ze 3 lata i od początku co chwila lata na jakieś randki z sympatii itp.. trochę się bałam jej powiedzieć :( ale zareagowała ok.
    Powiedziała, że jej największym marzeniem teraz jest znaleźć faceta, dostać umowę na czas nieokreślony i zajść w ciąże.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu rocznik 87 :) my staraliśmy się 2,5 roku więc planem była 2 dzieci przed 31 rokiem życia a jest 1 Bąbel w brzuchu poczęty tuż przed 31 urodzinami :p
    nie ma co patrzeć na innych :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie kończę 29 (rocznik 89, mój tak samo).
    Zawsze chciałam pierwsze dziecko przed 30, no i wygląda na to, że się uda :)

Lunaris lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ja w listopadzie kończę 29 (rocznik 89, mój tak samo).
    Zawsze chciałam pierwsze dziecko przed 30, no i wygląda na to, że się uda :)
    Haha, nawet dwójka :D

pilik, Flowwer lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ