Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Już zamawiałam cos kiedyś z crazyshop- polecam jakość i obługę
Mogę się podpisać, bo już kilka razy zamawiałam, dlatego znów tam wracam
Achia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A ja odebrałam kolejne badania genetyczne które kazali robić około 20tygodnia. Nic się nie zmieniło, wszystkie trzy trisomie poza grupą ryzyka.. Wygląda że maluszek będzie zdrowy
StaraczkaNika, Jeżowa, Karma88, reset, Aga9090, veritaserum, Phnappy, pilik, Achia, Bajkaaa, blue00, Siwulec, Yoselyn82, Rucola, KateHawke, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Nikuś chyba każda z nas tu przechodziła przez ten strach
ja jak zamawiałam spodnie ciążowe to już się bałam, choć już wszystkie mnie cisnęły i nie miałam w czym chodzić, a jak w święta pod choinkę dostałam od siostry body z serduszkiem WOŚP to nnie zmroziło. Miałam łzy w oczach, ale sama bałam się wtedy cokolwiek kupić ( to był 12tc). Zaczekam wszystko kompletować po 2 prenatalnych dopiero
veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Nika doskonale Cię rozumiem!
Mnie mamuska już ciśnie, żebym spodnie ciążowe kupowała, a ja wolę brać rozmiar większe.Jakoś w głowie nie chcę zapeszać tego co mamy teraz. Staram się omijać miejsca z ciuszkami dla dzieciaczka, bo boję się, że będzie jak ostatnim razem.
Musimy jakoś to sobie wszystko poukladac, bo miejmy nadzieje, ze tym razem Maluchy zostaną z nami do końca!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
a ja sobie poprawiłam humorek - zakupy kosmetyczne + zamówiłam nowe okulary przeciwsłoneczne korekcyjne
akurat będą na wakacje
ja nic nie kupuję na Dzie Ojca, jednak nie chcę zapeszać (no i ja nic na dzień matki nie dostałam)
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy wrote:(no i ja nic na dzień matki nie dostałam)
No i to jest kluczowy argument!Bajkaaa, Karma88, Phnappy, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyteż myślałam żeby nie zapeszać ale z drugiej strony jutro kolezanka ma mi dać ubranka, druga pisze że ma dla mnie smoczki, karuzelę, na sprzedaż laktator jakbym chciała, więc już coś "mam", ale czuję tez dobre życzenia od nich więc wierzę że będzie dobrze!
i umnie i u Was -
nick nieaktualny
-
reset wrote:No i to jest kluczowy argument!
-
Phnappy wrote:a ja sobie poprawiłam humorek - zakupy kosmetyczne + zamówiłam nowe okulary przeciwsłoneczne korekcyjne
akurat będą na wakacje
ja nic nie kupuję na Dzie Ojca, jednak nie chcę zapeszać (no i ja nic na dzień matki nie dostałam) -
StaraczkaNika wrote:No widzisz, a ja dostałam bukiet. I było mi miło, że pomyślał. Ehh. A teraz mi to życie komplikuje
Ja akurat uwielbiam wymyślać prezenty, więc bym te komplikacje chętnie wraz z ciążą przyjęłaTylko mój dla odmiany nie pamięta żadnej daty i jak chcę cokolwiek to muszę najpierw przypomnieć, kiedy mam urodziny, a potem najlepiej powiedzieć co ma mi kupić.
StaraczkaNika wrote:Bajka, jak sytuacja w szpitalu? Jeszcze nikt Wam znowu wc nie zapchał?
Musisz się meldować częściej
A wydawało mi się że za dużo pisze tu o sobie
Aha no i od wczoraj mam mega zgagew sumie nie mówiłam nic lekarzowi bo co on może
-
StaraczkaNika wrote:No widzisz, a ja dostałam bukiet. I było mi miło, że pomyślał. Ehh. A teraz mi to życie komplikuje
Nikuś to może coś niekoniecznie trwałego - wiesz jak kwiatki. Może ciastko jeśli lubi słodycze, albo jakiś alko z dedykacją na dzień taty? Może gdzieś wyjdźcie i powiedz, że dzidzia stawia
Bajeczko ciesz się zgagą - ni się ona kojarzy z wysokimi tygodniami ciąży kiedy mały kopał po żołądku, a to znaczy, że jesteś coraz daleja tak na poważnie mi pomagało reni w ostateczności, a tak to musiałam unikać przejedzenia, czekolady i słodkich soków itp tylko woda była ok
-
Achia wrote:też myślałam żeby nie zapeszać ale z drugiej strony jutro kolezanka ma mi dać ubranka, druga pisze że ma dla mnie smoczki, karuzelę, na sprzedaż laktator jakbym chciała, więc już coś "mam", ale czuję tez dobre życzenia od nich więc wierzę że będzie dobrze!
i umnie i u Was
No mistrzem to jest mój tatawózek dla bliźniaków kupił w pierwszym tygodniu jak im powiedzieliśmy, a powiedzieliśmy po serduszkach
moja mina bezcenna jak chciałam zasugerować jaki by mi pasował a ten, że już kupiony
Ja na razie kupiłam skarpetki i segregator mamy ginekologreset, Achia, pilik, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Lena tak po cichu mam nadzieję że może Zośka poszła jeszcze troszkę w górę bo przy okazji jak leżę to ciężko mi się oddycha a już nie mogę doczekać się soboty jak skończymy 30tc
Mi rennie średnio już pomaga i nie ważne co jem czy nie jem i tak mam nawet po wodzie zgage teraz to myślałam nawet ze będę przytulać porcelane -
nick nieaktualnyJa kupiłam zimowy kombinezon. Jak jeszcze w ciąży nie byłam, jakoś początkiem kwietnia
uniwersalny - biały w szare Tipi
promocja była
i spodnie ciążowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:59
reset, Achia, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Hej tfu tfu nikt narazie nie zatkał hehe ale ja za to mam dobowa zbiórkę moczu i nie dość że rano przy sikaniu okazało się że połowę zrobiłam na podłogę hehe to teraz jeszcze oblalam sobie spodnie dresowe bo to trzeba do takiego pojemnika sikac a ja to chce robić jak najszybciej bo boję się kucac,
A wydawało mi się że za dużo pisze tu o sobie
Aha no i od wczoraj mam mega zgagew sumie nie mówiłam nic lekarzowi bo co on może
W domu to by się to nawet łatwo ogarnęło, a w szpitalu kombinowanie jak tu się nie osikać
Zgaga w ciąży normalna rzecz, bierzemy z dobrodziejstwem inwentarzaBajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość