Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy wrote:No mistrzem to jest mój tata
wózek dla bliźniaków kupił w pierwszym tygodniu jak im powiedzieliśmy, a powiedzieliśmy po serduszkach
moja mina bezcenna jak chciałam zasugerować jaki by mi pasował a ten, że już kupiony
Ja na razie kupiłam skarpetki i segregator mamy ginekolog -
Dziewczyny cieszcie się ciazami i nie zostawiajcie wszystkiego na ostatnia chwile bo robię to bywa ja nie widziałam żadnego wózka na żywo i już nie wybiorę sobie więc chociaż zróbcie mniej więcej plan co i gdzie kupić poogladajcie ewentualne meble czy wózki dla dziecka bo o ile nie życzę wam tego co ja przechodzę tak może się okazać że np będą wam tak puchnac nogi albo źle wam będzie chodzić że nie dacie rady po 30tc tego robić, ja się cieszę że chociaż ten pokoik mam zrobiony, za to nie wyobrażam sobie ze emek będzie prał i prasowal te ciuszki i że wybierze jakieś takie dobre bo ja mam w siatkach wszystko i cały czas zastanawiam się czy kupować rozmiar 50 wtedy było by po problemie bo cała wyprawkę do szpitala bym kupiła nowa i tylko to eMek by musiał wyprać tak na szybko
-
Rucola nasz mały tez czasami ma takie jakby drgawki.
Ale dziś się naspacerowałam..pozniej kalorie nadrobiłam gofrem z bitą śmietaną i owocami oraz oczywiście 2h drzemki
Coś czuje że z tych wakacji wrócę jak pączuś
Jeżowa, Rucola, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
No ja właśnie tak "leniwie" podchodzę do kwestii zakupów... ustalam sobie takie punkty, od kiedy już coś kupię. Najpierw - prenatalne, po prenatalnych i jazdach z nimi to teraz myślę, że jak poczuję pierwsze ruchy albo dopiero po połówce...
Czerwiec jeszcze chyba na spokojnie - nic nie kupuję.
W lipcu jedziemy na prawie 2 tygodniowe wakacje, więc zostają 2 tygodnie.
W sierpniu będziemy się szykować do przeprowadzki (mam nadzieję, że sierpień/wrzesień się przeprowadzimy).
1 września (około) zaczynam III trymestr... liczę się z tym, że mogę urodzić już na przełomie października/listopada. Plus biorę pod uwagę, że tfu tfu zamkną mnie wcześniej.
Czyli podsumowując - NIE MAMY TAK DUŻO CZASU
Karma88 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Bajka - jeśli byś urodziła w okolicach 34tc to nawet rozmiar 46 może się nadać. Myślę, że pojedyncze sztuki z rozmiaru 50 spokojnie możesz kupić
Aluśka urodzona w 37+3 też w 50 się mieściła :p
Olik - dobrze, że w poniedziałek też jedziemy nad morze, bo oczywiście tego gofra już bym zeżarła :pRucola lubi tę wiadomość
-
Kaczorka tutaj nie da się nie jeść
Oczywiście staram się zdrowo ale emek tez co chwilę przynosi chipsy, orzeszki i zawsze coś skubne.
A brzuch juz smiesznie wystaje bo az ludzie czasami sie do niego uśmiechają no i ja nie potrafię przejść między stolikami.
Co do dnia ojca to myślę o jakimś seksi zdjęciu dla emka w ciąży. Będę miała sesje w przyszlym tyg to poproszę o jedno takie.
Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
Gofry nadmorskie... Zjadałam ze smakiem
Ale powiem Wam, że tak mnie wytrzęsło w tramwaju, że myślałam, że się posikam. Jechałam 20 minut i ledwo wytrzymałam. Jak wysiadłam to musiałam kolejne 10 minut do kibla iść, z każdym krokiem modliłam się, żeby nie popuścić, a Lilcia chyba uznała pęcherz za trampolinę, bo kopała jak nigdy. Ale obyło się bez wpadki, siusiu wylądowało w toalecieEmiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adekwatny do komunikacji miejskiej dżołķ:
Wściekły upał, duchota w zatłoczonym autobusie, a tu jakiś facet puścił bąka. Obrzydliwy smród!
Ludzie zaczynają się burzyć:
- Co za chamstwo! Jak można w takim ścisku! Żadnego szacunku dla innych!
- KTO TO ZROBIŁ?!
Nikt się oczywiście nie przyznaje. Jeden z pasażerów deklaruje,
że znajdzie winowajcę. Wyciąga długi kawał sznurka i prosi, żeby
wszyscy chwycili go prawą ręką. Sznurek rozwija się, wędruje po
autobusie zygzakami, żeby dotrzeć do wszystkich, wszyscy łapią
go prawą ręką.
- No jak, wszyscy trzymają sznurek prawą ręką?!
- Taaaaak!
- Ten, kto puścił bąka, też?!
- Tak!Aga9090, Kaczorka, Phnappy, malka, Rucola, JustynaG, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Kochane pomożecie? Nie ma norm..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b713067de03e.png
Z cytomegalią tak jest, że większość ludzi nawet nie wie, że chorowała, bo obkawy są jak przy normalnym przeziębieniu/lekkiej grypie.Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga nie pomogę - nie robiłam w ogóle tego badania.
Bliska mi osoba zaraziła się na samym początku ciąży. Urodziła miesiąc temu, mała nabyła chorobę nie przy porodzie tylko podczas ciąży. Są pod stałą obserwacją i będą chyba do 3rż.
Ale do tej pory wszystko okAga9090 lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Kaczorka wrote:No właśnie niby można gofry zjeść wszędzie, ale te nadmorskie jakiś inny klimat mają
Olik - a gdzie jesteście?
Jeżowa - całe szczęście, że zdążyłaś
Jeśli ktoś poleca tu smaczne restauracje lub w Międzyzdrojach bo jutro chcemy podjechać to z chęcią wypróbujęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:01
-
Bajkaaa wrote:Dziewczyny cieszcie się ciazami i nie zostawiajcie wszystkiego na ostatnia chwile bo robię to bywa ja nie widziałam żadnego wózka na żywo i już nie wybiorę sobie więc chociaż zróbcie mniej więcej plan co i gdzie kupić poogladajcie ewentualne meble czy wózki dla dziecka bo o ile nie życzę wam tego co ja przechodzę tak może się okazać że np będą wam tak puchnac nogi albo źle wam będzie chodzić że nie dacie rady po 30tc tego robić, ja się cieszę że chociaż ten pokoik mam zrobiony, za to nie wyobrażam sobie ze emek będzie prał i prasowal te ciuszki i że wybierze jakieś takie dobre bo ja mam w siatkach wszystko i cały czas zastanawiam się czy kupować rozmiar 50 wtedy było by po problemie bo cała wyprawkę do szpitala bym kupiła nowa i tylko to eMek by musiał wyprać tak na szybko
Bajeczko, ja urodziłam w 35t 5d Mała miała 51 cm i 2390 i rozmiar 50 na początku był za duży. Wyrosła z 50 po 1.5 miesiąca. Także kupuj w ciemno !Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka ja urodzilam w 36 i Antosia miała 48 cm tylko, nosiła wtedy 44/50. Teraz też kupuję na 50, bo po takich rodzicach dużego dziecka nie będzie :p
Dołączam się do zgagującychpapierki zamówione, dziś nic ze mnie nie leci, brzuch boli mimo nospy więc chyba ja odstawiam, z jednej strony się boję ale z drugiej nie chce ciągle jej brać skoro i tak nie pomaga
Gofra też chcęciągle odwlekam rezerwację nad morzem na sierpień, bo się boję że coś będzie nie tak. Ale te gofry mnie chyba przekonują
Amal ja na twoim miejscu bym mu coś ba dzień ojca dała, chociażby kartkę i powiedziała żeby się raz a dobrze określił, czego tak naprawdę chceBajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny