X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Bajka ja urodzilam w 36 i Antosia miała 48 cm tylko, nosiła wtedy 44/50. Teraz też kupuję na 50, bo po takich rodzicach dużego dziecka nie będzie :p

Dołączam się do zgagujących :( papierki zamówione, dziś nic ze mnie nie leci, brzuch boli mimo nospy więc chyba ja odstawiam, z jednej strony się boję ale z drugiej nie chce ciągle jej brać skoro i tak nie pomaga

Gofra też chcę <3 ciągle odwlekam rezerwację nad morzem na sierpień, bo się boję że coś będzie nie tak. Ale te gofry mnie chyba przekonują

Amal ja na twoim miejscu bym mu coś ba dzień ojca dała, chociażby kartkę i powiedziała żeby się raz a dobrze określił, czego tak naprawdę chce
    Luna moze jej nie od odstawiaj, żeby gorzej nie było, bo ona jednak rozkurczowya jest

• Amal Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciekawa czy tez powinnam coś z rozmiaru 50 kupić. Ja mam 165, mąż 192cm.. Ale urodziliśmy się obydwoje wcześniaki w 7 miesiącu więc nie wiem jacy bylibyśmy normalnie...

km5smg7yt99xz96j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - Świnoujście to blisko Szczecina :) ale ja tam z reguły jak jeżdżę to tylko na jeden dzień. To samo Międzyzdroje. Niestety żadnej restauracji nie mam tam upatrzonej.
    W Rewalu i w Łebie mamy ulubione knajpki z domowym jedzonkiem :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dołączam się do zgagujących :( papierki zamówione, dziś nic ze mnie nie leci, brzuch boli mimo nospy więc chyba ja odstawiam, z jednej strony się boję ale z drugiej nie chce ciągle jej brać skoro i tak nie pomaga
    Wiesz co, mi na ostatniej wizycie doktor kazał brać no-spę rano i na wieczór codziennie. Akurat co do tego doktora to wiem, że czegoś niepotrzebnego by mi nie zalecił. I nieważne, że ja nie czułam żadnych skurczy i nie czuję różnicy, mam łykać i koniec. Odstawię dopiero jak doktor każe.

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wiesz co, mi na ostatniej wizycie doktor kazał brać no-spę rano i na wieczór codziennie. Akurat co do tego doktora to wiem, że czegoś niepotrzebnego by mi nie zalecił. I nieważne, że ja nie czułam żadnych skurczy i nie czuję różnicy, mam łykać i koniec. Odstawię dopiero jak doktor każe.
    Zgadzam się!! Ja teraz mam też no-spe brać i jak jeden dzień nie wzięłam to skurcze czułam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja właśnie pomierzyłam meble, ściany i moja koncepcja o przemeblowaniu sypialni legła w gruzach.a w głowie tak fajnie to wyglądało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś poza łaskotaniem poczułam pierwsze kopniaczki :)

Aga9090, Achia, ibishka, Phnappy, Karma88, Rucola, Lunaris, pilik, lamka, Jeżowa, StaraczkaNika, Amal, KateHawke, Yoselyn82, Lena21, Emiilka, Bocianiątko, emi2016 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kurcze ja właśnie pomierzyłam meble, ściany i moja koncepcja o przemeblowaniu sypialni legła w gruzach.a w głowie tak fajnie to wyglądało...
    Skąd ja to znam....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja na Twoim miejscu odpusciłabym prezent na dzień ojca. Mam dobre przeczucie co do Twojego emka, ale daj mmu czas. Nie naciskaj ;) w miarę możliwości rób wyprawkę, zapytaj od czasu do czasu czy nie chce się dorzucić, bo nie masz pieniędzy a prędzej czy później i tak trzeba będzie kupić. Jeśli nie wykaże inicjatywy to zapytaj po co chodzi z Tobą do lekarza skoro i tak się nie poczuwa i że łaski Ci nie robi i że to jego strata że nie chce mieć cudownej córki.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Skąd ja to znam....
    Ale chyba i tak poprośze męża o poprzesuwanie mebli i zobaczę jak to wygląda. Łóżeczko chciałam koło łóżka wzdłuż ściany ale można je w sumie postawić wzdłuż łóżka.. no nic. Będę kombinować :) zmieścić się zmieścimy ale się okaże w jakiej kombinacji :D

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Mamuśki,

Wszystko przeczytałam ale nie mam dziś na nic siły. Miałam dziś zbyt intensywny dzień. Byłam w pracy, ogarnęłam pokój bratu na przyjazd, dostałam propozycję spontanicznego wyjazdu w góry jutro(!) więc na spidzie spakowałam nasze rzeczy. Teraz jestem padnięta brzuch twardy i jeszcze stres. Jak już skończyłam wszystko do drzwi zapukała kurator sądowy! Tyle stresu to chyba nawet na maturze nie miałam. Nie chciał mi powiedzieć o co do końca chodzi, generalnie Ex założył sprawę o zmianę widzeń z dzieckiem. Mam czekać na papiery z sądu... nie umiem się już cieszyć ani wyjazdem ani wyluzować żeby dzieci nie odczuły że coś jest nie halo :(

lamka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris polubiłam za wyjazd w góry.

Amal co to za serial?

Jeżowa gratulacje wygranej z pęcherzem :-D

Ja się dowiedziałam dzisiaj na wizycie, że mimo proga 59 i tak mam zostawić lutkę 2x1, ale trzeba to trzeba.

Olik ale super pomysł z tym zdjęciem! Szkoda, że u mnie jeszcze taki mały brzuch, bo może też bym mu zafundowała coś takiego na dzień taty. Albo zrobię we własnym zakresie jakąś fotę i obrobię ładnie w Photoshopie. Hm...

Na razie kupiłam takie nakładki na butelkę / puszkę piwa chłodzące z napisem BEST DAD EVER :-D taka mała pierdółka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3 razy nospe, ale któraś z Was (przepraszam ale nie pamiętam kto) pisała że to źle wpływa na dziecko i szybko organizm się przyzwyczaja, stąd pomyślałam, że skoro i tak skurcze są to bez sensu brać, ale teraz to chyba jednak nie odstawie :D

• Malwas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    A ja się zapisałam do szkoły rodzenia, zaczynamy 2.07 i tak przez 8 tygodni. Reakcja męża - ale co z Woodstockiem? :D wyjaśniam, że ja się oczywiście nie wybieram!

Mam dzisiaj mega produktywny dzień, niższa temperatura naprawdę mi służy i tak sobie myślę, że może w nagrodę kupię sobie pączka na ciepło... Taki z gruszką mi się marzy <3
    My też jeździmy na Woodstock :). BTW. Właśnie z pracy wróciłam i zamarzylam sobie paczki na ciepło z kremem, sprzedają niedalrko w chinskim pałacu, ale trochę nie chce mi się jechać :D

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja się boję zapeszyć, ale jakby coś to roważałam taką podusię (bo mój mąż, niestety, chrapie jak smok)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96b71c22b13f.jpg
    albo taką koszulkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dd34b8b7f87.jpg
    A w sumie to chyba zamówię tę koszulkę (są na strefakoszulek.pl)i jak 21ego szyjka będzie sensowna to mu dam.
    Świetna koszulka, mojemu też kupię, będzie zachwycony jako fan :).

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwaliła poducha :D poszukam takiej dla swojego staruszka :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja biorę 3 razy nospe, ale któraś z Was (przepraszam ale nie pamiętam kto) pisała że to źle wpływa na dziecko i szybko organizm się przyzwyczaja, stąd pomyślałam, że skoro i tak skurcze są to bez sensu brać, ale teraz to chyba jednak nie odstawie :D
    Jak dla mnie to bzdura z tym wpływaniem na dziecko.. Moje urodziły się zdrowe, a brałam 6x1 i miały po 10/10 punktów.
    Ja bym zapytała na wizycie czy czasem nie powinnaś zwiększyć dawki do 4x1. Bo te skurcze są niebezpieczne..
    Ja jestem zdania, żeby próbować ratować dziecko a nie w jakieś tam statystyki patrzeć. Wiadomo, że jakiś tam odsetek przypadków może być ale kurcze nie dajmy się zwariować, a jak ma pomóc to czemu nie

• Amal Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lunaris polubiłam za wyjazd w góry.

Amal co to za serial?

Jeżowa gratulacje wygranej z pęcherzem :-D

Ja się dowiedziałam dzisiaj na wizycie, że mimo proga 59 i tak mam zostawić lutkę 2x1, ale trzeba to trzeba.

Olik ale super pomysł z tym zdjęciem! Szkoda, że u mnie jeszcze taki mały brzuch, bo może też bym mu zafundowała coś takiego na dzień taty. Albo zrobię we własnym zakresie jakąś fotę i obrobię ładnie w Photoshopie. Hm...

Na razie kupiłam takie nakładki na butelkę / puszkę piwa chłodzące z napisem BEST DAD EVER :-D taka mała pierdółka.

Serial "Code black"

km5smg7yt99xz96j.png

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dobry wieczór Mamuśki,

Wszystko przeczytałam ale nie mam dziś na nic siły. Miałam dziś zbyt intensywny dzień. Byłam w pracy, ogarnęłam pokój bratu na przyjazd, dostałam propozycję spontanicznego wyjazdu w góry jutro(!) więc na spidzie spakowałam nasze rzeczy. Teraz jestem padnięta brzuch twardy i jeszcze stres. Jak już skończyłam wszystko do drzwi zapukała kurator sądowy! Tyle stresu to chyba nawet na maturze nie miałam. Nie chciał mi powiedzieć o co do końca chodzi, generalnie Ex założył sprawę o zmianę widzeń z dzieckiem. Mam czekać na papiery z sądu... nie umiem się już cieszyć ani wyjazdem ani wyluzować żeby dzieci nie odczuły że coś jest nie halo :(
    To że złożył jakieś papierki, to absolutnie nie znaczy, że cokolwiek mu się uda załatwić. Jakby coś to pamiętaj, że mamy to super zestaw prawniczek (Resecik, Emilka, Luna) a do tego są dziewczyny bojowe (Luna, właśnie! Gdzie Twón duch, fighterko?!), i wojowniczki o sprawę (ja na przykład) - już my Ci tu podpowiemy jak obsmarować drania, żeby poczuł od siebie zapach gówna ;)

I pamiętaj, że jesteś super mamą - nikt Ci nic nie zarzuci. A eksiorowi można sporo!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Mnie rozwaliła poducha :D poszukam takiej dla swojego staruszka :D
    To było tu:
    https://www.spodlady.com/prod_19963_Poduszka_Tata_nie_chrapie.html?gclid=EAIaIQobChMI7-nV95zR2wIVFEkZCh395gzREAQYASABEgIRtfD_BwE

Lunaris lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ