Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też trzymam kciukasy
Lewko przed chwilą babci prezentował jak potrafi poruszyć całym brzuchem mamciPrzesłodkie jest moje dziecko :*
Aga9090, Achia, blue00, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przepraszam, że tak późno, ale melduję się po dzisiejszej wizycie!
Kochane, generalnie, nie dowiedziałam się NIC.
Było tylko badanie na samolocie. Nie wiem ile mm ma szyjka. Dowiedziałam się jedynie, że wszystko jest z nią dobrze i z ciążą też wszystko jest dobrze i czy mam jeszcze jakieś pytania.
Poprosiłam wtedy o usg, na co gin odpowiedział, że z dokumentacji wynika, że miałam ostatnio usg 28 maja (dobrze, że nie zauważył tego, z 1 czerwca) i nie ma potrzeby tak często wykonywać usg. Więc ja dalej nalegam, że dopłacę, żeby tylko mi zrobił, bo w sobotę idę na ślub i bym chciała wiedzieć, czy z szyjką wszystko ok i ile ma milimetrów. To, że chciałabym się dowiedzieć, ile mały przybrał, zostawiłam już dla siebie
Wtedy odegrał się taki dialog:
dr: a czuje pani ruchy?
ja: tak
dr: to naprawdę nie ma potrzeby wykonywania usg. Spokojnie.
KURTYNATym samym, nie wiem nic: ani ile ma szyjka, ani ile ma dziecko.
Kochane, zabieram się za nadrabianie, bo cały dzień poza domem byłam i teraz na szybko posta naskrobałam.
Miłej nocy!
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Ja tez trzymam kciuki za wizyty i badania jutrzejsze
i poproszę jeszcze małe kciuki za nas, jutro o 16 mamy chyba już oststnia wizytę
Aga z tą nospa to nie chodzi o to, że na każde dzuecko tak działa - ale warto mieć świadomość skutków ubocznych każdego przyjmowanego leku. W sytuacji kiedy hamuje ona skurcze, które mogą zagrażać ciąży to oczywiście najważniejsze jest ich powstrzymanie - nie bierzmy jej po prostu na wyrost i przy każdym lekkim skurczu. Jeśli to zakecenie lekarza to oczywiście tez nie jestem za tym żeby bez konsultacji odstawiać. Pamietajmy jednak, że dotraweryna jako substancja czynna jeszcze kilka lat temu była dostępna tylko na receptę, działa rozkurczowo na wszystkie mięśnie gładkie nie tylko te brzucha i stad tez może mieć rożne skutki uboczne - jak każdy lek, bo nawet paracetamolem nieodpowiednio przyjmowanym można sibie zrobić krzywdę.
Emiilka, malka, lamka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty i czekam na same dobre wieści
Emilka, no faktycznie, jeśli to prywatna wizyta to woła o pomstę do nieba. -
Rucola wrote:Ja też trzymam kciukasy
Lewko przed chwilą babci prezentował jak potrafi poruszyć całym brzuchem mamciPrzesłodkie jest moje dziecko :*
Ja dzisiaj w końcu nagrałam kopniaki i też mogłam wysłać mamieruchu dziecka są najcudowniejsze
Rucola, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kochane, to jest prywatna wizyta z polecenia "moich szwagrów", u lekarza, który ma mi wykonać cc!. Może pamiętacie, że pisałam, że się cieszę na tę prywatną położną i na poród sn, a następnie, że mi szwagier (lekarz) wybił to z głowy i podał namiary na tego gina. Także tego...
Lunaris lubi tę wiadomość
To Ty już chyba lepiej nie słuchaj poleceń szwagra...
Aga9090, Emiilka, Lena21, blue00, lamka, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmiilka wrote:Kochane, to jest prywatna wizyta z polecenia "moich szwagrów", u lekarza, który ma mi wykonać cc!. Może pamiętacie, że pisałam, że się cieszę na tę prywatną położną i na poród sn, a następnie, że mi szwagier (lekarz) wybił to z głowy i podał namiary na tego gina. Także tego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:46
Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że była pewna, że ten dzisiejszy doktor, to jakiś miłośnik cc. Jak powiedziałam, że chciałabym rodzić u niego w szpitalu i chciałabym, żeby to on mi wykonał cc, to zapytał mnie, jakie ja mam do cc wskazania. Ja powiedziałam, że mam wadę wzroku, ale nie wiem, czy się to kwalifikuje, jako wskazanie do cc (nie chodzi o siatkówkę, tylko minusy i astygmatyzm). Generalnie, ten lekarz wg mnie wcale nie uważał, że cc jest lepsze. Ba, jak zapytałam, co radzi, to powiedział, że nic nie radzi
Że jeden lekarz powie cc, a drugi powie sn i że sama muszę zdecydować
Także kompletnie nie wiem, po co miałam przyjść na tę wizytę wg moich szanownych szwagrów
Ale powiem Wam Dziewczyny, że dzisiaj znowu było super na szkole rodzenia i zapytałam się prowadzącej, wspaniałej pani położnej, czy byłaby możliwość, żeby odpłatnie mi towarzyszyła przy porodzie. Powiedziała, że jak najbardziejTym samym na 90% wracam do mojej pierwszej koncepcji - poród sn z położną
malka, blue00, lamka, pilik, JustynaG, Meśka, Lunaris lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Mój zaufany gin (ten od usg), powiedział, żebym koniecznie odwiedziła okulistę ok. 30 tc. Wg niego te moje minusy i astygmatyzm nie są wskazaniem do cc, jedynie problemy z siatkówką. Także na pewno pójdę do okulisty (tym bardziej, że kilka lat nie byłam) i potem grzecznie zgodzę się z jego zaleceniami. Na razie nastawiam się na sn i na przekazanie tej wiadomości rodzinie męża (gorzej...)
Aga9090 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Emilko moja siostra ma astygmatyzm i rodziła 3 razy przez sn także to chyba nie jest wskazanie do cc...
Masz rację poród sn z położnąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:54
Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmiilka wrote:Mój zaufany gin (ten od usg), powiedział, żebym koniecznie odwiedziła okulistę ok. 30 tc. Wg niego te moje minusy i astygmatyzm nie są wskazaniem do cc, jedynie problemy z siatkówką. Także na pewno pójdę do okulisty (tym bardziej, że kilka lat nie byłam) i potem grzecznie zgodzę się z jego zaleceniami. Na razie nastawiam się na sn i na przekazanie tej wiadomości rodzinie męża (gorzej...)
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Ja też mam astygmatyzm i wolałabym naturalnie rodzić więc pocieszająca to informacja
Ja tak odradzam te cesarki, bo miałam 3 i wiem z czym to się jeAchia lubi tę wiadomość