X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty <3

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciukasy :)
    Lewko przed chwilą babci prezentował jak potrafi poruszyć całym brzuchem mamci :) Przesłodkie jest moje dziecko :*

Aga9090, Achia, blue00, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos a jak Ty się czujesz?

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że tak późno, ale melduję się po dzisiejszej wizycie!

Kochane, generalnie, nie dowiedziałam się NIC.

Było tylko badanie na samolocie. Nie wiem ile mm ma szyjka. Dowiedziałam się jedynie, że wszystko jest z nią dobrze i z ciążą też wszystko jest dobrze i czy mam jeszcze jakieś pytania.

Poprosiłam wtedy o usg, na co gin odpowiedział, że z dokumentacji wynika, że miałam ostatnio usg 28 maja (dobrze, że nie zauważył tego, z 1 czerwca) i nie ma potrzeby tak często wykonywać usg. Więc ja dalej nalegam, że dopłacę, żeby tylko mi zrobił, bo w sobotę idę na ślub i bym chciała wiedzieć, czy z szyjką wszystko ok i ile ma milimetrów. To, że chciałabym się dowiedzieć, ile mały przybrał, zostawiłam już dla siebie ;)

Wtedy odegrał się taki dialog:

dr: a czuje pani ruchy?
    ja: tak
    dr: to naprawdę nie ma potrzeby wykonywania usg. Spokojnie.

KURTYNA :D Tym samym, nie wiem nic: ani ile ma szyjka, ani ile ma dziecko.

Kochane, zabieram się za nadrabianie, bo cały dzień poza domem byłam i teraz na szybko posta naskrobałam.

Miłej nocy! <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za wizyty i badania jutrzejsze :) i poproszę jeszcze małe kciuki za nas, jutro o 16 mamy chyba już oststnia wizytę <3

Aga z tą nospa to nie chodzi o to, że na każde dzuecko tak działa - ale warto mieć świadomość skutków ubocznych każdego przyjmowanego leku. W sytuacji kiedy hamuje ona skurcze, które mogą zagrażać ciąży to oczywiście najważniejsze jest ich powstrzymanie - nie bierzmy jej po prostu na wyrost i przy każdym lekkim skurczu. Jeśli to zakecenie lekarza to oczywiście tez nie jestem za tym żeby bez konsultacji odstawiać. Pamietajmy jednak, że dotraweryna jako substancja czynna jeszcze kilka lat temu była dostępna tylko na receptę, działa rozkurczowo na wszystkie mięśnie gładkie nie tylko te brzucha i stad tez może mieć rożne skutki uboczne - jak każdy lek, bo nawet paracetamolem nieodpowiednio przyjmowanym można sibie zrobić krzywdę.

Emiilka, malka, lamka, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, to ten lekarz polecony przez rodzinę? Prywatna wizyta bez usg?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka brak mi słów....

Lena też się zgadzam, że każdy lek może zaszkodzić... Ta no-spa to stan wyższej konieczności,bo co innego mogłoby pomóc..

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zbieram szczękę z podłogi jeśli to prywatna wizyta :O

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty i czekam na same dobre wieści :)

Emilka, no faktycznie, jeśli to prywatna wizyta to woła o pomstę do nieba.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja też trzymam kciukasy :)
    Lewko przed chwilą babci prezentował jak potrafi poruszyć całym brzuchem mamci :) Przesłodkie jest moje dziecko :*

Ja dzisiaj w końcu nagrałam kopniaki i też mogłam wysłać mamie :) ruchu dziecka są najcudowniejsze <3

Rucola, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, to jest prywatna wizyta z polecenia "moich szwagrów", u lekarza, który ma mi wykonać cc!. Może pamiętacie, że pisałam, że się cieszę na tę prywatną położną i na poród sn, a następnie, że mi szwagier (lekarz) wybił to z głowy i podał namiary na tego gina. Także tego...

Lunaris lubi tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty już chyba lepiej nie słuchaj poleceń szwagra...

Aga9090, Emiilka, Lena21, blue00, lamka, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Kochane, to jest prywatna wizyta z polecenia "moich szwagrów", u lekarza, który ma mi wykonać cc!. Może pamiętacie, że pisałam, że się cieszę na tę prywatną położną i na poród sn, a następnie, że mi szwagier (lekarz) wybił to z głowy i podał namiary na tego gina. Także tego...
    Yyy... Nie rób cesarki bez wskazań lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:46

Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    To Ty już chyba lepiej nie słuchaj poleceń szwagra...
    No zdecydowanie nie...

Emiilka lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze w tym wszystkim jest to, że była pewna, że ten dzisiejszy doktor, to jakiś miłośnik cc. Jak powiedziałam, że chciałabym rodzić u niego w szpitalu i chciałabym, żeby to on mi wykonał cc, to zapytał mnie, jakie ja mam do cc wskazania. Ja powiedziałam, że mam wadę wzroku, ale nie wiem, czy się to kwalifikuje, jako wskazanie do cc (nie chodzi o siatkówkę, tylko minusy i astygmatyzm). Generalnie, ten lekarz wg mnie wcale nie uważał, że cc jest lepsze. Ba, jak zapytałam, co radzi, to powiedział, że nic nie radzi :D Że jeden lekarz powie cc, a drugi powie sn i że sama muszę zdecydować ;) Także kompletnie nie wiem, po co miałam przyjść na tę wizytę wg moich szanownych szwagrów :D

Ale powiem Wam Dziewczyny, że dzisiaj znowu było super na szkole rodzenia i zapytałam się prowadzącej, wspaniałej pani położnej, czy byłaby możliwość, żeby odpłatnie mi towarzyszyła przy porodzie. Powiedziała, że jak najbardziej :) Tym samym na 90% wracam do mojej pierwszej koncepcji - poród sn z położną :)

malka, blue00, lamka, pilik, JustynaG, Meśka, Lunaris lubią tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko moja siostra ma astygmatyzm i rodziła 3 razy przez sn także to chyba nie jest wskazanie do cc...
    Masz rację poród sn z położną :)

Emiilka, Achia lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaufany gin (ten od usg), powiedział, żebym koniecznie odwiedziła okulistę ok. 30 tc. Wg niego te moje minusy i astygmatyzm nie są wskazaniem do cc, jedynie problemy z siatkówką. Także na pewno pójdę do okulisty (tym bardziej, że kilka lat nie byłam) i potem grzecznie zgodzę się z jego zaleceniami. Na razie nastawiam się na sn i na przekazanie tej wiadomości rodzinie męża (gorzej...) ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Emilko moja siostra ma astygmatyzm i rodziła 3 razy przez sn także to chyba nie jest wskazanie do cc...
    Masz rację poród sn z położną :)
    Ja też mam astygmatyzm i wolałabym naturalnie rodzić więc pocieszająca to informacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:54

Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Mój zaufany gin (ten od usg), powiedział, żebym koniecznie odwiedziła okulistę ok. 30 tc. Wg niego te moje minusy i astygmatyzm nie są wskazaniem do cc, jedynie problemy z siatkówką. Także na pewno pójdę do okulisty (tym bardziej, że kilka lat nie byłam) i potem grzecznie zgodzę się z jego zaleceniami. Na razie nastawiam się na sn i na przekazanie tej wiadomości rodzinie męża (gorzej...) ;)
    No rodziina może nie być zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ja też mam astygmatyzm i wolałabym naturalnie rodzić więc pocieszająca to informacja :)
    Skonsultuj to z ginem i okulistą, ale tak jak mówię nie było to u niej wskazaniem do cc :)
    Ja tak odradzam te cesarki, bo miałam 3 i wiem z czym to się je

Achia lubi tę wiadomość

‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ