X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka u mojego gina prowadzącego miałam już polowkowe- dał mi skierowanie do szpitala na początku ciąży, na prenatalne na nfz, ze względu na przebyte dwa poronienia. U mojego byłam tydz temu i szyjkę mierzył. Zastanawiam się czy we wtorek w szpitalu też muszą zmierzyć? Czytam że takie są wytyczne NFZ, że na polowkowych trzeba

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- gratuluję chłopczyka :*

Co do l4 to ja byłam przekonana, że to jest tylko w przypadku cesarki?

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Bajka u mojego gina prowadzącego miałam już polowkowe- dał mi skierowanie do szpitala na początku ciąży, na prenatalne na nfz, ze względu na przebyte dwa poronienia. U mojego byłam tydz temu i szyjkę mierzył. Zastanawiam się czy we wtorek w szpitalu też muszą zmierzyć? Czytam że takie są wytyczne NFZ, że na polowkowych trzeba

No mi na połówkowych nie mierzył akurat (prywatnie), a ja z tego całego stresu zapomniałam o to poprosić. Ale jestem pewna, że jak poprosisz, a zwłaszcza jak wyjaśnisz, że miałaś problemy z szyjką w pierwszej ciąży to na pewno zmierzy.

Kaczorka dziękuję za uzupełnienie imion pomimo trudnych warunków pracy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 10:18

Luna1993, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola co do tych drgawek to lekarz powiedział że nie rozróżniamy rodzaju ruchów ruch to ruch i tyle wiem :) więc raczej to nic złego skoro olał temat :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę do pracy zawieźć L4 i zrobić zakupy jakieś. Do potem ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka my tu jesteśmy, żeby Cię wspierać. Jeśli chodzi o IP to zawsze możesz nie wyrazić zgody na hospitalizację i poprosić o konsultację - teraz już jestem mądrzejsza, a jeśli już koniecznie by chcieli Cie położyć to po badaniach możesz się wypisać na własne żądanie i nie niesie to za sibą żadnych konsekwencji - możesz podobno nawet za godzinę wrócić gdyby cis się działo i musza Cię i tak przyjąć.
    Życzę Ci z całego serca spokoju i wiary, że wszystko będzie dobrze, bo to chyba nam daje więcej niż wszyscy lekarze razem wzięci <3

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa właśnie się dowiedziałam, że u nas nie mierzą :/ ale spróbuję o to poprosić, powiem że mam bóle. Jak mi odmówia to już tylko będzie świadczyło o naszej służbie zdrowia

Lena tak chyba zrobię jakby znów coś takiego się zadzialo. Pamiętam jak się wypisałam na własne żądanie jak leżałam z córką, zaczęli mnie traktować jak śmiecia i nawet padały testy, że mogę doprowadzić do śmierci mojego dziecka. Ale to było w innym mieście. Wypisałam się bo mimo skrocenia szyjki i rozwarcia nie robili nic, tylko czekali. ;) ale ja mam po prostu pecha do lekarzy na nfz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie... Kamienie będą usuwane już po porodzie i muszę uważać, żeby kolki nie dostać.. No i dieta.. Niby z anemi wyszłam to teraz się bede bać czy znowu nie wróci po tej diecie.. Jak nie urok to sra****

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jezowa właśnie się dowiedziałam, że u nas nie mierzą :/ ale spróbuję o to poprosić, powiem że mam bóle. Jak mi odmówia to już tylko będzie świadczyło o naszej służbie zdrowia

Lena tak chyba zrobię jakby znów coś takiego się zadzialo. Pamiętam jak się wypisałam na własne żądanie jak leżałam z córką, zaczęli mnie traktować jak śmiecia i nawet padały testy, że mogę doprowadzić do śmierci mojego dziecka. Ale to było w innym mieście. Wypisałam się bo mimo skrocenia szyjki i rozwarcia nie robili nic, tylko czekali. ;) ale ja mam po prostu pecha do lekarzy na nfz
    I ja się przyznam, że dzień przed Komunia wypisalam się na własne żądanie ale omówiłam to z ordynatorem i w razie jakby się coś działo miałam wrócić

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - to będziemy razem na diecie, bo przez tą przepuklinę też muszę uważać co jem i ile ;)
    Ale za to waga przyjemnie spada :p

Ta pogoda u nas to się nie może zdecydować - raz chmury i chłodno a za chwilę słońce i grzeje. Wyszłam z młodą na spacer i tylko się rozbieram i ubieram.

Aga9090 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki po nieprzespanej nocy, dopiero odespałam . Znowu leciała mi krew z nosa i tak okropnie bolała mnie głowa i zwężenie nosa, że myślałam już wziąć taksi i pojechać do szpitala, żeby mi wywiercili dziurę w głowie.. Po 6 zasnełam i się teraz obudziłam i już jest lepiej.

Lamka, gratuluję synka :) Mama mi przysłała szczepki różnych kwiatków doniczkowych, fikus, fiołek, grubisz, zamiokulkas itp, będę ukorzeniać w słoikach i może coś mi z tego się wykluje, w Polsce tak wyhodowałam kilka fikusów benjaminków ( każdy z jednego listka). Może tu też się uda, bo kwiatki doniczowe są drogie jak licho u mnie..

Słońce świeci, prawie 30 stopni, szczurki zdychają z gorąca, małe bryka w brzuszku a ja musze iść coś zjeść na śniadanie tylko nie mam weny. W piątek już 20 tydzień stuknie. Dopiero co test robiłam, mam wrażenie że te tygodnie lecą coraz szybciej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal mój szczurek jest taki leniwy przez te upały, że w ogóle mu się nie chce z klatki wychodzić. Dziś go zmuszę do spaceru bo zdziadział strasznie ;)

Aga strasznie Ci współczuję, tyle nieszczęść wali Ci się na głowę :/ te kamienie usuwa się tylko operacyjne? Czy są jakieś metody mniej inwazyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obudziłam się o 7, pokrecilam się i zasnęłam znów i wstałam o 11:30!
    Cieszę mnie pozytywne wieści z wizyt.i dzięki za cynk o l4- dowiem się jak to u nas działa. Nie wiedziałam o tym w ogóle.
    Luna- mam nadzieję że sytuacja u Ciebie to nic poważnego.. na pewno nas tu nie zadręczasz. Bo jak nie my to kto??:)) To moja 1 ciąża i w podobnej sytuacji na pewno bym tu pisała. Ale może faktycznie możesz się udać na zwykłą wizytę do gina żeby sprawdzić sytuację i miejmy nadzieję się uspokoić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja już po wizycie... Kamienie będą usuwane już po porodzie i muszę uważać, żeby kolki nie dostać.. No i dieta.. Niby z anemi wyszłam to teraz się bede bać czy znowu nie wróci po tej diecie.. Jak nie urok to sra****
    A jaka to dieta? Możesz pić zakwas z buraczka? Przy nim anemia raczej nie grozi:)
    Mój mąż robi przepyszny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aga - to będziemy razem na diecie, bo przez tą przepuklinę też muszę uważać co jem i ile ;)
    Ale za to waga przyjemnie spada :p

Ta pogoda u nas to się nie może zdecydować - raz chmury i chłodno a za chwilę słońce i grzeje. Wyszłam z młodą na spacer i tylko się rozbieram i ubieram.
    Ja się muszę do dietetyka chyba wybrać, bo tak naprawdę nie wiem co mogę a co nie :/ niby na anemie mięso wołowe, a teraz wyczytałam, że przy kamieniach najlepiej drobiowe i bądź tu mądrym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Amal mój szczurek jest taki leniwy przez te upały, że w ogóle mu się nie chce z klatki wychodzić. Dziś go zmuszę do spaceru bo zdziadział strasznie ;)

Aga strasznie Ci współczuję, tyle nieszczęść wali Ci się na głowę :/ te kamienie usuwa się tylko operacyjne? Czy są jakieś metody mniej inwazyjne?
    Jest ich kilka i mają po 1 cm także lekarz powiedział, że tylko operacyjne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A jaka to dieta? Możesz pić zakwas z buraczka? Przy nim anemia raczej nie grozi:)
    Mój mąż robi przepyszny.
    Wczoraj czytałam, że niby buraków nie powinno się jeść przy kamieniach.. No i nie wiem czy to prawda..

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

Jak są małe to można laparoskopowo. Jak większe, to i większe cięcie.
    Ja mam kilka kamyczków, ale największy 6 mm, więc z operacją nie ma pośpiechu - póki co lepszy pęcherzyk z kamykami niż żaden ;)

Nenusia, pamiętaj - do kazdego posiłku odrobina zdrowego tłuszczu, zeby kamyki nie rosły. Podobno można je nawet zmniejszyć jak się codziennie je na kolację grejfruta i poprawia łyżką oleju, ale ja nie próbowałam jeszcze.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeż też jakiś leniwy, ale on dnie całe przesypia tak czy inaczej, tylko w nocy buszuje... Ale często mnie w nocy budził kołowrotek, a teraz nic i sama nie wiem czy to ja głęboko śpię czy jeż leniuchuje. A leniuchować nie powinien, bo przytyje :D

Aga plus taki, że można z tym poczekać na "po ciąży", minus oczywiście kwestia diety, no ale czego się nie robi dla zdrowia. Wizyta u dietetyka chyba faktycznie wskazana, ja to bym się już pogubiła w tym wszystkim :/

Luna ech :/ no to teraz tylko być dobrej myśli, że zmierzy na życzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jak są małe to można laparoskopowo. Jak większe, to i większe cięcie.
    Ja mam kilka kamyczków, ale największy 6 mm, więc z operacją nie ma pośpiechu - póki co lepszy pęcherzyk z kamykami niż żaden ;)

Nenusia, pamiętaj - do kazdego posiłku odrobina zdrowego tłuszczu, zeby kamyki nie rosły. Podobno można je nawet zmniejszyć jak się codziennie je na kolację grejfruta i poprawia łyżką oleju, ale ja nie próbowałam jeszcze.
    Kurcze, a ja tak nie lubię ani grejpfruta ani pomarańczy.. A sok z grejpfruta też można, bo to bardziej by mi przeszło przez gardło

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ