X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!! nadrobić Was od wczoraj od 22 to nie taka prosta sprawa :)
    Co do nietrzymania moczu to faktycznie najlepszym lekarstwem jest ćwiczenie mięśni Kegla, co niestety przeciwskazane jest przy problemach z szyjka.... ja te mięśnie ćwiczę od początku 2-go trymestru, szyjka trzyma i z drugiej strony nie wiem czy wyćwiczone mięśnie Kegla nie zapobiegają skracaniu i otwieraniu się szyjki. Taka ot moja teoria, zresztą ja mięśnie Kegla ćwiczyłam z koleżankami, które już dawno temu były w ciąży a ja jeszcze nie :P tzn nauczyłam się wtedy i obiecałam sobie, ze będę je ćwiczyć :)
    Bajka gratuluję kolejnego dnia w dwupaku :)
    Ja dziś też się wyspałam, choć Leo od wczoraj ma te dziwne drgawki o których wczoraj pisałam, ale staram się o tym nie myśleć bo i tak nic nie zrobię przecież ;/
    Miłego dnia Dziewczyny!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 09:11

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ale super, serdecznie gratuluję synka <3

Jeżowa, Emilka dziękuję, ja po prostu mam dosyć tego, że jak mówię o naszych problemach rodzinie, przyjaciółce to wszyscy machaja ręka, że na pewno nic się nie stanie. A Wy macie już za dużo swoich zmartwień na głowie, żebym ja pisała o swoim atakach paniki. Chce iść do psychologa, to po pierwsze. Dwa Emilki kochanie mam polowkowe za tydzień więc tyle poczekam, tylko sprawdzę czy na nim badają też szyjkę. Jeśli nie, to się umówię do innego gina, bo osiwieje jeśli nie skonsultuje tego szwu z innym lekarzem. Najchętniej to sama bym sobie kupiła chociaż pessar i tam umiescila dla własnego spokoju. Dzisiaj nic się takie nie dzieje, skurcze mam od kilku tygodni więc żadna nowość. A mimo to szyjka była zamknięta na ostatniej wizycie

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, moja mała też miewa takie drgawki, jakby przez 10-20 sekund miała bardzo szybką czkawkę. Ale zdarza się to raz na kilka dni i trwa chwilkę, ale ma tak od dawna.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, moja mała też miewa takie drgawki, jakby przez 10-20 sekund miała bardzo szybką czkawkę. Ale zdarza się to raz na kilka dni i trwa chwilkę, ale ma tak od dawna.
    dzięki :) nie chce schizować, ale sama rozumiesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 09:16

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jeżowa - Lilia czy Lila?

Lilia :)

Lunaris, Kaczorka, Aga9090, KateHawke, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna my po to tu jesteśmy -żeby się razem cieszyć i żeby sobie pojęczeć. Nie jesteś nieodpowiedzialna! Doskonale Cię rozumiem, też jestem sama z dzieckiem, Ciastek w trasie non stop i liczę na to że do szpitala to trafię tylko na poród i do domu za 3 dni. Inaczej będę musiała zaangażować do pomocy Mamę. Sama wiesz co jest konieczne a co nie a Twoje obawy są zupełnie uzasadnione. Nie znikaj nam bo my się po prostu martwimy o Ciebie :* Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :*

Amal a ja na Twoim miejscu zrobiłabym ten prezent i wzięła chłopa z łeb i zapytała czy zamierza być ojcem czy nie. Albo kończy z tym chorym klimatem i jesteście rodziną, a jeśli nie to bym się spakowała do PL. Przepraszam że tak mówię Ci co robić ale jak przeczytałam wczoraj jak on się zachowuje to mi się normalnie gówno w dupie zagotowało! Całkiem jak z moim Exiorem >:[ ja trzasnęłam drzwiami i wyszlam. I dobrze się mam :] czego i Tobie życzę!

Lamcia gratulacje syneczka jeszcze raz <3 :D

...dzień ojca... o swoim pamiętałam ale o Ciastku nie pomyślałam :P dobrze że wcześniej piszecie!

Emiilka, Luna1993, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kaczorka możesz mi wpisać wstępnie syn Dominik :-D chociaż tata jeszcze nie zdecydował hahaha.

Dominik :-) Mój też jest Dominik z a na końcu :-D
    Ale chciałam dac Dominik jakby był synek. Dla dziewczynki nie miałam wtedy imienia.
    W pierwszej ciąży miał być Tomek a też jest córka :-D

lamka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzięki :) nie chce schizować, ale sama rozumiesz...

Rucola, przy pierwszych razach sama schizowałam, nawet mężowi mówiłam, że boję się czy się np. pępowiną nie owinęła, ale poczytałam, że to dość częste u maluszków w brzuszku i się troszkę uspokoiłam. A resztę obaw z pępowiną rozwiał mi lekarz od konsultacji, bo na dwóch ostatnich wizytach sam z siebie potwierdzał, że dziecko nie jest owinięte pępowiną.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja czasem miałam takie wrażenie jakby mała ręce i nogi z wody optrzepywala :-)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik dobrze mi się kojarzy, podkochiwałam się w podstawówce w takim jednym :D

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Będzie dobrze :)
    Lamka gratuluję Dominika!!!! Super imię dla super chłopaka!!!
    Lunka a ja myślę, ze jak się wygadasz nam tutaj to będzie Ci lżej. każdy ma chwile zwątpienia i na pewno jest mu lepiej, kiedy ma się z kim podzielić swoim smutkiem. Przyjmujemy tu wszystko i nigdzie nie uciekaj, na forum znajdzie się miejsce na problemy nas wszystkich :*:*:*

lamka, Luna1993 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a może Wasze maluszki odruch moro już w brzuszku mają :)
    Aluśka też chyba tak czasami robiła.

Zaraz chyba odpalę kompa i uzupełnię imiona, bo zapomnę ;)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie idzie Was nadrobic, podczytuje tylko w czasie karmienia.
    Co do l4 dla taty to dowiedzcie sie wczesniej jak jest u Was bo u mnie szpital wystawia tylko po cc.

Mi w pierwszej ciazy siara wogole nie leciala,a teraz mialam kilka kropelek tylko, takze nie kazda musi miec ja przed porodem.

Mi tez zdarzalo sie czasami miec duzo wydzieliny, zazwyczaj przy zmianie pozycji lub lekkik wysiłku i od razu lecialam sprawdzac czy nic sie nie dzieje, takze takie coś tez jest normalne.

A ja sie zaopatrzylam w wage dla maluszkow bo na ostatniej wizycie w przychodni maly przybral w dolnej granicy i oczywiscie teraz codziennie się stresuję czy nie glodze dziecka. Wg mojej wagi spadl troche, ale biore granice bledu ze waga wadze nierowna. Zobacze za kilka dni... Chcialabym uniknac dokarmiania mm, przynajmniej jeszcze przez jakis czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    U nas wszystko ok, usg krótkie, ale lekarka potwierdziła, że 90% chłopczyk :-) niestety nie mam zdjęcia. <3 bardzo się cieszymy.
    Tarzanek ❤️❤️❤️❤️

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nigdy nie miałam problemów z nietrzymaniem moczu, teraz w ciazy zdarzyło się popuscic że śmiechu np więc wiem jak to jest i to czuję, że sikam. Wczoraj to nie było to, od paru dni mam skurcze i nic mi na to nie pomaga. Poczułam znowu ból, usiadłam, wstałam, poleciało. Więc sądzę że to z pochwy. Nie mówię że to wody, może mam taką wydzieline i jest jej aż tyle. Może naprawdę mam urojenia już teraz, ale ten strach doskonale rozumie Bajka... Ciągle mam w głowie że 'będzie dobrze jak urodzimy w 34', 'szew nie pomoże w pani przypadku'. Wiem, że narazie nic się nie działo na usg, ale same wiecie że to się może zmienić w ciągu chwili. Mam dużo stresów teraz i nie mogę olać końca studiów żeby tylko się nie denerwować. Kupię sobie te papierki i tyle, przepraszam że tak męczyłam :( dobija mnie to, że nawet emek zdaje sobie sprawę co by było, gdybym urodziła za szybko i że jest takie ryzyko. Sam wie, co się działo w pierwszej ciąży, jak się modlilismy o każdy następny dzień. Wczoraj się popłakał nawet... Może jestem nieodpowiedzialna, że nie jadę do szpitala, ale nie mogę się tam położyć, tylko mój mąż pracuje a ja się zajmuje córką. Mam nadzieję, że chociaż część z was mnie zrozumie. Wrócę jak mi się poukłada w głowie, bo czuję że takim gadaniem jestem strasznie toksyczna dla otoczenia :(
    Luna ja cię doskonale rozumię, kochana a jakbys poszła do innego gina poprostu sprawdzić czy wszystko w porządku dla własnego spokoju zamiast na ip jechać? Sama też się broniłam rękami i nogami przed szpitalem i wiem jak to jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Agus umówiłaś się już do rodzinnego? Mam nadzieję, że operacja nie będzie konieczna :( za dużo już tego wszystkiego kochana . Napisałam właśnie ze poczekam do polowkowych a jak tam nie badają szyjki to wtedy idę do innego gina

Rucola pamiętam że Tosia tak miała, a ja to uznawalam za czkawkę

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja też tak czasem miewam i mam nadzieję dziś nie zapomnieć zapytać o to lekarza bo też mnie to zastanawiało ale zapomniałam o tym i jak tak piszesz to zapytam bo po co się stresować jak można wiedzieć od lekarza co to jest.

Luna mi właśnie na polowkowych sprawdził lekarz szyjke jak u ciebie nic nie powie to sama mu powiedz by sprawdził przez brzuch bo boisz się o to i ogólnie lekarz jeśli jest dobry to sprawdzi i cię uspokoi w końcu płacisz ogromne pieniądze za to A on jest od tego by ocenić ciąże na najważniejszym usg w trakcie trwania całej ciąży

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słabe by to było, gdyby tylko po CC wystawiali L4, bo czasami po porodzie SN kobieta czuje się równie źle.. W końcu nie wszystkie porody są łatwe, szybkie i przyjemne.
    Mam nadzieję, że jak któraś z Was się zdecyduje, to szpital nie będzie robił problemu :)

Imiona uzupełnione :)

A właśnie - siara! U mnie była w bardzo małych ilościach. Pojawiła się na początku 3 trymestru. Problemów z karmieniem nie mam żadnych ;)

Za to mam problem z pisaniem na lapku, bo Aluśka nie daje za wygraną i mi się dobiera do kompa :P ciekawska jest strasznie! A że przy okazji ćwiczy wspinanie..

Jeżowa, KateHawke, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Właśnie Agus umówiłaś się już do rodzinnego? Mam nadzieję, że operacja nie będzie konieczna :( za dużo już tego wszystkiego kochana . Napisałam właśnie ze poczekam do polowkowych a jak tam nie badają szyjki to wtedy idę do innego gina

Rucola pamiętam że Tosia tak miała, a ja to uznawalam za czkawkę
    NA 10:30 idę do rodzinnego...

A kiedy masz te polówkowe?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - u mnie na połówkowych lekarz sam z siebie szyjki nie sprawdzał. Ale ja się zapytałam czy mi nie zmierzy i nie robił żadnego problemu :) zmienił tylko głowicę na dowcipną i już :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ