X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena oczywiście, że trzymamy kciuki! Powodzenia dla Was!

gg88 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, jaki termometr bezdotykowy polecacie? Są w ogóle takie, które mierząc 3 razy pod rząd pokażą tą samą lub delikatnie różną temperaturę? Ja mam taki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9953ea4bb726.jpg

Myślałam, że się sprawdzi, ale niestety potrafi pokazać w krótkim czasie bardzo różne temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 12:47

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- kciuki! ale dziś emocje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymamy mocno kciuki z Tarzaniątkiem!

Ania cieszę się, że trochę zelżało. :-)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos krwawienia:

Pociąg pendolino pędzący gdzieś przez Polskę. Do kibelka w celach "higienicznych" wchodzi młoda kobieta. Zmienia podpaskę i rozgląda się za koszem, przeznaczonym na takie sytuacje, ale nigdzie go nie znajduje. Aby nie spowodować zapchania muszli klozetowej, z pewnym zawstydzeniem otwiera okno i wyrzuca przez nie "starą" podpaskę. 
    Na stacji, obok której przejeżdża pociąg stoi zarośnięty facet. Nagle z pędzącego pendolino wypada jakiś przedmiot i ląduje mu na twarzy. Facet bierze go w rękę, ogląda i mówi półgłosem: 
    - Ku*wa, to jest pręskość pędu! niby jakaś wata a ryja nieźle mi rozwaliło!

-Mamunia-, malka, JustynaG, Aga9090, Karma88, pilik, Czrna 81, KateKum, Phnappy lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis się dzieje!

Ania cieszę się, że skurcze są słabsze!trzymam kciuki, żeby ustały całkowicie!

Lena! Zaciskam kciuki z całych sił! Dobrze w takim razie, że pojechałaś na IP! Będzie wszytsko dobrze!

Lamka, cieszę się, że sałatka Ci spasowała. Też ja bardzo lubię, a mój emek wręcz uwielbia.

Pilik ja bym sobie chyba odpuściła teściową na Twoim miejscu ;) odpoczywaj jak się da od takiego gadania. Chociaż u mnie się okazało, że oprócz mojej matki teściowa też jutro wpadnie z wizytą! Więc będzie ciężko ;)

Nika i Kate ja mam podobnie do Was. Strasznie długo nie mogłam podjąć decyzji o staraniach. Aż w końcu się zdecydowałam bardziej z rozsądku. Później zaczęłam się nakręcać bo nie wychodziło prawie dwa lata, a jak już się udało to była panika czy ja dam radę być mamą. Ale ogólnie bardzo się cieszę z tej sytuacji, chociaż ciąża nie jest moim ulubionym stanem. Wychodzę z założenia że wszytskiego się nauczę i damy sobie z emkiem jakoś radę. Ale wiem, że nie da się niczego zaplanować. Starania mnie tego nauczyły.

Ja zagoniłam mamę do roboty skoro już tu jest ;) tzn pomagam jej w sprzątaniu i plewieniu, we dwójkę to zawsze szybciej idzie.

A jeden z moich kotów (nie wiem który) właśnie mi się zrzygał na łóżko :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena!!! <3 <3 <3

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - kciuki za Was!! Mam nadzieję, że niedługo dasz znać co u Was i czemu taka szybka decyzja o CC.
    A weselnicy będą mogli wypić za Wasze zdrówko :)

Listę naszych staraczek oczywiście zrobię, ale niech się dziewczyny oficjalnie zgłoszą, bo nie chcę takiej samowolki robić :p
    No i chyba tu ograniczymy się do samych nicków, bez żadnych dat?
    Chyba, że macie jakiś ciekawszy pomysł :)

Rucola - pewnie już późno, ale my mamy materac FIKI-MIKI lateks-pianka-kokos.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to kto się czai na brzucha Leny? Chyba już komuś obiecany, nie?

Ja wierzę w wymianę brzuchów, bo tak się nam udało na wątku mojej kliniki - akurat 2 brzuchy się zwolniły i zaraz jedna koleżanka i ja zaszłyśmy niespodziewanie ;)
    A teraz długo zadnego porodu ani pozytywa tam nie było :( Czara ma już donoszoną, to może do następnej się szczęście zaraz uśmiechnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:21

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jak najbardziej za lista staraczek :)

Lena trzymam kciuki <3

Aniu za was dalej nie puszczam niech się wycisza skurcze całkowicie :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kciuki :*

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mam nadzieję, że się całkiem uspokoi!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj u nas szalony dzień :)
    Dobrze Aniu , że u Ciebie się wyciszyło... Widzisz jak zmotywowałaś Frania Leny do wyjścia? :P

Lena , mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i niedługo zdasz nam relację.

Summer , U nas z imionami to trochę w polu jesteśmy :) Mamy listę wstępną i co tydzień eliminujemy z eMkiem po jednym imieniu. Oto nasza lista: Agata, Iza, Dorota, Ewa, Agnieszka i Edyta. Nie mamy tego "jednego jedynego" imienia.

Dziś, w Biedronce młoda ekspedientka wywołała mnie bym podeszła do kasy z zakupami bez kolejki. Było to bardzo miłe.

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyli mnie właśnie na patologię z hasłem że na porodówce chcą mnie za 3tyg widzieć.
    Nie nastawiam się na nic na razie. Byle było wszystko ok. Idealnie nie ma ale trochę lepiej niż rano.

StaraczkaNika, Aga9090, Karma88, Bocianiątko, summer86, blue00, JustynaG, -Mamunia-, pilik, malka, Achia, Rucola, Jeżowa, lamka, Czrna 81, KateHawke, mi88, KateKum, Phnappy, Lunaris lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dobrze Aniu , że u Ciebie się wyciszyło... Widzisz jak zmotywowałaś Frania Leny do wyjścia? :P

Summer , U nas z imionami to trochę w polu jesteśmy :) Mamy listę wstępną i co tydzień eliminujemy z eMkiem po jednym imieniu. Oto nasza lista: Agata, Iza, Dorota, Ewa, Agnieszka i Edyta. Nie mamy tego "jednego jedynego" imienia.

Dziś, w Biedronce młoda ekspedientka wywołała mnie bym podeszła do kasy z zakupami bez kolejki. Było to bardzo miłe.
    To w 34 tygodniu poznacie faworyta :)
    Mi się wszystkie Twoje typy podobają i dobrze kojarzą, więc widzę że to ciężki wybór ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Położyli mnie właśnie na patologię z hasłem że na porodówce chcą mnie za 3tyg widzieć.
    Nie nastawiam się na nic na razie. Byle było wszystko ok. Idealnie nie ma ale trochę lepiej niż rano.
    No i tego się trzymamy 3 tyg zleca tak jak u mnie i będzie dobrze :) najważniejsze że sytuacja w miarę opanowana :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Z imion najbardziej podoba mi się Agata (Agatka) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

To ja Tobie pomogę:
    Agaty - znam tylko jakieś ciotki,

Izy - mam kilka koleżanek i są super, nikt teraz nie daje tak na imie a mi się podobka Izka :D Gdybym miała dziewczynkę sama bym się zastanawiała nad tym imieniem - więc to mój faworyt, Izy są bardo grzeczne...

Dorotka, bardzo rzadkie mi się kojarzy z kołysanką "Ta Dorotka ta dorotka tańcowała" jejuś jak mój syn przy niej szlochał.

Ewka - znam nie jedną osobiście znam frywolne... :-/ siedziałam z taką jedną w szkole i miała wszy we włosach, a teraz zrobiła się z niej sucz.

Agnieszka i Edyta - bardzo dobrze się uczyły.

Jeśli kogos zraziłam co do imienia przeprazszam, nie wszystkie są takie same ;-)

Kiedyś mi się Majka podobała, ale że wyszedł Michałek to już mi przeszło :D

• Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kciuki mocne!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam rozpoczynać lawiny porodów i to przedwczesnych ;D
    Byle wytrzymać chociaż do Leny suwaczka. A jak nie, to trudno.
    Zobaczymy jak dalej będzie.
    Lena pobiła dzisiaj i tak wszystkich. A jaki Gość na wesele chciał się wprosić ;D

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ