X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w kolejnym dniu!
    Bajeczko blizej niz dalej. ;-)

Wciagnelam kanapke, leki, zastrzyk. Wlaze do lozka dalej.

Bajkaaa, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Ania dajcie znać jak sytuacja u was.
    Od wczoraj wciąż o Was myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 06:58

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, kochana, gratuluję <3 i dziękuję, że dałaś znać!

Lamka, nadal chcesz ten przepis? Bo to chyba ja wiecznie zachwalam sernik z moich wypieków :) przy czym mój jest klasyczny, nie na zimno.

Bajka, siedź jak najdłużej, bo jak wreszcie wyzdrowieje to muszę wpaść z tymi lodami :)

Przepraszam, wczoraj Was tylko podczytujecie, ale byliśmy cały dzień z Małą. A potem o 21 zadzwoniła do mnie moja pasierbica pochwalić się, że na wakacje może zafarbować końcówki i gadałam z nią 1.5 godziny aż padłam. W sumie to dobrze, że mnie laryngolog zmusił do kontroli po tygodniu, bo szósty dzień antybiotyku, a ja nadal czuję się średnio:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 07:42

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Ania - również o Was myślę i czekam na wieści!

Bajka, już coraz mniej dni zostaje :)

Odnośnie sernika na zimno to ja mam banalny przepis, ktory zawsze wychodzi i praktycznie wszystkim smakuje. Na spód biszkopty podłużne. Masa serowa to ser z wiaderka (zwracam uwage, żeby miał dobry skład), do którego dodaję dwie galaretki rozpuszczone w 250 ml wody i schłodzone, dokładnie miksuję żeby masa była puszysta. Na góre kładę owoce a jak stężeje wylewam kolejne 2 galaretki rozpuszczone łącznie w 700-800 ml wody. Jakieś pół godziny roboty. Czasem zamiast galaretki na góre daje mus z truskawek (zmiksowane owoce, które podgrzewam w garnku i do ciepłych dodaję 1,5- 2 paczki galaretki truskawkowej).

Ten z moich wypieków też lubię i robię czasem dla odmiany.

Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal - daj znać czy udało się upolować wózek :) okazja super!

Bajka - tak się Zosi spodoba w szpitalu, że będzie siedzieć w brzuszku i nie będzie chciała wyjść ;)

Lenka - mam nadzieję, że mąż przekazał Ci jakieś uspokajające wieści o Franiu.
    Przykro, że macie taki ciężki początek. Ale pewnie sytuacja szybko się poprawi i będziecie niedługo cieszyć się w trójkę swoją obecnością <3

Za 6 dni Dzień Ojca a ja dalej nic nie mam dla Aluniowego tatusia.. może na wyjeździe coś wymyślę.

Póki co dziś dzień jak co dzień. Aluśka dobrze współpracuje ;) oby tak dalej i byle do 12 ;)
    1.5 roku temu płakałam w kościele na przypadkowych chrzcinach i myślałam czy też kiedyś będę miała szansę ochrzcić swoje dziecko. A tymczasem to już dziś :)

Summer - ciekawe czy Twoja córcia wyczuje moment ;)

Bajkaaa, Karma88 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki, zasnąc nie mogłam w nocy, przebieram nózkami żeby dzwonić do gościa, za jakieś pół godziny spróbuję... Ale mam emocje :)

Lenka, czekamy na info co z maluszkiem <3

Bajeczko i kolejny dzień upłynął... :)

Miłego dnia kobitki :)

Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal,trzeba było mu wczoraj smsa napisać ;) szybciej by odczytał niż maila,w każdym bądź razie trzymam kciuki by wózek był twój :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam nadzieję że moja kruszynka jeszcze tak min 6 tyg będzie pod moim sercem :)

Amal trzymam kciuki bo jak to faktycznie okazja to żal nie próbować :)

Ja dziś już się umalowalam i wyprostowalam włosy hehe jak dziwnie się to robi na łóżku no ale mąż przyjeżdża to fajnie raz na jakiś czas wyglądać jak człowiek hehe :)
    Aha no i koleżanka ma prostownice to żal nie skorzystać hehe :)

reset, Flowwer, Achia, Karma88, Czrna 81, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    było już po 23ciej.. trochę pózno na wypisywanie po ludziach, tym bardziej, jeżeli sprzedaje wózek , znaczy że ma maluszka,nie chciałam budzić jakby zapomniał dzwięk wyłaczyć..

pilik lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że odkąd jestem obstawiona lekami, odkąd mam cykle stymulowane itp. to jakoś wróciła we mnie wiara, że się uda (pewnie dlatego, że mam złudne poczucie, że coś robię i mam na cokolwiek wpływ;)) i np. wczoraj w parku mogłam patrzeć na ludzi z wózkami bez żadnej zazdrości, a z przekonaniem, że i my tak będziemy, więc teraz cieszmy się np. najbliższym wyjazdem, bo może być ostatni we dwoje.
    Nie mówię,że nie myślę o staraniach,bo myślę obsesyjnie, ale bez takiej presji i bez tych negatywnych emocji. Oby się ten stan utrzymywał jak najdłużej!

Achia, summer86, pilik, Czrna 81, Rucola, Emiilka, Phnappy, JustynaG, golonat lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - oby jak najkrócej!! Bo przecież jak najszybciej to będziesz już w ciąży ;)

Heh, też się muszę dziś pomalować.. zwykle tego nie robię :p

reset lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset poproszę ten przepis :-)

Lena czekamy na informacje odnośnie Frania <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, facet odrzuca połaczenia, więc chyba po wózku :(

• reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset poproszę ten przepis :-)

Przepis jest bożonarodzeniowy, ale ja już robiłam w wersji z wanilią i na zwykłym spodzie z kruchych ciasteczek (a nie korzennych) i był chyba nawet lepszy! Ta śmietana na górę też nie jest konieczna, gdyby Tobie, jako dietetykowi, sumienie na to nie pozwalało ;)
    https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pierniczkowy-last-minute

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Ehhh, facet odrzuca połaczenia, więc chyba po wózku :(
    Kochana jest 8:30 rano może śpi?

golonat lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana jest 8:30 rano może śpi?
    u mnie jest póżniej, inna strefa czasowa :)

Lusesita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,,, jest, jest jest.... za 4 godziny jadę po wózek <3 <3 <3 popłakałam się :)

Achia, blue00, Bajkaaa, reset, Aga9090, lamka, olik321, Karma88, pilik, Kaczorka, StaraczkaNika, Czrna 81, Rucola, Lena21, Emiilka, Lusesita, Flowwer, Bocianiątko, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, Lunaris, golonat lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Dziewczyny,,, jest, jest jest.... za 4 godziny jadę po wózek <3 <3 <3 popłakałam się :)
    Super :) Ty się cieszysz i ten właściciel też że tak szybko sprzedał :) tylko sprawdź go dokładnie na wszelki wypadek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Super :) Ty się cieszysz i ten właściciel też że tak szybko sprzedał :) tylko sprawdź go dokładnie na wszelki wypadek :)

Oczywiście że tak, wszystko sprawdzę, bo z drugiej strony, coś dziwnie tanio.. jeżeli jest stan taki jak na fotkach, w opisie napisane ze stan jak nowy.. i ta cena... No nic, pojadę, pomacam, i zobaczymy.. ps. maż jedzie ze mną.. jakieś przebłyski ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia się spełniają Amal heh.

Amal lubi tę wiadomość

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ