X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, zazdroszczę! Ja muszę unikać moich ukochanych pomidorów, bo od razu mam zgagę po nich :/
    Ja mam zgagę po pikantnych rzeczach. Musiałam odstawić dużo przypraw, a leczo mnie prawie wykończyło parę tyg. temu :)
    Aaa... i łazanki z młodą kapustką były pycha, ale też źle się to skończyło - pewnie przez sporą ilość cebulki.
    Także nie powtarzajcie moich błędów ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia! Jak dobrze Cię widzieć! Za to niedobrze, że Ci się zapalenie przyplątało - oby szybko sobie poszło razem z innymi problemami :)
    Buziaki dla ho-ho już niemowlaka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 21:02

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - zdjęcia obowiązkowo! I to jeszcze w dwóch kreacjach będę musiała porobić :)

Summer - jutro o 12 zapraszam na porodówkę ;)

Achia - z tymi smakami to ściema. U mnie córka a smaki do połowy ciąży miałam typowo kwaśne/słone :) na słodycze wręcz patrzeć nie mogłam, bo zaraz mi było niedobrze.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- ah te zabobony :D

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Kochana gratuluje narodzin Frania. Ciesze sie, ze cos nad Wami czuwalo. Wierze, ze jestes przerazona, ale na pewno Synek ma znakomita opieke i lekarze sie nim dobrze zajma. Moje kciuki i mysli masz. Wierze w Was!

Ja w lozku. Probuje Meza zmolestowac, ale dziad ucieka. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z nad talerza sernika. Ale dziś ostatni dzień wakacji to przeciez musiałam wcisnąć :)!

Co do zgagi u mniw jest tylko po cebuli obojetnie w jakiej postaci

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mam nadzieje, ze tylko skontrolują Frania w Zabrzu i zaraz do Ciebie wróci! Trzymam mocno kciuki. Musi być dobrze!

Veritaserum ja miałam około 12tc ciagle zapchany nos. Nie miałam żadnej wydzieliny, ale leciała mi krew i cały czas miałam strupki w nosie. To wszytsko prze przekrwienie i pogrubienie błony śluzowej w ciąży pod wpływem hormonow. Z czasem to mija. Może do tego jeszcze dojść krwawienie dziąseł.

Summer mam tak samo. Praktycznie w ogóle nie myśle o samym porodzie. Jakby to miał być najmniejszy szczegół tego wszystkiego. Poprostu chyba się nastawiłam, ze trzeba to zrobić i tyle. Za to mam milion myśli jak to będzie potem. Jedynie się martwię, ze emka nie będzie przy narodzinach. A bólem i tym wszystkim w ogóle się nie przejmuje. Myślałam, ze będę się bać i panikować na tym etapie. A na razie nic takiego się nie dzieje. Do mnie chyba nie dociera, ze to w sumie już!

Lamka ja mam przepis na taki szybki sernik na zimno. Nie wiem czy o takim myślisz, ale może kiedyś wykorzystasz.
    Robisz spód ciasta z jakiegokolwiek przepisu na kruche lub półkruche ciasto. Masa serowa: mascarpone, serek philadelphia, puszka mleczka kokosowego i cukier puder do smaku. Wszytsko miksujesz. Dodajesz mała paczkę żelatyny rozpuszczonej w pół szklanki gorącej wody i miksujesz. Wylewasz na wystudzony spód. Jak masa zaczyna tężeć to posypujemy ulubionymi owocami. Idealne są jagody, borówki, maliny, truskawki. Sernik nie jest za słodki i taki orzezwiajacy. Idealny na lato.

Anna Stesia, przykro mi, ze ten okres, który powinien być najszczęśliwszy w życiu jest dla Ciebie taki ciężki. Nasłuchałam się dużo, ze połóg jest dużo gorszy niż ciąża i poród i ze to jest najgorszy etap w życiu kobiety. Mam nadzieje, ze szybko miną wszytskie Twoje dolegliwości i będziesz mogła zacząć się cieszyć macierzyństwem. Trzymam za to mocno kciuki. Jak tylko się ogarniesz to wracaj tu do nas szybko. A jak masz jakikolwiek problem to tez pisz, może mamy z trochę dłuższym stażem będą mogły pomoc, a cała reszta na pewno będzie Cię wspierać mentalnie ;) ściskam mocno!

A ja zrobiłam dzisiaj zwykle ciasto z truskawkami. Do tego wysprzątalam pół domu i poprzycinałam z mamą krzaczki w ogródku. Moja mama się śmieje, ze w ogóle nie wyglądam jakbym miała rodzic, bo cały czas biegam i coś robię.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebula, czosnek to złooo... w śladowych ilościach powodują mega zgagę u mnie. A tak lubiłam przed ciążą.

Anna Stesia, jak dobrze Cię widzieć! Często myślę o Tobie <3 Mam nadzieję, że wkrótce wszystkie trudności się wyprostują i będziesz mogła w pełni cieszyć się macierzyństwem.

Ania, daj znać jak u Was sytuacja. Mam nadzieję, że już jest dużo lepiej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wiem, ze sie pewnie biedna bar dzo martwisz, ale Franio na pewno jest pod dobra opieka o niedlugo bedziecie razem. Duzo spokoju i zdrowka życzę :*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, cieszę się, że to napisałaś, bo myślałam już, że coś ze mną jest nie tak.. też się boję, że eMka nie będzie, w środę powinien jechać w delegacje i cały czas mam z tyłu głowy, że akurat wtedy się zacznie, dlatego wolałabym wcześniej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam tej zgagi, mnie dopadła parę razy taka mega, ale nie widziałam związku z tym co jadłam. Poprostu jak miałam pełny żołądek. Teraz czasem mam wieczorem jak się położę do łóżka, ale zwykle szybko przechodzić nie ma tragedii.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer sex, schody, mycie okien, mycie podłogi? Próbowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 21:34

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia fajnie, ze sie odezwalas. Ja mialam porod wywolywany po terminie, duze dawki oxy, naciecie i pekniecie. Choc sam porod trwal 5h to wymeczyl mnie okropnie. Polog wspominam ciezko. Mialam duza anemie i ogolnie brak sil. Dosc Dlugo dochodzilam do siebie i tylko usmiech synka i wsparcie meza dawalo sily. Wszystko wroci do normy, zobaczysz! Duzo zdrowka dla Ciebie i Twojego niemowlaczka :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, wsparcie, modlitwy i kciuki macie zapewnione. Czekamy na wieści.

Czarna81
    22 cs.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola najłatwiejsza w obsłudze jest chusta kółkowa. Ale ona jest dosłownie na szybkie wyjścia, żeby wejść z dzieciem po schodach, na szybkie zakupy czy wrzucić jak płacze w wózku. Jednak przy dłuższym noszeniu ramię może boleć, bo jest obciążenie tylko na jedną stronę. Ale chusta jest tak naprawdę cały czas gotowa, tylko wkładasz i dociagasz, więc trwa to naprawdę kilka sekund i nie trzeba dużo kombinować. Przy długiej chuście trwa to już dłużej (ja wiąże ok. 3 minut) i wiadomo, jest to bardziej skomplikowane. Ale komfort noszenia nieporównywanie lepszy :)

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ojoj jaka szybka akcja dzisiaj! gratulacje i dobrą energię przesyłam do Frania :*

Co do zatok - to ja jak mnie złapię to robię irygację Irigasinem i pomaga. Nie jest to nic przyjemnego, ale w ciąży niewiele więcej da radę zrobić.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, seks i podłogi na jutro w planach. Okna wolę odpuścić, bo mieszkam wysoko, a jednak równowaga w ciąży trochę zaburzona.

Aga9090 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aga, seks i podłogi na jutro w planach. Okna wolę odpuścić, bo mieszkam wysoko, a jednak równowaga w ciąży trochę zaburzona.
    To kciuki za szybką akcję :)

• malka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a na długo jedzie? Jak nie zdarzysz urodzić przed to moze po powrocie się uda :)
    Ja mam umówiona kuzynkę, ze jakby co to ze mną jedzie, ale i tak jakoś cały czas jestem dobrej myśli, ze jednak emek ze mną będzie. Teraz jest właśnie w pracy pod Poznaniem. Jechał dzisiaj rano i wraca jutro popołudniu. Tez trochę się bałam, ze akurat dzisiaj się zacznie, ale na razie nic się nie zapowiada na szczęście. Jeszcze w przyszła sobotę tez jest w pracy i nie będzie się mógł wyrwać od rana do północy. A do tego ten remont wiec lepiej żeby Fela siedziała w brzuchu. Już jej pokazywałam na kalendarzu, ze najlepiej jakby się zdecydowała między 24 a 27 bo wtedy tata na pewno będzie miał czas ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kolezanka mi dziś napisała że ona już miała dosyć ciąży(jak to na końcówce) , postanowiła że to JUŻ, umyła wszyskie szafki w kuchni i o 22 w ten sam dzień była na porodówce :)

Melevis- tak właśnie mi koleżanka ostatnio mówiła-że chusta kółkowa jest na tzw szybie akcje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 21:47

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ