X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o dziwo w dwupaku.
    Wieczorem była akcja porodowa nr 2...
    Młody uparty jest.
    Szyjka 11mm i z rozwarciem wewnętrznym.
    Mam podłączoną kroplówkę jakąś (nie magnez) na 2 dni i tak po skosie wszystko. Ciężko telefon trzymać.
    Noc przespałam. Tragedii nie ma. Pytanie tylko czy utrzymają taki stan jak teraz i przez ile.
    Na razie jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymam kciuki żeby się uspokoiło

• reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, może to jakiś przełom, dobry znak na przyszłość? Nie,żebym go usprawiedliwiala, ale może potrzebował czasu (mimo wszystko szybko Wam poszło).

Mój M., mający dziecko z poprzedniego związku, powiedział mi kiedyś, że dla niego do dnia porodu dziecko było abstrakcyjne i nie czuł,żeby je kochał. Po czym jak się Młoda urodziła to mówi, że jak na nią spojrzał to zrozumiał, że ta miłość właśnie przyszła. Teraz jest świetnym ojcem, choć powoli jest przerażony, że nie ma z Młodą wspólnych tematów, bo słuchał naszej wczorajszej rozmowy (ombre, rozswietlacze- a że Młoda mieszka w UK to mówi "highlighter", cień do powiek w kolorze nude) i powiedział, że nic z tego nie zrozumiał. A jak młoda zaczęła mówić o swoich dzieciach to kazał jej iść spać, bo on nie może tego słuchać ;) p.s. Młoda ma 11.5 roku ;)

Aniu, trzymamy kciuki, by w walce Młody - Mama było 1:0 dla Mamy! Oskar niech sobie rządu jak już będzie na świecie, a póki co niech słucha mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 08:51

lamka, Amal, Aga9090, Rucola, golonat lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że szukam dziuery w całym, ale zastanawia mnie ta cena... Dziwnie niska..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    A ile kosztuje taki nowy?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Poczekaj i sprawdzisz. Czasem się okazje trafiają

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu woec cieszymy sie ze stanu,jaki jest na ta chwile. Upartegk syna bedziecie mieli. :-) dzielnie sie trzymacie, a to najwazniejsze.
    Sama lezysz czy jest jeszcze jakas pacjentka z Toba na sali?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:

Może chcą się szybko pozbyć ;)
    Jedź i zobacz, bo bez tego to ani rusz :) czasami naprawdę zdarzają się super okazje :)

pilik, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, pięknego dnia.
    Kaczorka powodzenia :)!
    Amal, też kupiłam w takiej cenie porządny wózek, w świetnym stanie, ale po dwójce dzieci. Czasami ludzie chcą się po prostu pozbyć, a jakoś bardzo im na kasie nie zależy albo właśnie mieli odkupiony już za 900, przejechała sezon w gondoli i pociska dalej za polowe. Nie każdy robi biznes na sprzętach dla dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 08:52

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, cudownego dnia Wam życzę!

Ania, uparty ten Wasz synek. Niech chociaż jeszcze chwilkę posiedzi, żeby sterydy zadziałały. Pod tym względem dobrze, że trafiliście do szpitala i Wam je podali, podobno to dużo daje u maluszków. Jak już te kilka dni wytrwa to negocjuj, żeby poczekał do powrotu taty :)

Amal, mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z wózka :)

Pilik, Malka jak u Was? Jakieś objawy czy cisza? U mnie cisza.. mimo mycia podłóg od rana :P dziś jeszcze dłuższy spacer w planach..

Reset, podoba mi się Twoje nastawienie <3 życzę aby ta walka trwała jak najkrócej i żebyśmy jak najszybciej mogły tu oglądać zdjęcia Twojego rosnącego brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 08:59

reset, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - rozumiem Twoja motywację do tych aktywności, ale a) podziwiam, bo ja bez ciąży nie mam tyle sił, co Ty na końcówce, b) nie przeforsuj się, Mała pewnie i tak sama zdecyduje kiedy jest gotowa, a Ty musisz mieć siły na poród!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymam kciuki żebyście jeszcze trochę pobyli w dwupaku!:)
    Bajka na ten wózek był w pl taki szal 2 lata temu i wtedy był dosyć drogi- nie pamiętam dokładnie ale ok 3 tys? Znajomi mają ten wózek a ich synek ma właśnie 2latka i 4 mce :)
    Amal- u Was są przecież inne ceny to może dlatego wydaje Ci się taka niska. Super że mąż z Tobą jedzie :) jak jest okazja to trzeba brać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 09:10

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, mąż mnie pilnuj, żebym nie przesadzała, dlatego porządki mamy podzielone po trochę na kolejne dni. Sam się w końcu też zmobilizował do ogarnięcia swoich rzeczy .

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Pewnie zawadza im ten wózek i chcieli się pozbyć od ręki :) Coś czuję, że to nie będzie jedyna super okazja upolowana przez Ciebie dla maluszka ;)

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer nie zapomnij na spacerze skoczyć na jakieś lody :)
    My jedziemy nad jezioro że znajomymi :) co prawda mój maz odwalił wczoraj taki numer że gadać mi się z nim nie chce, ale zapowiada się upał a nie będę z powodu dumy odwoływać przyjemności..no i dawno się nie widziałam z tymi znajomymi więc tym bardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na nic się nie nastawiam.
    Byle było ok. A już co będzie to będzie.

Jestem z dziewczyną po terminie. Ma 4cm rozwarcie i czeka na porodówkę.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aniu oby stan dwupaku trwał jak najdłużej! Jesteś w dobrych rękach

Lena mam nadzieję, że wszystko u Was w jak najlepszym porządku i po prostu odpoczywacie i cieszycie się sobą. Ale wciąż czekam na informacje i myślę o Was cieplutko

Kaczorka cudownego dnia Wam życzę :)

Bajka Ty już włosy zrobione i umalowana, a ja ledwo co z łóżka wstaję! I gratuluję kolejnego dnia z Zosią w brzuchu :)

Summer ja także podziwiam Twoją aktywności! A córeczka już niedługo będzie po tej stronie brzuszka :)

Ja wstaję i planuję wciągnąć serek wiejski z pomidorami <3

Kaczorka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie próbuję ululać Aluśkę, żeby chociaż z godzinę pospała, bo inaczej będzie maruda.
    Wszystko już poprasowane, ogarnięte. Teraz tylko się umalować i ubrać.
    Najgorsze jest tylko to, że każdy się ogarnia a ja jak zwykle muszę w tym czasie 2 osoby obskoczyć. I dla mnie zostaje najmniej czasu.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Właśnie próbuję ululać Aluśkę, żeby chociaż z godzinę pospała, bo inaczej będzie maruda.
    Wszystko już poprasowane, ogarnięte. Teraz tylko się umalować i ubrać.
    Najgorsze jest tylko to, że każdy się ogarnia a ja jak zwykle muszę w tym czasie 2 osoby obskoczyć. I dla mnie zostaje najmniej czasu.

przypomniało mi sie jak moja siostra brała ślub kościelny jak młody miał jakoś ok 8mcy. i poprosiła mnie o pomoc -w sensie żebym się nim zajęła. więc nie dość że musiałam ogarnąć siebie, pomóc jej w jakichś detalach to jeszcze zająć się młodym. ostatecznie skońyczyło się na tym że zapomniałam mokrych chusteczek i musiałam się cofać, przybyliśmy na ostatnią chwilę(ja jechałam z młodym i psiapsiółą)-a siostra już miałam stresa że nas nie ma, było tak gorąco że jego kreację szlag trafił i pod kościołem przebierałam go z pięknej koszuli i muszki w zwykły zielony t-shirt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 09:30

• malka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u mnie też cisza, ale ja się z tego cieszę :) jak się skończy remont to będę wprowadzać wszystkie metody przyśpieszania porodu. Chociaż teraz i tak mimowolnie muszę myć podłogi codziennie a efektów brak ;)

Kaczorka, musisz się przyzwyczaić bo tak to będzie wyglądało przez najblizsze 10lat. Najpierw ogarnąć córkę, a jak starczy czasu to siebie ;)

Amal ja też kupiłam wózek 3w1 po jednym dziecku za 500zl. Wygląda na zadbany i mam nadzieję, że się bedzie sprawdzał.

Ania, dobrze, że się uspokoiło. Obyś jeszcze trochę posiedziała w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 09:38

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ