X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, kochana gratuluję narodzin Synka, jak dobrze ze nie zbagatelizowalaś krwawienia.
    Trzymam za Was bardzo mocno kciuki, estes silna i dzielna i juz niewiele Cię dzieli od chwili kiedy weźmiesz Frania w ramiona. Najważniejsze, że jest pod dobrą opieką, domyślam się jak wiele stresu kosztowala Cię ostatnia doba,ale za chwile pozostanie to tylko wspomnieniem, a Wy rozpoczniecie najpiekniejsza przygodę Waszego życia.
    Ściskam Cię mocno, jestem myślami z Wami, buziaki i zdrówka dla Franusia,a Ty odpoczywaj i nabieraj sił, beda Ci potrzebne kiedy wrocicie do domku.

Aha, w każdej z sukienek wyglądałaś przepięknie :*

golonat lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr jestem pod ktg i ciągle skurcze. Tylko ich nie czuję. Ekranu też nie widzę... sąsiadka patrzy na pomiar co jakiś czas i mi mówi.
    A wczoraj tak ładnie do 10 już spadły. Teraz 40-60 ale nie mam podglądu sama...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu 100... ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki aby te skurcze się uspokoiły

• admiralka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, gratuluje synka! Trzymam za Was mocno kciuki, będzie wszystko dobrze :*

Ania, oby te skurcze się jednak wyciszyły!

My byliśmy wczoraj u naszych przyjaciół, poznać ich 5 dniowego synka - taki cudny Okruszek <3

Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a leżysz na boku czy na plecach? Z całego serducha życzę aby się uspokoiło tak ja wczoraj.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny.
    Lena Kochana ogromnie Ci współczuję rozłąki z Franiem. Serce mi pęka jak to czytam, ale nie ma wyjścia. Szukając plusów całej sytuacji jestem pełna podziwu dla Twojej intuicji i decyzji, to dzieki Tobie Franio już za kilka dni dojdzie do siebie, bo jeśli infekcje są wykluczone to złe wyniki krwi są na pewno spowodowane odklejaniem sie łożyska więc przy pomocy lekarzy szybko dojdzie do siebie :* Bądź dobrej myśli.
    Aniu życzę Ci, ze Oskar posiedział do poczatku lipca, ze wszystkich możliwych powodów...
    Kaczorka, powodzenia dziś, bo to jest Wielki dzień Aluski!!!

Kaczorka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ogromne kciuki za Ciebie i Oskarka, żeby jeszcze posiedział u mamusi.

Lena Franio na pewno szybko dojdzie do siebie, tak jak dziewczyny mówią - najgorsze za Wami. Teraz odpoczywaj, a już niedługo przytulisz synka i wszystko będzie najlepiej. <3

Kaczorka najlepsze życzenia dla Alusi w tym ważnym dla niej dniu.

Ogłaszam wszem i wobec, że ustaliliśmy wczoraj ostatecznie imiona z Tarzanem. Nasz syn będzie się nazywał Dominik Franciszek. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:07

malka, Jeżowa, Achia, Bajkaaa, Tosia2323, Bocianiątko, Lena21, Aga9090, KateHawke, olik321, admiralka, KateKum, Rucola, Phnappy, veritaserum, Flowwer, Sarna84, pilik, Karma88, Czrna 81, Kaczorka, Emiilka, JustynaG, -Mamunia-, Siwulec, Lunaris, golonat lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu uparty ten Twój synek,nie ma co..chyba bardzo chce poznać mamusie ale trzymam kciuki by jednak posiedział w brzuchu min do lipca!

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zobaczysz kilka dni i synek nabierze siły a przy 9/10 to jest dobrze. Samych przeżyć nie zazdroszcze ale jest już dobrze i bezpiecznie.

Ania pamietaj juz jesteś na bezpiecznym etapie ciąży i zdrowie synka jest teraz najważniejsze. Wiem że obecność M jest ważna w tym momencie ale musisz być silna dla syna i kierować jego dobrem. Jeszcze niech posiedzi w brzuszku tydzień a połóż się na lewym boku, skórcze bedą mniejsze.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Aniu masz upartego syna nie ma co :) ale pamiętaj że nie jest źle jesteś pod dobra opieka to najważniejsze ja wiem ze to wszystko Cię przeraża ale trzeba myśleć pozytywnie moje kciuki dalej zacisniete :)

Lena dobre wiadomości z rana mam nadzieję że dadzą Ci zielone światło i będziesz mogła rozbujac laktacje i wtorek nie jest aż tak daleko oczywiście ja wiem ze dla was to cała wieczność dla mnie też by tak było ale niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu... Trzymaj się kochana i myślami jestem z wami <3

Był u mnie mąż oczywiście jz dawno pojechał bo do pracy idzie za chwilę ale dostałam prezent piękny portfel ja chciałam najtańszy a kupił mega ładny :) tylko kurde coś mi zamek się źle zapina, nie zauważył tego a jak tu do Warszawy jechać reklamować? Może damy rade jakoś to naprawić bo nie wiem kiedy będzie trzeba teścia ponownie zawieźć do Warszawy bo raczej tylko tam trzeba to reklamować, no a jak nie to może jakiś szewc to naprawi

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka śliczne imiona :)
    U nas wciąż niewiadomo :P

lamka lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dlatego ja ja się ogarnę po porodzie i połogu to rozważam makijaż permanentny i doczepiane rzęsy.. jestem przyzwyczajona do makijażu i nie wyobrażam sobie, że mogłaby nie mieć czas go zrobić a pewnie tak to w rzeczywistości będzie wyglądać ;) ale to jeszcze pomyślę, bo nigdy takich wynalazków nie robiłam.

Summer ja mam zrobione rzęsy i ostatnio zrobiłam brwi i powiem, że jest super. Gorąco polecam, ale zdecydowanie sprawdzoną lingerystkę

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak na haju- ale nic nie dostaję na uspokojenie więc nie wiem skąd ten luz u takiej panikary.

Ponad 2h ktg miałam ale nic nie wiem. Z ruszaniem się też nie bardzo bo pełno rurek i kabli mam. Tyle co mi pozwolili pozycję zmienić na godzinę ktg.

A niewidzenie ekranu jeszcze bardziej frustrowało... jestem ciekawa czy się czegoś dowiem bo dzisiaj jedynie sznurek praktykantek jest...

• KateKum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja się czuję jak na haju- ale nic nie dostaję na uspokojenie więc nie wiem skąd ten luz u takiej panikary.

Ponad 2h ktg miałam ale nic nie wiem. Z ruszaniem się też nie bardzo bo pełno rurek i kabli mam. Tyle co mi pozwolili pozycję zmienić na godzinę ktg.

A niewidzenie ekranu jeszcze bardziej frustrowało... jestem ciekawa czy się czegoś dowiem bo dzisiaj jedynie sznurek praktykantek jest...

Powodzenia Aniu :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, może wewnętrzny luz stąd, że my trzymamy kciuki i wtedy wiadomo, że będzie dobrze <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, akurat w tej sytuacji Twój luz jest jak najbardziej wskazany.

KateKum, dziękuję za radę i za opinię :) brwi chyba odpuszczę, bo ogarniam henną, ale rzęsy, kreskę na powiece i wypełnienie kolorem ust chętnie bym zrobiła. Koleżanka ma od jakiegoś czasu i poza pudrem sypkim i jakimś bronzerem nic więcej nie musi stosowac, żeby dobrze wyglądać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:

Aniu masz luz bo podświadomie wiesz ze sytuacja jest dużo lepsza niż była i co by się nie działo jesteś pod dobra opieka a lekarz na pewno jest tylko nie chodzi po oddziale bo weekend, a zapisu też Ci nie pokazały? Ja jak nie widzę ekranu bo czasem się tak zdaza to zawsze mówię by mi pokazały zapis chyba że jest to w ciągu tygodnia to zostawiają do obchodu.

Ja mam teraz dwa razy dziennie ktg ale jutro się dopiero zapytam czemu z analizą mi dali no i jutro ponoć mam mieć pełne usg i dowiemy się czy Zośka rośnie i jak dużo :) więc jak dla mnie dzień mógłby się już skończyć :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyła może któraś z Was ciążową nadwrażliwość zębów? Może u mnie to jakiś zbieg okoliczności ale na początku ciąży się pogorszyło i jest coraz gorzej. Teraz już i po i przed prosiłkami szoruję lacalutem :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zauważyła może któraś z Was ciążową nadwrażliwość zębów? Może u mnie to jakiś zbieg okoliczności ale na początku ciąży się pogorszyło i jest coraz gorzej. Teraz już i po i przed prosiłkami szoruję lacalutem :/
    To się często zdarza, zeby też się szybciej psują i lepiej mieć zdrowe przed zajściem w ciążę.
    Krwawienia z dziąseł też się często zdarzają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 12:20

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ