X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie zdecydowanie jest to zauważalne... Mam tak wrażliwe dwa zęby, że myślałam że jakiś ubytek mi się zrobił, ale dentystka powiedziała, że to tylko nadwrażliwość.

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki i nie puszczam. Wierzę że wszystko będzie dobrze :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania informuj na bieżąco! Trzymam za Was kciuki :)

Anaaa zobaczyłam Twoją stopkę i aż mnie ścisnęło w gardle - ten skrót to 7 miesiąc życia?

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Lena trzymam za Was mocno kciuki :)

Dziewczyn jak patrzę na Wasze suwaczki, to aż ciężko uwierzyć jak ten leci. Pamietam jak niektóre z Was dopiero testowały, a już jestescie po 30 tc :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzi w barze zanietrzeźwiony już facet i patrząc na wentylator wzdycha i mówi do barmana:
    - Ale ten czas zapierdala...

Aga9090, Tosia2323, Phnappy, Lusesita, Achia, Sarna84, Bajkaaa, pilik, Minie Black, Rucola, Czrna 81, KateHawke, Emiilka, KateKum, Lena21, Lunaris, golonat lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zauważyła może któraś z Was ciążową nadwrażliwość zębów? Może u mnie to jakiś zbieg okoliczności ale na początku ciąży się pogorszyło i jest coraz gorzej. Teraz już i po i przed prosiłkami szoruję lacalutem :/
    Uważaj na lacalut, bo zawiera chloheksydynę i po 2-3 tygodniach będziesz mieć przebarwienia. Polecam elmex sensitive ale ten z aminofluorkiem ( trzeba zwrócić uwagę, bo są 2, jeden z argininą i zwykłym fluorem a drugi z aminofluorkiem), po około miesiącu regularnego stosowania poczujesz róznicę :) No i oczywiście miękka szczoteczka albo końcówka jak ktoś używa elektrycznej/sonicznej ;) srednie i twarde do kosza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 14:02

StaraczkaNika, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam tę pastę co Rucola.

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przekaż synkowi żeby jeszcze troszkę w brzuszku posiedział ;-) Ale jest ciekawy świata, nie ma co. Chyba Ci się szykuje mały odkrywca.

Lena cieszą mnie te wieści! 9/10 punktów to bardzo dobrze. Już pojutrze znowu będziecie razem ☺ I dobrze wiedzieć że nad maleństwem czuwa Anioł Stróż i wszystko się dobrze skończyło.

Kaczorka mam nadzieję że miło spędzasz ten wielki dzień. Z przyjemnością obejrzę zdjęcia Aluśki w sukieneczce :-)

Ja dziś byłam z moim młodym na egzaminie z karate, zdawał na żółty pas. Nie wie jak poszło, bo Sensej ogłosi wyniki w śr na treningu. Mówi że miał małą pomyłkę i teraz się denerwuje że nie zdał...
    Za to wczoraj,podobnie jak Admiralka, też byliśmy u znajomych zobaczyć ich pięciodniowego synka ☺ Cudny! Mój Kacper cały czas nad nim siedział,albo na spacerze to on prowadził wózek. Serce mi się ściskało patrząc na niego. Byłby wspaniałym starszym bratem.

lamka, summer86, Lusesita, Yoselyn82, Emiilka, Kaczorka, Siwulec, Lunaris lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja odkąd zmieniłam na soniczną już nie zmienię na tradycyjną szczoteczkę.

Można czas ciąży wykorzystać na piaskowanie bo to jedyny czas kiedy jest zabieg refundowany ;) ja idę pod koniec mies.

lamka lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Aniu przekaż synkowi żeby jeszcze troszkę w brzuszku posiedział ;-) Ale jest ciekawy świata, nie ma co. Chyba Ci się szykuje mały odkrywca.

Lena cieszą mnie te wieści! 9/10 punktów to bardzo dobrze. Już pojutrze znowu będziecie razem ☺ I dobrze wiedzieć że nad maleństwem czuwa Anioł Stróż i wszystko się dobrze skończyło.

Kaczorka mam nadzieję że miło spędzasz ten wielki dzień. Z przyjemnością obejrzę zdjęcia Aluśki w sukieneczce :-)

Ja dziś byłam z moim młodym na egzaminie z karate, zdawał na żółty pas. Nie wie jak poszło, bo Sensej ogłosi wyniki w śr na treningu. Mówi że miał małą pomyłkę i teraz się denerwuje że nie zdał...
    Za to wczoraj,podobnie jak Admiralka, też byliśmy u znajomych zobaczyć ich pięciodniowego synka ☺ Cudny! Mój Kacper cały czas nad nim siedział,albo na spacerze to on prowadził wózek. Serce mi się ściskało patrząc na niego. Byłby wspaniałym starszym bratem.

Moja starsza córka w zeszły czwartek zdała na biało-żółty w judo.
    Kciuki za młodego ;-)

Czrna 81, KateKum, Siwulec lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Rucola ja odkąd zmieniłam na soniczną już nie zmienię na tradycyjną szczoteczkę.

Można czas ciąży wykorzystać na piaskowanie bo to jedyny czas kiedy jest zabieg refundowany ;) ja idę pod koniec mies.
    Ja miałam czyszczenie w 5 tyg. Poszłam po || zeby mnie dentystka obejrzała, a że nie znalazła nic do roboty, to mi chociaż zrobiła to czyszczenie. Zaraz potem pogłębiły mi się problemy z nadwrażliwością. Kiedyś używałam specjalnej pasty tylko w złe dni. A teraz to muszę jak zwykłą pastę :(

Też polecam szczotki soniczne :D

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

Przypomniało mi sie jak w przedszkolu pracowałam. Po południu przychodził pan karateka na dodatkowe zajęcia. I po jednych takich zajęciach wraca moja grupa 4 latków i jeden woła "Ale się zmęczyłem na tej karacie!"
    Przepięknie to odmienił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:30

Czrna 81, Bajkaaa lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja miałam czyszczenie w 5 tyg. Poszłam po || zeby mnie dentystka obejrzała, a że nie znalazła nic do roboty, to mi chociaż zrobiła to czyszczenie. Zaraz potem pogłębiły mi się problemy z nadwrażliwością. Kiedyś używałam specjalnej pasty tylko w złe dni. A teraz to muszę jak zwykłą pastę :(

W internecie wyczytałam że zabiegu nie powinny wykonywać osoby, które mają zaburzenia czynności płuc (astma). Dentysta coś wam o tym mówil może?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    W internecie wyczytałam że zabiegu nie powinny wykonywać osoby, które mają zaburzenia czynności płuc (astma). Dentysta coś wam o tym mówil może?
    Nie pytałam, bo ja nie mam astmy :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny tak wściekła że zaraz mnie szlag trafi.. Pojechaliśmy pod wskazany adres. Czekamy. Dzwonimy do gościa, a ten co chwilę coś kręci. Za 5 min za 10 a to z psem a to coś tam.. W końcu zaczął rozlaczac połączenia. Mąż zadzwonil z innego numeru. Znowu kręci. I zaraz odrzuca połączenia I z drugiego. Dzwonimy z mojego. Ta sama historia. Godzinę czekaliśmy I pojechaliśmy. Poprosiliśmy znajoma żeby zadzwoniła że niby znalazłam ogloszenie itp. I co jej powiedział?? Że najpierw.. Teraz uwaga! Zadatek!!!! za oglądanie wózka... Ściema jak stąd do honolulu. Nie ma I nie bylo zadnego wózka. Próbują w ten sposób ludzi oszukiwać... Ciekawe tylko czemu jak mąż nie mówił od razu nic o zadatku. Banda pojebów (przepraszam ale to najdelikarniej jak umiem)

Pol dnia stracone. Nie będę nawet mówić jaki mąż. Jest na mnie wściekły ile czasu zmarnował..

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Moja starsza córka w zeszły czwartek zdała na biało-żółty w judo.
    Kciuki za młodego ;-)
    O, dzięki :-* Widzę że nasze dzieciaki w podobnym wieku, bo mój ze stycznia 2008, czyli tylko dwa miesiące młodszy od twojej córki :-)

Dziewczyny, czy Wy macie jakiś kontakt, np. na fb z Agniechą? Czasem się zastanawiam co u niej słychać, czy chłopcy zdrowi...

Lusesita lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, Amal, ale historia... Współczuję. Faktycznie pojeby, nie da się tego inaczej ująć :-(

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal brak mi słów, nie wiem co powiedzieć.... :(

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    O, dzięki :-* Widzę że nasze dzieciaki w podobnym wieku, bo mój ze stycznia 2008, czyli tylko dwa miesiące młodszy od twojej córki :-)

Dziewczyny, czy Wy macie jakiś kontakt, np. na fb z Agniechą? Czasem się zastanawiam co u niej słychać, czy chłopcy zdrowi...
    Podobno po tym jak się martwiłyśmy i ktoś z fb napisał ze u niej ok, to ona coś rzuciła o wycieku informacji :/ Bardzo ciekawe biorąc pod uwagę, że wcześniej regularnke wyciekały tu z niej informacje o żalach do męża, wszelkiego rodzaju wydzielinach ciała i problemach zawodowych. No ale widać coś się zmieniło. Także tutaj już napewno żadnych wycieków nie będzie.

Bajkaaa, Kaczorka, Lena21, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Oj ja właśnie nie byłam w stanie myć soniczną na początku ciąży tak mi drażniła :/
    Teraz jest ok.
    Za to u mnie ewidentnie mam przekrwioną śluzówkę nosa i czasami poleci mi kres...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ