Kena1983 wrote:
Karmelek, że tak spytam badania prywatnie czy na fundusz? bo jak na fundusz to chyba - poproszę Cię o namiary na lekarza
ja jeszcze nie trafiłam na takiego, który dałby mi jakieś w ramach NFZ (a nie przepraszam - wykłóciłam HSG u babki w szpitalu we Wrocławiu - w sumie byłam u niej tylko jeden jedyny raz, więc nic nie ryzykowałam)
Kochana jeśli chodzi o mojego lekarza, to jeżdżę do niego prywatnie, ale mam u siebie w mieście taką lekarkę, do której chodzę ze skierowaniem od tego prywatnego i proszę ją, żeby dała skierowanie np. na Luxmed, bo mam w pracy pakiety medyczne, a ona ma podpisaną z nimi umowę, więc badania hormonalne mam za darmo. Jeśli chodzi o monitoring owulacji to płacę 60zł za 3 wizyty u tego prywatnego, HSC miałam w szpitalu we Wrocławiu na Borowskiej (skierowanie było od tego prywatnego i nie zapłaciłam ani grosza), badanie nasienia płatne 100zł w prywatnej klinice, a skierowanie do poradni genetycznej na NFZ (od tego lekarza w moim mieście, bo na kasę chorych też przyjmuje i tak kombinujemy, raz wizyta na Luxmed, a raz na NFZ, jeśli czegoś nie ma w pakiecie, albo prywatnie jeśli ma być coś szybko wykonane) Jak jestem u lekarza prywatnie to on mi pisze co mam zrobić, potem jadę do tej u siebie i jej przekazuje, ona sobie to wpisuje, żeby była jakaś podkładka, że to niby jej zalecenie. To bardzo fajna babka, powiedziała mi, że nie ma sprawy, możemy tak robić, bo ona po prostu nie jest specjalistką w niepłodności lub poronieniach , a jak się okazało z dr. Marcinem Zborowskim studiowała na jednej uczelni i Go zna i chyba też ze względu na to, to robi:)Powiedziałam prawdę, że nie na wszystko mnie stać, a bardzo pragnę dziecka i proszę o pomoc:)
Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]