X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 dc? Gratulacje!!! :*

Patka to lubi tę wiadomość

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka gratuluję!!

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zebrałam się wreszcie i pojechałam na zakupy. Kupiłam sobie słodyczki na pocieszenie. Takie małe pocieszenie.
    W następnej ciąży (jeśli takowa będzie), to pójdę na zwolnienie zaraz po pozytywnym teście ciążowym. Nie mam zamiaru znów się narażać na tych wszystkich kaszlących i kichających na mnie. A w ogóle to nawet rozważam zwolnienie się.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, Gratuluję!!!

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz bardzo dobry pomysł, chociaż z drugiej strony będziesz miała dużo czasu na czytanie glupot w internecie a taki stres tez nie jest dobry.

Mama Zosi :)
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Mysz bardzo dobry pomysł, chociaż z drugiej strony będziesz miała dużo czasu na czytanie glupot w internecie a taki stres tez nie jest dobry.

A tak miałam bardzo duży stres, bo u mnie naprawdę ciągle ktoś jest chory i kaszle, kicha... A na zwolnienie nie pójdzie. Siedzę w pokoju bez otwieranego okna, tylko klimatyzacja, w której chyba sie coś zalęgło, ze ciągle jesteśmy chorzy. Pracodawca nie widzi problemu, uważa, że klima jest czysta. Siedzę 8 godzin przy małym biurku z komputerem koło nóg... Sama nie wiem...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 50 dc jak to mozliwe ze tak pozno? i gratuluje :D

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam strasznie huśtawki dziś. Czytam oczywiście różne informacje o poronieniach nawykowych i o tym, czy po trzech poronieniach jest jakaś szansa, to jedne strony dają nadzieje, a inne (głównie zdołowane babki na forach) mnie tej nadziei pozbawiają. i wtedy ryczę. Niech ten mąż już wraca.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klima to zło! Jeszcze jak nie jest czyszczona to w ogóle. Pidalam o tych glupotach bo wzielam dwa dni wolnego i mnie juz nosi. Sprzatac nie mam co, obiad zrobiony na 2 dni, pranie ogarnięte, wełna mi sie na druty skończyła a po nowa daleko i tak siedze czytam i czekam.. Czekanie najgorsze

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... Zaczęła plamic :/
    Morisek -majtki odchudzajace

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz!!! Skąd takie gadanie? Czemu bys miała się zwolnić? Żeby już całkiems wszystko podporządkować dziecku, którego nie ma? Żeby płakać dniami i nocami? Żeby już tylko stać się kobietą czekającą na dziecko?

Przepraszam, ale poza dzieckiem jest cały inny świat! Jest mąż, jest praca, jest rodzina. A nie tylko owulacje, wykresy...

Sama 3 razy poroniłam. A pierwsze co robie po takim bólu, biegnę właśnie do pracy!
    Żeby chociaż tam dać z siebie wszystko. Żeby na tym polu mieć jakiś sukces. Potem biorę książki i się dokształcam.

Życie to nie tylko dziecko!

Staram się i chce mieć dziecko. Boli każda strata. Ale wiesz jak go nie będzie to mam co ze sobą zrobić. Mam zajęcie, mam swoje rozliczne pasje.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek u Ciebie pięknie do góry:)

Modlę się za Ciebie. Z całego serca.

km5stv73cogtpx8e.png

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie body wyższe z nogawkami. Jak założe pod sukienkę to jak z wybiegu. Ni pol walka. Także warto zainwestować. Bandaz się zwija :/
    Niby tak normalnie na wkładce nie było. Dopiero przy podcieraniu suz pod barwiony na ciemnoczerwono/brązowo.
    Zobaczymy jak jutro będzie z temp.
    Cholera mam takie przeczucie ze cos jest na rzeczy

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zezłościłam. Mój mąż na meczu:) Ja whiskey z miodem i GTA 5 pociskam.

I wiecie co? Może w tym momencie chciałabym być w ciąży, może chciałabym zabawiać nasze dziecko i byłabym najsczęśliwsza, ale...

Doceniam sobie takie chwile ukojenia:) Po tygodniu pracy i ciszy...

km5stv73cogtpx8e.png

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gatty takie z biustonoszem kolo 130 zl a sam dol kolo 70. Ale naprawdę warto zainwestowac

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ale się zezłościłam. Mój mąż na meczu:) Ja whiskey z miodem i GTA 5 pociskam.

I wiecie co? Może w tym momencie chciałabym być w ciąży, może chciałabym zabawiać nasze dziecko i byłabym najsczęśliwsza, ale...

Doceniam sobie takie chwile ukojenia:) Po tygodniu pracy i ciszy...

Ostatnio mam takie samo podejście. Nawet moja Matka powiedziała ostatnio, że z tym nie wychodzi, ale mam inne rzeczy, mogę się cieszyć czasem dla siebie, wyjazdami.. wiadomo, że to nie to samo ale trzeba się właśnie skupić na czymś innym a nie podporządkować dziecku.. bo może będzie za miesiąc, może za rok a może nie wiadomo kiedy..

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, masz rację. Między innymi z tego powodu, żeby przestać o tym myśleć i czytać, poprosiłam w szpitalu o krótkie zwolnienie. W sumie razem z pobytem w szpitalu dostałam na 4 dni. Nie chcę się tłumaczyć czemu mnie długo nie było. Wiedzą niestety, że byłam w szpitalu. A pracy mojej nie lubię. Nie lubię tego, co robię, coraz gorsza atmosfera się robi, taka korporacja, denerwują mnie ludzie w pokoju, dojeżdżam do pracy 35 km w każdą stronę i jeszcze zarabiam grosze...
    Też mam pasje, ale od jakichś 2 lat moje myśli krążą głównie w okół dziecka. Wiem, że to niedobrze, że powinnam odpuścić i podejść bardziej na luzie. Ale nie potrafię, może dlatego, że ta trzecia strata jest taka świeża. I tak mówią mi ludzie, którzy wiedzą, ze jestem silna.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Mysza nie zwalniaj się od tak, z dnia na dzień i nie mając innej pracy. Nie na tym rzecz polega, szczególnie, że tak jak dziewczyny napisały - będziesz mieć za dużo czasu do siedzenia na forach i dołowania się.

Pracuj gdzie pracujesz i szukaj czegoś, co da Ci spełnienie, pracy, do której będziesz chciała iść i będziesz to robić z przyjemnością, jak Viki napisała

Poza tym na tyle na ile zdarzyłam poznać Twoją psychikę to jak jeszce nie znajdziesz pracy to będziesz siedzieć, dołować się podejściem: "nie mam dziecka, nie mam pracy, nic mi nie wychodzi"

Dokształcaj się jak Viki, zacznij pisać bloga, znajdź coś co Cię zajmie Myszolek

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś spotkałam koleżankę z dzieckiem- 8 miesięcy. A ona dalej jakby w 9 miesiącu była a nawet gorzej.
    Spędza 8 miesiąc z dzieckiem non stop w domu.

I myślę sobie, chyba mam czas na takie ekscesy.
    Dzieci to ogromne szczęście. Ale jak już będziecie padnięte a wasz dziecko nie da wam chwili wytchnienia, albo będzie nieznośne.. To przypomnijcie sobie chwile z tym laptopem na kolanach i drinkiem w ręku i tą beztroską!

km5stv73cogtpx8e.png

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka masz rację nad racjami :)))

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ