Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga wrote:
    kr0pka a w którym dniu prolaktynę robiłaś?

w 11-tym

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę że dziś znów teściowe na tapecie, chociaż poluzujcie im w ich Święto :D
    Mam do Was prośbę. Może któraś popatrzeć na mój wykres? To mój pierwszy cykl w życiu z mierzeniem temp. i przyznam mało wiem na ten temat, a pytanko mam takie: w którym dniu wyższej temp. ovu wyznaczy mi owulację?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    jak to spadlas? wszystko ok?

Omskła mi się noga i poleciała. Tylko kilka schodów, ale plecy mam całe obite.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie podejrzewałam Morisek tylko mi chodzi o to o ile dni ovu ma spóźniony zapłon? Tzn wyznacza owulację po np 3 dniach wyższej temp.?

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Mysz no wykres jest książkowy :D kiedy robisz test?

Chyba w sobotę. Ale brałam po 1/5 ovitrelle i to może zafałszować wynik.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemi a ja obstawiam jednak wczoraj

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wyznacza po 3 dniach wyższych temp.

Morisek rozumiem Cie doskonale ja chyba tez przestane mierzyć temp od następnego cyklu

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, ja już w sumie w tym cyklu tak mam. Jakoś tak bez wiekszych spin i przekonania, że już teraz, będzie co ma być jak mówisz po co sie nakręcać i spinać to niczego nie zmienia a tylko bardzie później boli i szkoda zdrowia ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie że się pochyliłyście nad moim wykresem.

Kena właśnie ja się wczoraj czułam bardzo "owulacyjnie" tzn dokuczał mi ten charakterystyczny ból.
    Z kolei spadek temp. był dwa dni temu.
    Poczekam zobaczę co mi wykres pokaże.
    Wy macie dość mierzenia a ja zaczynam się w to wkręcać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobietki.
    Dla mnie można powiedzieć wykres na ovu to taka nowość. Wcześniej zapisywałam sobie w tel. A temp i tak mierzę dopiero 3 cykl.

A tak przy okazji, wczoraj dowiedziałam się że pod koniec marca jadę z moim M na 4 dni do Polski, hurrrrra :) Wykupię pół apteki testów ciążowych, albo nie... zamówię lepiej na allegro razem z owulacyjnymi!

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze kilka testów ovu wiec moze wykorzystam je ale koniec z temp. napewno będę tu zagladać ale bez mierzenia bo to i tak nic nie zmienia nawet ksiązkowy wykres jest z @ na końcu

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh powiem Ci szkoda gadać ja już straciłam zapał, energie i wiarę nawet nie myśle czy coś tam kiełkuje bo po co żeby znów płakać...? Po śluzie wiem kiedy są płodne więc bzykne się wtedy i już. Bóg da dziecko wtedy kiedy będziemy gotowi a jeśli nie trzeba będzie i z tym się pogodzić

Jeszcze wycene kuchni dostałąm załamka ku*** ile pieniędzy :/

Trzymamy Cie bo Cie uwielbiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:51

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz właśnie przeczytałam Twój pamiętnik, widzę, że masz z mężem tak częste spotkania jak i ja ;/ Boję się, że na ta owulację nie zdąży wrócić :(

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morisku nigdzie nie uciekasz!

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka wrote:
    Mysz właśnie przeczytałam Twój pamiętnik, widzę, że masz z mężem tak częste spotkania jak i ja ;/ Boję się, że na ta owulację nie zdąży wrócić :(

W tym cyklu mąż zapowiedział w pracy, że musi być na miejscu i już, że nie ma opcji, że nie. A że się boją, że on się zwolni, to nawet nie szemrali.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku Ty to daj kaktusa swojej teściowej, niech sobie wsadzi w d..pę! hahaha
    Arturowa też nie masz kolorowo-współczuję!
    Moja teściowa jest niby ok, nie mam co narzekać. Zawsze staje po mojej stronie i ochrzania mojego męża haha Choć nie powiem,lubi wszystko wiedzieć i chciałaby, żebyśmy jej o wszystkim opowiadali. Ona nawet nie wie, że poroniłam 3 razy. Wie tylko o pierwszym poronieniu, ale jak mi moja mama opowiedziała jaka była jej reakcja jak się dowiedziała, że jestem w szpitalu, bardzo mnie to zabolało! Odpowiedziała: no i co takiego się stało, moja córka też poroniła i jakoś ma dziecko... No tak, ale dla mnie to był koniec świata! I niby czeka na drugiego wnuczka, a raczej wnuczkę, bo już chłopiec jest u siostry mojego M, więc teraz najlepiej dziewczynka. A jaka to różnica, ważne, żeby było zdrowe! Albo kiedyś mi powiedziała: ja to dzieci nie lubię, więc nie będę się zajmować, ale mogę rozpieszczać finansowo... A gdzieś mam jej pieniądze, niech sobie wsadzi w 4 litery! Babcia jest od tego, żeby być babcią, żeby usiąść z wnukiem, wziąć na kolano, pogadać, pośmiać się, a nie tylko materializm ... Brak słów!
    Na szczęście z teściową mam ograniczone kontakty, bo mój M. też jakoś tak nie przepada za towarzystwem swojej mamy hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:36

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten pochmurny dzień :) Dzisiaj już trzeba iść do pracy, a tak fajnie było ;)

Od wtorku pobolewa mnie brzuch, niby jak na @, ale jakby trochę inaczej. Wydaje mi się, że podobne bóle miałam w pierwszej ciąży (byłam wtedy pewna, że zaraz przyjdzie @). Już zaczynam sobie coś wkręcać, a przecież jeszcze za wcześnie na objawy i serduszka były w nieodpowiednim czasie.

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara,jeszcze dosłownie parę dni i się okaże. Trzymam mocno kciuki!

Klara87 lubi tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    W tym cyklu mąż zapowiedział w pracy, że musi być na miejscu i już, że nie ma opcji, że nie. A że się boją, że on się zwolni, to nawet nie szemrali.

Mój też niby mówił że musi być ale tym razem wymyslił kiepski powód (dentysta) i wygląda na to że zostanie na weekend i wróci koło wtorku. A we wtorek planowo owulacja - i tak już dość późno a jak się jeszcze nie daj Boże przesunie choćby o 1 dzień do tyłu to już pozamiatane :( też nienawidzę jego pracy ;/

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 też w tym cyklu nie spinam się z mierzeniem temperatury, niby w zeszłym cyklu ładnie pięknie i dupa @, więc w tym cyklu mierze tylko do owulacji a później sobie daruje bo to i tak nic nie daje:)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ