X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Niepokorna, kochanie <3
    Nie przejmuj się kiedyś się musi udać ! :*

Ja nie testowalam bo tempka spadła, a co za tym idzie @ jest juz za rogiem :P

Jeszcze nic nie wiadomo. A na test za wczesnie. Jakby temp tylko szla w gore to bym nam skali zabraklo :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, u mnie zawsze 4 dni przed @ tempka spada :)
    Ale ja się nie załamuje, nie tym razem to następnym. Przecież kiedyś musi się udać

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy znow byly gofry na drugie sniadania- jak to w piatki bywa. Juz 2 godz minely a mi jeszcze smierdzi, fuj. W ogole to wychodzilam do sklepu i wiedzialam, ze nie ma proszku na gofry, ale nic nie powiedzialam. No i jak przyszlo co do czego pyta mnie kolezanka "a ty nie kupilas gofrow". A ja jej na to ze nie, bo nie wiedzialam, ze nie ma. I wyobrazcie sobie, ze zastepca dyrektora (mozna tak go nazwac choc oficjalnie zastepca nie jest) mowi, ze on chetnie pojedzie do sklepu i kupi co trzeba. Ooooojaaaa. Zaczelam wiec wydzwaniac po kolezankach, aby tylko nie siedziec z nimi przy stole i nie musiec wachac tych zapachow. I jak na zlosc zadna nie odbierala:( Dopiero niedawno 2 sie odezwaly. Podsumowujac, dzis bylo blisko, aby wszyscy sie zorientowali, ze cos jest na rzeczy.

Dobra ja zaraz zmykam juz do domu. Wlasnie wyszlo slonko po brzydkim i deszczowym poranku, wiec moze wybiore sie na spacer. Obiad gotowy, tylko podgrzac, wiec czemu nie!Jakby co to do wieczora!

• agata83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Agatko, u mnie zawsze 4 dni przed @ tempka spada :)
    Ale ja się nie załamuje, nie tym razem to następnym. Przecież kiedyś musi się udać

No ja wiem, ze temp spada przed @, ale i tak trzymam kciuki! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata badania w porządku, dzis już są wyniki do odbioru ale nie damy rady tam jechać. Może po niedzieli, choć jestem ciekawa co tam wyszło, mąż jakoś nie... chyba się trochę obawia ;)
    A rozmowa z nauczycielką spoko, chodziło jej o to ,że zadzwoniła do szkoly i się dowiedziała,co tam jest na regulaminie praktyk, mówiłam jej, że przecież przyniosę jej potrzebne dokumenty w pon tak jak obiecałam no i sumie tyle. Powiedziała, że nie chce się potem komuś tłumaczyć i wyjść na gupka i chce, żeby to wszystko było tak jak ma być. No i w pon zaczynam prowadzenie zajęć. Plastyka i wf na dobry początek ;)

Uciekam do szkoły, mam zjazd na 15:30 wiec zaraz wyjeżdżam. Miłego popołudnia :*

agata83 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata idz Ty z tymi goframi :)
    A co do pomyslu na slub, to ja wlasnie nie mam za bardzo pomyslu.... Na razie nie mysle, bo jeszcze duzo czasu :)

Martika, ja tez sie musze w koncu tej choinki pozbyc :) Idz spac, bo jak juz wczesniej mowilam za pare miesiecy nie bedziesz miala czasu na sen :P

Zajsonek podoba mi sie Twoje podejscie :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzięłam za sprzątanie strychu bo już nic nie mogę znaleźć. Ale dopadła mnie taka migrena ze padam :( wzięłam leki spróbuję odpocząć chwile może przejdzie :(

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Morwa :)
    Ale się uśmiałam :P
    Moja faza lutealna zazwyczaj 14 dni, także nadal wszystko jest możliwe :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bania nawala :(

Pocwiczylam troche, zmeczylam sie a teraz ide na plotki do kumpeli :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę, doczytałam po łepkach. Jeszcze godzina i weekend :)

Niepokorna przykro :(

Paulina, jeżeli istnieje szansa ze jesteś w ciąży to ja bym nie brała urofuraginum. Możesz zurawine, urosept lub na receptę Monural.

Agata,u mnie brzuszek leciutko widać. Tzn tylko ja i mąż. Ale tylko taka wypuklosc właściwie samo podbrzusze :) póki co z wagi początkowej jakieś 49,5 mam 49,9 i to w ubraniu. Dopiero wczoraj od około 2 mcy mam baterie w wadze wiec teraz będę już na bieżąco. Mam nadzieje ze mimo małego brzuszka wszystko jest w porządku :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej popołudniową porą :) pierwszy raz od kilku dni spokojnie podrzemałam w dzień. Spadła ta temp i jakoś tak, hmm, nie ma już o czym myśleć/rozważać, to i spokojniejszy człowiek.

Niepokorna, strasznie mi przykro :( nie powiem Ci, że masz nie płakać i że będzie lepiej, bo wiem, że to nie pociesza.

Dziewczyny, a ten inofolic przed ile dni się pije? Czytałam o nim, ale cena ekhm odstrasza :P

Lekarz mi pewnie nie da skierowania na badania hormonalne, tylko zostanę olana jakimś "Pani, to dopiero 4 miesiące, niech się Pani nie spina i nie martwi" :P Wolę do niego pójść z wynikami jakoś w 11-12 dc, żeby sprawdził, czy tam w ogóle jakieś jajka są czy Bóg mi spełnił życzenie poporodowe ;)

Zetka, nie martw się :) Zresztą sama wiesz po pierwszej ciąży, że jeszcze będziesz miała dość tego brzucha za jakieś 7 miesięcy ;)
    Masz jakieś smaki?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczynki :)
    Mam smaki na wszystko kwaśne ale ja generalnie słodyczy nie lubię. Na kurczaka patrzeć nie mogę :)

Dagn, Morwa, agata83 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, czyli piłaś to od 1dc do końca czy tylko do owu?

• martika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, inofem ma taki sam skład (plus jakiś dodatek smakowy-cytrynowy), a taniej wychodzi, bo jest polskiego producenta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:51

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf i Madlene84, u mnie też choinka jeszcze stoi :P Nie mam siły jej schować.

Już popłakałam i stwierdziłam, że mam Was. Poza tym doszłam do wniosku, że wielu dziewczynom udaje się dopiero w drugim cyklu z CLO, więc jest nadzieja. Okresu nadal nie dostałam, bóle też nie występują.
    Ale do nowego cyklu jestem lepiej przygotowana, bo dzisiaj mąż kupił mi termometr :)

niecierpliwa-dominika,
    Okres powinnam dostać wczoraj.

martika,
    Wiem, że masz dużo racji. Staram się wyluzować. Właśnie dzięki Waszym dobrym słowom dzisiaj już mam lepszy humor :)

agata83,
    Mówię czasem, że jestem zepsuta, bo czasem tak właśnie się czuję :(

Zajsonek,
    Może kiedyś się uda. Ale to już 19 miesięcy starań :(

Morwa i Zetka,
    Dziękuję za wsparcie :)

Dagn,
    Już chyba więcej nie będę płakała. Spacer z mężem mi bardzo pomógł.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna <hug> :)
    Mi mąż dopiero wieczorem wróci z pracy. Swoje też już popłakałam dziś i wystarczy.
    Teraz muszę znaleźć coś, co mnie nakręci na maksa i zajmie myśli w tym cyklu :) ciężko będzie chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:58

NIEPOKORNA, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    Niepokorna <hug> :)
    Mi mąż dopiero wieczorem wróci z pracy. Swoje też już popłakałam dziś i wystarczy.
    Teraz muszę znaleźć coś, co mnie nakręci na maksa i zajmie myśli w tym cyklu :) ciężko będzie chyba...

No ciężka sprawa. Też mam problem, czym zająć myśli...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA, dobrze, że już lepiej się czujesz, jak ta @ ma przyjść, to niech przychodzi szybko, żebyś mogła znowu działać :)

Morwa, też się miałam przestawić, nawet dostałam od lekarza próbki tego inofemu, ale nie zdążyłam :p A jak tam czujesz coś jajniki? Mam nadzieję, że owulka do Ciebie przyjdzie szybciej niż ostatnio, chociaż mi ten inofolic pierwszy cykl wydłużył, a dopiero w drugim zdziałał cuda, tyle, że w pierwszym nie brałam od początku, może dlatego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa cykle temu wpadłam na serial, kreskówkę z dzieciństwa.
    W poprzednim "Hobbit" + powrót do swojej książki.
    A w tym nie wiem... mógłby wyjść jakiś nowy, fascynujący serial ;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie wszystkie wykupione abonamenty na Ovu?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ