X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamyslony-emotikon-ruchomy-obrazek-0003.gif
    Pytanie z innej beczki...
    Czy któraś z Was była może w Egipcie i może polecić jakiś konkretny hotel? Wybieram się z mężem do Egiptu na koniec marca i szukamy fajnego hotelu :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm moim marzeniem jest mieszkać nad morzem, zazdroszczę :)
    ja przez jakiś czas w Stanach mieszkałam przy samej plaży i to był dla mnie najpiękniejszy okres w życiu...ten szum morza (a raczej oceanu), mewy, no coś cudownego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Czy któraś z Was była może w Egipcie i może polecić jakiś konkretny hotel? Wybieram się z mężem do Egiptu na koniec marca i szukamy fajnego hotelu :)

no ja w Egipcie nie byłam, mój m jakoś nie jest skory do jechania tam, nie wiem czemu...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    hmm moim marzeniem jest mieszkać nad morzem, zazdroszczę :)
    ja przez jakiś czas w Stanach mieszkałam przy samej plaży i to był dla mnie najpiękniejszy okres w życiu...ten szum morza (a raczej oceanu), mewy, no coś cudownego :)
    wypoczynek-emotikon-ruchomy-obrazek-0029.gif
    No właśnie o ten relaks mi chodzi.
    Poza tym tam jest zupełnie inny socjal itp. I minimalna płaca jest większa, a koszty życia podobne. Ogólnie chcemy zmienić swoje życie. A przecież kto nie ryzykuje ten nie pije szampana prawda?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    no ja w Egipcie nie byłam, mój m jakoś nie jest skory do jechania tam, nie wiem czemu...
    Może boi się zamieszek :)
    My chcemy jechać tam, bo na koniec marca tam już będzie dość ciepło :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż marzy sobie o hotelu ze zjeżdżalniami wypoczynek-emotikon-ruchomy-obrazek-0052.gif, ale nie sądzę byśmy akurat taki znaleźli :P
    A ja natomiast potrzebuję zwyczajnego wypoczynku...
    wypoczynek-emotikon-ruchomy-obrazek-0059.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:48

Nusia lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie już jakaś prace tam w Anglii nagraną? jakichś znajomych czy tak w ciemno jedziecie?

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, tak to zasluga cwiczen :P

Niepokorna, my tez mamy plan na przeprowadzke nad morze, ale dopiero jak pojawi sie dziecko.
    Co do plac i kosztow utrzymania, to wiele sie zmienilo odkad tu przyjechalam 11 lat temu. Teraz place sa porownywalne z Polskimi, ale koszty utrzymania bardzo wrosly. Nie wiem jakie dokladnie koszty sa tam gdzie Ty bedziesz, ale w Londynie jest coraz ciezej cokolwiek zaoszczedzic. A i na socjal bym nie liczyla, bo nie dadza zasilkow komus kto po prostu siedzi sobie w domu bo mu sie nie chce pracowac. Tak kiedys bylo, teraz to sie skonczylo. Ale jesli jest dwoje pracujacych ludzi, to prawda, ze stac Cie na wiele. Mam nadzieje, ze Wam sie spodoba i ulozy :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    a macie już jakaś prace tam w Anglii nagraną? jakichś znajomych czy tak w ciemno jedziecie?
    Przepraszam, zniknęłam na chwilę.
    Mamy tam koleżankę z dzieckiem, u której będziemy chcieli się zatrzymać na moment by na spokojnie znaleźć mieszkanie. A pracę sobie znajdziemy. Jak się chce to się znajdzie. Wiesz... podchodzimy do tego bardzo odpowiedzialnie - zbieramy pieniądze. Myślę, że przed wyjazdem będziemy mieli w kieszenie około 15 tysięcy PLN. Na początek wystarczy na jakiś czas. A potem już będzie praca.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Nusia, tak to zasluga cwiczen :P

Niepokorna, my tez mamy plan na przeprowadzke nad morze, ale dopiero jak pojawi sie dziecko.
    Co do plac i kosztow utrzymania, to wiele sie zmienilo odkad tu przyjechalam 11 lat temu. Teraz place sa porownywalne z Polskimi, ale koszty utrzymania bardzo wrosly. Nie wiem jakie dokladnie koszty sa tam gdzie Ty bedziesz, ale w Londynie jest coraz ciezej cokolwiek zaoszczedzic. A i na socjal bym nie liczyla, bo nie dadza zasilkow komus kto po prostu siedzi sobie w domu bo mu sie nie chce pracowac. Tak kiedys bylo, teraz to sie skonczylo. Ale jesli jest dwoje pracujacych ludzi, to prawda, ze stac Cie na wiele. Mam nadzieje, ze Wam sie spodoba i ulozy :)
    No właśnie wielu ludzi z Polski tam jedzie by się obijać i by dostawać kasę za siedzenie w domu. A my nie. My chcemy normalnie pracować by móc żyć na dostatnim poziomie, by móc iść do sklepu i kupić kurtkę, spodnie, czy cokolwiek innego. A tu w Polsce mamy naprawdę finansowo pracę ok, bo ja zarabiam około 3500 zł, a mój mąż 5-6 tysięcy. Ale co z tego, skoro musimy sobie flaki wypruwać by to zarobić? Ja już byłam na skraju załamania stresem jaki miałam w pracy, dlatego teraz na razie nie pracuję. Do czerwca odpoczywam, a w czerwcu zmieniam swoje życie. I liczę na to, że nam się uda tam za morzem :)

Nusia lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • aneczka85m Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak mi sie marzy taki wyjazd do jakiś egzotycznych krajów, mój mąż powiedział że kiedyś pojedziemy tam gdzie kręcili Pamiętniki z wakacji :):) Gran Canaria czy jakoś tak:) Chciałabym też wyjechać z kraju na stałe bo tu nie widzę przyszłości dla nas ale mąż założył tu działalność, wziął dotacje i teraz trzeba spłacać kredyt z tej dotacji, więc jesteśmy uziemieni:(:(

She na wszym miejscu nie czekałabym z przeprowadzką na dzidzię bo jak maluch się pojawi bedziecie w niskonczonosc odkładać przeprowadzkę, a to że mały jest za mały, a to że nie bedzie miał Ci kto pomóc przy dziecku - uwież mi że znajdziesz milion powodów aby się nie przprowadzić. A tak pakujecie walizki i się przeprowadzacie, w nowych miejscu staracie się o dzidzie, inny klimat, inne powietrze i groszek w brzuszku napewno się zadomowi:)

Nusia, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a nie szkoda Twojemu mężowi zostawiać tak dobrze płatnej pracy??? wiele bym dała aby tyle zarabiać

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to super do tego podchodzicie. Mam nadzieje, ze znajdziecie fajna prace, bo z tym tez roznie bywa. Ale lepiej patrzec na to pozytywnie. Bedzie dobrze :)

Aneczka Kochana, ja bym chciala, ale nie chcemy jeszcze zostawiac tego co tu mamy. Dobra prace, znajomych i rodzine. Zreszta nawet jak juz sie pojawi dzidzia to nie bedziemy sie spieszyli, bo chodzi nam o to zeby dziecko chodzilo do jakiejsc fajnej szkoly a nie do arabowo - ciapatowa. Przepraszam ze tak bezposrednio mowie, ale niestety w Londynie jest taka mieszanka, ze szok. Nie chce zeby moje dziecko bylo narazone na towarzystwo tutejszych rezydntow, bo czasem strach po zmroku z domu wyjsc.
    Planujemy kupic dom, ale to tez potrwa troche. Jak sie uda, to wyjedziemy od razu, a jak nie to troche pozniej, ale w koncu sie uda :)

Nusia lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a czym TY sie tu zajmuejsz, tzn zajmowałaś? Jaką miałaś prace? bo jak na polskie standardy to wydaje mi się, że zarabiacie bardzo dobrze.
    No ale tak naprawdę to w życiu trzeba cały czas dążyć do tego aby lepiej żyć, nie spoczywac na laurach :)

ja też czasem mam ochotę gdzieś wyjechać, ale tu mamy dom, poza tym nie chciałoby mi się znowu zaczynać wszystkiego od nowa, bo i tak kilka lat mnie w Polsce nie było, po powrocie ciężko było wrócić do polskiej rzeczywistości...

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki właśnie wróciłam do domu, padam i zalewa mnie śluz ;p
    słuchajcie czy to normalne że brzuch trochę boli?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Bylam w lutym w Sharm el sheikh, hotel Tiran island polecam !!!! Po drugiej stronie ulicy morze i rafa koralowa :) też się wybieramy w lutym lub marcu ale tym razem do Hurghady :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam właśnie z uczelni, mężu robi spaghetti ,a ja musze powiesić pranie. Wieczorem może jakieś kino ;) @ nie ma nadal, póki co nic nie boli prócz piersi, ale już mniej niż wczoraj ;) zobaczymy co to będzie.

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta u mnie też tak nie przychodziła....;p

Nusia lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Wrocilam właśnie z uczelni, mężu robi spaghetti ,a ja musze powiesić pranie. Wieczorem może jakieś kino ;) @ nie ma nadal, póki co nic nie boli prócz piersi, ale już mniej niż wczoraj ;) zobaczymy co to będzie.

mam nadzieję, ze nie przyjdzie :) ile dni Ci się spóźnia?

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta a czemu nie testujesz?? bo z tego co kojarze to Ty już po terminie @ tak?

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ