X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy test owulacyjny - negatywny...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jaką dawkę luteiny TY bierzesz?

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja biorę 4 razy dziennie po 50 mg, plus bromek i kwas foliowy 5mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:24

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa patrz a ja myślałam że to to samo bo tak samo się bada z glukozą, więc ja juz nie wiem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa a gdzie się podział Twój wykres???

Morwa lubi tę wiadomość

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiecie co mój syn przechodzi samego siebie, nie ma jeszcze 2 lat a umie na moim smartfonie odszukać galerię, wybrac sobie odpowiedni filmik i go włączyć:):) no jestem w szoku... takie małe dziecko a już zna taka technologię:):)

Za miesiąc kończy 2 latka i zastanawiam sie co mu kupić??? może macie jakieś pomysły?? myślałam nad rowerkiem biegowym, dużym samochodem z napędem elektrycznym, albo może coś do pokoju tylko nie wiem co?? łóżeczko bedziemy zmieniac ale może w wakacje, narazie jeszcze się mieści.
    Póki co kupiłam mu skarbonkę i codziennie wrzycamy mu z mężem pieniądze i wyciągniemy je dopiero za rok w jego kolejne urodziny i wpłacimy na lokate albo na konto oszczędnościowe. Chyba to dobry pomysł co??

Morwa, Madlene84 lubią tę wiadomość

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ale tyle tego jest że nie wiadomo co wybrać, książeczek ma bardzo dużo, puzle też ma, ale i tak woli oglądać katalogi męża z częsciami samochodowymi, pamięć ma taką że aż sama się dziwię po kim to ma :P:P muszę poroglągać się za czymś edukacyjnym żeby nie wywalić pieniędzy w błoto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Usunęłam bo nic tam nie będę dodawać a jak się coś zmieni to wy będziecie wiedzieć pierwsze:)

czyli tempki już nie mierzysz w tym cyklu???
    mam nadzieję, że ten cykl CIę miło zaskoczy :)

ja chyba tez od jutra będę brała luteinę, ale nie z myslą o ciąży, bo nie liczę w ogóle na ten cykl, ale bardziej chodzi mi o moje jajniki, nie wiem czemu, ale jakoś dziwnie mnie bolą i boje się że jakaś cysta mi się zrobiła a wiem, że jakby co to luteina pomoże...poza tym nawet wskazane jest aby troszkę sobie cykl wydłużyć, bo w lutym mąż jedzie na narty na tydzień i akurat jakoś w dni płodne jeszcze byłby tam, więc nawet te 2-3 dni to dla mnie są na korzyść

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam luteinę odstawić po 10 dniach brania jeśli beta bedzie ujemna, więc jutro będzie tzw. wszystko albo nic. wydłużyć cykl napewno może ale może i skrócić chyba też. To moja pierwsza dłuższa przygoda z luteiną więc mało o niej wiem.

Morwa Ty to masz pomysły, ołówki, kredki i gumki hehehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi akurat nigdy nie skrócił, ja dopiero dostawalam @ tak 2-3 dni po odstawieniu, więc jak wezme jutro to akurat powinnam dostać go w 30 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no tak naprawde TY też już jesteś po owulce, więc teraz to mierzenie na nic CI się nie przyda...

No ja wiem, że w sumie mogłabym wziąć juz dzisiaj tą luteinę, ale jutro zmierze sobie jeszcze rano tempke i jak będzie wyższa to wezmę już rano lutke.
    Kochana to jest trochę taki inny ból, nie typowo owulacyjny, no ale wiem że niektore dziewczyny rzeczywiście też tak mają

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nusia a ty dupka czy lutke będziesz brała?

luteine bo mam akurat w domu, nie chce mi się iść specjalnie po duphaston do gina

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko, może lego duplo? Mój syn uwielbiał, do tej pory jest maniakiem lego. Albo jakiś warsztat z narzędziami :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka lego duplo juz ma:) ogólnie klocków ma bardzo dużo, ale może ten warsztat?? dopisze go do listy:) i w połowie lutego wyrusze na poszukiwania prezentu:)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja chyba wrócę do tego poprzedniego termometru jesli beta bedzie ujemna, bo ten mój termometr jest jakiś dziwny, co chwile mierzy mi inną temperaturę i różnice sa spore... raz mi mierzy 10 sekund a nie raz mierzy minute a jeszcze innym razem wogóle nic nie sygnalizuje. Fakt troche sobie odpuściłam to mierzenie bo nie pilnuje godziny ale nawet jak mierze o 9,30 to np mam 36,60 a za minute mam 36,70. Poprzedni termometr nie miał takich wahań. Chyba jest do dupy i tyle, a moze to przez ta luteine... mój wykres wygląda jak połamany :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że nie będę mierzyć już tempki, daje sobie spokój z tym wszystkim. I tak nasza droga do rodzicielstwa będzie długa i kręta, 2 lata starań już minęło więc musimy wrzucić na luz. Dlaczego nagle miałoby sie udac? Boże co ja sobie myślałam?! Muszę sobie wszystko poukładać, chcę skończyć pisanie pracy, dobrze się obronić, zacząć fajną prace i pozalatwiac w końcu wszystko co dotyczy budowy domu, no i ruszyć z tym wszystkim do przodu, żeby dziecko miało godne warunki do życia, a nie musiało oglądać teściowej od narodzin :/
    Wspieram was dziewczyny, mam nadzieję, że wszystkie niedługo będziecie się cieszyć macierzynstwem :) oczywiście was nie opuszczę, ale będę rzadziej zaglądać niż do tej pory.
    Buziaki <3

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dziewczyny bez Was to już nie będzie to samo... ja nawet nie zaglądam prawie na fioletową stronę bo tam jest strraaaaszzzzna nudaaaaaaaaa a tu z Wami jest jak w domu :)

Morwa, Cigaretta, Madlene84, Nusia lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Morwuś :*

Morwa lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podpisuje Cigaretta pod pieknym tekstem Morwy, rekami i nogami i sercem <3.

Jesteś tu potrzebna! Dobrze mowisz aby skupic sie na innych sprawach, które też są istotne, myślę, ze takie podejście tylko ułatwi starania. I nawet nie spodziewajac się, bedziesz nas informowała o 2 kreskach. :*

Cigaretta, Morwa lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Cigaretta, nawet się nie waż znikać, bo Cię znajdę i skopię Ci tyłek :P Ja również uwielbiam Cię czytać i musisz tu być :D

Morwa, piękne słowa. Jesteśmy tu dla siebie nawzajem nawet, jeśli czasem którejkolwiek wydaje się, że nie jest potrzebna :)

Morwa, Cigaretta lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ