Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nusia ja bym na Twoim miejscu brala ten nowy staz, nie wiadomo ile czasu zajmie Ci szukanie nowej pracy a tak masz szanse na umowe stala, prawda? 6 miesiecy wydaje sie dlugie, ale tak naprawde, to czas tak szybko leci, ze ani bys sie obejrzala a bylby koniec stazu. Popatzr na to z tej strony, ze musisz dalej uzerac sie z banda kretynow i to nie wiadomo jak dlugo ta sytuacja jeszcze potrwa.
A no i mam nadzieje, ze wstretna @ nie przylezie do Ciebie przez kolejne 9 miesiecy. Czas najwyzszy :*
Madlene, przykro mi z powodu @
Masz racje, badania warto zrobic.
Klaudia jak termin goni, to potrafie sie zmobilizowc. A Ty masz jakis konkretny termin magisterki? Bo to motywuje do dzialania
Mam nadzieje, ze te Twoje objawy nie sa tylko urojone i ze to fasolka daje o sobie znac
Zetka, lepiej isc z choroba do lekarza, a domowych sposobow - woda z cytryna, laska cyamonu, miodem i imbirem. Do tego herbatka z sokiem malinowym i syrop z cebuli.
Agatka, a co tam sie porobilo w tej pracy? Masz racje, jesli Cie nie doceniaja, to idz na zwolnienie i niech sie sami uzeraja!
Triss zabieg mam w piatek. Wyniki pewnie juz sa, ale T nie moze sie po nie dodzwonic. Albo tylko tak mowi i wcale nie probowal.
Jak bylo na dzialce?
Morwa, mi czesto sni sie ze jestem w ciazy, albo ze widze pozytywny test, albo ze juz mam dziecko. To chyba odzierciedlenie naszych pragnien
Co do dupka, to wiesz, mozesz brac w kazdym momencie, ale czy pomoze teraz? Nie wiem. Nie martw sie na zapas, jak zobaczysz II to zaczniesz brac i tez bedzie dobrze
Aneczka starsznie mi przykro Mialam nadzieje, ze jednak sie udalo. Tule Cie mocno.
Co do badan, juz Ci kiedys mowilam, ze puste jajo moze byc z powodu jakiejs bakterii w nasieniu. Pogon meza na badanie nasienia z posiewem. No i pogadaj z lekarzem jakie badania Ci teraz proponuje i jakie leki, bo widac ze musi byc u Ciebie jakas przyczyna, ze nie pojawia sie zarodek. Jeszcze raz tule i zapraszam na forum poronienie.pl. Dziewczyny tam maja ogromna wiedze i napewno pomoga nakierowac Cie na wlasciwe szukanie przyczyn.
A ja dzis bylam na pobraniu krwi, wyniki za tydzien. Jeszcze progesteron, kolejne badanie na chlamydie i wizyta u lekarza.
Do tego dzis jest rocznica mojego poronienia. Nie moge uwierzyc, ze to juz rok, a mi sie wydaje jakby to wszystko stalo sie tydzien temu. Smutno mi
Nusia lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
aneczko niekoniecznie jest tak ze jak dochodzi do zapłodnienia to z plemnikami jest wszystko ok. My robiliśmy dodatkowo poza standardowym badaniem nasienia - badanie chromatyny plemnikowej czyli inaczej mówiac DNA plemnika. To badanie zlecane jest czesto przy poronieniach nawracających. Czesto jest tak, że badanie nasienia sa w normie a ten materiał genetyczny w plemnikach już nie i to może też wpływac na to, że zarodek się nie może zagnieździć. No i te wszystkie badania - obencość przeciwciał ANA, antyfofolipidowych... w tej klinice w ktorej się leczę jest taki specjalny panel w kierunku diagnostyki poronień. Byłoby dobrze zeby Ci to wszystko pozlecali. No i te kariotypy bardzo ważne
-
Aneczko, jeszcze jedno, ja na Twoim miejscu wstrzymalabym sie teraz ze staraniami i najpierw zrobila badania, ustalila leczenie z lekarzem i dopiero wtedy znowu zaczela.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She przykro mi zawsze na pewno bedzie w Twoim sercu i wierzę ze bedzie Cię miał w opiece ...
na wyjeździe było bardzo rozywkowo, imprezowo, głośno i fajnie jednym słowem non stop impreza
ja tez musze jeszcze posiew zrobic w kierunku chlamydii plus zakaźne. Jutro jak znajdę czas to pojade zrobić.
a Ty możesz w jego imieniu odebrać te wyniki? bardzo mocno trzymam kciuki i mam nadzieję ze lepsze bedą niż poprzednio
a jak ten zabieg piątkowy będzie wyglądał? to w znieczuleniu / narkozie? zostajesz w szpitalu potem?She Wolf lubi tę wiadomość
-
Aneczko tule kochana
Zrób te badania co dziewczyny radzą, będziecie wiedzieli co jest nie tak, wyleczycie i będzie dobrze.
She, przytulam Cie dzisiaj :*
Trzymam kciuki za zabieg.
Morwa, mam nadzieje ze @ nie nadejdzie
Lecę do lekarza.She Wolf lubi tę wiadomość
-
She, ja też tule :*
She Wolf lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Morwa dziekuje Kochana :*
Triss Tobie tez. T dzis zaproponowal, ze zrobi mi jakas tabliczke pamiatkowa i gdzies ja przymocujemy. Fajny pomysl, skoro grobu nie ma.
Zazdroszcze imprezki, tez bym tak chciala, ale moi znajomi to juz takie dziadki sie zrobily, nie ma z kim takich wypadow robic
Pewnie moglabym odebrac te wyniki, tyle za daleko ten jego szpital, bo on do innego nalezy niz ja. W piatek tam chyba podjedziemy.
Zabieg jest w znieczuleniu miejscowym, wyglada tak jak badanie ginekologiczne, tylko, ze troche dluzsze. Jest maly dyskomfort przy samym zabiegu, ale da sie wytrzymac. Od razu po, moge jechac do domu, potem 2 tygodnie trzeba sie oszczedzac. No i moge sporo krwawic, ale wszystko do wytzrymania. Zero seksu przez miesiac, nad czym T ubolewa hahaha.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Dziekuje Kochane :* Jestescie najlepsze :*25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Nusia ja bym na Twoim miejscu brala ten nowy staz, nie wiadomo ile czasu zajmie Ci szukanie nowej pracy a tak masz szanse na umowe stala, prawda? 6 miesiecy wydaje sie dlugie, ale tak naprawde, to czas tak szybko leci, ze ani bys sie obejrzala a bylby koniec stazu. Popatzr na to z tej strony, ze musisz dalej uzerac sie z banda kretynow i to nie wiadomo jak dlugo ta sytuacja jeszcze potrwa.
A no i mam nadzieje, ze wstretna @ nie przylezie do Ciebie przez kolejne 9 miesiecy. Czas najwyzszy :*
Kochana no właśnie już dzwoniłam do tej dziewczyny, że zdecydowałam się do niej przenieść, bardzo się ucieszyła ona jest podobno w moim wieku, więc mam nadzieję, że jakoś się dogadamy, mój tata ma o niej bardzo dobre zdanie, więc powinno być dobrze w sumie to mi ulżyło, że nie będę już z tymi pajacami się użerała
a co do @ to też bym chciała żeby nie przyszedł, ale wiesz jak to jest...
tulę Cię Kochana:* Twój Aniołek czuwa nad Tobą:*Madlene84, She Wolf, triss lubią tę wiadomość
-
She kochana :*
Aneczka strasznie mi przykro. Nie znam słów które mogłyby Cię pocieszyc:( ale pewna jestem ze dziewczyny mają rację ze musisz dojść do powodów takiej sytuacji. Trzymaj się :*
Nusia uważam ze to dobra decyzja! Obyś była zadowolona!Nusia, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Nusia suuuperr strasznie sie ciesze, mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz chodzila do pracy z usmiechem na twarzy A kiedy tamtym powiesz? Mam nadzieje, ze nie znajda zadnego jelenia na Twoje miejsce
No wiem, nie jest latwo, ale ja trzymam kciuki i koniec :*
Dziekuje Ci, mam nadzieje, ze tak jest.Nusia lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyDzięki Dziewczynki za wsparcie ja to już mam taki mętlik w głowie z tą pracą, że sama nie wiem co chce robić wiem tylko że bym chciała dużo zarabiać haha.
Na razie nic nie będę mówić, jak będę już wiedziała kiedy tam idę, prawdopodobnie za tydzień, ale jutro ma mi ta dziewczyna zadzwonić, to wtedy powiem. Jakiegoś jelenia na pewno znajdą bo jest dużo osób chętnych na staże ale to już nie mój problem
Kochana powiem Ci coś: babcia mojego męża straciła dwoje dzieci w młodości, dwóch synków, jeden zmarł rok po urodzeniu, drugi chyba kilka miesięcy po, wtedy dzieci umierały na zapalenie płuc itd...no i zawsze jak chodzimy na cmentarz i idziemy na ich grób, to babcia za każdym razem nam powtarza, żeby się za nich nie modlić, że to ONI, ANIOŁKI modlą się za nas więc Twój Piotruś modli się za Ciebie i się Tobą opiekuje:*Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Nusia, nie martw sie, w koncu bedziesz tyle zarazbiac, ze nie bedziesz miala co z kasa robic
Chialabym zobaczyc jakie beda mialy miny jak im powiesz, ze odchodzisz Moze i kogos znajda, ale mam nadzieje, ze to bedzie najwiekszy len na swiecie i ze same bed sobie musialy kawke robic
Kucze, moja babcia stracila blizniaki, nie pametam dlaczego, a druga babcia jedno z blizniat. Cioci synek zmarl jak mial 2 latka, a kolejnej jak mial 16 lat. Szkoda dzieciaczkow kiedys faktycznie dzieci czesto umieraly
Oby babcia Twojego meza miala racje :*
Nusia lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyNO marze o tym aby nie wiedzieć co z nadmiarem kasy robić haha
musze chyba sobie znaleźć jakąś dodatkową prace, żeby dorobić do normalnego wynagrodzenia przez te pół roku, macie jakies pomysły?
Tak sobie teraz mysle, że może to był jakiś znak z tym nowym stażem, bo akurat w poniedziałek się rozchorowałam i poszłam do domu wcześniej, no i wzięłma 2 dni urlopu aby się wykurować, w tym czasie zadzwoniła ta znajoma a urzędu pracy i dała mi namiary do tej kobitki, na drugi dzień zaraz chciała się spotkać. Jakbym nie zachorowała to nie miałabym jak pójść na to spotkanie...Madlene84 lubi tę wiadomość
-
Kazda z nas chcialaby duzo zarabiac, ale jednak atmosfera i robienie tego co sie lubi ma tez znaczenie i to bardzo duze.
Od niedzieli strasznie mnie boli szyja, codziennie sie ten obszar rozszerza, najpierw na obojczyk, pozniej bark, dzisiaj doszedl tyl glowy, mam napieta ta szyje, ruszyc dobrze glowa nie moge, obejrzec sie. Dzis juz lece na przeciwbolowych bo jakos musze funkcjonowac, ale juz sie tyle tego nalykalam ze jestem taka lekko przybita. I spalabym ciagle, bo w nocy w kazdej pozycji strasznie mnie to bolalo.